kolmapäev, 12. november 2014

Kolm musketäri - Porthos



Kirjanduse peategelaste astroloogia

Lapsepõlves oli vähe neid, kes jäljendades kolme musketäri, oleks tahtnud olla Porthos. Kui siiski ikka leidus keegi, kes seda rolli mängis. Sageli oli selleks lihtsalt kõige suurem ja tüsedam poiss.
Porthost oli vaja musketäride sõpruskonda, kuna ta esindas maamärki ja sellega tasakaalustas teiste tulemärkide ülekaalu, jahutas maha ja andes stabiilsuse. Sõnn annab omanikule tugeva ja suurema kehaehituse ja koos sellega ka jõu, tugeva tervise, hästi stabiliseeritud psüühhika. Need on mitte kiirustavad isikud, keda on raske endast välja viia. Neile ei meeldi sahmimine, käitumise spontaalsus. Kõik otsused ja tegutsemised, mis vajavad kiiret tegutsemist ja  reaktsiooni, andis ta teha sõpradele. Kuid see eest vihale aetud sõnn pühkis omalt teelt kõik takistused. Just Porthos oli selline mees oma sõpradele, kaitsja ja tugev võitluslik musketär.

Sõnni võib üle kavaldada, kuid teda ei saa sundida tegema seda, mis on vastuolus tema põhimõtetele ja soovidele. Sõnni märk eredalt iseloomustab teda ja ka suhe hea toidu vastu toonitab seda veelgi. Porthos armastas süüa väga isukalt ja väga head söögipoolist, kuid mitte ka üleliia. Veenus ei talu läägeid dieete ja vana keedukana söögiks. Toit peab olema värske, ahvatlev ja ilus. Sõnnidele meeldib värske õhk, loodus ja avarus. Loodus annab neile rohkem kui kitsas kivine linn. Talle meeldis kalapüük, jahtimine, aiad ja metsapargid. Porthos oli lihtsameelne mees. Mis tal puudus? Formaalselt – tiitel. Ta unistas paruni tiitlist. Teda häiris ka laste puudumine. Sõnnidele on omane kdu rajamine, suur pere.

Nähtavasti oli tema tõusumärk Amburis. Selle seisuga inimesele on tähtis tema sotsiaalne seisus. Amburi tõusumärgia isik on sageli suure kehakaalu ja kogukas inimene. Tema Kuu võis olla Lõvis ja sellega aktiveerus vajadus kuulsuse järgi, püüdlus läheneda tuntud isikute ringi pääsemine. Porthosel oli kahtlemata tugev Marss, see planeet tagas sõjalised oskused, orienteeruda igas kriitilises sõja olukorras, samuti tema füüsiline jõud, mida ta demonstreeris ja tundis selle üle uhkust. Töötas ka see fakt, et suur ja korpulentne mees jäi masside taustal hästi silma. Merkuur võiks olla Sõnnis, üsna Päikese lähedal. See annab teatud pikameelsuse mõtlemises, lihtsameelsuse. Tagas praktilise mõtlemise maise vara soetamisel. Hukkus Porthos ka kui tõeline Sõnn. Lahingus Lokmari koopas ta kaitses sõpra lõpuni, ei hüpanud alt. Tugev, aus, siiras nendega, kes teda armastasid.

Porthose üsna ebatäpseks prototüüpiks oli Isaac de Porthau (also Portau or Portaut), 30.01.1617 – 13.07.1712. Porthosena oli ta baron du Vallon de Bracieux de Pierrefonds.
Asteroid Porthos, 2007 HO 4,  nr. 229737, avastati 19.aprill 2007 Saint-Sulpice. Porthos täpses ühenduses Aramisega Skorpionis.


Porthost on filmides mänginud sellised tuntud näitlejad nagu:
Valentin Smirnitski (1978). Nataalis asteroid Porthos konj. Lõunasõlmega Kaljukitses, d`Artagan konj. Aramis Jääras, Marss konj. Athos Lõvis
Oliver Platt (1993). Nataalis Porthos oposit. Jupiteriga Amburis, Päike konj. D`Artagan Kaljukitses, Veenus konj. Dumas Amburis oposit. Athosega.

Gerard Depardieu (1998). Nataalis Porthos konj. Merkuur-Jupiter Kaljukitses, Athos konj. Uraan Kaksikud/ Vähk.
John Rhys-Davies (2000). Nataalis Porthos oposit. Marss Kaljukitses, Athos konj. Põhjasõlm Vähk/Lõvis. Aramsi konj. D`Artagan Kalad/Jääras

Ray Stevenson (2011). Nataalis Porthos täpses oposit. Must Kuu Amburis, Aramsi, Athos ja Dumas Jääras.
Aleksei Makarov (2014). Nataalis Porthos Veevalajas trig. Uraan Kaaludes, Aramis konj. Must Kuu Kaalud/Skorpionis.

Kommentaare ei ole: