kolmapäev, 3. veebruar 2010

Jupiter Kalades


Jaanuaris (18.01.) läks Jupiter sodiaagi viimasesse märki Kaladesse, sisuliselt oma teise valitsusalasse, kui arvestada seitsme planeedi süsteemi (septener). Jupiteril on seal tugev positsioon. Eelmine kord oli ta Kalades 12 aastat tagasi. Siis sisenes Kaladesse 4.veebruaril 1998 ja tagasi retrograadsuse tõttu enam ei läinud. Mida seekord Jupiteri liikumine Kalades toob? Heidame väikese pilgu ajas tagasi. Arvestama peab ka sel ajal teiste planeetide positsioonidega. Saturn liikus Jääras. Uraan ja Neptuun Veevalajas ning Pluuto Amburis.

Eelmise korra ajal oli maailm selline, et üha enam hakati rääkima lähenevast milleeniumist. Kuigi tegelik uus sajand algas alles 3 aasta pärast. See kahetuhande aasta sajandi vahetuseks peetav oli ajendatud kommertslikest põhjustest. Tegelik sajandi vahetus algas ikka 1.jaanuarist 2001. Veel oli vahel jututeemaks 20.sajandi viimane Päikesevarjutus, mis sai teoks augustis 1999. ja sellega seotud jutud, mis eelkõige puudutas Nostradamuse ennustusi. Peateema oli siiski majandus ja finantsid .

Jupiter tegi aastal 1998 olulisi aspekte kõrgemate planeetidega vähe:
Aprillis kvadratuur Pluutoga. Oli mitmeid poolsekstiile Uraani ja poolkvadratuure Neptuuniga.
Jupiter Kalades aega jäid mitmed riikide ohtlikud “mängud” tuumajõuga. India ja Pakistan katsetasid oma tuumarelvi. Konflikt Eritrea-Etioopias.

Aastal 1998 olid aktiivsed ka igat sorti terroristid. Nairobis ja Dar-es-Salamis pommirünnakud USA saatkondade vastu. Võimas autopomm hävitab Oklahomas föderaalhoone, milles hukkub 168 inimest. Euroopas küpseb sõjaline konflikt Balkanimaades, algavad puhangulised võitlused Serbia ja Kosovo etniliste albaanlaste vahel.

Aasta oli ka finantskriisi aasta, eriti seda Kagu-Aasia regioonis. Indoneesias näiteks kutsus see esile laiaulatuslikud väljaastumised, mis viisid Suharto valitsuse kukutamiseni.
Kas majanduses ka midagi positiivset oli? Eks ikka, õnn ja ebaõnn käivad käsikäes. Hongkongis avati maailma suurim lennuväli, mis suudab teenindada kuni 87 miljonit reisijat aastas. Inglismaal lastakse käiku maailma esimene digitaaltelevisioonisüsteem.

Eelmise Jupiter Kalades sündinud on tänaseks jõudnud väikelaste east välja ja varsti murdeiga käes. Neil on ees veel pikk ja okkaline tee tuntuse ja kuulsuse saamisel. Seda oma koduküla, linna või riigi mastaapides. Põlvkond varasem põlvkond (sünd. 1986) on jõudnud lõpetada kõrgkoolid ja teevad esimesi samme karjääriredelil. Tuntumad neist on Austraalia modell Teresa Palmer, praegu pop lauljana tuntud Lady Gaga, Vene tennisist Dinara Safina, Hispaania tennisist Rafael Nadal, viimase eurolaulu võitja Aleksander Rõbak, Ameerika laulja Myra, Ameerika näitleja Lindsay Lohan, Jamaika sprinter Usain Bolt, Eesti laulja Kerli Kõiv ja palju teisi noori, kes praegu kerkivad esile sportlastena, lauljaitena, modellidena jt., kes praegu tuntuse teel on.

Jupiteri mõningad põhilised märksõnad mundaanis on: kapital, kasum, krediit, rent, laenud, pank, import, eksport, eelarve, heategevus, sõjaväe juhid, kõrgharidus, dekreedid, seadus ja seadusandlus, kvaliteet, kolleegid, kirjandus, moraal, teadus, kaugreisid, põlvkond, autasud, peod, kohtuprotsessid, religioon, toll, tiitlid, ülikoolid, usk, kirik, tseremooniad, eetika, huumor, igat liiki liialdused jpm.

Juunis põrutab Jupiter juba Jäära märki, et siis 9.septembril uuesti tagasi Kaladesse tulla ja seal olla veel kuni jaanuari lõpuni 2011. Jupiteri retrograadne periood algab alles Jääras olles ja see toimub 23.juulil 2010 (3.24 Jäär) ning lõppeb 18.november 23.29 Kalades.

Jupiter teeb aastal 2010 veebruaris kvinkunksi Saturnile ja sekstiili Pluutole. Juunis on opositsioon Saturnile ja juulis ühendus Uraaniga Jääras. Viimati tegi Jupiter Uraaniga ühenduse 1983.aastal Amburis. Juuli lõpus kvadratuur Pluutoga, mis kordub veel augusti algul. Augusti keskel on opositsioon Saturniga. Septembri keskel Jupiteril uuesti ühendus Uraaniga. Lõplikult läheb Jupiter Jäära 22.jaanuaril 2011. Jupiter-Uraan ühendus võib vallandada töötajate rahulolematuse laine. Seda soodustab veel juunis Marsi ja Neptuuni vastasseis ja juuli lõpus Marsi ja Jupiter-Uraan vastaseis. Suvi tõotab tulla mitmes mõttes “kuum”.

Jupiter Kaldes peaks kaasa tooma meie laienenud arusaama oma minevikust. Rikkalikum on meie fantaasia ja kujutlusvõime. Toob esiplaanile rohkem oma nägemusi, kujutlusi ja unistusi. Hea aeg tegeleda paljude vaimseste ja kultuuri sfääri jäävate asjadega. Hinda läheb viibimine ja olemine looduses, suhe sellesse, religiooni on rohkem aktuaalne. Meditsiinis on oodata mõnda suuremat läbimurret. Hea aasta peaks tulema meedikutel, religioonitegelastel. Samuti kino- ja filmitööstusel. Mõningane oht on sattuda otsuste ja tegude elluviimisel liialduste lainele.

Kalade märk võtab kokku kogu sodiaagi ja iga planeet, mis märgi läbib, nö. seob otsad kokku, et uuel ringil uuel tasandil edasi minna. Kui ei osatud kaheteist märgi jooksul midagi paremaks teha, siis annab sodiaak uue võimaluse, et omandada uus õppetund ja parandada vanad vead.

Oluline aasta saab olema kõikidele Kaladele ja neile, kel on planeete Kalades. Jälgida oma seise tuleks ka siis, kui Jupiter teeb opositsioone või kvadratuure märkidele, seal olevatele kaardi elementidele. Kriitilisem periood Jääradele, Kaksikutele, Lõvidele, Kaaludele, Amburitele, Veevalajatele ja Kaladele on juuli teisest poolest kuni novembri keskpaigani. Siis peaks olema rohkem tähelepanelik oma tervise suhtes ja kontaktide loomisel arstidega. Veel võib ette tulla probleeme välisreisidel. Seda seepärast, et Jupiteril on antud ajalõigul mitmeid disharmoonilisi seise.

Jupiteri teemal mõeldes tekkis selline mõttelõng, et Jupiter kui peajumal ja tulemärgi esindaja, ei end tunne end veemärgis eriti hästi. Tuli ja vesi ei sobi omavahel kokku. Seepärast võib Jupiter korda saata tegusid, mis sugugi ei aita maailmal paremaks saada. Teisalt siiski peaks Jupiter Kalades sisendama optimismi ja vaatamata muudele pingelistele seisudele on inimkonnal lootus, et asjad lähevad paremuse poole.

Kommentaare ei ole: