esmaspäev, 19. juuli 2010

Aspektitu Marss - 2

Artikli teises osas jätkub näidete toomine, kus Marsil kas üldse pole aspekte või siis on mõni üksik.
Korvpalli leiutaja James Naismith, Marsil ainutl trigoon Uraaniga. Ja Marss Kaaludes pagenduses. Kaalude Marsi ja ainas aspektiga oli teine kuulus Norra polaaruurija Fridtjof Nansen, kes oli Amundsenile suureks eeskujuks. Aspektiks on opositsioon Neptuuniga.

Prantsuse füüsik Pierre Curie Marss on küll kahvatu, asudes Kaksikutes teeb ainult sekstiili Veenusega. Vähene toetus poolkvadratuurina Merkuurilt. Teadlasel on tugev Saturn, tau kvadraadi tipus, kvadratuurid Pluuto ja Kuuga.

Marsil kvadratuur Saturniga on ainus aspekt Heinrich Hertzil. Pole ka muid abiaspekte. Jällegi on aspektide arvu poolest tugev Saturn. Planeet ise Vähis ja pagenduses. Ainult abiaspektid Marsil on saksa arheoloogil, kes avastas Knossose, Arthur Evansil. Inglise maadeuurijal Samuel Bakeril pole ühtegi peaaspekti, on aga mitu abiaspekti ja Marss pagenduses Sõnnis. Sekstiil Saturnile, mis ka ainus aspekt, on saksa egüptoloogil Karl Lepsiusel. Konjunktsioon Uraaniga Neitsis, mis ainus aspekt, on meresõitjal F.von Lütkel.
Inglise polaaruurija William Parryl pole Marsil ühtegi peaaspekti. Marss ise Kaljukitses. Abiks siiski bikventiil Saturniga ja kvinkunks Uraaniga. Aspektitu Marss on saksa astronoomi ja matemaatikul F. Besselil. Loodusteadlane Georg von Langsdorffi Marsil on ainult üks aspekt, konjunktsioon Veenusega Kalad/Jäär piiril (Marss Jääras).
Kaks aspekti Marsil on veel esindatud Joseph Thomson, Alexander Bell, Robert Koch (kuid need on konjunktsioonid), Hiram Maxim, John Muir, Ernst Haeckel, Henry Bates, August Petermann, Rudolf Virchow, Max von Pettenkofer, A.T. von Mittendorff, David Livingstone, Johann Galle, Samuel Morse, J-F. Champollion, Georg Stephenson, F.G. von Bellingshausen, J.Lisjanski, H.Cavendish, L. De Bougainville.
Ühe Marsi aspektiga on W.Herschel, J.Watt, J.Cook, Halley, de la Salle, Descartes, Behaim, Avicenna.

Neil on küll Marsil vähe aspekte, kuid tihti positsioonilt planeet kas kodumärgis või ekslateeritud. Sellest lähemalt oleks juba mõnu uus teema, millest kirjutada.
Sõjajumal peaks oma nimetuse kaudu olema eredemalt väljendunud väejuhtide ja sõjameeste kaartides. Kas aga leidub neid, kes küll sõjaväes kõrgetel kohtadel olnud, kuid Marss nõrk või aspektitu? Samuti riigipeadel, kes sageli on ka oma maa sõjajõudude ülemjuhatajad.

Afganistaani president Hamid Karzi, Marsil ainult kvadratuur Pluutoga. Ehk on siin see iva, et president pole suutnud oma maal korda majja lüüa. Iraani liider Mahmoud Ahmadinejadi Marss on samuti ühe põhiaspektiga. Opositsioon Jupiteriga ja täpne seskvadratuur Neptuuniga.

NATO peasekretär aastatel 1995-1999 Javier Solana Marsil pole ühtegi peaaspekti. Planeet ise Lõvis. Slobodan Miloshevici Marsil nõrk sekstiil Jupiteriga. Oma sõjaka iseloomu ja tegude tulemused saab kirjutada Marsi tapperi tipus olemisega. Aluse moodustavad Päike ja Kuu. Iraagi president Jalal at-Talabani Marss on ainult trigoonis Uraaniga. Fidel Castro Marss teeb ainsa kvadratuurse aspekti Merkuuriga. Tema tuntud kõneosavuse ja pikad sütitavad esinemised rahva ees kirjutaks just selle aspekti juurde. Lisaks bikventiil Jupiteriga, mis liialdusi näitab. Marss ise pagenduses Sõnnis.

Ainus aspekt Marsil on USA poliitikul Henry Kissingeril. Selleks on trigoon Kuuga. Marsi seskvadratuur Jupiteriga lisab harmooniale pingeid. Ühe aspektiga on ka ÜRO peasekretär aastatel 1953-1961 Dag Hammarsköldi Marss, trigoon Neptuuniga. Marsi kvadratuur Jupiteriga on ainus aspekt Hiina poliitikul Deng Xiapingil. Konjunktsioon Päikesega Skorpionis on natzide propagandaministril Joseph Göbbelsil ainus mazoorne ühendus. Hispaania naispoliitukul Dolores Ibarruril on ainus aspekt konjunktsioon Uraaniga Skorpionis. Saksa välisministril Joachim Rippentropil on Marss trigoonis Kuuga ainus aspekt.

Saksa kindralfeldmarssalil Erwin Rommelil on ainus aspekt Marsil trigoon Neptuun-Pluuto väga täpse ühendusega Kaksikutes. Marss ise aga pagenduses Kaaludes. Kaks nõrka, orbi arvestdes, aspekti Marsil on saksa kindralfeldmarssalil Gerd von Rundstedtil, kvadratuur Merkuuriga ja sekstiil Neptuuniga. USA kindral John Pershini Marsil on kaks aspekti, trigoon Päikesega ja viie kraadise orbiga sekstiil Neptuuniga. Kaks aspekti Marsil on sõjaväelasel William Shermanil, trigoonid Veenuse ja Pluutoga.

Admiral Horatio Nelsoni Marsil sekstiil Veenusega ja kvadratuur Neptuuniga. Oliver Cromwell, Marsil ainult opositsioon Saturniga aga Marss Jääras.
Mõned Venemaa poliitmaastiku tegelased.
Venemaa kommunistide liidril Gennadi Zuganovi Marss on aspektitu, on aga rida abiaspekte. Marss Lõvis. Vene marssal Dmitri Jazov, Marsil kvadratuur Neptuuniga. Poliitikul Aleksander Jakovleil ainult konjunktsioon Saturniga Kaalude lõpus. Andrei Zdanovi Marsil konjunktsioon Veenusega Kaljukits/Ambur piiril. Marssal Georgi Zukovi Marsil konjunktsioon Neptuuniga Kaksikutes. Abiks kvinkunks Saturn-Uraan ühendusega Skorpionis.

Anarhist Nestor Mahno Marss esindatud ühe aspektiga, sekstiil Päikesega. Aspektitu Marss (vähis) on ka teisel anarhistil Mihhail Bakuninil. Aleksander Kerenski Marsil ainult sekstiil Pluutoga. Sõjaväe juht Pjotor Bagrationi Marsil kvadratuur Saturniga. Aleksander Suvorovi Marsil konjunktsioon Veenusega Kaljukitses.

Nagu võis eeldada on aspektitut või vähe aspekte Marsil üksikutel väejuhtidel ja ka poliitikutel.
Maailmas on 29 atleeti, kes võitnud olümpiatel rohkem kui kuus kuldmedalit. Lisaks paljudel veel hõbe ja pronksmedalid. Kui aga vaadata, kus neil on Marss, siis pilt on selline: viiel sportlasel on Marss Kaljukitses (eksalteeritud), neljal Veevalajas ja Kaaludes (pagendus). Kolmel on Marss Jääras. Ainsat Marssi esineb Sõnnis, Kaksikutes ja Kalades. Ühtegi retrograadset Marssi polnud. Aspektitut Marssi ka ei leidnud, kuigi mõnedel oli ainult kaks peaaspekti ja esines seda, et orb mitmel juhul küllaltki suur. Siit nüüd midagi ikkagi järeldada ei saa. Tervikkaart näitab siiski kõik teised võimalused ära, mis isikust tippspordile kaasa aitas.

Kommentaare ei ole: