pühapäev, 12. detsember 2021

Veenuse retrograadsus - 2

 

Astromaailm

Nädala pärast hakkab tagurdama Veenus. Leidsin selle kohta ühe oma vana teksti, muudetud on vaid kuupäevad.

RETROGRAADNE VEENUS: AEG ON PALUDA VABANDUST

Tänavu 19. detsembrist kuni uue aasta 29. jaanuarini liigub Veenus Kaljukitse märgis retrograadselt. Kui Merkuur tagurdab kolm korda aastas, siis Veenus teeb seda ainult korra poolteise aasta jooksul - siis, kui on jõudnud Päikesest umbes 29 kraadi ette. Ja ta tagurdab seni, kuni on Päikesest 21-29 kraadi tagapool.

Veenus on seotud nii armastuse, ilu, harmoonia kui ka sellega, mida me väärtustame: raha jm materiaalsed väärtused sealhulgas. Ka Kaljukitse märk on seotud materiaalsusega, samuti struktuuride ja võimuga, autoriteetidega. Nii et materiaalsed teemad on sedakorda lausa kahekordselt alla kriipsutatud.

Olulised küsimused võivad sel talvel olla: mida ma väärtustan oma suhetes ja elus üldse? Mida ma väärtustan sellepärast, et nii on kombeks? Mida ma varem väärtustasin, aga nüüd enam mitte, ehk: millised väärtused on mu elust kadunud? Kas ma väärtustan tegudes sedasama mida sõnades? Kas mu raha-asjad on tasakaalus?

Nagu kõik planeedid retrograadsena, võib ka tagurdav Veenus näidata oma pahupoolt: inimestes võib selgemalt välja lüüa kasuahnus, kogumiskirg, mugavus, naudinguhimu jm maise ületähtsustamisest tulenevad veidrused. Seegi annab võimaluse mõtiskleda eespool toodud küsimuste üle.

Retrograadse Veenuse ajal võivad väljenduda peidetud suhteprobleemid, mida direktiivse Veenuse perioodidel märgata ei ole, ja neid on lihtsam teadvustada. Ellu võivad ärgata ka sellised ebakõlad, mille lahendamine on kunagi pooleli jäänud, ja need saab uuesti läbi mõelda. Väga hea aeg on paluda vabandust. Samas ei ole Veenuse retrograadse liikumise ajal tark viia ellu oma suhteid puudutavaid lõplikke otsuseid: sel ajal minema läinud kallim tuleb varsti jälle tagasi, sõlmitud kihlus või abielu ei vii aga enamasti pikaaegse suhteni. Veenuse retrograadsuse ajal võivad välja ilmuda ka vanad sõbrad-sõbrannad ja armastatud ning soojeneda üles vanad suhted. Paljud tahavad aga Veenuse retro-perioodil olla ka päris üksinda, kas või päev-paar, ja kohtuvad sealjuures iseenda peidus poolega.

Ja praktilised asjad.

Kuna retro-Veenus on väärtushinnangute „seedimise“ aeg, mitte konkreetsete tegude periood, siis ei soovitata sel ajal alustada ettevõtmistega, mis taotlevad kasumit. Sel ajal ei soovita targad raamatud ka suuremaid ostu-müügitehinguid teha (kinnisvaraga näiteks). Ka raha võib sel ajal olla mingil põhjusel vähem kui tavaliselt. Samuti ei ole hea tagurdava Veenuse perioodil oma välimust muuta: uusi riideid, ehteid, prilliraame osta, ka soengud ja kosmeetilised operatsioonid ei pruugi päris nii välja kukkuda, nagu loodeti. Samas võivad välja ilmuda kadunud väärtasjad ja laenuandja juurde naasta laenatud raha. Mõnede astroloogide väitel ei kipu korda minema ka saleduskuurid, ja tuludeklaratsiooni täitmine tuleks edasi lükata direktiivselt liikuva Veenuse ajale. Hästi hea ja väärtusliku saagi rohke võib see aeg olla aga antiigihuvilistele ja ka neile, kes harjunud ostma esemeid taaskasutusest.

Mida rohkem oleme elanud oma väärtushinnangutega kooskõlas, seda vähem konarlik peaks olema eesootav retrograadse Veenuse periood.


 

Kommentaare ei ole: