kolmapäev, 16. detsember 2009

Eesti 2010 - 2 osa


Vaatame ka kaugete asteroide osa mõjust riigi nataalile. Eriti neid, mis riigi horoskoobis on olulistel kohtadel ja planeetidega tihedalt seotud.
Transiitne kauge asteroid Chaos on ületanud riigi MC. Kümnes maja tähistab valitsust, valitsevat parteid, rahvusliku mainet ja prestiisi. Kuna Chaos on juba pikemat aega seniidis edasi-tagasi liikunud, siis sealt ka osa segadustest, maine langus ja valitsevate parteide ebapopulaarsus rahava hulgas.

Sedna liigub mais Sõnnis 21 kraadis, tehes kvadratuure riigi Kuule Lõvis ja Veenusele Veevalajas. See teema puudutab siis valitsuse plaane ja püüdu minna üle eurole, mis aga leiab osa rahva poolt vastuseisu. Kvadratuur Veenusega näitab neid pingutusi, mida eurole üleminekuks tehakse. Kuigi Sedna otseselt finantsidega ei ole seotud, on ta ometi suurte muutuste üks käivitajatest. Põhiline tema mõju oleks praegusel ajal maailmamerega seotud küsimused – selle reostatus, kliima muutus, globaalne soojenemise tendentsid.

Lähedane asteroid Pandora alustab uuel aastal uut oma ringi, tehes samal ajal ühenduse ka Varunaga. Viimane seotud ka skandaalidega. Ega ei imestaks kui uue aasta algul mõni suuremat sorti skandaal ilmsiks tuleb. Veebruari kolmandal nädalal läheb Jupiter üle Hylonome. See naise nime kandev kentaur on seotud omavaheliste suhete teemaga. Konkreetsemalt – üleelamistega, mis kaasnevad lahutuste või laiali minekuga. Ta võib ka otseselt tähendada lahkunute või hukkunute leina ja taganutmist. Enamasti see väljendub isiklikes kaartides. Kui palju ta nüüd riigi horoskoobis tähtsust omab, seda tuleks veel kindlaks teha.

Ixion, mis nataalis riigi AC lähedal, teeb uuel aastal kvadratuuri AC-le. Seotud on ta karmalise võlaga, pattude lunastamisega. Rahvas tervikuna ja riigis toimuvad siseasjad peavad maksma oma mineviku eksimuste eest. Liiga ahne ja mõtlematu laenamine on üheks “patuks”, mille vilju paljud nüüd maksavad. Tervikuna kannatab kogu riik selle all nii majanduslikult kui sotsiaalselt.

Meie riiki sümboliseeriv asteroid Estonia on aasta algul jõudnud Veevalaja märki liikudes V majas. Hakkab tegema trigooni riigi Marsile ja Jupiterile. See iseenesest hea võimalus parandada suhteid naabritega, aktiivsemalt suhelda välismaailmaga, ette võtta eluolude parandamised omas kodus. Trigoon nende kolme vahel peaks edasi viima ka haldusreformi küsimused. Kesksuvel asub Estonia veel Jäära 5 kraadis koos transiitse Jupiteriga. Sisuliselt on nad VIII maja tipus. Kaheksas maja on riigi rahakott, on see seis nüüd krooniga seotud või märk suuremast ohust, kaheksas maja ikkagi. Aasta lõpuks on Estonia siirdunud tagasi Kalade märki ja teeb ühenduse transiitse Uraaniga. Pendeldamine riigi VII majas näitabki valdkonda, mis riigil lahendada tuleb, milles ta enam probleeme välja toob.

Asteroid Tallinn on Jäära märgis. Jätkuvad linna uue volikogu ja valitsuse uued ettevõtmised, mis said alguse pärast valimisi oktoobris 2009. Tallinn Jääras võiks tähendada linnale edasisi tuliseid vaidlusi volikogus ja vastuolulisi konflikte riigijuhtidega. Jäärast võib alguse saada ka uued algatused pealinna juhtimisstruktuuris. Juuliks on Tallinn täpselt riigi MC-l. Parlamendi ja linnajuhtide seos tugevalt esiplaanil.

Asteroid Tartu liigub Estonia järel Kaljukitse lõpus. Tartu teeb kvinkunksi iseendale, linnale võiks see tähendada samade probleemide esilekerkimine, mis linnal seni on olnud. Mis varem lahendmata jäid, need uuesti päevakorral. Juulis on Tartu jõudnud Jäära keskele liikudes VIII majas. Ehk küsimuse all linna eelarve kärpimise meetmed?
Parema pildi annaks muidugi nii Tallinna kui Tartu uute volikogude töö alustamise kaardid.

Eesti teine horoskoop, mida nimetatkase ka olmehoroskoobiks, mis näitab meie igapäeva elu. Uue Eesti kaardi 2009-10 aasta solaaris on palju kattuvust ja seoseid vana vabariigi nataaliga. See lausa eraldi teema võiks olla, millest kirjutada. Aga ehk lähemalt siis mõni teine kord. Eesti Vabariigi kaardis Marss liigub neljandas ja viiendas majas. Esimese ühenduse teeb Marss Jupiteriga mai lõpus ja seejärel kohe ühenduse Päikese ja Merkuuriga. Nähtavasti mais-juunis on aktiivne nii rahvas kui riik ise. Sest Merkuur valitseb AC-d ja Jupiter DC-d.

Marss Jupiteri peal on ohuks, et võetakse ette rohkem, kui võimalused seda lubavad. Hoiduma peaks liigsetest riskidest, et välistada juhuslikke ootamatusi. Marss kaardi Päikese peal annab võimaluse riigipeal rohkem oma võimu rakendada, aktiveerib uute võimaluste otsimist. Marss kaardi Merkuuril, aspekt puudutab kaubandust ja liiklust. Juuni teisel nädalal läheb Marss Neitsi märki ja teeb kohe ühenduse kaardi Veenusega. Planeet otseselt ei valitse kaardis ühtegi maja, on aga nii kuuenda kui kaheteistkümnenda maja kaasvalitseja. Kõne alla võib tulla jällegi teistsuguse seksuaalse orientatsiooniga isikute aktiivsem tegevus, arutelu ja meedias vastukajade tulisem sõnavõtt. Kuna taasiseseisvuse kaardi 09/10 solaaris on Päike ja Kuu ka kaheteistkümnendas majas ja opositsioonis Jupiteriga, siis võiks oletada, et Marss aktiviseerib nii rahva kui riigijuhi tegemisi. Esiplaanil saab olema rahulolematus kogu riigi juhtimise ja rahva heaolu küsimustes.

Aprilli lõpus ja mai esimestel päevadel peaks olema tähelepanelikum rahva meeleolude ja tegemiste suhtes. Siis Marss on ühenduses Orcusega riigi kaardis. Langeb ju see aega kokku ka Pronkssõduri ja maipühede sündmustega. Mine tea, mida ärritatud ja ülekeevaline teatud kontigent, eriti mehed, ette võivad võtta.

Saturn Kaaludes liigub kaardi VI majas ja seda väga pikalt, sest kuues maja on väga suur, mis lõpeb alles Amburi esimeses dekaadis. Uraan liigub kaardi XII majas ja tema viibimine majas on veelgi pikem, kui on Saturnil vastasmajas. Neptuun liigub kaardi XI majas. Nende kolme liikumist majades peaks läbi pikkade aastate näitama nende majade valdkondade tegemisi ja muutusi. Pluuto liigub kaardi VIII majas, see tähendab finantsasjade olulist muutumise vajadust. Selge viide rahalistest raskustest riigikassas.
Veel võiks uurida wabariigi progressiooni kaarti, sealt kindlasti leiab nii mõndagi, mis aitaks mõista toimuvaid protsesse.

Kommentaare ei ole: