esmaspäev, 23. jaanuar 2017

2017 - 4



Neptuun
Asub edasi oma kodumärgis. 2017.aastal ta liigub 10-15 Kalade kraadides. Neptuun on eriliselt aktiivne siis kui toimub Päikese ühendus, 28.märts - 2.veebruar. Ja uus aktiivne aeg on sügisel, kui Päike opositsioonis Neptuuniga. 2017.a. Sellel perioodil loodetakse, et tõuseb vaimne ja religioosne teadlikus. Oodata võik uusi avastusi bioloogias ja keemias. Praegu maailmas toimuv ja mitmeti arusaamatud tendentsid on (ja olid) seotud Neptuuni ja Lõunasõlme ühendusega. Selle mõjul ongi toimunud vaimsete ja religioosete väärtuste ümberhindamine. Selle ühenduse negatiivne ilming oleks liigne liberalism ja endiste tõeliste väärtuste ümberhindamine, seda kehvemas suunas. Elamine illusioonides. Paljuski arusaamatud otsused ja uued tõekspidamised, mis on vastukarva enamikele elanikele. Globaliseerumisel on omad varjatud tagajärjed. Ega enne ei muutu suurt midagi kui Neptuun märgist lahkub (2026). Aga mine seda Neptuuni tea, paljuski võib varem muutuda. Neptuun võib vabalt igaühe või terve riigi ja ühiskonna haneks tõmmata. Muutused võivad alata siis kui Saturn saab kokku Pluutoga (jaan. 2020). Oluline saab olema ka Lõunasõlme ühendus Pluutoga, 2019.aasta aprillis. Lähiaastatel (2017-2020) on siis oodata viiteid mitmetele tõsistele muutustele, mis siis saavad alguse ja toovad tsivilisatsioonile kardinaalset uut. Neptuunil ees ühendus Teharonhiawakoga. Seda seostaks Ameerika uue presidendi tegemistega. Mida aeg edasi seda rohkem kerkib päevakorda mageda veeresursside ja toitlustuse teema ning keskkonna probleemide teravnemine. Jaanuaris 2026 siseneb Neptuun Jäära märki. Arvatakse, et kliima soojenemine saavutab oma maksimum just siis, kui Neptuun jõuab kevadise pööripäeva lähedale, st. siseneb Jäära.

Pluuto
Pluuto liigub 2017 Kaljukitse 17 – 20 kraadides. Asudes Kaljukitses provotseerib planeet riiklikul tasandil poliitilisi muutusi. Paremal juhul Pluuto energia vabastab vanast, kõigest sellest, mis segab muutusi. Halvimal juhul kutsub Pluuto esile sisepoliitikas ja rahvusvahelisel tasandil suuri muutuseid ja valitsuste langemisi. Pluuto häda on tema kinnisideelisus ja Kaljukitses olles konservatiivus. Uraan aga läbi kvadratuuri püüab seda lõhkuda, muuta. Pluuto mõju moes ja kunstis on nostalgiline, ranged jooned, moes nahk ja vill. Pluuto eelistab moes tumedaid värve. Vaadake meie tänavapilti, enamus inimesi kannab tumedaid üleriideid. Ja kui näed mõnda heledat jopet või eredamat üleriietust, siis see on Uraani mõju. Teised planeedid aga püüavad seda Pluuto ranget liini muuta. Eriti edukas on Uraan, mis vabastab kunsti ja moe jäikuse alt aga läheb sellega vahel liiale. Vohama kipub kultuuritus ja maitselagedus. Äärmused hakkavad ilmestama moodi ja erinevaid kunstiliike.
2.veebruarist kuni 11.märtsini on Pluuto Kaljukitse 19-s lõhkuvas kraadis. See võib soodustada ebaterveid, karme poliitilisi muutusi. Kriitline kraad võib kaasa tuua sagedamad looduskatastroofide toimumised.

Ma siin ikka mõtlen, et mis tingib viimaste aastate tendents, kus igaüks õpetab igatühte kuidas peab elama ja kuidas mitte. Õpetused on ühest äärest teise, ära söö seda, ära tarbi seda või toda. Tarvita hoopis seda ja seda toitu-jooki. Sinu mõtlemine on väär, ei just sinu mõtlemine on vale. Loe seda raamatut, oi ära seda rämpsu küll loe. Vaata seda filmi, ei see on allapool igasugust kriitikat. See tv saade oli parim, ei, seda jama ei tasu üldse vaadata. Sa oled rassist või sallimatu, ei hoopis sina oled pime ja kurjusega pimestatud. Sama lugu poliitikas, sina oled loll, ei jaga midagi, ei hoopis sinu vaated on igand, pole poliitkorrektsed. Sõjakust igas valdkonnas, solvangud ja ärapanemised, sallimatus kõige suhtes. Kes ei mõtle ja tee nagu mina, see on jobu ja mõttetu kuju. Sooneutraalsusega on samuti äärmustesse laskumas. Topitakse oma nina teiste eraellu, neid arvustades ja mõnitades. Ollakse kiired ja kärmed vihaseid hinnanguid andma, teadmata millest üldse jutt käib. Küünilisus, pooltõed, mahategemised, valetamised, salgamised, korruptsioon – antud aja märgid. Käib igasuguste siltide külgeriputamine. Ja see toimub sageli just mitte viisakas vormis. Sageli labaselt, kurjalt ja ääretult negatiivselt. Ja nii toimub praktiliselt igas eluvaldkonnas üks ärapanemine. Heaolu riikide elanikkond on üsna ärahellitatud. Üks lõputu virin ja kaeblemine pisisajade üle on samuti ajastu märk. Ei nähta suurt tervikut. Minnakse kaasa üldise vooluga. Ei anta endale aru, mis tõesti oluline ja mis mitte. Ei nähta varjatud tendentse. Kultuuride segunemine ei ole kaasa toonud oodatud heaolu ja üksteise mõistmist. Pigem on Euroopa rahvas oma arvamustes kaheks suureks leeriks jagunenud. Need, kes pooldavad rahvaste rändamist, nende abistamist ja teisalt need, kes on sellele vastu. Sest kõik need kuritööd ja heaolu rikkumised, mis sisserändajad on korda saatnud, on teinud rahva ettevaatlikuks ja häälestanud pagulaste vastu. Tegelikult vahet pole, mida teeme, ütleme või mõtleme. Kellegi meelest on ikka valesti tehtud või öeldud. Kas selle maailmapildi tingib Pluuto, Neptuuni ja Uraani märgipositsioonid ja aspektid, tundub küll nii. Midagi kindlast veel, ehk Neptuunitaguste märgipositsioonid ja aspektid. Pluuto siis võimus, finants-majanduses ja poliitikas, Neptuun rändekriisis, eri uskude konfliktis, illusoonides ja Uraan sõjakuses, vabadusihas ja terrorismis.

Varjutused
Esimene varjutus on Kuu oma. Toimub see 11.veebruaril 22 kraadi Lõvis. Päike on 23 kraadi Veevalajas, kraad Pluuto langemise kraadis. Kuu aga just Pluuto eksalteerituse kraadis. See varjutus oleks Pluutole tema väljendusele igati iseloomulik. Võimalik, et energia väljub kontrolli alt ja sellega kaasnevad massirahutused ja katastroofid. Lisaks on sel ajal Must Kuu Skorpioni viimases kraadis ja kvadratuuris Kuu sõlmedega. Ning Jupiteril opositsioon Uraaniga. Kõik see muster on üsna plahvatusohtlik. Seepärast tuleks hoiduda massiüritustest, osaleda miitingutest, külastad maaaluseid vaatamisväärtuseid. 9-13 veebruaril sündinutel tuleks olla kahekordselt tähelepanelikum ja ettevaatlikum.
Teine Kuuvarjutus tuleb 7.augustil 15 kraadi Veevalajas. Esiplaanil sõprus, koostöö. Varjutus allub Uraanile ja on loomingulistes aspektides Päikese ja Kuuga. Seis aitaks kaasa konfliktide rahumeelesle lahendusele. Oleks vaid tahet. Päikesel ka ühendus Marsiga, esile võib kerkida karismaatiline liider.
Esimene Päikese varjutus toimub 26.veebruaril 18 Kalades. 24-28. Veebruaril sündinutel  varjutus mõjutab neid kõige enam. Teine Päikesevarjutus toimub 21.augustil 28.kraadi Lõvis. See on eriti põnev, toimub ka kinnistähe Reguluse lähedal. Seostan seda tõsise võimu ja jõu struktuuride ilminguga. See varjutus on oluline Eestile (toimub EV Päikesel), Ameerikale ja ka Venemaale.
Olulised on ka kahe varjutuse vahelised aja keskpunktid. Need on kõige segasemad ja ettearvamatud ajad, mil plaanid võivad teostuda vastupidiselt planeeritule. Nendeks kuupäevadeks on 18.veebruar; 11.mai; 18.mai; 26.mai; 14.august; 4.november; 11.november ja 18.november. Nendel kuupäevadel peab olema kahekordselt ettevaatlik, olla maksimaalselt paindlik, reageerima muutustele. Eriti puudutab see neid inimesi, kes sündinud varjutuste ajal.

Retrograadsus
Merkuur on retrograadne 19.12.2016 – 8.01.2017. Sel ajal hoiduda erilise vajaduseta ette võtta reise, pidada läbirääkimisi.Osta elektroonkat või autot. Sagedamini esineb häireid kommunikatsiooni süsteemides. Veenus on retros 4.03 – 15.04. Ei ole soovitav teha suuri oste. Ei tasu ka võtta laenu, hiljem tekib raskusi selle tagastamisega. Vastunäidistatud on plastilised iluoperatsioonid. Retro ajal on hea tegeleda mineviku asjadega, parandada suhete vigu. Marss sel aastal retrograadne ei ole. Jupiter on retros 7.02. – 8.06. Planeet soovitab sel ajal pöörduda traditsioonide poole, filosoofiliste õpetuste juurde. Pikkadel välisreisidel võib ette tulla takistusi, mida ei oska ette näha. Saturn on retros 7.04 – 24.08. Aeg nõuab süvenenud tegutsemist. Pole soovitav alustada uue suure projektiga. Parem on lõpetada või jätkata vanade ettevõtmistega. Hea aeg anda tagasi võlg.
Chiron on retros 3.07. – 3.12. Aeg sunnib analüüsima oma partnersuhteid, kinni pidama lubadustest. Võimalik, et vaadatakse üle senised lubadused ja lepingud. Uraan on retros 5.08 – 31.12. Võimalik, et inimene tunneb sel kellegi poolt sõltuvust.  Hea aeg on suhelda vanade sõpradega, korrastada oma teadmisi astroloogias. Neptuun on retros 20.06 – 19.11. Kutusb ülesse tegelema vaimsete asjadega, uurida vanu käsikirju, otsida endas vaimseid algeid. Sõltuvus alkoholist ja narkootikumidest on suurem. Pluuto on retros 24.04 – 25.09. Kasvab ühiskonna rahulolematus, massiüritusted võivad üle minna rahutusteks, mässudeks.
Jälgima peab ka Marssi. Sageli kui Marss vahetab märki, järgneb sellele aktiivsem tulekahjude esinemissagedus. Sagedamini on ka tehnogeenseid avariisid, plahvatusi, loodusjõudude eredamaid väljendusi. Samuti toimub rohkem õnnetusi, traumasi ja surmaga lõppevaid juhtumeid sportlastel ja sõjaväelastel.  
   
Lähemalt 2017 aastast mõnedele välisriikidele ja nende liidritest sai alles hiljuti kirjutatud artiklis Euroopa Liit, blogis august 2016 all, neljas osas. Seepärast nende riikide seise siin ei kajasta.
Sel aastal toimub maailmas mitmeid suurüritusi. Jagatakse Kuldgloobuseid, Oscareid. Mitmeid spordivõistlusi. Meil laulu- ja tantsupidu, mitmed rock-kontserdid. Rida muid väikesemaid ja suuremaid ettevõtmisi ja kultuurilisi sündmuseid. Kõik nad kannavad endas positiivset ja see olekski see hea, mis sel aastal tuleb. Loodame, et miski negatiivne siis neid üritusi ei varjuta ega sega. Hea on, et poliitiliste asjade ja terrorhirmu kõrval ka midagi meeldivat ja ülendavat on tulemas.
Üldine soovitus on aasta esimesel poolel laste suhtes olla kahekordselt ettevaatlik ja hoida nende tegemistel rohkem silma peal. Eriti veebruari lõpus ja kevade algul mais (Marsil Kaksikutest kvadratuur Põhjasõlmega ja opositsioon Musta Kuuga). Samuti perioodidel kui Merkuur on retrograadne. Minu nägemus uuest aastast sai üsna skeptiline ja sünge. Kas midagi helget siis ei terendagi? No ei ole see asi ka nii trastiline ja kurjakuulutav. Kui ei toimu õnnetust, katasatroofi või uut sõjalist kollet, siis see ongi juba hea ja positiivne.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Viimane ja järjekordne Valori täkkesse minek oli muutus Süüria asjus detsembris. Enne seda Trump muidugi. Tähtsad asjad ütleb ta tagasihoidlikult ühe lausega ära aga kümnesse öigesti. Olen märganud. Ta ei kommeneteeri sinna midagi juurde. Siis on see alati öige olnud. Valor, lase samas vaimus edasi julgelt!