pühapäev, 10. jaanuar 2010

Retrograadne Merkuur nataalis - 2


Inimõiguste eest võitleja Martin Luther King juniori kaardis on retro Marss II majas Kaksikutes ja opositsioonis Saturniga. Veel on retroplaneedid Neptuun ja Pluuto. Marsi “pärsitud” energiaga poleks võimalik tema aktiivne õiguste eest võitlejat.

Benazir Bhuttol oli Saturn retrograadne Kaaludes ühenduses teise retro planeedi Neptuuniga. Oli esimene naispeaminister islamimaades. Et läbi lüüa meeste maailmas ja veel pealegi isalmis, pidi omama ikka vägagi tugevat Saturni ( on kõrgenduse märgis).

Dalai Lama on inimene, kes alati olnud õiguste ja vabaduse eesotsas, humaanse maailmavaate levitaja ja selle eest võitlejal oli rertograadne Jupiter (ka Saturn). Kõik tema elu võitlused on seotud selle planeedi printsiipidega.

Kas Rudyard Kipling oleks saanud kirjutanud oma kuulsad värvikad India-ainelised jutustused, omades retro Merkuuri ühendust Marsi ja Veenusega Amburis. Sümboolne ju see Merkuur Amburis, kirjutada kaugest maast, teistsugusest maailmast kui seda Euroopa oma oli. Retrograadsed veel Uraan ja Pluuto.

Proovige hinnata, kui edukalt teostasid oma potentsiaali retro-Marsiga Jean d`Arc, Luther, Nikolai I ja Jeltsin. Nõrga ja kahvatu Marsiga nad poleks suutnud end läbi lüüa ning tuntuks saada. Retro-Saturn annab kõrgendatud sihikindluse ja töövõime – Wagner, Rembrandt, Goethe. Retro-Uraan tõi esile Voltairi, Kasparovi. Retro-Neptuun soodustas originaalse andekuse avaldumise Dumas-vanemal, Tarkovskil, Zirinovskil. Retro-Pluuto ilmutas end kogu oma lõhkuvas-loovas jõus Marki de Sadel, Katariina II-l, Solzenitsenil. Toonitades retroplaneetide häid omadusi ei maksa siiski ära unustada ka varjatuid külgi.

Üsna sageli esineb seda, et retro planeet formeerib psühholoogilisi komplekse. Näiteks retrograadsete Merkuuri ja Veenuse ühendus loob ettekujutuse igavesest noorusest (Ljubov Orlova). Retro-Merkuuriga inimene teevad sagedamini kirjutades vigu, lobisevad välja saladusi, väljendavad end segaselt. Retro Marss tekitab agressiivse kannatamatuse kriitika suhtes. Retro - Jupiter – ilmnevad suured liialdused oma väärikuse ja kõikelubatavuse hindamisel (seda sageli esineb mõrvarite kaartides). Retro - Saturn formeerib süütunde ja sadismi elementide komplekse. Retro- Uraan – kaldub terrorismile, Chiron – soodustab ebatäiuslikkuse kompleksi tekkimist. Retro - Neptuun – üleliialdatud unistamise ja eemaldumise reaalsusest. Retro - Pluuto – kompleks “jõudu on, mõistust pole vaja” (sila jest, uma ne nado).

“Direktiivsetel” on retroplaneetidega isikutega keerulisem ühist keelt leida, sest nad on tugevas vähemuses, sest enamik inimkonnast omab ühte või rohkem retro planeeti. Retrograatsete Uraan-Neptuun-Pluuto`ga on pea iga kolmas maakera elanik. Kõige raskem on hinnata retro-Pluutoga isikuid. Arvatakse, et need inimesed puhastavad oma psühhikat mittevajalikest mälestustest ja emotsioonidest. Analoog oleks nagu arvuri mälu puhastamine ebavajalikust materjalist. Suhteliselt on raskem elada neil retro Merkuuri ja Veenusega inimestel, sest seda seisu esineb harvem kui direktiivset seisu. Ja seda raskemat elu tunnevad nad ainult siis, kui nad ise ei oska ära kasutada oma retro planeetide omadused, tõsta nad kõrgemale tasandile, millega ei saa hakkama direktiivsete planeetide omanikud.

