reede, 9. mai 2014

Võimu ja väega naised



Kuulsad võimukad naised 1 osa

Tuntuid ja võimukaid naispoliitikuid on vähem, kui mehi.Aga see eest on nad tõesti võimukad, üliedukad  ja igati maailmakuulsad ning väga paljudele teada. Vaatleme lähemalt, mis tegurid ja taevased soosingud aitas naistel jõuda poliitilise maastiku etteotsa. Nendel naistel pidi olema mitmeid eeldusi, et läbi lüüa enamasti meeste maailmas, jõudmaks poliitilise püramiidi tippu. 

Seda aga mitte läbi põhiplaneetide nagu Marss, Jupiter, Saturn ja Pluuto, vaid läbi võimu ja väge sümboliseerivate asteroidide. Võimu ja jõudu sümboliseerivaid asteroide on üksjagu.Valik on päris suur. Peamised, mida lähemalt tutvustame on Hidalgo, Attila, Icaros, Hera, King ja Queen`s. Lisaks veel need asteroidid, mis samuti sümboliseerivad naisväge ning neid, mis sümboliseerivad kaudsemalt võimu ja vaimu.
Peamised asteroidide printsiibid

JÕUD/VÕIM
Võim ja jõud on üsna keeruline teema, sest omamoodi on sellega seotud iga taevakeha ja see võib väljenduda väga erinevas vormis.
Näiteks
                                                           Valitseja

Toores jõud                                        Marss
Macho kontroll                                  Hidalgo
Vallutused                                         Attila
Individuaalne                                     Psyche
Institutsiooniline jõud                                    Jupiter, Saturn
Intellektuaalne                                   Merkuur
Teadmised                                         Pallas, Minerva, Ateena
Magnetjõud                                       Veenus
Revolutsiooniline                               Uraan
Seksuaalne                                         Sappho, Eros
Shamanistlik                                      Icarus
Transformatiivne                                Pluuto
Karismaatiline                                    Neptuun
Vägivald                                            Amor

Asteroidide printsiibid, mida kasutasin võimu ja poliitika eelduste vaatlemisel kuulsatel ja võimukatel naistel.

Hidalgo (944) 

Avastati 1920 a. Hamburgi Observatooriumis astronoom Walter Baade poolt.
Isa Miguel Hidalgo y Costilla (1753-1811), Mehhiko preester, keda tunti “Mehhiko iseseisvuse isana”


Väljendab tahte kehtestamine teiste üle. Ootused hoida asju oma kontrolli all, olla igas olukorras kindral. Kui ta osutub oluliseks sünastrilises kaardis, siis tahavad partnerid teineteist pisiasjadeni kontrollida. Seda energiat saab kasutada positiivselt teiste õiguste eest võitlemiseks. Selle asteroidiga kaasneb peaaegu alati tugev ego väljendamine, macholik suhtumine või käitumine.
Hidalgo orbitaalring on 3.96 aastat ning ta näitab, kus valdkonnas tahetakse domineerida või kus ollakse domineeritav. „Eesmärk pühitseb abinõu“.

Attila (1489)
 
Hunnide hõimuliidu juht 434-453. Sünniaeg teadmata.
Mingil määral sarnane Hidalgoga (võim/domineerimine). Hidalgo inimene eeldab, et kõik läheb nii nagu tema soovib, Attila inimene teeb kõik selleks, et oma tahtmist saavutada. Võiks isegi öelda, et Hidalgo on passiivne domineerimine ja Attila aktiivne. Mõlema seotus Plutoga annab neile võimu juurde. Attila võtleb võitlemise pärast, ka siis kui seda vaja ei ole.

Nende asteroidide paremaks mõistmiseks võiks vaadata kahte Machiavelli kompleksiga juhti – Richard Nixoni ja Henry Kissinger’i.
Nixonil on sünnikaardia Päike Kaljukitses, Kuu Veevalajas ja Neitsi tõusumärk. Marsi oppositsioon Plutoga teeb temast ebamugava vastase, kuna Mars-Pluto inimesed saavad tavaliselt, mida soovivad, misiganes hinnaga. Tema Attila on ühenduses Kuuga. See näitab, et tal on emotsionaalne vajadus domineerida. Nixoni nataalis on asteroid America ühenduses Neptuuniga, viidates sellele, et tal oli visioon sellest, milline Ameerika võiks olla ja segadus selles, milline Ameerika tegelikult oli.

Henry Kissingeril on Päike ja tõusumärk Kaksikutes (sõnaline väljendusoskus oli alati tema tugevaim külg) ning Kuu Kaaludes. Kui asteroide vaadata, siis Attila teeb kvinkunksi Neptuunile ja Hidalgo on ühenduses Kuuga. Huvitav on ka see, et asteroid America on ühenduses Marsiga ja mõlemad teevad trigooni  Europale.
Kui nüüd võrrelda Nixoni Kuu-Attila ühendust ja Kissingeri Kuu-Hidalgo ühendust, siis Nixon pidi oma karjääri nimel kõvasti vaeva nägema (aktiivne domineerimine), kuid Kissinger määrati võimukale ametipostile (passiivne domineerimine).
Attila viitab võitlejale. Ta ei suuda õigel ajal taanduda ja kahjuks võitleb ta ka siis, kui võitlus pole vajalik.


Icarus (1566)

Avastati 26.06.1949 Mount Wilsoni Observatooriumis Walter Blaade poolt. Esimene asteroid, mis oma orbiidil liigub ka Merkuurist seespool.Tiir ümber Päikese 1,12. aastat.
                                           
Liigub erineva kiirusega. Mida kiirem tema liikumine, seda ekstreemsem ja kriisile orienteeritum on. Temaga seostatakse shamanistlikku jõudu. Kaos, läbipõlemine, tervise kriis põhjustab uue tasandi ja uue arusaama. Shamaan – haavatud ravitseja.

Seostatakse lendamisega (Icarus lendas Päiksele liiga lähedale, kõrvetas tiivad ja kukkus alla). Seda võrreldakse sageli ego-surmaga. Surm võib olla nii kehaline, hingeline kui psühholoogiline. Icarus näitab valdkonda, kus me võtame riske, kus me oleme kannatamatud. Kuna võime tegutseda mõtlematult, siis võime selles valdkonnas ennast kõrvetada. Riski võtmise kärsitus võib meile näidata mingit ebamugavat tahku, mis lähemal vaatlemisel võib toimida transformatsiooni katalüsaatorina. Ta võib näidata ka õnnetusi, mis tulenevad ülepeakaela tegutsemisest või halvast planeerimisest. 

Icarus pakub võimalust kasvada. Selleks, et kasvada, peame olema silmitsi oma alateadvuslike kiusatuste, hirmude ja soovidega, mis meile elus probleeme tekitavad.
Üks astroloog, kellel oli sünnikaardis Icaruse –Päikese ühendus, arvas lapsena, et ta oskab lennata ja hüppas teise korruse aknast alla- õnneks lõppes kõik hästi. 

Kuna Icarusega seotud lendamist peetakse ohtlikuks, siis tänapäeva lenduritel ei pruugi Icarusega mingit seost olla, sest lendamine on saanud igapäevaosaks ja seda ei peeta enam riskantseks .Küll seostakse Icarusi tänapäeval lennusportlastega, rallisõitjatega, mäesuusatajatega ja mootorratturitega, kes sageli eluga riskides kõrgetel kiirustel vabaduse tunnet kogevad.
Icarusel oli julge, kuid tal puudus distsipliin. 

Aspektid erinevate planeetidega näitavad valdkonda, kus vabadust ihatakse (näit. Icarus-Merkuur soovib sõnavabadust ja katsetab piire, Icarus- Jupiter on seotud  usuvabadusega).
Sünastrias näitab Icarus, kuidas me kaldume partnerit toetama või tema individuaalsust maha suruma.

järgneb...

1 kommentaar:

Catharina ütles ...

Väga huvitav. Ootan kannatamatult järge.