kolmapäev, 8. juuli 2009

Taevavõti - 4

CHIRONI ASPEKTID

Materjal võetud: Barbara Hand Clow “Chiron”. Rainbow Bridge Between the Inner Outer Planets (tõlkija teadmata). Tõlkes ma midagi muutma ei hakanud ja nii nagu materjal välja nägi, nii ta siin esitatud on. Näited on juurde otsitud ja siia juurde lisatud.
Kui Chiron on aspektis mingi planeediga, siis ta muudab antud taevakeha Chironi taoliseks. Kõige lihtsamalt saaks iseloomustada Chironi aspekte kvinkunksidena. See tähendab, et kogu aeg lükatakse inimest Chironi aspektide varal uutele teadvuse tasemetele. Chironi kaasabil leiab aset emotsionaalne reageerimine alateadvuses. Näiteks Veenuse kvadratuur Chironiga – inimene kaldub suhtlema armastuse tasemel nende inimestega, kelledega tal on olnud pahandusi eelmistes inkarnatsioonides. Saturn iseloomustab otsejoones kulgevat aega, aga Chiron valitseb tulevikku. Chironi aeg ei ole sirgjooneline nagu teistel planeetidel, vaid tema aeg kulgeb sünkrooniliselt (minevik, olevik ja tulevik kulgevad kõik samaaegselt). Chironi puhul puutuvad kokku kaks erinevat tasapinda ehk kaks reaalsust. See on koht, kus me saame teistsugust teadvust, nagu suunduksime teise reaalsusesse.

Chiron aitab tunnetada meil teise inimese teadvust. Siin võib olla tegu ka eelmise eluga ja mõningatel juhtudel ka mitte. Päikese sekstiil Chironiga tõmbab inimesle ligi enne inkarneerumist vanemaid. Kes tundsid last juba eelmises elus. See põhjus pole siin füüsilises maailmas otsustatud, vaid tuleneb universaalsest ajatust teadvusest. Siin on tegemist emotsionaalse, hinge ehk astraalkehaga, mis on pärit teisest teadvuse reaalsusest, mida oleme vaid võimelised tunnetama. Planeedid aspektides Chironiga resoneerivad kergesti nendel tasemetel. Kui Chiron on seotud meie teadvusega, me hakkame lülituma nende nägemuste protsessidega, nii nagu meie “sild” multidimensionaalsusega läheb tugevamaks.

Planeedid, olles aspektides Chironiga on alguses ebakindlad. Chiron annab energiaid, milledest soovime jagu saada ja tundma õppida. Me tunneksime nagu esimest sisemist sundust sellele. Ebastabiilusus on üks Chironi rollidest, et läbi imbuda Saturni vormi Uraani energiaga. Kui Chiron avastati 1977.a., siis sellest ajast peale on alanud palju uusi vaimseid liikumisi. Inimesed hakkasid mõistma, et nad saavad tunnetada emotsioone kui vastavaid kehaosi stimuleerida. Näiteks paned mõttes oma pea õla piirkonda ja siis tunned vastavat emotsiooni. Praegusel ajastul oleme juba võimelised resoneerima planeediga, mis aspektides Chironiga. Aastad 1977 ja 1978 on tähtsad inimese elus, kuna antud aastad on jõu, energia punktideks sel ajal.

Chironi aspektid on nii õrnad, sest nad lükkavad meid väga peenetele energia tasemetele. Samas on Chiron nagu nuga, mida saab tarvitada teadvuse lahtilõikamiseks (lahkamiseks). Chironit saab tarvitada, et ennast sensitiivseks teha teiste dimensioonide suhtes. Transiidid Chironiga on väga kriitilisd, aga mitte nii peened ja õrnad nagu seda on aspektid. Üldse Chironi seosed teiste taevakehadega ja kuusõlmedega on peened, kujutades enesest nagu uue võsu kasvamist, millel on väga palju energiat. Kui lastakse end selle energiaga kooskõlastada, siis elujõud imbub läbi toreda nooruslikkusega ja tunnetatakse suurt positiivset lootust. Aju tunnetus on ka väga intensiivne. Need aspektid on nagu võti, mille läbi saame teadvusele läheneda ja mida me veel ei kasuta. Me võime ette kujutada, millist potensiaali omame kui oskame käivitada Chironi aspekte. Seda ei saa teha mitte mõtlemise tasandil vaid tunnetamisega.

CHIRONI ASPEKTID PÄIKESEGA

Aspektid Päikesega toovad kaasa tunnetamist (täieliku enesetunnetamise), mis on ühenduses spirituaalsusega, samuti kõrgema teadvusega oma elus. See aspekt on meie elutee. Aspektid toovad kaasa kas stressi või progressiivse elamuse.
Konjunktsioon, kvadratuur ja opositsioon on stressi aspektid. Kuni neljakümnenda eluaastani on inimesel raske elu. On tunne, nagu seespidine elutunnetus oleks vastuolus reaalsusega.
Sekstiil, trigoon, kvinkunksiga aspektid teevad inimese loomult spirituaalseks nooremas eas. Nad hoiduvad kaugele kogemustest, mis seda segavad. Antud inimesed tunnevad üleolekut teiste suhtes. Neil võib olla isikupärane mõjuvõim. Chironi aspektid Päikesega aitavad inimesel teadvustada oma originaalsust ja valida oma isiklik elutee, mis tihti koosneb arvukatest vigade ja otsimiste jadadest.

Z.Stein soovitab oma raamatust Chironist konjunktsiooni suuruseks Päikesega võtta +/- 5 kraadi. Poolsekstiil 2 kraadi, poolkvadratuur 2 kraadi, septiil 2 kraadi, sekstiil 3 kraadi, kvintiil 2 kraadi, kvadratuur 5 kraadi, trigoon 5 kraadi, poolteistkvadratuur 3 kraadi, bikvintiil 2 kraadi, kvinkunks 2,5 kraadi ja opositsioon 5 kraadi. Nendega võib nõustuda või mitte, eks igaüks peaks leidma selle läbi tunnetuse kõige õigema orbi suuruse.

Ära on toodud mõned tuntumate tegelaste Chironi aspektid Päikesega ilma ametinimetuseta, sest neid peaks me enamasti teadma, kes millega on end ajalukku kirjutanud. Ette sattusid ette ka nimed (välismaised), keda varem pole kuulnud ega teadnud neist midagi. Ometi on nad end ajaloo lehekülgedele jäädvustanud väikest/suurte tegudega. Eks me õpi ka selle kaudu teadma, kuidas keegi on end realiseerinud.

Chironi konjunktsioon Päikesega
Sisemise saatuse tundmine on nii suur, et normaalsed mustrid vaevalt elatakse läbi. Normaalne elu on kaoses. See inimene on unikaalne, tal on eesmärk ja loomingulisus. Kui Saturni transiit on Kesktava punktil ja aspektis Chironiga, see võib tuua suurimat edukust teatud perioodil antud inimesel. Suurem osa inimestest hakkab ennast otsima, kui Saturn läheb üle Tõusumärgi. Suurem osa inimestest on edukad siis, kui Jupiteri tranasiit tuleb samasse oma kohale sünnikaardis. Aga nendel, kelledel on Chironi ühendus Päikesega paistab olema veel teistsugusem alajaotus. See inimene on valinud omale sellise olukorra, et saab välja elada antud aspekti.

Konjunktsioon Päikesega: Marlon Brando, Marlene Dietrich, Simone Signoret, Audrey Hepburn. Elisabeth II, Coco Chanell, Richard Sorge, Igor Kurtshatov, Kevin Costner

Eduard Vilde, Villem Günthal-Ridala, Karl Burman, Georg Ots, Georg Lurich, Arvo Kruusement, Ines Aru, Andres Lipstok, Siiri Oviir, Luule Komissarov, Ivari Padar, Tõnis Mägi, Kati Murutar, Jüri Ehlvest, Jüri Tamm, Marica Lillemets, Gerd Kanter, Valdo Randpere, Avo Üprus, Mait Klaassen

Chironi sekstiil Päikesega
Inimene on sügavamõtteline juba nooremast east. Olukord, mis annab võimaluis inimesel eneses välja arendada kõrgemaid printsiipe. Suur sisemine vajadus midagi tähtsat maailma tuua. Kunstnikud, kes valisid enne inkarnatsiooni omale vanemad. Ta on väga kindlameelne ja enesepiitsutaja. Sunnib ennast ise. Tavaliselt pole rahul oma saavutustega. Sekstiil näitab Kõrgema Mina selles elus. Pärast Uraani vastasseisu sünni Uraanile (39-42 eluaastate seis), toob rohkem enesega rahulolu ja rahulolematus tööga kahaneb.

Sekstiil Päikesega: Mihhail Bulgakov, Mihhail Gorbatsov, Bill Clinton, Gina Lollobrigida, Frederico Fellini, Benito Mussolini, Adolf Hitler, Gordon Brown, Pjotor Kapitsa

Albert Kivikas, Gustav Ernesaks, Semjon Shkolnikov, Vello Janson, Olev Raju, Alo Mattiisen, Jaan Einasto, Maire Aunaste, Mihkel Raud, Lauri Pihlap, Laura Põldvere, Sven Kivisildnik, Gert Kullamäe, Toomas Edur, Indrek Sammul

Chironi kvadratuur Päikesega
Nendel inimestel on raskusi kuni esimese Saturni transiidi tagasitulekuni sünni Saturnile (27-28 eluaastate seis) ja kolmekümnendatel eluaastatel töötavad nad tugevalt oma elumõttega. Hakatakse aru saama oma elu dialemmast tavaliselt pärast Uraani transiiti opositsiooni sünni Uraaniga (39-42 eluaastad). Nendel on väga raske aeg kui Uraani elektrilised impulsid imbuvad inimesesse ja teevad suuremaks Chironi mõju. See võib põhjustada neuroloogilisi stresse. Nendel on vaja abi ja antud inimestele on raskem periood elus Saturni transiidi üleminekul sünni Saturnist (27-28 eluaasta). Need inimesed peavad õppima, et nemad kontrollivad ise Saturni, mitte Saturn neid. Kui nad avastavad oma saatuse Päikest, siis nad on võimelised töötama Uraani tasakaalutusega.

Kvadratuur Päikesega: Vincent van Gogh, Sergei Prokofjev, Friedrich G.W. Struwe, Rudolf Nurejev, Georg Bush jun., Edvard Shevardnadze, Boriss Jeltsin, Juri Andropov, Vladimir Putin, Juri Nikulin, Silvester Stallone, Katharine Hepburn

Enrico Fermi, Joseph Biden, John Kerry, Josif B.Tito, James Dean, Christopher Reeve, Eckhart Tolle, Jonny Depp, Robert Oppenheimer

Lydia Koidula, Friedebert Tuglas, Lydia Auster, Arvo Pärt, Heino Eller, Valdo Pant, Felix Moor, Liina Reiman, Marju Lauristin, Alice Talvik, Kristiina Ojuland

Jaan Elgula, Hardi Volmer, Reet Linna, Priit Aimla, Aarne Rannamäe, Mihkel Smeljanski, Urmas Sõõrumaa, Urmas Ott, Rein Rannap, Rein Raud, Raivo Vare, Andrus Vaarik
Kõige rohkem leidsin Chironi kvadratuure Päikesega. See on nähtavasti rohkem edasiviiv jõud ja oma võimaluse realiseerimiseks.


Chironi trigoon Päikesega
Aspekt aitab kaasa loomingulisusele ja inspiratsioonilisusele universumi vaatevinklist. Nad on teadlikud, et kõik on väga maailmas struktuuriliselt muutuvad ja sujuvad. Noorelt on tunne, et nad peavad midagi tähtsamat tegema. Eesmärgid ja sihid on neil olemas, aga neil on raskusi kui tuleb Uraani transiidi opositsioon sünni Uraaniga. Vastuvõtlikud vaimeses spirituaalsuses. Nende loomingulisus areneb kui nad on võimelised ohjeldama Saturni. Aspektid Päikesega teeb teadvuse liikuvaks ja annab inimesele teadmisi oma hinge kehast. Spirituaalne ühinemine, aga see omadus ei arene ilma teisi abistamata.

Trigoon Päikesega: Greta Garbo, Brigitte Bardot, Indira Ghandy, Charles de Gaulle, Jawaharlal Nehru, Vjatseslav Molotov, Mihhail Sholohov, Albert Camus, Vivien Leigh, Dimitri Shostakovits, Tony Blair, Lavrenti Beria, Ben Affleck, Niels Bohr

Voldemar Panso, Paul Pinna, Bruno Saul, Fred Jüssi, Rein Maran, Ülo Nugis, Endel Lippmaa, Vaapo Vaher, Anti Kidron, Ahti Nurmis, Mati Kaal, Andrus Ansip, Madis Milling, Üllar Saaremäe, Kerli Kõiv, Villu Tamme, Ülle Lichtfeldt

Chironi kvinkunks Päikesega
Topelt kvinkunksi effekt. Need inimesed on nagu dünamiidiga laetud. Nad ei saa rahul olla, tundes ennast nagu tagaaetuna. Need inimesed peaksid tegelema Kõrgema Minaga ja oma tegevustega ollakse võimelised tegema planeedi spirituaalseks üldises plaanis. Antud isikud võivad olla New Age liikmed või õpetajad. See positsioon nagu keevitaks hinge kehasse, s.t. et me ei ole enam materiaalse maailmavaatega vaid oleme hingelisemad. Aga see on raske positsioon, kriitiline, kuna oleme hingelisemad. Ükspuha mis elu need inimesed elavad, ikka nad peavad seda energiat avaldama, välja elama. Raske isiklik elu, aga samas ollakse võimelised ise teistele kingitusi andma. Näiteks ema, kes on väga raskes materiaalses oludes aga samas parandab oma võimetega laste olukorda.

Kvinkunks Päikesega: Raoul Wallenberg, Alain Delon, Leonar Bernstein

Günther Reindorff, Johannes Aavik, Voldemar Vaga, Tõnis Kask, Mart Paama, Jaan Toots, Andrus Värnik

Chironi opositsion Päikesega
Loob elu ja surma võitluse, et tuua oma Mina täieliku väljendumisele. Hinge ja keha parandav aspekt. Elu nagu võitlus, et ennast leida kuni 40-date eluaastateni, mil Uraani transiit saab opositsiooni sünni Uraaniga. Alates sellest hetkest hakkab tal elu kaasa minema õigetele võngetele. See on väga pingerikas dünaamika. Ainuke lahendus on, et ennast maksimaalselt väljendada ja tervendajana ning spirituaalses praktikas end teostada.

Opositsioon Päikesega: Lev Trotski, Madonna, Bernard Show, Bruce Lee, Jane Fonda, Dane Rudyar, Martin Borman, Angela Merkel, Jane Fonda, ema Teresa

Jüri Uluots, Johannes Vares-Barbarus, Andres Tarand, Jaan Kaplinski, Siiri Sisask, Jaanus Rahumägi, Gerli Padar
järgneb...

Kommentaare ei ole: