reede, 5. juuli 2024

Everest - 2

 

Enne kui lähen meie alpinistide juurde tagasi natuke veel lisainfot Everestist. Asteroid avastati 17.veebruaril 1987.a.(33002) 1997 DM. Asudes siis 16.kraadi Kaaludes, võimalik, et üheduses Kuuga. Ühendus ka Kuu lõunasõlmega. Päike teeb Marsiga sekstiili.  Everestil kvadratuur Veenusega Kaljukitses, trigoon Chironiga Kaksikutes, kvinkunks Merkuuriga Kalades.

Nepaali keeles on mägi Sagarmatha: taeva valitseja. Tiibeti Tshomolungma: jumalanna – mägede ema. 


                            Everesti avastamine 17.02.1987

Everest Kaaludes langeb temale nime andnud Andrew Waugh Kuu põhjasõlmele. Everesti Päike langeb tema Merkuurile. Maise mäehiiglase taevane olemus peitub minu arvates Saturn, Ceres, Uraan kolmikühenduses Amburis. Raskesti vallutada, nõuab visadust ja distsipliini, ääretut tahtejõudu, kogemusi, surmavalt ohtlik. Samas kutsub avastama, vallutama, viitab esmakordsusele, avardab silmapiiri.

Avastajaks astronoom kelle arvel on 172 asteroidi avastust. Selleks oli Itaaalia astronoom Vincenso Silvano Casulli. Tema kosmogrammis on Everest 17.kraadi Vähis sekstiilis Veenuse, Chironi ja Merkuuri ühendusega Neitsis. Võimalik, et Kuuga Skorpionis trigoon. Nime andmise aastal (1865) liikus Everest Kalades.Teistel andmetel 1857.


                                        Vincenso Silvano Casulli

Esmavallutajateks olid Uusmeremaalane Edmund Hillary (20.07.1919 – 11.01.2008), kellel asteroid asus null kraadi Neitsis ühenduses Saturniga Lõvi lõpus. Everest on kvadratuuris Kuu sõlmedega. Sekstiilis Pluuto-Marss ühendusega Vähis. Edmund sündis Uus – Meremaal Aucklandis, asteroid New-Zeland 2.kraadi Vähis ühenduses Pluuto-Marss ühendusega. Kaardil asteroid ära toodud ei ole.

Edmundi paariliseks oli kohalik sherpa Tenzing Norgay, kelle sündimise daatumeid pole.On aasta, 1914. Suri ta 8.mail 1986.aastal Indias. Everest 12.kraadi Kaksikutes tehes ühenduse esmavallutuse Merkuuriga.

                

                                                   Esmavallutus 29.05.1953

Esmavallutuse päeval olid Saturn ja Neptuun täpses ühenduses (orb 20 min) Kaaludes.See ühendus tegi kvadratuuri nataali Päike-Jupiter ühendusele Vähis. Päeva Everest Kalades, samas märgis kui anti nimi. Transiitne Everest teeb siis trigooni Edmundi Päike-Jupiter ühendusele. Alpinist suri 11.jaanuaril 2008.a Everest 5.kraadi Skorpionis tehes sekstiili enda nataali Everestiga.Esmavallutuse kaardis pole märgitud asteroid Kathmandu`d, lähim linn Everestile, ta on 22.kraadi Jääras ühenduses Veenusega. Asteroid Edmond 14.kraadi Kalades, lähedale jääb Everest! (kaardil Edmundit pole)

2009.aasta andmetel on Everestile tõusnud 1915 alpinisti ja hukkunud 186.

Edmundi ja George vahel on ka seoseid. Mõlemil asus Everest Neitsis. George Neptuun on ühenduses esmavallutuse Neptuuniga Kaaludes.Mõlemad mehed Päikesemärgilt Vähid. Seoseid teisigi.

Tartus asutati alpiklubi Firn 5.novembril 1999.a. On koduks plajudele alpinistidele. Asutamise Päike Skorpionis teeb ühendsue avastamise Pluutoga. Asutamise Everest 6.kraadi Veevalajas teeb aga ühenduse esmavallutuse Kuu põhjasõlmega.

 Mul endal asub Everest 26.kraadi Skorpionis kolmandas majas ja aspekte ei tee. Aga mõtiskledes selle üle, et miks võtsin ette kirjatüki, mille mõtteiva üsna ammu peidus oli, leidsin, et praegune Uraan Sõnnis käivitas selle teema tegemise. Uraan ju teeb praegu opositsiooni nataali Everestile.

Nelja mandri kõrgeim tipp on ka taevas ära märgitud. Nendest ehk edaspidi lähemalt. Seni pole leidnud teiste kõrgete tippude auks nimetatud asteroide. On aga üsna mitmed vulkaanid taevas olemas. Blogis on neist mitmed lähemalt kajastatud.

Järgneb...

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Lugesin vanu asju siit. Valor, loe oma blogi 2015 augusti kuu EU kohta, viimast löiku. Neljapäeval, 18, juuli 2024 uue esimehe valimine, mis tagajärjed saavad olema Eu le.. Läheb nii, nagu kirjutasid? Muutumine toimub, see on selge. Aga mingiks uueks organisatsiooniks tulevikus?