laupäev, 3. aprill 2010

Aspektitud planeedid - 2

Teine osa artiklile aspektitu Päike.

Heidame pilgu neile riigijuhtidele, kes valitsesid peale Teist maailmasõda, kuidas neil Päikse aspektidega asjad on. Hiina poliitik Deng Xiaoping, tema lähiplaneetidel aspekti Päikesega ei ole. Aspekte lähikaaslastega pole ka Haiiti diktaatoril F. Duvaleiril ja ainus aspekt kauge planeediga on sekstiil Pluutoga. Külma sõja ameerika poliitik J. McCartney, Päikesel ainus aspekt on trigoon Neptuuniga. Tsiili poliitik A. Pinochet, ainus aspekt on Marsi kvadratuur Päikesega, kuid on kaks seskvadratuuri, Kuu ja Saturniga.


Kuuba kauaaegne liider F. Castro, lähiplaneetidega aspekte pole, Päikesel on opositsioon Jupiteriga ja kvadratuur Saturniga. Ainsa trigooniga on saksa poliitik H-D. Genscher, Saturnil trigoon Päikesega. Ainsa trigooniga Päike-Saturn on ka Palestiina kunagine liider Y. Arafat. Iraagi praegune president at-Talabani, ainus aspekt Päikesel on kvadratuur Saturniga. Itaalia liider S. Berlusconil on Päikesel ainult ühendus Merkuuriga Kaaludes aga esimeses majas.


USA riigisekretär C. Powell, ainus aspekt on kvadratuur Päike-Jupiter. ÜRO peasekretäril K. Anann, Päike-Saturn ühendus Jääras, Lüüba liider al-Qaddafi, Päike-Merkuur ühendus Kaksikutes.USA praegusel riigisekretäril H. Clintonil on trigoon Päike-Uraan, sama aspekt on ka Briti poliitikul G. Braunil. Kvadratuur Päike-Saturn on Venetsueela presidendil H. Chavezil.


Venemaa poliitilistel liidritel on N. Hrushovil Päike-Saturn opositsioon, L. Breznevil sekstiil Marsiga, sekstiil Neptuuniga on J. Primakovil. Hetkel Venemaa presidendi ametikohal oleval D. Medvedjevil pole lähiplaneetidega aspekte, aga kõik kaugemad on Päikese poolt aspekteeritud. Marsil küll on sekstiil, kuid orb 5 kraadi sekstiili puhul vist palju, kuigi tegemist Päikesega.


Varasematel juhtidel oli Stalinil Päikesega ainus aspekt kvadratuur Kuuga, kuid selle peaaspektide puudumise korvab poolkvadratuur Veenusega ja seskvadratuur Marsiga. V. Molotovil oli Päikesel ainus aspekt ühendus Veenusega Kalades.


Heliloominguga tegijatel on enamasti Päike vähemalt ühe peaaspektiga seotud. Oma kaardikogust leidsin ainult G. Mahleri, kel Päike on aspektitu. Ühe aspektiga on B. Bartokil sekstiil Kuuga, P. Abraham konjunktsioon Uraaniga, C. Debussyil konjunktsioon Merkuuriga, J. Strauss jun. konjunktsioon Merkuuriga, M. Oldfield konjunktsioon Jupiteriga.


Ooperilauljatel nagu M. Caballe, J. Nesterenko ja J. Hynninen, on Päike ainsa aspektiga just Veenusega, mis lauljatele väga iseloomulik ja vajalik. On ju kõri piirkond just Veenuse valitseda. Lauljal I.Arhipoval on Päike-Veenuse aspektiks poolkvadratuur ja teisi peaaspekte Päikesel pole.


Hoopis vastupidine näide, kui Päikesel on lausa kolm ühendust korraga. USA poliitikul C.Vance, Päike ühenduses Merkuur, Veenus ja Marss. Veenus jääb eelmisse märki, Kaladesse, ühendus siis Jääras. Kaks aspekti Päikesele teevad Merkuur ja Saturn Filipiinide poliitikul M. Aguinol.


Vaatame näitlejate kaarte, kes sündinud varem, kui 1950. Lähiplaneetidega on Päikesel aspekt – C. Chaplin, konj. Merkuuriga, M. Pickford, konj. Veenusega, J. Ford, konj. Merkuuriga, R. Valentino, konj. Merkuuriga, L. Orlova, konj. Veenusega, J. Wayne, konj. Merkuuriga, L. Olivier, konj. Merkuuriga, E. Lynn, konj. Merkuuriga, P. Ustinov, konj. Veenusega, M. Caine, konj. Veenusega, D. Hopper, konj. Marsiga, J. Nicholson, konj. Veenusega.


Võssotski, konj. Veenusega, R. Scneider, konj. Kuuga, C. Cardinale oposit. Kuuga, H. Ford, konj. Kuuga, M. McDowell, trigoon Kuuga, R. De Niro, kvad. Marsiga, K. Brandauer, konj. Veenusega, R. Hauer, trigoon Marsiga, H. Mirren, sekst. Marsiga, D. Schuhet, kvad. Marsiga, A. Mironov, sekst. Marsiga, S. Weaver, sekst. Marsiga.


Äratoodud nimekirjast enim esines Päikesel ühendus Merkuuriga ja see on ka arusaadav. Esiteks on Merkuur niivõrd Päikesele lähedal ja teiseks on näitleja ametis Merkuuri printsiibid väga vajalikud.


Ühtegi aspekti lähiplaneetidega Päikesel pole Prantsuse näitlejal Fernandelil, Bing Crosbyl, H. Fordil, Y. Brunnelil, A. Quinn (Kuud ei arvestanud), S. Signoretil, A. Hopkinsil, M. Marceaul, T. Curtisel, P. Newmanil, B. Hillil, C. Eastwoodil, S. Lorenil, A. Delonil, D. Hoffmanil, A. Pacinol, G. Closel, M. Streepil. Eks aspektide puudumise korvavad teised olulised näitajad ning ka abiaspektid, nagu poolsekstiil poolkvadratuur, seskvadratuur ja kvinkunks.


Huvitav tegelane näitlejate ja filmimaailmas on Vene filmirezisöör S. Gerassimov, kel Päikesel pole üldse ühtegi ei peamisi ega muid aspekte! Tema Päike on 29 Sõnnis ja lähim aspekt oleks ühendus Musta Kuuga, orb 5 kraadi. Päikest võib nimetada ka kursituks nagu seda on Kuu, kui ta enne uude märki sisenemist ei tee ühtki peaaspekti.


Tunnen mitut inimest, kellel Päike on nii öelda aspektivaba, mõni peenaspekt siiski on.

Mul oli sõber, kes nüüdseks siit ilmast ära on, temal polnud Päikesel ühtegi peaaspekti. Ja lahkus mees siis, kui transiitne Päike tegi opositsiooni sünni Päikesele. Kuid mehel seda aktiivsust ja pealehakkamist oli kogu elu üsna palju.Aga vaeva nägema pidi siiski rohkem, kui muidu.


Üks teine sugulane, mees, temal on kaardis ainult Päikese kvadratuur Uraaniga. Oma ettevõtlikkuse ja läbilöögi võime sai ta Suurest tuletrigoonist, milles peale Pluuto võtsid osa kaks isiklikku planeeti – Veenus ja Marss. Elukutselt on ta raudtee süsteemis töötaja. Elus palju ka tagasilööke, arusaamatusi ja valesid otsuseid.


Üks tuttav, kes töötas tehnilisel alal, temal Päike hoopiski “vaba ja vallaline” . Päikese ainus aspekt on sekstiil AC-ga. Kahjuks ülevaadet elus olnust puudub.


Mida lõpetuseks öelda, ehk seda, et “vaba” Päike ei tähenda veel seda, et elus ei saavuta midagi. Neil tuleb millegi saavutamiseks rohkem jõudu rakendada. Need isikud on teistsugusema eluülesannetega ja neil on raskem end realiseerida.


Vahel mõlten nii, et aspektitu Päike on nagu ilma kursita laev merel, sõida kuhu suunas tahad.Kuid kindlaks määratud kursiga laeval on siiski sihtpunkti jõudmine kindlam, kiirem ja ohutum, kui niisama huupi sõites.

Kommentaare ei ole: