esmaspäev, 20. veebruar 2023

Märts 2023

 

Märtsi keskpaik, Ganesha Tamm FB 20.02.2023

16.-17. märts on jah, üheks oluliseks murdepunktiks. Hulk olulisi seise, lisaks Veenuse märgivahetus kodumärki, Sõnni (uued lähteargumendid, uued definitsioonid ja määratlused), olles just Pluutoga (võimutsemine, saladused, psühholoogilised trikid) kvadraadi tipu teinud. Veenus teeb ca 20. märtsil (peatselt kevadine pööripäev!) ühenduse Kuu põhjasõlmega, jällegi poliitiliste otsuste murdepunkt. Samal ajal Päikese, Merkuuri ja Neptuuni konjunktsioon - "kolmekas". Iseenesest on Päikese ja Merkuuri piisav lähedus, isegi pelgalt samas märgis positsioon viiteks, et ollakse väga sihikindlad ning jõudu kasutatakse väga kontsentreeritult - esmane prioriteet saab suure osa tähelepanust ja valmisolekust. Neptuunist võib muidugi mõndagi oodata, spekter on lai ning ikkagi transendentaalne planeet (ühiskondliku mõju potentsiaal). Mis on siin veel oluline - "kolmekas" on kvadraadis GC ehk galaktilise tsentriga, mis töötab täiega - GC ei vaja kuigi täpset nurkaspekti, tal on väga palju nõ võimendavat jõudu. GC lisab tuntust, päevakajalisust, vahel viitab ka mõnele ebatavalisele algusele või "võimetele" teatud asju ajada.

Mis puutub Lilith´i mõjusse, valimiste lõpus on ta AC-st lugedes 11. märgis (valikuliste ajahetkede kaartides üheks jõuallikaks) ja teeb selle hetke AC-le täpse sekstiili ning mis ehk üldisem ja pikema mõjuga - Lilith on kvadraadis Kuu sõlmedega ehk paljuski nõ poliitilise (koalitsioon-opositsioon) teljega. Kõik, mis saavad oluliste otsuste ja läbirääkimiste perioodil Kuu sõlmede käest ära, on kõrgendatud tähendusega. Ma arvan, et läheb palju kõvemaks pressimiseks kui seda avalikkusele näidatakse ning tingimusi esitatakse ikka väga bravuurikalt. Lilith on ka väga enesekindel ning ta peab ennast võitmatuks.Omaette teema on, mis toimub rahvusvahelisel pinnal, ilmselt ka seal on mõned uudised ootel. Kevadine pööripäev nõuab juba ise omaette kaarti ja tõlgendamist.

 

Pluuto hakkab juba vaikselt märki vahetama ja Saturn juba sellel ajal täiesti Kalades, see kõik vajutab pitseri ka meie valimistele, mille puhul on ilmselt esmased kokkulepped ammu olemas. Mis puutub valimistesse, tulemused on tegelikult üks etapp jadas, uue koalitsiooni moodustamine ning lõplik vormistamine võtab aega ning satub "toredasti" üsna karmi koridori meelevalda.
Saturn on paljuski nn vähemuste temaatika (heas kui halvas) ja ka mustvalge temaatika edendaja (on-off metoodika), Saturn on Kalade märgis 07. märtsil 2023 ehk üsna peale valimisi - see vajutab kenakese pitseri. Mingid ideaalid võivad küll "ilusad" paista, kuid eluterve see ilmselt pole, küllaltki vastuoluline lugu. Ma arvan, et paljud kogevad pettumusi või ei oska seisukohta võtta. Nagu astroloogias ikka, alati on teatav hulk neid, kellel on just soodsam, ka pandeemiate, illusioonide või kaose keskel.

 

 

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et enam pole astrologied vaja - aitab ajaloo tundmisest. Nimelt. Mais, 2024 on jälle EU valimised. Teadagi, jälle lastakse valitsus kukkuda, et siis hiljem EU-sse kanditeerida. Selle artikli järgi saab aru, et nüüd juba hakatakse rebima. Minu isiklik tähelepanek: sinna saadetakse need, kellest tahetakse kodus lahti saada. Segajad. Kes on endid ajaga tüütustena näidanud.
Tänan.

Ganesh ütles ...

Suurem lõhkumine või isegi selle globaalsem algus jääb arvatavasti tõesti pigem 2024 suve kanti, Uraani transiit Sõnni märgis ja teeb ühenduse kinnistähe Algoliga. Olemasoleva lõhkumist võib ilmneda väga mitmel kujul.

Uraani transiit Sõnnis ja just Algoli piirkonnas on üsna kurikuulus ning kipub kaasa tooma sõjalisi liigutusi. Sõnn on fikseeritud märk ja Uraani transiidi temaatikaks on Sõnni märgis paljuski juba eksisteerivate ehk olemasolevate võimaluste ümberhindamine, nimetuste või definitsioonidega pingpong ning tehakse juba eksisteeriva keskel "inventuuri", mida saaks veel ära kasutada ning ehk on midagi "head" jäänud kuskile riiulisse seisma.

Stiilinäiteks kasvõi Nursipalu küsimus - maa (Sõnn), kasutusvõimalused mitmekesised ning väidetavaks argumendiks sõjalised/kaitseotstarbelised vajadused (seda argumenti saab igal sammul kasutada, ikkagi riiklik prioriteet). Iseasi, mis sellega tegelikult pihta hakatakse ning kes seal kamandama hakkab. Uraan on poliitika, meelsus ja ka täiesti omaette eksisteeriva reeglistikuga keskkond, tavaseadused Uraani puhul enamasti ei kehti ning konflikti puhul abi leidmine väga keeruline.

Mõnes koolkonnas seostatakse Veenust numbriga kuus ja südametšakra on üsna paljudes allikates sümboliseeritud kuusnurkse kujutisega. Veenuse kodumärgiks on Sõnn, kaasvalitsetavaks märgiks Kaalud. Modernses, lihtsamas käsitluses on inimese süda pigem Lõvi märgi all, kuid idamaades seostatakse südant üsna olulisel määral läbi Veenuse ka Sõnni märgiga.

Millal algas seekordne Uraani transiit Sõnni märgis? 2019. Millal algas üldises ruumis (Päike, ka süda, avalikkus) niinimetatud koroonapandeemiaga kehtestatud piirangute ja reeglite sättimine? 2020.a. alguses, talvel, sanktsioonide ning jõuga. Kes oli "süüdi"? Keegi, kuskil, "mis me teha saame". Valitsus ja avalik võim oli/on üsna rikkis. Hakkasid ilmnema kummalised südamehaigused, seejärel südame-veresoonkonna probleemid, seejärel kummalised surmad, isegi sportlased ja üsna tugevad ning terved inimesed kukkusid jalapealt, justkui uraanlik rike südames. Kukuvad nüüdki ja ilmselt tuleb lisa. Saavad ka veneerilised teemad oma osa, nurisünnitused ja rasestumisprobleemid, seonduv.

Siit ka paralleel - kui juba Nursipalust põgusalt juttu tuli, siis mina näen siin teatavat seost, mille kohaselt püütakse Eesti südame piirkonnas "ümberkorraldust" teha. See võib muidugi aega võtta, kuid arvan, et tegemist on palju olulisema ning varjatuma tähendusega projektiga kui pelgalt "meie enda jaoks, harjutusväli". Nursipalu asub Eesti keskpunktist palju kaugemal, kuid võib arvata, et ühel hetkel joonistub välja suurem lugu, mis viitab juba ka Eesti südame või keskpunkti suunas. Kes on "süüdi"? Keegi, kuskil, "mis me teha saame". Nursipalu küsimus on juba väga omaette teema, kuid kõrgendatud tähelepanu võiks hoida küll, mida seal lõpuks siiski korraldatakse ning kas seosed keskustega (Eesti keskpunkt, sümboolselt - Valitsus jne) on suuremad, kui seda rahvale räägitakse.

Anonüümne ütles ...

Vastuse algus röömustas mind. Väga huvitav. Aga jutu löpp ehmatas. Peast käis läbi Nursipalu vördub b i o l a b o r järsku. Uhh.
Tänan.

Ganesh (vol 1) ütles ...

Suure tõenäosusega midagi tehnilist, kunstlikku, inimese fantaasiaga loodut.

Kui lähtuda Sõnni märgist (Uraani transiit + Kuu põhjasõlm), siis tehniliste soovide püsivam paigaldus võib olla loogiline. Seadmed või lahendused, millest tavarahvas aru ei saa.

Pilt muutub ilmekamaks, kui vaadelda jaimini astroloogia märgiaspekte, kuidas märgid üksteisega kokku töötavad.

Sõnni märk on antud käsitluse järgi aspekteeritud Vähi, Kaalude ja Kaljukitse märgiga. Mis meil siin on? Sõnnis on Uraan, Kuu põhjasõlm (Rahu), Kaljukitses on Pluuto. Siit saame taevakehade järgi seose: Uraan, Pluuto, Kuu põhjasõlm (Rahu).

Minu arvates on siin mängus ahne poliitika (väikse grupi soolo, ülerullimine) ning Uraani ja Pluuto omavaheline seos (valesti tehes võib plahvatada, nõuab eriteadmisi ning tähelepanu, suured eelarved). Kuna Pluuto hakkab juba Kaljukitsest edasi liikuma, tuleb väike osa infost tasapisi esile, kuid eelnev seos jääb siiski kestma: mingid keemia- või elektrialased (tehnilised) ideed võivad siin mängus olla ning Kaalude märk lisab trasside võimalikkust ja toob kaasa õhu elemendi temaatika (õhk – inimlikud soovid, plaanid, kavandused, soov oma kätega ümber kujundada just endale meelepäraseks). Meelepäraseks? Siin on Kuu põhjasõlm ehk täitmatu ja ahne, isu on suur.

Nursipalu võib üsna plahvatusohtlik olla (hakata olema), laiendamise ja kapitaalsema idee teema sai alguse ju Uraani ja Pluuto koosmõju all. Kuna mängus on ka Kaalude märk, siis ilmselt on sealkandis oodata trasse, võimalik et mingis osas maa alla kujundatuna. Ilmnema on hakanud ka Tallinna (riigi pealinn, keskus, süda) alal laiendatav idee raudteeks/trassiks (ilmselt siiski enamat), võib ka see midagi kummalist kaasa tuua – tõe rääkimisega liiale pole mindud.

Kindlasti jääb õhku edasise laienemise teema – Kuu põhjasõlm (Rahu) Sõnnis, mis võib tähendada ahnust, täitmatust, teatavat ekstreemi (Kuu sõlmed ongi igasuguse ekstreemi tähistajad). Nüüd on need asjad aktiveerunud ja tooni annab ka tulevikus mitmeti just nüüdne seis. Oluline oleks teada ka seda, et Kuu põhjasõlm (Rahu) viitab tihti nõe paralleelreaalsusele, kuidas iganes see ka lahendatakse. Lihtsamas maakeeles võib tegemist olla lahendustega, kus nimetus on üks, sisu... hoopis teine. Meenutab isikuastroloogia puhul ilminguid, kus pereisal on laps, kuid lapse tegelik isa on hoopiski keegi teine. Umbes sedatüüpi duubeldamine, kaks paralleelset asja ning erinevat sisu, kuid üldsuse silmis võivad justkui ühe, lihtsa ja tavapärasena näida, keegi ei oska kahtlustadagi.

Kõrvalmärkusena võiks märkida, et vahel on Uraani ja Veevalaja puhul tegemist mitte alati Venemaaga, vaid USA-ga. USA loodi elitaarse meesteklubi poolt kui teadlik projekt ning sealt ka teatav seos – Uraan, ka Kuu põhjasõlm. Need on küllat tihti seostatavad nn eliidiga või eriõigustega võimugruppidega.

Kas ja kui palju on siin seoseid USA-ga, eks aeg näitab, kuid pole eriline uudis, et USA mõjuvõim on suur, nagu ka rahvusvahelise loomuga eliitklubil. Oluline oli seda märkida, kuna Pluuto liigub Veevalaja märki ning kui võtta saabuva kevade pööripäeva kaart ning vaadata sealt pisut edasi – Päike Jäära märgis haarab jaimini märgiaspektide järgi tegevusse Lõvi, Skorpioni ja Veevalaja märgi. Pluuto Veevalajas jätab mitmeti sarnase meki, sündmustele lükatakse lihtsalt uus käik sisse. Mis puutub Tallinna pööripäeva kaarti, Päike 0Ari00 kaardis on Uraan... täpselt DC teljel. Tavaliselt kaasneb ehmatus ja sundolukord, kummaline partnerlus, sekka võib juhtuda ka mõni pigem positiivne üllatus. Pööripäeva kaart kui selline nõuab juba uut teemat, seal on mitmeid sellist tüüpi lahendusi, mis võivad rahvale meelehärmi põhjustada, jällegi nõ ülerullimise teemad, psüühilise traumeerimise olukorrad, ka udutamised ausa tõe avalikustamise asemel.

Ganesh (vol 2) ütles ...

Veel üks märkus: tasub lugeda ka taevakehade kraade. Klassikalises veedalikus koolkonnas on enamasti tegemist seitsmese järjestusega, Päikesest Saturnini. Sümboolselt siis esimesest majast seistmendani, kõrgeima kraadiga keha on 1. maja temaatika väljendaja ning madalaima kraadiga on 7. maja temaatika väljendaja. Teatud puhkudel kaasatakse ka Kuu põhjasõlm ning selle süsteemi erinevaid versioone (kellegi omalooming jne) olen näinud kümnete kaupa, kuid see selleks. Kui tõesti tead ja oskad tehnikat kasutada ning seejärel tõlgendada, võib tavareeglitest veidi välja minna ning katsetada, kuidas toimivad Uraan, Neptuun ja Pluuto, miks ka mitte mõni muu keha või punkt. Mida ma siin tahtsin õelda? Pluuto on oma lõpukraadis ning sellega jätab oma jälje sümboolsele 1.maja võimalustele. Kuna vahepeal on retrograadne liikumine ning Pluuto naaseb Veevalaja märki, saame kogeda kumagi sümboolse AC-DC telje ilu ja valu, aktuaalsus kestab ikka pikemat aega. Kord on soovi omaenda „jõudu“ kasutada ja seejärel ollakse hoopiski meelevallas (7. Maja temaatika, tõmba ja tõuka olukord). Ka sellest võiks pikemalt kirjutada, kuid tekst läheb juba pikale. Mis veel? 7.maja temaatika on mõnes koolkonnas ka vagiina, viljakus. Kui Pluuto jõuab Veevalaja märgi algusesse (mõne tehnikaga vaadates ehk on juba seal), siis (kraadiliselt on ta 0Aqu00 ja ikka veel hulk aega madalates kraadides) mitmes mõttes viljakus või viljade loome võib olla pluutolikult häiritud. Näiteks alustatakse Eesti pinnal suurprojektidega, kuid sünnib hoopis... Midagi salajast või omab olulisi tunnuseid, mida tavakodanik ei näe (pluutolik teema, krüptotehnika, väiksed osakesed, meelega varjatud saladus, võimuküsimus, suured rahad jne). Midagi võib ka rahvastikku sisse kumada, etnograafiliselt.

Panen igaks juhuks lingi, kus on nimetatud jaimini märgiaspektide kirjeldused, idee on üsna lihtne ning peaks olema piisavalt lihtne lugeda. Võibolla on mõnel lugejal huvi ja saab pilgu peale heita.
Inglise keeles olev tekst on järgmine.

a. Aries aspects Leo, Scorpio, and Aquarius
b. Taurus aspects Cancer, Libra, and Capricorn
c. Cancer aspects Scorpio, Aquarius and Taurus
d. Leo aspects Libra, Capricorn, and Aries
e. Libra aspects Aquarius, Taurus, and Leo
f. Scorpio aspects Capricorn, Aries, and Cancer
g. Capricorn aspects Taurus, Leo, and Scorpio
h. Aquarius aspects Aries, Cancer, and Libra
i. Gemini, Virgo, Sagittarius and Pisces aspect each other.

https://www.bava.org/articles/structure-jamini-astrology/?doing_wp_cron=1677436121.6217849254608154296875

Ganesh ütles ...

Lihtsalt üks detail: valimispäeva lõpus (05.03.2023.a. kell 20.00) tegi Must Kuu (Lilith) sekstiili selle ajahetke kaardi AC-ga. Jõupositsioon Lilith´ilt.

Kaja Kallase enda kaardis on tema enda Must Kuu (Lilith) sekstiilis transiitse Musta Kuuga (Lilith´iga).

Selline aspektide sarnasus või identsus samal ajahetkel on keskmisest suurema tähendusega.

Kuna Kuu on üks kahest (Päike ja Kuu) luminaarist ning Must Kuu on siin Kuu apogee ehk orbiidi kaugeima punkti tähenduses, tegemist on ühe silmapaistva nüansiga, mis võiks mõtteainet anda. Kogupilt on suurem, kuid tekitab õigustatud küsimuse, mis siin ikkagi toimus. Maakeeli: võimalus kummalisele lahendusele, mis tavaolukorras ilmselt ei realiseeruks.