laupäev, 14. august 2010

Ixion ja tuumaenergeetika

Aatomenergeetika kasutamise ajalugu iseloomustab väga hästi seda, et Ixioni sümbolism, mis kasvatab hirmuäratavaid koletisi, loob illusioone ja kirgi, vägivalda, millega me selle maailma hävitame, kehastub reaalses maailmas end äärmiselt negatiivselt. Põhjalikumalt oli tuumaenergia arengust kirjutatud artiklis, mis vaatles Haumea “teenistuskäiku” selles. Link siin. Seepärast piirdume ainult mõnede kõige tähtsamate näidetega .

2.12.1942 – Enrico Fermi juhitaval meeskonnal õnnestus Chicago ülikoolis saavutada esimest korda teadlaste kontrollitud ahelreaktsioon. Ixionil täpne trigoon Saturnile 11 majas. Sekstiil Pluutoga ja kvadratuur Musta Kuuga

16.07. 1945 – Alamogordis (New Mexico kõrbes) katsetati maailma esimest aatompommi, Trinity test.
Ixionil, mis oli 9.22 Kaaludes on järgmised aspektid:
Ixionil konjunktsioon AC-ga 12 majas
Sekstiil Pluutoga, orb 0.00!
Trigoon Veenusele, orb 0.10
Kvadratuur Kuusõlmedele, orb 0.18

Taoliste maailmale väga oluliste, eriti ohtlike sündmuste kaartides on tavaliselt palju olulisi ja huvitavaid aspekte. Taevamuster siis eriti kirju ning intrigeeriv. Et neid kõiki ära tuua, selleks oleks vaja eraldi artiklit või spetsiaalselt koostatud ülevaadet. Aga mõned tähelepanekut siiski ära toon.
Sündmuse AC-l täpselt Angel, pigem siis surmaingli sümboli tõus. Marss on täpses ühenduses Gravesiga – sõjajumal näitab, mis tulemus on uuel katsetusel .
Ixionil kvinkunks Nessusega, kvadratuur Damoclesega, kvinkunks Requimiga, trigoon Spiritiga.

6.august 1945 – Hiroshima. Ixionil on tugevad sidemed kentaurudega. Peale selle on ta täpselt Lõunasõlmel ja täpselt ühenduses Pallasega. Hiroshima tähistab ajastut, millest sai alguse tuumaohu tõeline pale. Järgnevalt nimekiri, milledega Ixion (9.35 Kaalud) teeb täpseid aspekte. Vaielda võib muidugi täpse aspekti suuruse üle, kuid ühe kraadi piires olevat aspekti võib minu arust küll lugeda täpseks:

Chimaera = 8.07 Lõvi
Louhi = 8.13 Kaalud
1994TA = 8.23 Vähk
Nessus = 8.34 Sõnn
Themis = 8.46 Sõnn
TD 10 = 8.47 Skorpion
Põhjasõlm = 8.55 Vähk
Marss = 9.12 Kaksikud
BU 48 = 9.16 Veevalaja R
Ixion = 9.35 Kaalud
Memnon = 9.44 Lõvi
Pluuto = 9.58 Lõvi
Hidalgo = 9.59 Kaljukits
Pallas = 10.12 Kaalud

Kuuba kriis 1962. aastal, mil maailm oli väga lähedal tuumasõjale. Ixionil konjunktsioon Päikesega.
Ixion on mitmetes tema kohta käivates kaartides seotud Pallasega, nähtavasti on see teema arendab mõtet, et Athena Pallas oli õiglase sõja jumalanna. Aga Hiroshima seda nüüd küll ei olnud, siin toimis tugev valede õigus, mis realiseeriti sõjalise meetodiga.

Mundaanastroloogias uurides Ixioni teemat tuleks rohkem tähelepanu pöörata tema ühendusele Pallasega. Ka tema avastamise heliotsentrilises kaardis on Ixionil konjunktsioon Pallasega. Näiteks 2001. aasta septembri terroraktis on Ixionil ühendus Pallasega Amburis. Kui aga vaadata WTC tornide avamise kaarti, siis ka seal on Ixion Pallase lähedal, orb viis kraadi.

Ixion on ka USA nataalis tugev, asudes 0 Kaljukitses esimeses majas ja täpselt ekvatoriaalsel AC-l kvadratuuris MC-ga ja opositsioonis Veenuse ja Jupiterile. Selline Ixioni kordus võib olla seotud tema sõltumatuse ja mässumeelsusega. Kuid võib seostada ka teemaga endas kahtlemine, usk enda kõikelubatavusse, kõrksus, upsakus, uhkus ja seaduste allutamine endale, temast üleolemine. Need omadused kõlbavad ka riiki iseloomustama.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Robert Oppenheimer´i nataali Chiron 0Aqu00, samuti kentauride teema. Looming on looja nägu.

Pomm ja viirus on mitmeti sarnased - mõlemad on üldjuhul ühiskondliku mõjuga ning vastavates tingimustes pole neist ohtu.

Tingimuste saabumisel on mõlemad vägagi ohtlikud, näiteks kasvõi lõhkeseadeldiste puhul nn maamiinide teema, mida ei suudetagi ära lahendada (tuleb valuga kohaneda) ning looduslikust keskkonnast ilmuvad haigustekitajad, millel polegi mingit lõppu. Lõhkelaengute ja ka viiruste puhul võib juhtuda, et vahel nad "ei tööta".

Nii pommid kui ka viirused võivad tappa, kuid ka "kõigest" sandistada, mõned pääsevad terve nahaga. Palju sarnaseid jooni, sh hirmu külvamine ning poliitilise olukorra muutused.

Mida enam jääb olustikku varjatust ning pole võimalik normaaltingimustel teada saada, seda enam on täiendavalt tegemist varju ning nõ tumedate taevakehadega.