neljapäev, 16. jaanuar 2020

Djatlovi kuru - 2


Suusaretkele eelnenud Marsi ja Musta Kuu ühendus toimus 27.juunil 1985.a. 14 kraadi Jääras. Sinna kraadi tuli Djatlovi insidendi saatuse asteroid Moira. Ühendus oli kvadratuuris Merkuuriga Vähis. 

Retke eelne täiskuu toimus 24.jaanuaril 1959.a. 24 kraadi Lõvis. Neptuunil oli sel päeval opositsioon Musta Kuuga. Marss kvadratuuris Veenus-Chiron ühendusega Veevalajas. Täiskuule eelnenud Kuuloomine toimus 9.jaanuaril 1959.a. 18 kraadi Kaljukitses. Ühendus trigoonis Marsiga aga sel ajaperioodil andis pikemat tooni Neptuuni vastasseis Musta Kuuga. Djatlovi juhtumi asjaolusid tuleks siis vaadata ka osavõtjate kaartide kaudu.

Matkamise ja reisimisega on otsesemalt seotud Merkuur, Marss. Aga ka kõik teised planeedid, igaüks omamoodi.


Planeetide keskpunktid, 2.02.1959.a.

Merkuur/Marss – 0,0 kraadi Jääras ühenduses Nemesiga
Jupiter/Uraan – 6 Kaaludes konj. Memnoniga
Saturn/Uraan – 23 Kaaludes konj. Siberia
Kuu/Põhjasõlm – 6 Skorpionis konj. Neptuuniga
Merkuur/Uaan – 9 Skorpionis konj. Rip
Saturn/Põhjasõlm – 24 Skorpion konj. Kuuga

Saturn/Neptuun – 5 Skorpion konj. Osirisega
Merkuur/Põhjasõlm – 10 Ambur konj. Horuse ja Memoriaga
Päike/Põhjasõlm – 14 Ambur konj. Anubise ja Lilithiga
Kuu/Saturn – 14 Ambur konj. Anubisega
Merkuur/Jupiter – 1 Kaljukits konj. Saturni ja Shekmetiga
Kuu/Veenus – 14 Kaljukits konj. Requimiga

Veenus/Saturn – 2 Veevalaja konj. Merkuuri ja Hel ning Gravesiga
Selle talve (1959) taevapilti iseloomustas ka Nessuse ühendus Marsiga Sõnnis. Samuti hüpoteetilise Hadese ühendus Musta Kuuga Sõnnis.

Et matk kujuneb raskeks ja traagiliseks, seda vast sümboliseerib Merkuuri ühendus Tanatalusega Kaljukits/Veevalaja piiril.

Eelmise osale tuli üks kommentaar. Kirjutasin vastuse aga see läks kaduma. Panen lühidalt vastuse siia kirja. Miks ma kirjutan hukkumiste, õnnetuste ja surma teemal. Ei tea, et eesti keeles oleks veel astroblogi nendel teemadel. Pealegi olen Pluuto inimene ja teema on alati paelunud. Mis puutub niiöelda kurjadesse asteroididesse, siis ega nad pole ei pahad ega head, nad lihtsalt on. Aga tuleb siiski arvestada nende mütoloogilist tausta. Nende kurjus lööb kahjuks sageli välja. Näiteid on tuhandeid, kus kurjad on protsessis üliaktiivsed. Nad juhivad tähelepanu sündmustele, tagajärgedele, mida saaks pehmendada või isegi ära hoida.

Kommentaare ei ole: