teisipäev, 14. mai 2019

Isamaa udusuitsus ja tules -2


Väga paljuski, mis viimastel aegadel meil Eestis toimub on esiplaanil on olnud tuleneb Neptuuni ühendusest riigi VII maja tipu ehk DC-ga. Neptuunist aru saada on võimatu. Tema hämamine, udutamine ja looritagune maailm on meile sageli arusaamatu või raskesti mõistetav. Valitsedes kõrgemat vaimsuse ookeani jagab ta sealt vastavalt teenetele nii loomingulist poolt kui ka sogast ja roosavõitu hämarat udu. Neptuuni mõistusega ei saa võtta. Tunnetus ja tajumisega vast saab temaga suhtes olla. Seepärast igaüks tõlgendab praegu poliitmaastikul, ja mitte ainult, toimuvat isemoodi. Tõlgendamine on aga suuresti muutunud. Mis alles mõni aeg oli normaalne ja tavaline on nüüd tembeldatud ebanormaalsuseks, vaenulikuks.

Näiteks kord tohib öelda naine ja kord ei tohi, liiga seksistlik ja samas liiga macholik. Ütled naisele tere või lased uksest esimesena välja-sisse, saad süüdistuse flirtimises või lausa ahistamises. Ei ütle tere, oled mats ja mühakas. Äärmuslik on samas ka feminism ise. No tule taevas tõesti appi ja pane inimkonnale mõistus pähe. Arvan ka, et oma osa on Neptuunil praeguse aja moetrendide kujundamisel. See torkab silma eriti värviliste jalanõude ja sokid-sukkad moes. Moodi suuresti dikteerib Uraan aga Neptuunil on selles oma osa mängida.

Veel arvan, et püüd eitada rahvusriigi olulisust viib selleni,et rahvuspuu juured rajutakse läbi ja polegi enam ei rahvust ega rahvast. Puu kuivab lihtsalt ära. Ka eurooplane kui nn. rahvus kaob, sest algsed juured ju raiuti läbi. Alles jääb maailmakodanik, kellel ei ole rahvust, rassi, eripära, kultuuri ja mineviku tuge. Riikide liidu asemel tahetakse liitriiki. Sellesuunaline tegevus viib lõpuks EL lagunemiseni.
Illusioon, et EL tuleb igal juhul säilitada tuleneb aastast 2012, kui transiitne Neptuun tegi kvadratuuri EL horoskoobi Vestaga (kodukolle). Euro languse hirm tuleneb Neptuuni asumisest VIII majas. On arvatud nii poliitikute kui tähetarkade hulgas, et EL pealinn peaks olema hoopiski Berliin!

Varsti Euroopa Liidu valimised. Kas liit tahab või ei taha aga muutused tulevad. Mis suunas?? Saturn liigub Neptuun-Uraani ühendusel Kaljukitses. Pluuto juba on need ühendused ära teinud. Tulemuseks suured liidusisesed erimeelsused nii rahvaste rände asjus kui liidu enda tuleviku visioonides.Liitriik või riikide liit. Kasvab rahva rahulolematus bürokraatia omavoli vastu. Eurodirektiivide agar rakendamine on viinud selleni,et ei tunda enam omas kodus ei turvaliselt ega vajalikuna. Oled kui käsutäitmise masin, lüpsilehm. Ideoloogilised erinevused ei lase ühist joont ajada.Selge on see, et ilma muutusteta EL ei pääse.

Paljusid kindlasti huvitab, et kaua see imelik ja segane periood Eestis kesta võiks. Ega sellele kerge vastata pole. Tähed küll loovad olukordi aga tegusid ja otsuseid teevad ikka inimesed. Millal meie ühikonna eliit maha jahtub, viisakuse ja üksmeele ülesse leiab ja normaalsesse voolusängi oma tegemised suunab, seda keeruline ette näha. Suured muutused on alles ees. Saturni ühendus Arawn ja Pluutoga Kaljukitses. Toimub kapitaalne muutus või remont. Poliitilised ambitsioonid on ülisuured.Praegune Saturni ja lõunasõlme ühendus dikteerib tegemisi sügiseni. Ei näe,et midagi suuresti meie poliitmaastikul paremuse poole kalduks. Pigem laguneb see, mis lagunema peab. Järgi jäänud ahervarere tuleb uus ehitada. Aga ei näe seda erakonda, kes oleks igati rahva poolt suures soosingus, kes müüridele uue valitsuse maja püsti lööks.Minu isiklik eelistus ei lähe kellelegi korda, pole mõtet oma soosingut promoda.Kui ausam olla, ega polegi parteid või erakonda, mis mind kuidagimoodi rahuldaks.Ju siis mul selline eluperiood, mis paljuski sisaldab pettumust ja nördimust maailmas toimuva vastu.

Saturn läheb Veevalaja märki 2020.aasta kevadel ja varsti hakkab domineerima tema opositsioon riigi kaardis Neptuunile ning ka Saturnile Lõvis. Saturni opositsioon iseendale on kulminatsioon. Sellele järgneb nii öelda saagi koristus, mida külvasid, seda nüüd ka lõikad. Neptuuni mõju riigi DC-le väheneb alles 2020.aasta kevadel.Kuid jääb liikuma VII majas.
Viimati tegi Saturn ühenduse riigi Neptuuniga Lõvis augustis 2005. Selle ühenduse üks mõjutegur oli kopterõnnetus Tallinna lahel. Samal päeva Andrus Värnik võitis kergejõustiku MM Helsingis odaviskes kuldmedali.Saturni teistkordsel ühendusel Neptuuniga sureb märtsis 2006 Lennart Meri. Saturni ühendus riigi Saturniga toimus oktoobris 2005. Jüri Ratas valitakse Tallinna linnapeaks. Ning teistkordselt juunis 2006.

Jupiter toimetab riigi IV majas. Kodused asjad ongi esmatähtsad ja nad on ka esiplaanil. Jupiter ju valitseb riigikaardis IC-d Amburis. Siit ka siis liialdused ja ülevõimendatud olukorrad kogu riigiaparaadi tegemistes.Sageli tehakse sääsest elevant ja vastupidi. See, mis vajab kohest lahendamist lükatakse määramata ajaks tagasi ja ebavajalik upitatakse pinnale ning algab lõputu jahumine kas teha või mitte teha. Detsembris 2019 läheb Jupiter Kaljukitse märki jäädes siiski riigi IV majja.Majanduses tähendab see, et investorid otsivad uusi võimalusi, panustavad senisest mujale. Jupiteri ühendus Pluuto ja siis Saturniga toimub vastavalt märtsis 2020 ja detsembris 2020.

Eesti selline käekäik nagu me praegu teame ja tunneme sai alguse aastal  2012 kui Neptuun tegi ära ühenduse riigi Päikesega Kalades. See käivitas uue, meie jaoks tundmatu taevase tsükli.Viimati oli Neptuun Kalade alguses 1847.aastal. See oli ärkamisaja ja talurahvaseaduse kehtestamise eelne periood Eesti ajaloos.
Lähiaegade seis arvatavasti selline, et Ratase teine valitsus selle aasta lõpuni vastu ei pea. Hea kui suvelõpus või varasügisel veel võimul ollakse. Aga kui läheb nii nagu aprilli lõpus ja mai algul on läinud, siis juhtub karilejooks veelgi varem. Seda, et sellest koalisatsiooni kooslusest head nahka ei tule oli ju näha kohe algusest peale. Selleks ei pea olema astroloog, et näha äärmiselt ebastabiilsust, peataolekut ja plindris siplemist.

Jüri Ratas saab kriitikat tunda nii paremalt kui vasakult. Tema lõputud vabandused oma alluvate ministrite tegemiste üle küll au ei tee. Oleks nagu lasteaiaga tegu, et iga tehtu eest peab vabandma ja olukorda siluma. No mis valitsuse see selline on kui juht peab sõrme vibutama ja ütlema ai ai, kas häbi ei ole, nii ei ole ilus. Tema kosmogrammis sel kevadel selline seis. See mesimagus asi võim, progressiivne Päike ühenduses tema Veenusega Lõvis (Päike = võim, Veenus = magusus). Ahvatlused, valitsuse kokkupanemise keerulisus, see on seotud transiitse Saturni opositsioonist Mustale Kuule Vähis. Ratasel põlvkondlik seis, neil kes sündinud suvel 1978, on Saturni vastasseis Jupiteriga Vähis.
Peaministril sellele kevadel on prog. Veenus ja Marss ühes ja samas kraadis, 4 Kaaludes.Kõikelubatavus. Eks sellise kolmikliidu tekkimine, nagu välja tuli, tuleneb ka Ratase kaardi seisust. 

Miks on hr. Helme seenior nii teravate ja kohati ebaviisakate ütlemistega silma paistnud. Suhtlemise planeet Merkuur sekskvadratuuris Kuuga. Ette heites teiste suuremale emotsionaalsusele on tal endal selle vaoshoidumisega vahel probleeme. Kas pole nii. Tema Kuu on Kalades ja opositsioonis Marsiga. Siit ka siis järsk ja tuline väljaütlemiste tagapõhi.Samas ei kannata ta kriitikat, mis tehakse tema suhtes. Skorpionina ta oskab salvata, loomus selline, et kuidagi ei saa jätta nõelamata.Selline tunne, et teiste salvamine on tema jaoks enesekaitse. Tegelikuses ta üsna tundlik inimene, kaardis suur veetrigoon. Seda püütakse varjata ja selleks siis teravused.
Praegusel ajajärgul tuleb tal ohjes hoida transiitse Neptuuni opositsioon nataali Saturnile. Põlvkondlik seis aga igaühel on ta erinev, sest horoskoop on erinev ja majade valitsejad, nende hulgas siis Saturn ja Neptuun erinevad.

Meil ei saa iialgi olema võimude ja rahva üksmeelt. Juba riigi kaardis on Kuu opositsioonis Uraaniga, no mis üksmeelt ja ühist arusaama sellise seisuga saab olla. Saaks aga meil  meenutab kogu asi muinasjuttu luigest, vähist ja haugist. Kõik meie hädad, õnnetused ja samas saavutused on universumi pika protsessi ilmingud, mis meile nii riigina kui rahvana on kohustusena antud lahendada. Tuleb need õppetunnid läbi elada ja kogeda.  Kõik erinevad arengu astmed nii rahvana kui riigina.

Kommentaare ei ole: