kolmapäev, 25. aprill 2012

Mida pakub aasta 2012 - mai 2

Veel on üheks maavärinate taevaseks teguriks on nn superkuu, st. kui Kuu on Maale väga lähedal. Teiseks oluliseks teguriks on ka Kuu deklinatsioon. Statistika näitab, et kui Kuul on suur deklinatsioon, siis toimuvad looduses võimsamad protsessid – maavärinad. supertormid, vulkaanipursked jms. Näiteks orkaan Katriina ajal oli Kuu 28 kraadi N, Pakistani maavärin 8.10.2005. Kuu oli 28 S. Sel aastal ei ole Kuul äärmuslikke positsioone taevase ekvaatori suhtes ette näha. Need jäävad 20-21 kraadi N/S piiridesse.

Kolmas oluline tegur on Kuu perigee, st kui Kuu on Maale kõige lähemal.Siis esineb värinaid sagedamini kui muidu. Mais on Kuu perigees 5. mail, apogees (kõige kaugemal) on Kuu 19. mail. Maavärinate teema on niivõrd lai ja taevaseid tegureid (koos maiste geoloogiliste asjaoludega) väga palju, see kõik vajab eraldi teema käsitlust. Ehk kunagi saab ka selle keerulise teema ette võetud?
Mäletan, kui augustis 1999 oli varjutus (seda sai siin meil keskpäeval ka vaadelda), mis läbis Türgimaad, siis sellele järgens purustav maavärin. Seostasin seda kohe just varjutuse teekonnaga läbi värinaohtliku piirkonna. Küsimus on ainult selles, et millal, kas kohe peale varjutust või siis kui varjutuse kraad saab mõne transiitse planeedi poolt pingestatud.

Mai 13-dal kuupäeval on Päike-Jupiter ühendus Sõnnis tehes kvinkunksi Saturniga. Seis tuletab meelde majanduse praeguste probleemide keerukust ja vajadust uute lahenduste leidmiseks. Üldiselt oleks kahe tulemärgi planeetide ühendus heaks märgiks. Ohuks võiks lugeda Jupiteri liialdamise tendentsi.Võimalik, et ühendusele järgneb kulla hinna tõus või kinnisvara ja maade kallinemine.

Arvan, et see Päike-Jupiter ühendus on seotud ka Jupiter-Saturn tsükliga, otsene majanduse uus ring, mis algas 22 Sõnnist 28. mail 2000. ja nüüd on majanduses osaline planeet Jupiter seal ühenduses Päikesega. Kas see lubab mingit majanduse tõusu algust või siis on järjekordse terava kriisi näitaja? Selle uue tsükli kaardi järgi teeb Neptuun praegu kvadratuuri Veenusele, esimene mõte, et majanduses lokkavad finantspettused täie hooga edasi. Ning Uraan tiirutab kaardi Kuu ümbruses, ootamatud pöörded rahva rahakotis! Pealegi liigub ka Pluuto kaardi Musta Kuu peal.

Mai teise dekaadi algul on suurem ka maavärinate oht (Kuu konj. Pluutoga, Marsi kvad. sõlmedaga).
Üks teadasaamise aeg, millal maikuu varjutus end ilmutab, on siis (pluss-miinus mõni päev), kui Päike teeb kvadratuuri varjutuse kraadile, see on 23. august (täpne). Päikesel on lisaks sellele kvadratuurile ka täpne opositsioon Neptuuniga ja Kuu läheneb Põhjasõlmele ning Must Kuu on Lõunasõlme lähedal. Mine seda taevast tea, mida võib tekitada. Paduvihmad Euroopas või Aasias, jõed väljuvad kallaste vahelt välja. Seda on ennegi olnud. Eelkõige võib maavaärin toimuda just nendel aladel, mida varjutuse liin läbis.

See aeg on ühtlasi Päikese sisenemine Neitsi märki. Pealegi on mitmed loodusjõudude, leina, maavärina- ja vulkaanismi sümboliseerivate asteroidide konsentratsioon Skorpionis (Flood, Tsunemi, Requim ning Lucifer) ja märgis liigub ka Kuu. Skorpionis asteroidid on opositsioonis Hel`ga. Neptuunil on ühendus Lilithiga ja Uraanil ühendus Moiraga ja opositsioon Stormiga. Mõne vulkaani võimalikule purskele viitavad Vulcanoneifel ja Hephaistose omavaheline lähedus Kaksikutes. Enne Päikese sisenemist Neitsi märki toimub kuuloomine 26 Vähis (19.07.) ja sinna lähedale jääb 23. augustil asteroid Graves.

Teine oletuslik aeg on septembri keskel, siis Must Kuu jõuab varjutuse kraadile. On täheldatud, et siis on võimlik maavärin. Meil näiteks Osmussaare värin (25.10.1976) toimus just siis kui Must Kuu jõudis varjutuse kraadile. Varjutus ise toimus 29. 04.1976.a. 9.13 Sõnnis ja sügisel siis jõudis Must Kuu varjutuse kraadile, orb oli 0.45 kraadi üle. Ja varjutus oli samuti saarose seeriast 128. Muster küll kordub aga sündmus ise ei pruugi olla just sama. Ja selliseid näiteid on palju. Teise valiku tegin ka seepärast, et siis on Tsunemil täpne ühendus Requimiga ja nad on täpses opositsioonis Hel`ga Sõnnis. On veel rida teisi asterodide ja planeetide vahelisi seoseid. Eks siis suve lõpus, sügisel saab näha, kas loetletud seisud omavad mingit tähtsust või mitte. Viited mitmetele ohtudele on minu meelest igatahes ilmsed. Kui eksin, pole ka siis katki midagi, tore ongi, jäävad purustused ja ohvrid olemata.

Kui päikesevarjutus toimub Lõunasõlmel, siis varjutuse hävitav osa võimendub. Kahjustatud saab Sõnni elusfäär, tema omadused. Et paremini aru saada, kuidas võiks väljenduda Musta Kuu ja Lõunasõlme viibimine Sõnnis, pöördume ajas tagasi. See oli 1994. aasta veebruarist kuni august 1995, kui oli analoogne seis. Päikesevarjutus, mis seotud Lõunasõlmega, toimus 10. mail 1994.a. 19.48 Sõnnis. Teine varjutus oli 29. aprillil 1995.a 8.56 Sõnnis. Neid seise lähemalt uurides saab näha ja teada mislaadi sündmus toimus.

Maikuu varjutus on oluline ka neile, kellel null kraadi Kaksikute lähedal on mõni planeet või kaardi tähtis punkt (+/- 5 kraadi). Näiteks tuntud inimestest on null Kaksikutes Põhjasõlm Briti printsil Harryl. Temast tuleb kindlasti sel aastal rohkem juttu.

Mais liberaalselt meelestatud inimesed tervitavad üleilmset pressivabaduse päeva, mis on täpselt päev pärast FBI esimese direktori, antiliberaalse J. Hooveri 40. surma-aastapäeva. Hollywoodi staarid kogunevad Lõuna-Prantsusmaale 64. Cannes`i filmifestivalile. Lõuna-Koreas algab World Expo näitus. Bakuus toimub Eurovisiooni lauluvõistlus. Chicagos toimub G8 tippkohtumine. Berliinis algab skeptikute kongress (18.mai, asteroid Skepticus ühenduses Uraaniga Jääras).

järgneb...

Kommentaare ei ole: