esmaspäev, 12. detsember 2016

"Uue maailma" asteroidid



Kuidas kasutada Ameerikaga seotud asteroide ja millest nad meile räägivad.

Meie päikesesüsteemis on miljoneid asteroide, planetoide ja väikeplaneete. Omale nime saanuid on seni 19993. On mõeldamatu, et neid kõiki korraga saaks astroloogiliselt kasutada. Kuidas siis talitada, kui tahetakse lähemalt näha ja kaasata ka nimelisi asteroide. Ja miks üldse neid kasutada? Aga sellepärast, et nad on nagu Abhirama kunagi mainis midagi sellist, et asteroidid horoskoobis on nagu sool supis, mis teeb supi maitsvamaks, tummisemaks. Detailid horoskoobis lisavad sündmusele sära ja  särtsu ning põnevust juurde. On olemas selline ütlus, et saatan peitub detailides. Ja nende detailide abil siis püüamegi leida neid häid ja vähem häid asteroidide väljenduse viise.

Kuidas siis ikkagi talitada. Tuleb lihtsalt teha mingi valik, arvestades antud asteroidi printsiipi või seotust mütoloogiaga. Teen seda nii, et algul kannan kaardile, sodiaagiringi välisküljele või eraldi kõrvallehele võimalikult mitmeid, mis antud teemaga seotud, sest ei tea ju ette, milline neist töötab ja haakub. Märgin ära milliseid aspekte asteroid planeetidega teeb. Artiklit kirjutades ja kaardile lisan siis olulisemad välja, need, mis on aspekteeritud ja midagi ka kõnetavad, on otseslt printsiipi kaudu sündmusega seotud. Ülejäänud jäävad artiklis mainimata.

Sagedamini on kasutusel loodusnähtuste (Flood, Storm, Tsunami), riikide (Estonia, America, Belgia), linnade (Turku, Toronto, Ankara), eesnimede (Helga, Olga, Irina) ja kindla printsiibiga (Discovery, Church, Pax, Olympia) asteroidid. Või siis nn „kurjad“ asteroidid – Hel (949), Gorgo (681), Lucifer (1930), Lilith (1181) jne. 

On veel rida asteroide, mis jäävad antud konkreetse sündmuse puhul sageli kasutamata. Näiteks mitmed mütoloogiaga seotud asteroidid. Kui Euroopa, Lähis-Ida või eriti vana-kreeka (Poseidon 4341), Icaros (1566), Zeus (5731), Erato (62) jne.  omi rohkem kasutatakse, siis teiste maade ja rahvaste mütoloogiaga seotuid palju vähem. 

Kui kasutada mütoloogilisi asteroide oleks vajalik teada lisaks printsiipile tema mütoloogilist tausta, et lugu haakuks sündmuse ja teemaga. Minu meelest pole vajalik näiteks Euroopas toimunud sündmuse juures kaasata mõni teise maailmajao või mandriga seotud asteroidi. Eriti neid Marsitaguseid. Mida ütleks Ameerika riigi asutamisel asteroid Praha, Omsk või eesnimelised Paul või Kathrin. Nad võivad horoskoopis olla isegi tähtsal kohal, hästi aspekteeritud aga seotust antud riigi moodustamisel küll pole. No võimalik, et ajaloo edenedes need seosed võivad ju tekkida, kes seda teab. Aga näiteks Texas (35352) või Alaska (19148) tuleks kaardile kanda. Saab uurida, kui nad liitusid Ühendriigiga, millise energia nad kaasa andsid ja milline on nende edasine käekäik.

Niisiis me uurime, otsime Ameerikaga seotud sündmustes võimalikke asteroide, siis tuleks kaasata ka Ameerika mandriga seotuid asteroide ja seda laiemas plaanis. Asteekide, maiade, tolteekide, eskimote ja inkade pärismustega seotuid. Ja ka selle suure regiooniga seotuid taevakehi, Vaikse ookeani rahvaste jumalaid ja jumalannasid (Teharonhiawako, Haumea, Makemake).

Võtame näiteks USA riiki tekke, selle moodustamise. Esmajoones võetakse kasutusele asteroidid America (916) ja Washingtonia (886). Mängu tuleb ka asteroid George (3854), kui esimene riigi presidendi eesnimi. Iseseisvuse deklaratsiooni allakirjutamise linna Philadelphia auks pole veel asteroidi nimetatud. Siis veel ehk mõningad võimu sümboliseerivad asteroidid – Attila, Hidalgo, Agamemnon, Caesar jt. Aga võiks kaasata ka mõningaid peamisi mandri põlisrahva jumalaid ja jumalusi – Tezcatlipoca (1980, autasu või auhind katsumuste eest), Viracocha (2738, esivanemate poolt määratud saatus; rahvus ja territooriumi küsimused). Quetzalcoat (1915, kultuuri ideaal, mille elu ära lõhub). 

Ameerika Ühendriikide presidentide horoskoopides on Vaikse ookeani regiooni rahvaste sellised nende pärimustega seotud taevakehad nagu Teharonhiawako, Makemake ja Haumea üsna olulistel kohtadel ja tegevad. Eriti on presidentidel nataali planeetidel aspekte Teharonhiawakol. Näiteks 26 USA president Theodore Roosvelt, Teharonhiawakol sekstiil Jupiteriga, kvintiil Merkuuri ja Päikesega, kvinkunks Neptuuniga. Või siis 43-s president Georg Buch jun. Teharonhiawakol opositsioon Päikesega, kvadratuur Kuuga, kvinkunks Veenusega.

Kuna need asteroidid on Neptuunitagusel orbiidil, siis mõjutavad nad ka tervikuna kogu planeedi Maa sündmusi ja protsesse ja üksikindiviidi horoskoopides on samuti olulisel kohal. Näiteks ansambli „The Doors“ liige Jim Morrisonil oli Teharonhiawakol ühendus Päikesega Amburis. Salvador Dali, ühendus Päikesega Kaaludes. Orlando Bloom ühendus Kaljukitses. Helen Hayes, näitlejanna, kes võitnud Emmy, Grammi, Oscari ja Tony auhinnad, temal Teharonhiawakol ühendus Päikesega Kaaludes. Teharonhiawako märksõnadeks on takistuste ületamine, kaitsemängija võime, reegleid rikkumata, vaimne teadlikus, loov, uuenduslik oma ajast ees. Veel seostatakse hukatusega, täieliku mässajaga, ootamatud takistused võivad põhjustada katastroofi. 

Lisaks eelpool nimetatule on indiaani mütoloogias veel taevased nimekaimud nagu Quaoar (50000). See kauge taevakeha seotud loomingu ja loovusega. Märksõnadeks oleks veel sotsiaalsed reformid, valitseva maailmavaate muutus, teaduslik-tehniline areng, püüd vallutada uusi kosmilisi avarusi, novaatorlus, arusaamiste piiride laiendamine, ideaalide formeerumine aga ka mässumeelsus. Tants, perekonna muster, suguvõsa saladused, psühholoogiline pere, ajalugu oleksid samuti tema märksõnadeks. Ta sobiks hästi Vähi märgi kaasvalitsejaks.

Ei saa aga väita, et Quaoaril oleks ainult ühesugune mõju sündmusele. Loominguga seotult toimib oma ühendusega Päikesele nii looduskatastroofides, kui ka teistes sündmustes. Aga rohkem siiski esineb seda impulssi ja mõju just loomingulisusega seotud sündmustes. 15.juuli 1935.aastal suur üleujutus Põhja-Hiinas, Quoaoaril ühendus Neptuuniga Neitsis. 7.detsember 1988.aasta, Spitaki maavärin Armeenias, Quoaoaril ühendus Ixioniga (karmaratas) Skorpionis. Nendes kahes näites Quoaoar siis väljendus oma negatiivse energia väljaelamisega. Peamisteks põhjusteks olid muidugi muud tegurid, Quaoari osa oli teisejärguline. Quaoari osalusel on viimastel aegadel suur huvi ilmaruumi ja uute eksoplaneetide avastamisega seotud. Eriti on see hoogustunud just siis kui Quoar liigub Amburis. On Quaoari printsiipideks piiride laienemine, uued kosmilised avastused ja vallutused, mis on ka Amburi märgi omadused. 

Kunagisest kuningalossist Louvrist sai kunstimuuseum (8.11.1793) siis kui Quaoar oli trigoonis Päikesega ja samal ajal ka Sednaga Kalades. Kogu seda 18.sajandi lõppu ilmestas ja jättis oma jälje Quaoari ja Sedna trigoon nii heas kui halvas. Kui oktoobris 1815.aastal H. Davy sai patendi kaevurite ohutuslambi eest, siis Quaoar oli ühenduses Marsiga Jääras. Minu arust igati sobilik kooslus, töö, mees, uus loominguline leiutis. Veel on Ameerika mandri ja maailmajaoga seotud Põhja-Ameerika põlisrahva eskimote ja innuitide mütoloogilised väikeplaneedid nagu Sila-Nunam ja ülikauge Sedna. Näiteks Sedna oli NATO loomisel Jääras kvadratuuris Jupiteriga. Viitab, et organisatsioon pole võimeline järelandmistele ja läbirääkimistele. Antud näite puhul on tegu ülemaailmse asjaga. Kuna Quaoar, Makemake, Haumea ja Sedna kohta on blogis mitmeid artikleid, siis nende tegemistes rohkem ei kirjuta.

järgneb

Kommentaare ei ole: