reede, 18. mai 2018

Albion - 3


Kosmoseuuringud

1957.a. oktoobris lennutatakse kosmosesse esimene Maa tehiskaaslane Sputnik 1. Albion 9 kraadi Veevalajas opositsioonis Uraaniga. Kvadratuuris sõlmedega Skorpion-Sõnn. Sekstiilis Saturniga Amburis.
1961.a. 12.aprillil Juri Gagarin on esimene inimene, kes sooritab õnnestunud kosmoselennu ja teeb tiiru Maa orbiidil. Albion 16 kraadi Veevalajas ühenduses Damoclesega, opositsioon Uraaniga.
1963.a. 16.juunil stardib kosmosesse esimene naine, Valentina Tereškova. Albion 19 kraadi Veevalajas ühenduses Saturniga, kvadratuuris Varunaga Sõnnis.

1965.a. märtsis Aleksei Leonov (NSVL) väljub esimesena avakosmosesse. Albion 21 kraadi Veevalajas kvadratuuris Jupiter-Varuna ühendusega Sõnnis.
1969.a. 20.juulil Neil Armastrong ja Buzz Aldrin (mõlemad USA) on esimesed inimesed, kes maanduvad Kuul. Albion 27 Veevalajas kvinkunksis Päikesega Vähis.Kvadratuuris Neptuuniga Skorpionis.

1983.a. 18. juuni Sally Ride on esimene ameeriklanna kosmoses. Albion 17 kraadi Kalades täpses kvadratuuris Varunaga Kaksikutes.
1987.a. Kosmosesond Pioneer 10 (USA), mis lähetati teele 1972.aasta 10.märtsil on esimene päikesesüsteemist väljunud tehisobjekt.Stardi Albion 0 kraadi Kalades ühenduses Odysseusega (pikkade rändude sümbol). Kvadratuuris Saturniga Kaksikutes, kvinkunksis Pluutoga Kaaludes.

Nobeli preemia

1901.a. 10.detsembril anti välja esimesed Nobeli preemiad. Albion 29 kraadi Skorpionis kvinkunksis Neptuuniga Vähis. Nobel 11 Vähis trigoonis põhjasõlmega Skorpionis ja opositsioonis Marsiga.
1903.a. Marie Curie (Poola-Prantsusmaa) on esimene naine, kes saab Nobeli preemia (füüsikas).Albion 2 kraadi Amburis poolsekstiilis Veenusega Skorpionis. Albioni lähedale jääb Nobel Skorpionis. Päikesel ühendus Curiega Amburis.

1915.a. Sir William Bragg (Inglismaa) ja sir William Lawrence Bragg (Suurbritannia, sündinud Austraalias) on esimene isa ja poeg, kes saavad koos Nobeli preemia (füüsikas).Albionil ühendus Päikesega Amburis. Nobelil ühendus põhjasõlmega Veevalajas.

1962.a. Linus Pauling (USA) on esimene mees, kes saab kaks Nobeli preemiat (keemias 1954 ja rahupreemia 1962).1954.a. Albion 5 kraadi Veevalajas poolsekstiilis Marsiga Kalades, poolsekstiilis põhjasõlmega Kaljukitses ja opositsioonis Nobeliga Lõvis. Pauling 22 kraadi Veevalajas. 1962.a. Albion 16 kraadi Veevalajas sekstiilis Päikesega Amburis. Pauling Jääras trigoonis Päikesega Amburis. Marsil ühendus Pax`ga Lõvis.

Elektrivalgus

1879.a 18.jaanuaril Joseph Swan (Inglismaa) demonstreeris avalikult maailma esimest kasutuskõlblikku hõõglampi. Albion 4 kraadi Skorpionis kvadratuuris kuusõlmedega Veevalaja – Lõvi.
1879.a.21.oktoobril Thomas Edison (USA) tootmisest tuli välja tema esimene kaubanduslik kasutuskõlblik elektripirn. Albion 4 kraadi Skorpionis ühenduses Merkuuriga ja sekstiilis Uraaniga Neitsis. Edisona Kalades kvadratuuris Americaga Kaksikutes.

Varia

17.08.1896.a Esimene mootorsõiduki läbi hukkunu oli proua B. Driscoll (Inglismaa), kes jäi 4 miili tunnis sõitva Riger-Benzi alla. Albion Skorpionis ühenduses Uraaniga.
1901.a. 30.augustil patenteeris Hubert Cecil Booth maailma esimese tolmuimeja. Albion 28 kraadi Skorpionis kvinkunksis Neptuuniga Vähis.
1903.a. 17.detsembril vendade Wrightide esimene lend. Albion 2 kraadi Amburis ühenduses hetke MC-ga.Sekstiil põhjasõlmega Kaaludes ja ka Marsiga Veevalajas.

1954.a. 27.juunil hakkas esimesena maailmas Obninskis (NSVL) elektrit tootma esimene tuumajõujaam maailmas, mille võimus oli ainult 5000 kW. Albion 6 kraadi Veevalajas kvinkunksis Päike-Jupiter ühendusega Vähis. Veel on kvadratuur Must Kuu-Saturn ühendusega Skorpionis.
USS Nautilus oli esimene tuumajõul liikuv allveelaev (ühtlasi esimene tuumajõul liikuv merealus). Lasti vette 21.01.1954. Albion Veevalajas ühenduses Merkuuri ja Päikesega ja kvadratuuris Saturniga Skorpionis. Neptuunil ühendus Americaga Kaaludes.

Arvutid

Kuigi arvuti masinad olid programmeeritavad, polnud neil mälu, mis jäi arvutite Pühaks Graaliks. Graali leidis professor Freddie Williams (Inglismaa), kes avastas, et elektronkiiretorusid saab kasutada püsimäluna. Ta töötas välja „Williamsi lambi“ ja koos Tom Kilburniga valmistas maailma esimese mäluga arvuti Baby, millel oli 1024 baiti mälu. 1948.a.21.juunil programmeeriti Baby, et leida arvu 2 kaheksateistkümnendas astmes päriskordne ja õige vastus projitseeriti katoodkiire torule. Selle 17-käsulise programmiga oli esimene tõeline arvuti sündinud.Albion 28 kraadi Kaljukitses kvinkunksis Päike-Uraan ühendusega Kaksikutes.Marsil ühendus Discoveryga Neitsis.

Nende väheste näidete põhjal on raske öelda, et Albion oleks see peamine esmakordselt toimunu või avastuse põhijõud. Võimalik, et seda peamist ei olegi, on paljude tegurite koosmõju ja nende panus on vastavalt nende printsiipidele omane.

Kommentaare ei ole: