pühapäev, 3. veebruar 2013

Eesti aastal 2013 - 3

Jupiter aasta algul liigub MC kandis, viimane täpne ühendus tuleb 17. märtsil. Suvel vahetab märki ja läheb Vähki tehes siis kvadratuuri riigi Marsile. Ja varsti ühenduse riigi Pluutoga. Enne seda teeb ühenduse riigi Lõunasõlmega. Minevik kistakse lagedale ja hakatakse ümber kirjutama. Jupiter liigub alates märtsi keskelt X majas, see võib tuua edu sellistes valdkondades nagu teaduslik meditsiin, õigusteadus. Seotud ka kõrghariduse reformidega. Hoogustub võimuvõitlus. Arvestama peab ka sellega, et Jupiter liikudes Vähis teeb vastasseisu Pluutole. Ei ole meil pääsu võimuvõitlusest.

Jupiteri ühendus radixi Pluutoga näitab, milleks riik on võimeline, mida ta väärt on. See aeg võib tuua dramaatilisi sündmusi valitsusele kui ka riigipeale. Seepärast pakutaksegi võimalust, et valitsus võib enne tähtaega laguneda kas üksikisikute lahkumise või isegi täies koosseisus tagasiastumisega.

Jupiteri kvadratuur Marsile on kasulik aspekt, täpne seis on 27. juunil, see lisab enesekindlust kuid ei tohi minetada mõõdutunnet. Jupiter valitseb riig IC-d. 2013. aasta üheks olulisemateks lahendamist vajavateks on siis valdade liitmine, läbirääkimine piiriküsimustes, põllumajandusega seotud probleemistik. Arvan, et riik viib sundkorras läbi valdade reformimise, liidab kokku ka need vallad, mis ise seda ei taha. Need teemad olid tähelepanu all juba eelmisel aastal, nüüd peavad need veelgi intensiivsemalt jätkuma.

Jupiter-Marss kvadratuur aktiveerib ka opositsiooni tegevust, ees ootavad ikkagi valimised ja seda püüavad ära kasutada ja rahvast oma poole kallutada kõik erakonnad.Tunda annab poliitiline närvilisus. Jupiteri liikumine Kaksikutes on seotud meil raamatute hindade, raamatukogude ja e-raamatute problemaatikaga. Loota on, et see teema leiab mingi lahenduse või kaob päevakorrast siis, kui Jupiter vahetab märki.

11. mail on Jupiter täpselt riigi asteroidil Midas (sümboliseerib ahnust). Millega siis järjekordselt liialdatakse või mis teoks tehakse? Kogu Jupiteri temaatika ärevust ja vastuolulist tekitavad tegevused on paljuski seotud Musta Kuu ühendusega Jupiterile.

Kuulda on, et maakohtade kauplusi tahetakse aina sulgeda. See teema teravneb siis kui Jupiter Vähki läheb. Samuti on apteekide teema esirinnas.

Marss aasta algul liigub riigi 5 majas Veevalajas. Suve keskpaigaks (1.07) on ta juba 21 kraadi Kaksikutes ja aasta lõpuks 11 Kaaludes. Marss siis alates 5 majast alates läbib veel 9 järjestiku maja ja aasta viimasel päeva on 2 maja alguses. Marss Kaksikutesse jõudes (juuni esimestel päevadel) teeb ühenduse riigi Jupiteriga. Jällegi on need kaks planeeti aktiivsed ja viitavad juba eespool mainitud IV maja probleemide lahendamise aktiivsemat lahendamist.

Arvan, et IV maja asjad ja valimised on peateemadeks alanud aastal. Vaja ju riigisiseste asjade kallal tegutsemisega näidata, et näe, meie töötame, meie lubame ja püüame seni lahendamata probleemide rägastiku lõpuni viia. Valige meie erakonna inimesi ja siis nihkuvad paljud asjad paigast. Ka VI maja valdkond ei jää tahaplaanile. Neptuun liikudes selles majas, tekitab olukordi, kus tuleb selle maja tegeleda.

Üheks selliseks probleemiks on praegune politsei ja piirivalve ühendamine üheks organisatsiooniks, mis paljude arvates ei ole õige. Politsei kuulub ka VI maja alla. Seda ühise mütsi all olemise suurt viga näitas Leedu ligi 10 aastane kogemus, kus see asi läbi elati ja leiti siiski, et need kaks ametkonda peavad olema raudselt lahus. Miks meie ei õpi teiste vigadest vaid püüame kõike omal nahal läbi elada.

Eesti Vabariigi (1991) kaardi järgi Pluuto on 9 majas, möödas on ühendus Kuuga. Eks need eelmise aasta sündmused riigis olid paljuski seotud ka selle ühendusega, kui rahvas polnud enam sugugi rahul valitseva korraga, nende rahastamise asjadega ja valedega. Pluuto Kuul oli aeg, millal rahvas pidi mõtlema, mida ta tegelikkuses ja kuidas tahab, et riik edasi läheks. Suur kriitika valituse ja ka parlamendi vastu, mitmed väljaastumised (ACTA), meditsiinitöötajate streik oli just selle aspekti üheks ilminguks.

Aasta algul on Pluutol veel ühendus riigi Uraaniga. Ega seegi ei möödu ilma jälgi jätmata. Uraan valitseb XI maja, see on parlament. Kas on oodata siis uusi ennetähtaegseid valimisi? Midagi kindlasti toimub, mis see aga võiks olla? Ühendus on pikaajaline, siit võib nii mõndagi välja kooruda, mida ei oska esialgu arvatagi. Mõlemates kaartides on XI maja valitsejad fookuses. Võimatu pole, et kas seni vastasseisus olevat erakonda liituvad ühiseks koalisatsiooniks, et edasi võimu jagada ning enam hääli omada. Ka nendeks on RE liitumine Keskerakonnaga, heites IRL kõrvale või veel mingi variant??Ja kahe aasta pärast on oodata Pluuto jõudmist radixi Neptuunile. Esimene täpne ühendus toimub 5. veebruaril 2015.

Neptuun liigub XI majas ja teeb opositsiooni Veenusele. Vabariigi radixi VI ja XII maja kaasvalitsejaks on Veenus, Neptuuni opositsioon temale tõi kaasa paljastused rahanduses (VEB fond, Silvegate) ja kogu VI maja raskuspunktide olemuse. Nüüdseks Neptuun kaugeneb sellest aspektist ja hakkab moodustama sekstiili radixi Kuuga. Sekstiil annab võimaluse tõhusamalt tegeleda sotsiaalabi süsteemide, haiglate, varjupaikade ja muu sääraste kohtade olme ning rahasatmise parandamisega. Meil aina kasvab omadega mittehakkamisega toime tulevate isikute arv ja seepärast tuleb nende abistamisega rohkem tegeleda.Üks selle aspekti ilminguid on rahva suurem huvi igasuguse esoteerika vastu.

Uraan liigub XII majas. Saturn VI majas ja Jupiter I majas. Saturn teeb ühenduse Pluutoga detsembri esimesel nädalal. See on tema esimene ühendus, neis tuleb veel kaks. Sageli on see ühendus seotud võimuga. Nähtavasti kohaliku omavalitsuse võimuküsimustega. Suuri poliitilisi muutusi ja peaks siiski rohkem 1918.a. kaardi järgi vaatama, kuid midagi räägib ka see kaart. Taasiseseisvuskaart näitab rohkem tavasündmusi, igapäevaseid tegemisi.

Peamine probleem on seisude lahtimõtestamisel see, et kuidas planeetide printsiibid avalduvad. Kui selle ära tabab, siis saaks juba täpsemalt öelda, mis tuleb, mis juhtub ja mis valdkonnas see toimub. Siin sai enamasti ära toodud pingelisemad seisud, häid on tavaliselt raskem märgata. Aga on selline ütlus, et halb on heale kütuseks.

järgneb...

Kommentaare ei ole: