pühapäev, 2. oktoober 2022

Pluuto deklinatsioonid

 

Ganesh Tamm, FB, 1.10.2022

Nüüdsete Venemaaga seonduvate sündmuste valguses vaatasin planeet Pluuto deklinatsioone. Tavareegli kohaselt peetakse planeeti deklinatsiooniga vähemalt 23⁰26'22" ekvaatorist nii põhja- kui lõuna suunas, ebatavalise potentsiaali kandjaks ning seda nii heas kui ka halvas mõttes. See töötab nii isikuastroloogias kui ka mundaanis.

Osad klassikud peavad sellest deklinatsiooni kraadist väga kinni ning märgivad, et käsitleda saab vaid selle alusel, kas nimetatud deklinatsioon on täpne (-> suurem) või ei ole, üsna must-valge lugu. Praktikas võiks ehk veidikene paindlikum olla, näiteks isikuastroloogias on piisavalt palju ilmselgelt eriannetega või muidu (heas või halvas mõttes) tuntuks saanud inimesi, kellel on üks või päris mitu planeeti üsna selle kraadi piiri lähedal, kuid vastavat piiri pole ületanud. Loomulikult ei saa lähtuda vaid ühest vaatenurgast ja potentsiaal sõltub asjaolude ning tingimuste summast, ainult ühe asjaolu jälgimine võib olla eksitav. Lisaks sündmuste iseloom, vahel on tegemist suure protsessi algusega, mõnel teisel juhul kogu sündmusega – ka see võib selguda alles hiljem.

Lühidalt, millal oli planeet Pluuto antud deklinatsiooni kraadi ületanud. Mõned ajaloolised sündmused pikemast jadast.

1795 – Venemaa laiendas oma alasid, Poola-Leedu sai kõvasti pihta, tollases ajaskaalas Venemaa poolt oma alade lõplik vormistamine.

1939 - Molotov-Ribbentropi pakt, millega jagati mõjuvõimu. Pluuto jäi napilt vastava deklinatsiooni piirist välja, kuid Marss oli tugevasti sees.

1945 – Hiroshima ja Nagasaki tuumapommid USA-lt, mis viisid peatse 2. maailmasõja lõpuni ja tulemuseks tollase Nõukogude Liidu varjamatu võimutsemine Ida-Euroopas.

1949 – Nõukogude Liidu esimene tuumapommi katsetus (jõuavaldus, märguanne).

2022 – Ukrainasse sissetung, Pluutol ja Marsil on sellel ajal antud deklinatsiooni kriitilisest piirist veidi puudu, kuid teevad paralleelaspekti, nad on töötasid koos.

Nagu näha, kõiki olulisi ajaloolisi sündmuseid vaid ja ainult deklinatsioonidega välja ei arvuta, kuid tendentsid küll, eriti just aeglaste planeetidega, näiteks Pluuto. Võiks aimata, et Venemaa jõumanöövrid on keskmisest tõenäolisemad kui on tegemist tsüklilise kokkulangevustega. Tasuks jälgida ka Marssi. Pluuto on Marsi kõrgem oktaav ja mastaapsema haardega, Marss kipub olema vahetum ehk isiklikum. Kõiki tegureid ei hakka loetlema, teema läheks liiga pikaks.

Edasisest.

2022, 14.oktoobril Pluuto ja Marsi kontraparalleelaspekt. Deklinatsioonide järgi nad ei ületa vastavat piiri, kuid siiski kõrgendatud ohupotentsiaal. Marss liigub antud deklinatsiooni piirist veelgi kaugemale (muutub ettearvamatumaks) ning võib sarnasel viisil veel pikalt soosida ebatavalisi jõusündmuseid (sh võimukokkuleppeid).

Paralleelaspekt viitab tavaliselt väljapoole suunatud jõuavaldusele, kontraparalleelaspekt pigem sisepingetele, kuid lõplik resultaat sõltub igal konkreetsel juhul kõkide asjaolude ning tegurite üldsummast.

2023, 13.mail Pluuto ja Marsi kontraparalleelaspekt, kõrgendatud potentsiaal jõusündmusteks.

2023, 16.detsembril Pluuto ja Marsi paralleelaspekt, kõrgendatud potentsiaal jõusündmusteks.

2024, 30.jaanuaril Pluuto ja Marsi paralleelaspekt, kõrgendatud potentsiaal jõusündmusteks.

2024, 1.septembril Pluuto ja Marsi kontraparalleelaspekt, kõrgendatud potentsiaal jõusündmusteks.

2024, 28.detsembril Pluuto ja Marsi kontraparalleelaspekt, kõrgendatud potentsiaal jõusündmusteks.

2025, 14.aprillil, Pluuto ja Marsi kontraparalleelaspekt, kõrgendatud potentsiaal jõusündmusteks.

2025, 26.augustil on Pluuto ületamas kriitilist deklinatsiooni kraadi ning tema potentsiaal muutub ebatavaliseks, võimalikud on igat tüüpi ekstreemsed väljendused, paljusid harjumuspäraseid reegleid eiratakse. Selline positsioneerumine viitab ajaloolistele sündmustele, mis jäävad kindlasti meelde kui suursündmused nii heas kui halvas. Sellel ajal on ka üsna haruldane ühendus, Uraani, Neptuuni ja Pluuto konjunktsioon ning lisaks ka Veenuse ja Saturni omavaheline konjunktsioon. Üsna suur tõenäosus, et antud ajaperioodil võib midagi suuremat toimuda, mis muudab või suunab ühiskonda olulisel määral.

***

Summa summarum: kõike ei jõudnud luubialla võtta, kuid suund on ilmne – suurem ühiskondlik muutus on ees ning tõenäoliselt muutuvad võimukeskuste mõjujooned, ühiskondlikud lahendused, võibolla ka terve ühiskonnakorraldus. Tegemist on tõenäoliselt aastakümnetesse ulatuva protsessiga. Venemaa lagunemine ei ole lühemas perspektiivis kuigi tõenäoline, pigem võiks aimata hoopiski mõjuvõimu laienemist, see võib seisneda ka kokkulepetes – otsese sõjategevusega kõike ei lahenda. Olustik muutub märkimisväärselt keerulisemaks 2024 aasta sügisel ning jätkuvalt 2025.a. kestel.

 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ganesh Tamm, pane pilk peale Inglismaa kaardile ka. Märksönadeks oleks uued valimised, riigipööre, monarhie löpp. Vöi midagi veel, mis tähtedes peidus alles. Tänan.