neljapäev, 25. oktoober 2007

Varuna - 3 osa


Varuna kui Päikesesüsteemi piiride sümbol on seotud samuti surma teemaga. Kuid seda erilisel viisil, mis kutsub esile suure vastukaja inimkonnas või siis toimub väga paljude silmade all. Heaks näiteks on siin süstiku Challenger hukk 28.01.1986 aastal. Starti näidati otse-eetris ja oli nähtav miljonitele inimestele. Hetkekaardist näeb, et Uraan (21 Ambur) tegi täpse vastasseisu Varunale ( 21 Kaksikutes). Peale selle oli sinna aspekti lülitatud “müstiline” kolmnurk kentauridest: Hylonome – hukkunute taganutmise (22 Lõvi) täpne trigoon Uraanile, orbiga ainult mõni minut, ning kvad. Varunale. Hylonomega koos oli Nessus (16 Lõvi) – veel üks kentaur, mis seotud surmapiinadega. Opositsioonis neile kentauridele seisis Jupiter (25 Veevalaja).NASA-l konj. Neptuuniga Kaljukitses.
Iseloomulik, et sama konfiguratsioon kordus ka Tshernobõli katastroofi kaardis, ainult selle vahega, et kõige täpsem aspekt oli Uraan konj. Nessus, orb 2 minutit, aspekt näitab eripärasust - tehnoloogilisele “mürgistatusele”.

*27.01.1967 – Apollo 1 peakatsetusel hukkusid kolm ameerika astronauti (V.Grissom, E.White ja R.Ceffi). Varuna kvad. Veenusega, täpne oposit. Neptuuniga, täpne trig. Uraaniga. Päev ei soosinud seda ettevõtmist – Phaetoni konj. Americaga Jääras ja Icarose konj. Damoclese ning Pholusega Veevalajas.Päikese konj. NASA-ga Veevalajas!

*30.06.1971 – hukkusid kolm vene kosmonauti (V.Volkov, G.Dobrovolski ja V.Patsayev) laeva Sojuz 11 maandumiskapslis. Varuna tegi sel päeval konj. Hylonomega Jääras, Päike ja Merkuur olid oposit. Phaetoniga ja Merkuur omakorda konj. Icarusega.Veenusel konj. Nessusega Kaksikutes. Päev sisaldas veel teisigi pingeaspekte temaatiliste asteroidide ja planeetide vahel.Stardi päeval (6.06.1971) oli Phaetonil konj. Merkuuri ja Saturniga Sõnnis, Pluuto konj. musta Kuuga Neitsis ning kvad. Hylonomega.

*1.02.2003 – tagasi maalepöördumisel hukkus Texase kohal süstik Columbia. Varunal Päikesega kvinkunks, Päikesel kvad. Damoclesele ja Hylonomele Skorpioni.Pingeaspekte veel üpris palju sel päeval. Stardis (16.01.2003) aga oli Phaetonil konj. musta Kuuga Jääras ja Päikesel konj. Nessusega Kaljukitses.Varunal kvad. Damoclesega ja trig. Hylonomega.
Columbial oli seitse astronauti, kellede sünniaasta oli 1954 kuni 1961.Neil kõigil oli sünnihoroskoopides Hylonome ja Nessuse konjunktsioon Sõnnist-Kaksikuteni. Põlvkondlik näitaja neil aastatel sündinutel!

Teistlaadi näide – president J.Kennedy tapmine. Transiitne Pluuto seisis siis täpses opositsioonis tema radixi Varunale ja transiitne Varuna- täpses kvinkunksis tema AC-le Kaaludes ja transiitsele Veenusele, horoskoobi valitsejale 8 majas. Merkuur Kennedyl on Päikese disposiitor ja asub 8 majas ühenduses Marsiga. Juba see võiks anda vihje surma põhjustest. Kui arvestada Varuna transiiti, siis on täpselt näha ka surma kuupäev: Kennedy tapeti absoluutselt täpsel Varuna konj. radixi Merkuuriga.
Kuid need näited ei ole piisavad, et pöörata tähelepanu ainult negatiivsetele Varuna ilmingutele. Varuna vastutab populaarsuse eest, püüd hiilata masside nähes – seepärast esineb tugev Varuna tuntud ja populaarsete inimeste horoskoopides täiesti positiivselt. Paljud kino- ja showtähed peaksid olema „tänulikud” Varunale. Isegi pingeaspektides Varunat võib interpreteerida kui „head planeeti”.
Kui võrrelda kahe kuulsa modelli, Naomi Campelli ja Claudia Shifferi kaarti, siis me võime näha, et neid ühendab täpne aspekt Varuna ja Päikese vahel. Naomil on see ühendus, kuid Claudial täpne kvadratuur Päikesele ja Kuu sõlmedele.

Vahepealne järeldus. Kahtlemata on Varuna aktiivne meesplaneet. Läbi tema me ei ole vastuvõtlikud maailma suhtes vaid vastupidi – püüdleme maailmale muljet jätta. Näiteks muusikute horoskoopides on näha, et see planeet vaevalt räägib muusikalisest andest. Kuid ta viitab neile võimalustele ja lahendustele kuidas end tuntuks teha.
Varuna on seotud väga erinevate massiüritustega, vaatemängude ja show-äriga, kinotööstuse, vaatemänguliste ujumis ja lennundus-shodega jne. Huvitav oleks uurida Varuna transiite Guinessi rekordite püstitamiste ajal. Suure tõenäosusega ilmutab ta end neis kaartides tugevasti!
Paljusid Varunale omistatavaid iseloomustusi saab sarnasuse tõttu omistada Jupiterile, Uraanile ja Pluutole. Temale saab omistada paljud nende planeetide printsiibid – liidri omadused, iga olukorra kiire ärakasutamine, sotsiaalsed püüdlused, religioossete ja filosoofiliste eesmärkide jälgimine, suurepärastele saavutustele jõudmine, püüd ebatavaliste teadmiste poole, tugev elu eesmärgi ja ülessande saavutamine, ettenägelik loominguline tegevus, vananenud korra hukk, uue ülesehitusjne. Teisest küljest – fanatism, kannatamatus, terroraktid, hukatuslik tegevus, relvaoht, õnnetusjuhtumid.
Vaatleme näiteks A.Hitleri horoskoopi. Kaardis on Varunal tugev positsioon, olles täpses ühenduses IC-ga Veevalajas ja teeb täpse trigooni Pluutole 8 majas:
IC = 4.12 Veevalaja
Varuna = 4.25 Veevalaja
Pluuto = 4.40 Kaksikud
Eespool loetletud Varuna negatiivsed omadused: vana korra hukk ja uue ülesehitamine, fanatism, vägivalla aktid, relvaoht – hästi sobivad iseloomustamaks Hitleri tegevust. Pealegi seisab Varuna kaardi kõige madalamas punktis, kinnitades, et need Adolfi püüdlused olid tema elufilosoofia vundamendiks ( ülesehitatud rassiteooriale).
Varuna IC-l oli ka teisel tuntud saksa sõjapoliitikul – Bismarc`il. Temal teeb Varuna täpse kvadratuuri Marsile 6 majas (see veelkord illustreerib mõtet: mitte iga trigoon ei ole hea ja iga kvadratuur paha).
Üldse on Varuna kvadratuur huvitav aspekt. On tunne, et just nimelt läbi kvadratuuri on tema toime kõige tugevam/produktiivsem ja mitte alati negatiivne. Arvatavasti tähendab kvadratuur nataalkaartides väljakutset, mida inimene ei saa realiseerimata jätta. See käib ka opositsiooni kohta. Varuna pingeaspektid paljastavad ja toovad nähtavale need probleemid, mis seotud selle planeediga, millele ta aspekti teeb. Nii annab ta võimaluse planeedile end realiseerida.
Tuntud näitlejal ja tantsijal Fred Asteril on kaardis Varuna kvadratuur Päikesele 5 majas, andes mehele võimaluse end säravalt välja paista. Väga täpne on Varunal kvadratuur Päikesele näitleja Antonio Banderasel. Selline seis on veel laulja Adriano Celentanol. Veel üks kuulus Hollywoodis läbilöönud näitleja Jeff Bridges sündis täpse Varuna kvadratuuriga Jupiterile 5 majas. Vanema põlve näitlejal, Marlon Brandol oli samuti Varuna kvadratuur Jupiterile, seda aga 1 majas.
Opositsiooniga Varuna-Päike on sündinud: Brigitte Bardot, John Lennon, Stanislav Lem, Armen Dzigrahanjan. Varuna-Kuu aga G.Verdi; Varuna- Jupiter F. Chopin, Conan Doyle (konj. Chaos); Varuna kvadratuur Jupiterile – John Cage; täpne Kuu sõlmedele Herbert Wells ja Solzenitsen; Freddy Mercury – Varuna opositsioon üheaegselt Veenusele ja Jupiterile; Tom Waits- täpne Varuna kvadratuur Veenusele ja Jupiterile.
Varuna kvadratuuri Veenusele leiame sellistel kuulsustel nagu dirigent Herbert von Karajanil ja kirjanik Theodor Dreiseril.
Pingeaspekte Varunalt Merkuurile või Päikesele või neile mõlemale esineb tihti andekatel ja kuulsatel kirjanikel – Edgar A.Poe, J. Verne, M. Gorki, A.Camo, S.Lem.
Hästi näitlik on Honore de Balzaki kaart. Varuna asub 3 maja tipus täpses kvinkunksis Merkuurile MC-l.

Kuid selline pingeaspektide kahemõtteline tähendus ei viita veel sellele, et harmoonilised aspektid ei tööta või on nõrgad. Selle ümberlükkamiseks näited teatri- ja kinomaailmast (välja on jäetud need, keda eespool sai nimetatud), orbiks kuni 3 kraadi.

Ljubov Orlova – täpne Varuna konj. Päikesele Veevalajas
Janet Jackson – täpne konj. Päikesega
F. Coppola – konj. Päikesega
W.Fox – konj. Päikese ja Veenusega
E. Lubitsh – konj. Päikesega
Vsevolod Sanajev – konj. Päikesele ja Hylonomele Kalades
Alan Delon – täpne konj. Kuule Jääras
Roge Vadim – täpne konj. Kuule, MC valitsejale 6 majas.
Stanislavski – Varuna AC-l(?) 0.00 Kaljukitses
Frederico Fellini – Varuna täpselt DC-l
Charles Bronson – konj. MC-l Kalades
C. Corell(sünd.1890) – konj. Merkuurile
Clark Gable (sünd. 1901) – konj. Merkuurile
Johnny Depp – konj. Merkuurile ja Veenusele
Marlene Dietrich – konj. Veenusele
Milos Forman – konj. Veenusele
Peter Brook – konj. Veenusele, Uraanile ja Päikesele
Uma Thurman – konj. Veenusele
Gloria Estafan – konj. Veenusele
Madonna – täpne konj. Marsile
Pasolini – täpne konj. Veenusega Kalades
Fassbinder – konj. Veenusele ja Hylonomele Jääras
Peter Fonda – konj. Veenusele
Maria Jermolova – konj. Jupiterile Amburis
Keanu Reeves – täpne sekstiil Veenusele + Marsile ja Kuule, konj. Jupiterile
Eldar Rjazanov – konj. Jupiterile ja Uraanile Kalades
Smoktunovski – konj. Uraanile Kalades
Marilyn Monroe – konj. Uraanile 8 majas Kalades.
Sarah Bernard – konj. Kuu tõususõlmega Amburis
Romi Schnaider – konj. Saturnile ja Hylonomele
Louis Bunuell – konj. Chariklole Veevalajas
Samuel Goldwin – täpne Nessusele Kaljukitses
Catherine Denueve – trig. Jupiterile, konj. Hylonomele Jääras
Woody Allen – 8 majas täpne trig. Päikesele 4 majas, kvad. Pholusele 5 majas
Steven Spielberg – 10 majas, täpsed trig. Päikesele ja Lilithile 6 majas
Henry Fonda – 6 maja tipus, täpne trig. Kuule
Rodgers – 10 majas Kalades, täpne trig. Jupiterile 5 majas
Leonardo DiCaprio – Varuna 9 majas, kvad. Jupiterile, oposit. Neptuunile, trig. Pluutole
Bette Midler – Varuna on ainus planeet 1 majas Jääras, täpne kvad. Saturnile 4 majas, kvinkunks Veenusele 8 majas.
Robert Redford – samuti ainus planeet 1 majas Jääras, trig. Jupiterile 9 majas
Gregory Peck – 10 majas, trig. Saturnile 2 majas
Albert Hitchcock – täpne trig. Pluutole ja täpne sekstiil Saturnile. Varunele( 8 tipu lähedal) teeb oposit. Pluuto ja Saturn
Charlie Chaplin – 3 majas Veevalajas, täpne trig. Pluutole 7 majas, kvintiil Merkuurile 5 majas.


Aga filminäitlejale Sharon Tate`le (24.01.1943 Dallas, Texas – 9.08.1969 Beverly Hills, filmi rezissöör Roman Polanski abikaasa), oma tugeva Varunaga, mängis saatus kaugelt ebameeldivama rolli. Tema horoskoobis on Varuna täpses ühenduses Hylonomega – 10 majas MC lähedal Jääras. See formeerib suure risti Jupiteriga AC-l 12 majas, Pholusega 4 majas ja Charikloga 6 majas.Varuna ja Hylonome on bisekstiilis Veenusega 8 majas ja Asbolus 12 tipus. Neid, keda huvitavad Hamburgi koolkonna fiktiivsed planeedid – Varuna on täpses ühenduses Hadesega, orb 9 minutit. Veel sündimata lapsega (oli 8 kuud rase) näitlejanna tapeti julmalt 9.augustil 1969.aastal „perekond Mansoni” (Charles Manson, sünd. 12.11.1934, Cincinatti, Ohio, US) poolt.Transiitne Varuna seisis täpses ühenduses radixi Uraaniga, 8 maja valitsejaga.Varuna direktsioon tuli täpsesse sekstiili radixi Mustale Kuule. See ise progressioonis mõrvapäevale läks üle Jupiteri AC-le ja asus täpsesse kvadratuuri nataal Veenusele
Päike(surm) ca 16.34 Lõvi
Lilith(Tate) = 16.39Vähk
Varuna(Tate,dir.) = 16.42 Sõnn
Asbolus(Tate) = 17.29 Kaksikud
Chariklo(Tate) = 17.57 Kaalud
Chariklo(surm) = 17.57 Kalad R
Jupiter(Tate) = 18.24 Vähk
Lilith(Tate, progr.) = 19.36 Vähk
Varuna(Tate) = 19.49 Jäär
MC (Manson) = 20.09 Kaljukits
Veenus(Tate) = 20.43 Veevalaja
AC(Tate) = 21.27 Vähk
Pluuto(Polanski) = 23.53 Vähk
Kuu(Polanski) = 24.39 Vähk

Varuna(surm) = 0.22 Kaksikud
Pylenor(Manson) = 0.22 Kaksikud
Uraan(Tate) = 0.40 kaksikud
Uraan(surm) = 1.10 Kaalud

Mansoni horoskoobis on Varuna 8 Jääras (Tate kaardi MC-l), samuti ühenduses Hylonomega ja samuti täpses kvadratuuris Pholusega. Tema meridiaani telg (21 Vähk-kaljukits) langeb kokku Tate teljega AC-DC.
Varuna(Manson) = 7.55 Jäär
Pholus(Manson) = 7.42 Kaljukits
Veenus (tapmine) ca 7.04 Vähk ( konj. Kuuga).
Marss (tapmine) ca 7.54 Ambur
Varuna(Polanski) = 8.04 Jäär R
MC (Tate) = 9.03 Jäär
Huvi peaks pakkuma seegi, et Mansoni „kuri” transneptuun 1996TL66 on täpses ühenduses Kuuga – täpselt Sharoni Päike-Merkuur ühenduse peal!
TL66(Manson) = 3.20 Veevalaja
Jupiter(surm) = 3.36 Kaalud
Merkuur(Tate) = 3.45 Veevalaja
Chiron(Polanski) = 3.50 Kaksikud
Kuu(Manson) = 4.00 Veevalaja
Päike(Tate) = 4.05 Veevalaja
Kuu sõlm(Manson) = 4.07 Veevalaja

Sharoni abikaasa (18.08.1933) sündis poolteist aastat varem, kui Manson. Kuid tema horoskoobis on Varuna samuti Sharoni MC-l.Varunal on trigoon Merkuurile – abikaasa kaardi valitsejale. Tema 8 maja valitseja – Kuu on ühenduses Pluutoga (24 Vähk), Sharoni AC-l ja Mansoni IC-l.
Seega tugev Varuna Sharoni juhtumi puhul andis talle positiivseid võimalusi (temast sai filmitäht), kuid seejuures maksimaalselt ilmutas end ka negatiivsete ilmingutega (surm, mis vapustas ühiskonda)

Veel omapäraseid näiteid: neiu, Päikese täpne ühendus Varunaga 11 majas. Ta tegeles aktiivselt bioloogia ja meditsiiniga, mis on iseloomulik antud ühenduse positiivseks näitajaks. Kuid tema elus oli küllaltki dramaatiline episood: 17 eluaastal, talle endalegi ootamatult, sattus musta maagia rituaalsele üritusle ja vägistati julmalt selle käigus. See juhtus, kui transiitne Varuna (11 majas) tegi täpse opositsiooni radixi Kuule ( 5 majas) – ja see opositsioon moodustus täpselt transiitsete Kuusõlmede peal.
Teine näide. 16 detsembril 1857.a., Kuuloomine Varuna peal. Sündis tuntud ja kuulus astronoom Barnard (tema nime järgi on nimetatud üks Päikesele lähimaid tähti). Samal päeval toimus väga tugev maavärin Kalaabrias, Itaalias. Hukkus üle 10 tuhande inimese.
Või teistlaadi näide. Gven Verden, kuulus tantsijanna. Kaheaastaselt vigastas ta jala ja selleks, et oma jalgu tugevdada ning arendada, hakkas ta osalema tantsutundides. Siin esineb see kahesus – positiivne ja negatiivne Varuna ilming: poleks olnud traumat, ei oleks Gven saanud kuulsaks tantsijannaks. Tema horoskoobis on Varuna 1 majas, kahe kraadi kaugusel AC-st Kalades.
Taoline Varuna mitmekülgsus vajab erilisi uurimisi. Sest on ilmne, et tema positiivne ja negatiivne mõju ei anna informatsiooni selle kohta, kuidas ta hakkab mõjuma. Nagu eespool sai mainitud, Varuna kvadratuur ja opositsioon viivad tihti edule ja kuulsusele.


järgneb...

Kommentaare ei ole: