pühapäev, 17. aprill 2011

Kevad 2011

Aprilli algul olnud astroloogiapäeva teemaks oli Kevad 2011. Seekord oli ettekantud ülevaade koostatud minu ja Annemari ühistööna. Teema ise sisaldas alapunktidena järgmist:

Superkuu

Jaapan - Sendai maavärin ning Fukushima tuumajam

Uraan Jääras

Neptuun Kalades

Gagarin – 50 aastat esimesest lennust

Briti pulmad


Alljärgnevalt avaldame selle astropäeval räägitu kirjalikus vormis, mis sisaldab rohkem informatsiooni, kui seda Annemari jõudis ja sai üritusel ette kanda.


SUPERKUU

Nimetus superkuu pärineb astroloog Richard Nolle'lt, kelle väitel põhjustab Kuu tavapärasest suurem lähedus Maale mitmesuguseid looduskatastroofe. Mitmed seismoloogid seevastu väidavad, et mõju on nii väike, et seda ei saa mõjuks lugeda (vt artikkel http://www.lifeslittlemysteries.com/will-supermoon-cause-earthquake-storm-natural-disasters-1442/


Seega, kuna me siin juba astroloogiahuvilised oleme, siis proovime seda asja pisut uurida. Kõigepealt, mis õieti on superkuu ja mis vahe on tal tavalise igapäevase kuuga? Kuu tiirleb maakera ümber ellipsi kujulisel orbiidil, mille maale lähimat punkti nimetatakse perigeeks ja kaugeimat punkti nimetatakse apogeeks. Kui täiskuu (või kuu loomine) satub perigeele või selle läheduses olevasse punkti, siis tundub inimsilmale kuu märkimisväärselt suurem ja heledam. 19. märtsil 2011 aastal oli perigee kaugus maast 365 577 kilomeetri kaugusel ning täiskuu on vaid ühe tunni tee kaugusel sellest punktist.


Tulemusena näeme me kuud 14% suurema ja 30% eredamana. Eelmised samasugused superkuud olid 1955. aastal, 1974. aastal, 1992. aastal ja 2005. aastal. Huvitav on muidugi see, et kõigil neil aastatel olid superkuu ajal üpris ekstreemsed ilmastikutingimused. Näiteks vastavalt Richard Nolle materjalidele on superkuu aegadel toimunud mitmed ekstreemsed loodusnähtused ja katastroofid.


Siinkohal tsiteeriks tema käesoleva aasta 15. märtsil kirjutatud artiklit superkuust





“Näiteid superkuu seostest suurte tormide ja seismiliste nähtustega võib leida palju: Pinatubo vulkaanipurse, mis oli suurim vulkaanipurse 20. sajandi teises pooles ning leidis aset 15. juunil 1991 aastal superkuu ajal (orb 3 päeva). Superkuu kuulomine toimus 21 Kaksikutes ja kui noorkuu jõudis kolm päeva hiljem Merkuur-Veenus-Marss-Jupiter ühendusele Lõvis, mis opositsioonis Saturniga, toimuski Pinatubo vulkaanipurse.


6.oktoobril 1948. aastal tabas Ashabadi Turkmeenias 7,3 palline maavärin, mille ohvriks langes 110 000 inimest. Superkuu kuuloomine oli neli päeva enne 9 Kaaludes. Ja kui Kuu paar päeva hiljem moodustas kvadratuuri Veenus-Saturn ühendusega, toimuski maavärin.


1900. aasta 8. septembril superkuu päeval tabas Galvestoni Texases orkaan ning tappis 8000 inimest.” Samuti moodustus superkuu ajal orkaan Katrina, mis teatavasti jättis New Orleansist üsna vähe alles. Samuti toimus paar nädalat enne superkuud 2004 aasta lõpus (superkuu oli jaanuari algul) Indoneesias maavärin, millele järgnes tsunami ning mis tappis kokku sadu tuhandeid inimesi.


Ilmastiku või seismilise tegevuse aktiviseerumisega seotud superkuusid on veelgi, aga me ei hakka neid kõiki siinkohal üles lugema. Muidugi peaks siinkohal ka mainima, et tublid ja targad tõsiteadlased väidavad, et superkuu ei mõjuta midagi ja kõik need loodusnähtused oleks toimunud kindlasti ka ilma sellise pisiasjata nagu superkuu.


Astroloogid siiski arvavad, et superkuu on asi, mida tasuks silmas pidada. Kirjanduses pakutakse superkuu orbiks +/- kolm päeva. On olnud ka pakkumine, et faasist faasini, ehk siis orb võiks olla +/- 7 päeva. Mina isiklikult (Annemari) lubaks veel suuremat orbi. Minu jaoks tundub mõistlik käsitleda superkuu perioodina tervet seda tsüklit mille jooksul superkuu aset leiab, ehk siis võtta orbiks kuu loomisest kuu loomiseni (seosed on näha pisut hiljem, kui räägime Jaapani juhtumist).


Superkuu Indoneesia katastroofi ajal 2005. aasta alguses. Kui me paneme kõrvuti Indoneesia maavärina kaardi ja Indoneesia kaardi, siis saame me päris palju aspekte. Juba neist aspektidest, mis on orbiga mitte rohkem kui 1,5 kraadi võiks välja tuua järgmised:

Maavärina Marss kvad. Merkuuriga

Maavärina Päike kvad. Neptuuniga

AC kvad. AC-ga

Uraan kvad. Kuuga

Kuu kvad. Jupiteriga

Neptuun kvink. Veenusega

Uraan kvin. Neptuun/Chironga

Jupiter kvin. Uraan/Marsiga

Põhjasõlm trig. Merkuuriga

Veenus trig. Pluutoga

Pluuto sekst. AC-ga


Kui aga lisada siia kohe järgnenud superkuuloomine, siis jääb silma, et superkuuloomine toimus 20o21’ Kaljukitses, mis on 40 minutilise orbiga konjunktsioonis maavärina asendendiga ning superkuu Lõunasõlme vähem kui 2 kraadine ühendus maavärina MC-ga. Lisaks veel superkuu hetkekaardi asendendi ühendus maavärina Saturniga (vähem kui kraadine orb).


See aga on ainult lühiülevaade sündmustest, sest too konkreetne maavärin ei ole käesoleva loengu põhiteema. Kellele siiski huvi pakub, siis võib pikemalt uurida. Olulised daatumid on selleks järgmised:


Indoneesia riik: 17.08.1945, kell 10.00 Jakarta,


Indoneesia Maavärin: 26.12.2004, kl 07.59, Banda Aceh,


Indoneesia Superkuu (kuuloomine perigees) maavärina kohal: 10.01.2005, kl 19.02, Banda Aceh, Indoneesia.


Nolle näidetele lisaks vaatasin ka ise, et kas leian mõne sündmuse, mis enda meelest on otseselt seotud superkuu ilminguga.


Mount Pelee vulkaani purse 8.05.1902.a. Martiniquel pühib maapinnalt Saint-Pierre linna, hukkub 28 000 inimest. Supekuu kuuloomine 7.mail 16.25 Sõnnis koos osalise päikesevarjutusega, Päikesel täpne kvadratuur Jupiteriga.


14.10.1905 loodi Rahvusvaheline Aeronautika Föderatsioon, superkuu kuuloomine oli 28. sept 5 Kaaludes, mis tegi kvad. Marss-Uraan ühendusega Kaljukitses. 28 okt. oli uus superkuu loomine 4 Skorpionis. Föderatsiooni loomine jäi nende kahe superuu kuuloomise vahele ja arvan, et mõju oli mõlemapoolne


San Francisco maavärin 18.04.1906.a. toimus 9 päeva pärast superkuu täiskuud, mis oli 18 Kaaludes. See kraad oli maavärina aegu täpses kvadratuuris sõlmedega.


Esimest korda tähistati USA-s emadepäeva 10 mail 1908.a.; 3 jaan. 1908.a. oli superkuu kuuloomine ja ühtlasi täielik päikesevarjutus 12 Kaljukitses, see kraad langes kokku emadepäeva Uraani ühendusega ja opositsioon Neptuuniga. Vahetult enne emadepäeva oli superkuu kuuloomine 2. märtsil 11 Kalades, see kraad tegi emadepäeva Kuule opositsiooni.


Supekuu täiskuu oli 13 juulil 1908.a. 21 Kaljukitses, samal päeva algasid olümpiamängud Londonis, millest esmakordselt said osa võtta ka naised. Täiskuu oli ühenduses Uraaniga ja opositsioonis Merkuur-Veenus ühendusega ning ka ühenduses Neptuuniga.


Titanicu hukkumine 14. aprill 1912.a. Kas järgnevas, on siis seos või mitte? 14. juulil 1912 .a.oli superkuu kuuloomine 21 Vähk, seal asus Titanicu hukkumisel täpselt Neptuun kvadratuuris Merkuur-Päikese ühendusega.


Esimene maailmasõda algas 28 juulil 1914.a., 12. märtsil oli superkuu täiskuu 20 Neitsis koos kuuvarjutusega. Sinna tuli sõja puhkemise päeval Marss.


Eesti vabariik loodi 24. veebruaril 1918.a., 11. veeb. oli superkuu kuuloomine 21 Veevalajas, sinna tuli meie riigi Merkuur ja lähedale jäi Uraan.


Esmakordselt eraldati insuliin 27. juulil 1921.a., 5. juuli superkuu kuuloomine oli 13 Vähk, see kraad teeb insuliini Merkuurile ühenduse ja Neptuunile poolsekstiili, 3. aug. uus kuuloomine 11 Lõvis teeb juba otse ühenduse insuliini päeva Neptuuniga.


Igatahes on superkuu olemus päris põnev teema ja vajab lähemat uurimist aga hetkel on palju aktuaalsem see, mis toimus 11. märtsil Jaapanis.


Järgneb...

Kommentaare ei ole: