kolmapäev, 19. november 2014

Kolm musketäri - Aramis

Kirjanduse peategelaste astroloogia



Aramis on ainus Kolme musketäri tegelane romaanis, kelle surma  autor keeldus kirjeldamast. Aramis on kõige salapärasem tegelaskuju kolme musketäri saagas. On ta munk musketäri mantlis või abatt, kel rinnus tuksub sõjaväelase süda. Aramisele meeldisid saladused, intriigid... aga ka kaunid daamid. Periooditi ta eemaldus reaalusest ja langes poeesia võrku ja piibli tekstidesse. Hiljem ta aga nentis, et võimu ideed, väljavalitute võimsus on ahvatlevamad kui tema sisemaailm. Ja siis sukeldus Aramis uuesti mõõga ja seikluste maailma. 

Sõjaväe teenistus ja võitleja omadusi arvestades peaks mõned planeedid tal olema tulemärkides. Aramis oli kena ja nägus mees ja igal pool ta hoolitses oma väljanägemise eest. Nähtavasti oli tema tõusumärk Kaaludes. Väliselt pehme, ta omas suurt tähelepanu daamide seas. Arvatavasti tema Päike oli Neitsis, kuid Veenus sel juhul kindlasti Kaaludes esimeses majas. Nimelt Veenus andis talle kena välimuse. Marsi paigutaks Lõvi märki, siit tema tõmme sõjakunsti ja vehklemise täiuslik valdamine.
Tema saatusele avaldas tugevat mõju Kalade märk, mis ilmnes eriti elu lõpupool. Oma elu lõpus oligi ta piiskop (Vikont de Braselion). Kuna tema andmeid romaani tegevuse algul pole teada, siis on pea võimatu määratleda tema oletatav sünniaeg. Aramise prototüübiks oli musketär Henry d`Aramitz.

Asteroid Aramis



Asteroid avastati samal ajal, kui teised musketäridest taevakivid – 19.aprillil 2007 Sain-Sulpice`s.

Aramist on filmides mänginud paljud näitlejad. Mõned neist:

Paul Campell (1956) – Aramis 3 Kaljukitses sekstiil Athosega Skorpionis. Veenus ühenduses d`Artagnan Kaljukitses. Must Kuu täpses ühenduses Dumas Jääras. Merkuur kvadratuuris Porthosega.

Tim O`Connor (1960) – Aramis 8 Kaaludes kvadratuuris Päikesega Vähis. Merkuur ühenduses Athosega Lõvis. Marss ühenduses Dumas Lõvis opositsioonis d`Artagnan Veevalajas.

Gary Watson (1966) – Aramis 8 Kaksikud. Uraan ühenduses Athos Jääras. Veenus-Pluuto ühenduses Dumas Vähis.

John Woodvine (1968) – Aramis 19 Jääras. Saturn opositsioon d`Artagnan Kaksikutes.

Colin Fox (1969) – Aramis 26 Kaljukits ühenduses Musta Kuuga. Merkuur kvadratuuris Dumas Kalades.
Richard Chamberlain (1973) – Aramis 16 Kalad ühenduses Merkuuriga ja trigoonis Must Kuu Vähis. Dumas ühenduses Athos Kaaludes.

Igor Stargõgin (1978) – Aramis 0 Lõvis. Veenus ühenduses d`Artagnan Vähis. Dumas ühenduses Saturn Vähis.

Charlie Sheen (1993) – Aramis 15 Vähk, trigoon Saturniga Kalades, sekstiil Uraan-Pluuto ühendusega Neitsis. Merkuur ühenduses Dumas Lõvis.

Jeremy Irons (1998) – Aramis 15 Kaljukitses kvinkunksis Pluutoga Lõvis. Veenus trigoonis d`Artagnaniga Jääras, Dumas opositsioonis Porthosega Amburis.

Gregori Derangere (2005) – Aramis 20 Vähis kvadratuuris Merkuuriga Jääras, kvinkunksis Porthosega Amburis. Uraan kvadratuuris Dumasega.

Luke Evans ( 3D film 2011) – Aramis 1 Jääras ühenduses Merkuuriga Kalades ja ühenduses Marsiga Jääras. Dumas trigoonis Porthosega.

Kommentaare ei ole: