kolmapäev, 8. oktoober 2008

Sügis 2008



Järg artiklile - Saturni ja Uraani opositsioon, kronoloogiline ülevaade.
Meid ootab siis ees järgmine pikem vastasseisude periood, eelnevat arvestades, peaks korduma põhiliselt samad märksõnad ja samalaadesd sündmused. Eks elu näitab, kuipalju see nüüd paika peab. Alguse sai praegu kehtiv tsükkel aga 13.veeb. 1988.a., siis kohtusid Saturn ja Uraan 29-s Amburi kraadis. Kokku oli kolm täpset ühendust, viimane oli 18.okt.1988 27.49 Ambur. Pean neid kraade olulisteks, ütleks et isegi eriliseks, sest samas kraadis liigub praegu Pluuto ja ka Galaktika tsenter on seal lähedal. Tsükkel lõpeb 2032.aastal, kui toimub uus Saturni ja Uraani ühendus 28. Kaksikutes.
Uue tsükli tõusva faasi kvadratuur toimus 1999-2000, siis Saturn Sõnnist tegi kvadratuuri Uraanile Veevalajas.


04. nov. 2008 Saturn 18:58 Neitsi – Uraan 18:58 Kalad R
05. veb. 2009 Saturn 20:39 Neitsi R – Uraan 20:39 Kalad
15. sep. 2009 Saturn 24:43 Neitsi – Uraan 24:43 Kalad R
26. apr. 2010 Saturn 28:46 Neitsi R – Uraan 28:46 Kalad
26. jul. 2010 Saturn 00:25 Kaalud – Uraan 00:25 Jäär R


15. Septembri vastasseisu ajal tuleb Päikesel ühendus Saturniga
26. Aprilli vastasseisu ajal tuleb Jupiteril ühendus Uraaniga 26.Juuli vastaseisu ajal tuleb Marsil ühendus Saturniga ja Jupiteril Uraaniga
See viimane vastaseis tuleb õige pingeline, lisaks Marsi ja Jupiteri vastasseisule lisandub veel Pluuto, mis teeb mõlemile kvadratuuri, moodustub T-kvadratuur.


Selline suht pikk vastasseisude periood on siis meid ootamas. Neitsi-Kalade teljel oli juba taoline vastasseisude aeg – 1419-1420 ja ka eelmine nende kahe planeedi omavaheline vastasseis toimus Neitis-Kalad teljel. Vastupidine oli siis aga planeetide märgipositsioonid. Eelmine vastasseis algas 11-dast kraadist ja lõppes 24-da kraadiga, siis nüüd ta siis algab 18-dast kraadist ja lõpeb uue märgi esimeses kraadis. Selle järgi oletades võiks arvata, et paljuski hakkavad korduma eelmise vastasseisude ilmingud nii märkide omaduste kui planeetide printsiipide tasemel aga seda kindlasti juba uuel spiraalselt aste kõrgmal tasandil. Paraku on ikka nii, et rohkem jääb inimkonnale meelde need negatiivsed ja pahaendelised sündmused. Seda näitab ju ka kronoloogia. Ilusaid ja igati positiivseid sündmusi oli kindlasi ka (uued leiutused, algatused) kuid neid on kronoloogia palju vähem esile tõstnud ning ajalooraamatutes on neist palju harvem lugeda.


Otseselt planeetide seisud ei põhjusta iseenesest midagi, kõik on ikka kinni meis endis, meie mõtlemises ja tegudes. Kuigi on ka teissuguseid arvamusi, et ega ikka ei pääse rasketest seisudest, krahhidest ja muudest jamadest, vaatamata oma positiivsele mõtlemisele ja tegutsemisele. Mis tulema peab, see ka tuleb. Vastasseis vallandab need energiad, mis vajavad lahendamist ja kui inimkond seda õigesti ei tee või tegemata jätab, ongi häda ja jõledused käes.


Mitmed siin äratoodud ajaloonäited hakkavad korduma ka Saturni ja Pluuto ühenduste ja vastasseisude näidete puhul, mille kohta saab lugeda kunagi hiljem, on praegu koostamisel. Praegu pole see teema nii aktuaalne, kui lähenev Saturn-Uraan oma opositsiooniga.


Mida siis võiks prognoosida planeetide vastaseisudest lähtuvalt? 1.augustil 2008 toimus totaalne päikesevarjutus 9:32 Lõvis. Marss oli selleks ajaks jõudnud 18:25 Neitsi kraadi ja on opositsioonis Uraaniga. Kuna maailmasündmusi dikteerivad eelkõige suurriigid, siis vaadates näiteks USA kaarti, leiame, et Marsi selle kraadi lähedal on Ameerika must Kuu. Suurriik on sündinud Neptuuni-Chaose ja musta Kuu kolmikühendusega Neitsis ja see jääb horoskoobi 9 majja. Kas Ameerika püüab muule maailmale jällegi peale suruda oma ideloogilised arusaamad, toimuvad valguskartvad tehingud välismaal või midagi finantssfäärides. Sest lisaks Marsi lähedusele sünni Neptuunile on varjutuse päeval Veenuse opositsioon Neptuuniga.


Välistatud pole muudlaadi skandaalid ja kehvemal järjel olev rahvas võib alustada rahutuste korraldamist. See omakorda ei soosi lähenevat presidendivalmist. Oletan, et valimiste kampaania muutub kanditaatide jälitusaktsiooniks ja tulevad rängad heitlused koha pärast Valges Majas. Võitlus võimu pärast on valimistel alati olnud raevukad, kuid praegused valimised toimuvad täpse Saturni ja Uraani vastaseisu ajal, mis teevad selle eriti raskeks. Lisaks on valimispäeval Marsil täpne kvadratuur Neptuuniga. Veenus teeb läheneva ühenduse musta Kuuga Amburis. Võimatu pole ka ootamatused, tegemist ühelt poolt ikkagi Uraaniga.


Kuus päeva pärast uue Ameerika presidendi innaugaratsiooni toimub rõngas-tüüpi päikesevarjutus 6:30 Veevalajas. Toimub see veel Ühendriikide lõunasõlme lähedal. Saturn satub varjutuse kaardis singeltoni seisu, st. on üksikuna, teistes eraldi (horoskoop tehtud 26.01.2009 kell 07.56 GMT, Washington). Sellist kosmogrammi nimetatakse veel ka korviks, kus korvi sangaks on siis üksik planeet. Singeltonina asub Saturn kaardi MC-l, see viitaks, et uus president saab olema konservatiivsete vaadete ja hoiakutega. Eeldada võiks, et võidab vabariiklaste kanditaat. Lisaks Saturni-Uraani opositsioonile on Veenus, mis horoskoobis MC valitseja, koos Uraaniga. Peaaegu kaks kuud enne uue presidendi ametissevannutamist läheb Pluuto lõplikult Kaljukitse märki (27.11.2008). Pluuto ingressi kaardis on peamiseks Saturni ja Uraani vastasseis, Päikese, Merkuuri ja Marsi kolmikühendus Amburis, Veenuse ühendus Jupiteriga Kaljukitses, mis trigoonis Saturniga.


Suuriik Hiinal saab esimese ühenduse eel täis Saturni teine täisring. Kahe planeedi vastasseis toimub Hiina 7 ja 1 majade valdkondades nagu ka Eesti vana wabariigi kaardiski. Kas see tähendaks mõlema riigi puhul tema intediteedi ja välisuhete vahelisi muutusi, pingeid või uusi lahendusi toov.


Vene Föderatsiooni iseseisvuse kaardis on Saturni-Uraani oposisioon samuti esimese ja seitsmenda majade vahel. Ja Marss läheneb mustale Kuule Skorpionis.Enne seda ta teeb ühenduse (26.10) nataalse Pluutoga ja opositsiooni Veenusele. Mida sealt oodata võiks? Läheneb ka Jupiteri opositsioon nataalse Jupiterile. See seis juba kord oli kahel korral, veebruaris 2008 ja Jupiteri retroliikumisel Juuli viimasel nädalal. Nüüd siis tuleb kolmas kord ja peaks planeedi printsiibist lähtuvalt lahendma lõplikult selle vastasseisuga kaasneva.
Gruusia-Vene sõjaga seoses kerkis esile jutt, et Venemaa tahab taastada endise impeeriumi – NSVL aegu ja mõjuvõimu ning piire. Sellele leiab ehk viiteid ka sellest, et Saturn tegi sõja puhkemise ajal trigooni NSVL loomise kaardi Päikesele ja Moskvale. Marss aga tegi opositsiooni nataalsele Uraani ja Marsi ühendusele Kalades. Lähenemas on ta ka selle kaardi Kuutõususõlmele.


Eestit puudutab vastasseis samuti. Enne esimest täpset vastasseisu läheb Saturn üle Eesti Wabariigi AC (9.oktoobril 2008). Opositsioon saab olema riigi esimese ja seitsmenda majade valdkondade alal. 1. augusti Päikesevarjutus toimus vana kaardi Saturni peal ja 16. augusti Kuuvarjutus aga Uraani peal, pealegi oli ja on seal aspektühendust tegemas Neptuun. Viienda ja kuuenda majade valdkonnad saavad olema aktiviseeritud nende varjutuste mõjul, sest nende valitsejad on Saturn ja Uraan.
Esimene täpne Saturn-Uraan opositsioon toimub üsna riigi AC-DC telje lähedal.


Taasiseseisvuse horoskoobis esimene täpne vastasseis toimub 6-12 majatippudel. Saturn teeb siis läheneva sekstiili Pluutole ja Uraanil on veel orbiga lubatud trigoon Pluutole. Järgmised kaks vastasseisu juba puudutavad ka Marssi, sest siis on Saturn planeedist (Marsist) üle läinud ja on selle lähedal. Riigi 6 ja 12 majad on nii suured, et hõlmavad tervelt kahte märki. Ning Marss on neis mõlemis kaasvalitsejana tegev. Transiitse Saturni esimene täpne ühendus Marsiga saab toimuma alles 30. augustil 2009.


Pingeline tuleb ka aasta viimane kuu. Juba detsembri esimestel päevadel on Päikesel ühendus Merkuuri ja Marsiga Amburi esimese dekaadi lõpus. Kuul ühendus Veenuse ja Jupiteriga Kaljukitses. Must Kuu läheneb Pluutole. Jätkub Saturni opositsioon Uraanile. Ja kõik planeedid liiguvad direktiivselt. Ega sellist asja nii sageli polegi, et nad kõik liiguvad oma tavarada pidi. Kuu keskel toimib edasi Päikese ja Marsi ühendus. Merkuur on koos Pluutoga, Veenus läheneb Kuusõlmele.
Aasta viimasel päeval on Kuu koos Veenuse ja Neptuuniga Veevalajas, tehes kvinkunksi Saturnile. Merkuur on koos Jupiteriga.
Pingeline ja keerukas tuleb aastalõpp veel sellegi poolest, et transiitne Pluuto teeb kvadratuuri Wabariigi (1918) Marsile.


Vastasseis toob kaasa selle, et meie (inimkonna) teadus-tehnilised saavutused hakkavad rohkem leidma rakendust sotsiaal ja finantssfääride probleemide lahendamisel. Sügisene esimene vastasseis toob uuesti esiplaanile igivana küsimuste puntra: “Teadus religiooni vastu” samuti “jah või ei narkootikumitele”. “Reformaatorid” muutuvad aktiivsemaks võitluses teisitimõtlejatega. Mõnes mõttes korduvad möödunud sajandi 20-dad aastad. Mida aga 2009. aastalt oodata, sellest kunagi edaspidi.


Kuidas see periood üle elada? Kas meist igaühest sõltub midagi? Sõltub küll.Tuleb lihtsalt rahulikult eluga edasi minna, teades taevaseid mustreid ja mida need endast kujutavad, mida võivad kaasa tuua nii halvas kui heas mõttes. Ohte ja pingeid ette teades on alati võimalik sellele ette positiivsemalt häälestuda ja võtta asja nii nagu ta on, ilma paanikasse laskumata, ilma stressi ja depressiooni minemata. Üksikisiku tasandil tuleb ülevaadata oma tahtmised ja võimalused. Pole halba ilma heata! Kui vaid inimkond õpiks neist vigadest, mida ikka ja jälle tehakse.


Elati ju kõik eelmised vastasseisud üle ja liiguti eluga vaatamata tekkinud raskustele ikka edasi. Elame ka selle perioodi üle, kui asja rahus ja ilma liigset negativismi võttes edasi lähme.
Kronoloogiline ülevaate artikkel sai kokku kirjutatud selle aasta kevad-suvel. Sügisesed sündmused maailmas näitavad, et vastasseisu mõju on tunda juba mitmeid kraade (5-7) enne, kui toimub täpne oposistsioon. Selline mõju oli kindlasti ka varasemate vastasseisude eel, mis siin artiklis on jäänud välja toomata. Nüüdseks (sept. viimastel päevadel ja okt. alul) on juba olnud teada mitmeid ärevaid ja just paljuski Saturni-Uraani vastasseisule iselomulikke sündmusi. Otsustage ise.


Jõudemonstratsioonid mitmete riikide sõjamängudega vastase kodulävel (Vene laevastiku manöövrid Kariibi merel), võidurelvastuse hoogustumine, provokatsioonid Gruusias, finantsmaailma äkilised langused ja pankrotid.(Lehmani panga kokkuvarisemine on näha ka USA sünnikaardis). Ja mitte ainult panganduses, Itaalia lennufirma Italy Air pankroti äärel. Põhja-Korea tahe taaskäivitada oma tuumaprogramm, mitmed riigijuhid on teatanud tagasiastumisest (Jaapan, Iisrael), sagenenud on terroriaktid, pantvangi võtmised,vanglarahutused Mehhikos, mitmed rängad, paljude ohvritega liiklus- ja tuleõnnetused. Antisemitismi ja islamafoobia tõus Euroopas. Opositsiooni poliitikute peks ja laialiajamine Minskis. Inglise valitsuse lõhenemine. Piimapulbri skandaal Hiinas. Koolitulistamine Soomes, kus hukkus 11 inimest.Suurenenud on terroriaktid ja vägivald üle maailma.Spiooniskandaal Eestis. Keerulised ajad Wall Streetil ja terves finantsmaailmas, ja palju muud.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

See kõik on väga põnev... Loodan, et leian aega see täpsemalt üle lugeda...väga vahva :)