Mõned võtmesõnad retrograadsete planeetide omanike suhtes. Nende olemasolu annab inimesele teatud salapära, müstilisust ja varjatuse. Retrograadsete Merkuuri, Veenuse ja Marsi omamine varjab isiku sisemist elu teiste eest, nende sisemaailm sageli ei avaldu või tuleb esile moonutatud kujul. Kui retroplaneet valitseb Päikest, Kuud või AC-ti, inimene on häbelik, tunneb end ebakindlalt tema jaoks tundmatus ühiskonnas ning otsustes kõhklev. Kui kaardis ei ole retrograadseid planeete, siis inimese elu kulgeb ilma eriliste psühholoogiliste nähtusteta. Sellise inimese horoskoopi on ka lihtsam lahti seletada.

Lõpetuseks tooks ära väikese ülevaate isikutest, kelledel on retrograadne Merkuuriga nataalis: Fridrich Engels, Henry Kissinger, Hilliary Clinton, Jordaania kuningas Abdullah II, Silvio Berlusconi, Jacques Chirac, Fidel Castro, Francisco Franco, Lech Walesa

Kultuuri- ja teadusemaailmas retro Merkuuriga isikud: F.G. von Bellingshausen, Fjodor Dostojevski, Auguste Lumiere, Alfred Hitchcock, Peter Jackson, Paul McCartney, Nicolas Cage, Michael Jackson, Michelle Pfeiffer, Glenn Close, Sigourney Weaver, Julia Roberts, Susan Boyle, Bob Geldof, Ben Affleck, Jane Fonda, J.R.R. Tolkien, Hugh Hefner, printsess Diana, Juri Gagarin, Carl Sagan, Tim Bernens-Lee

Ühe retrograadse planeediga on : Charles Dicknes (Jupiter), Julies Verne (Saturn), Nikola Tesla (Neptuun), Enrico Fermi (Pluuto), Greta Garbo (Saturn), Marylin Monroe (Saturn), prints Charles (Uraan), Angela Merkel (Marss), Rudy Giuliani (Neptuun), Margaret Thatcher (Uraan), Deepak Chopra (Uraan), Sting (Jupiter), Christopher Reeve (Jupiter), Rachel Carson (Uraan), Jacques-Yves Cousteau (Uraan), Johannes Kepler (Neptuun), paavast Johannes Paulus II (Marss), Sigmund Freud (Marss), Carl Jung (Saturn)

Sergei Brin (Jupiter), Robert Oppenheimer (Uraan), Albert Einstein (Uraan), Vladimir Putin (Jupiter), Dmitri Medvedjev (Pluuto), Lenin (Saturn), Rasputin (Saturn),
Katharine Hepburn (Uraan), Will Smith (Saturn), Brad Pitt (Uraan), Judy Collins (Neptuun), Bob Dylan (Neptuun), Tyra Banks (Saturn), Matt Damon (Saturn), Robert De Niro (Veenus), Jodie Foster (Veenus), J.K. Rowling (Saturn), Ray Bradbury (Uraan)

Järgnev väike nimekiri isikutest, kelledel pole ühtegi planeeti retrograadset: Auguste Renoir, Joseph Cambell, Vincent van Gogh, Edgar A. Poe, Benito Mussolini, Arnold Schwarzenegger, Mihheil Saakashvili, Chris Carter, Sylvester Stallone (temal isegi kuusõlm on direktiivne), Helen Mirren, Kate Winslet, Britney Spears, Mick Jagger, Stepen King, Orson Welles, Alexander Bell, Thomas Edison, Alexander Fleming, T.E. Lawrence, Andrea Dworkin, Andrei Sahharov, Wilhelm Röntgen, Martin Luther, Gennadi Zuganov

Seda, et puuduvad retroplaneedid esineb ca 5% maakera elanikkonnast. Samas on kaugete planeetide retrograadusega enamik inimestest. Tagurpidi Merkuur sündmustes oleks mõne teise artikli teema ja seepärast siin sellest ei kirjuta.

Paar rida ka transiitsest retro Merkuurist. Seda peab kindlasti jälgima. Selle mõjudest ja olemusest on igaaastases Astroloogilises abimehes alati kirjutatud, seepärast ei hakka seda üle kordama. Tiina oma blogis Tiina nurk toob samuti ära Merkuuri need tagurpidi liikumise ajaperioodid ja lühiseletused. Kahjuks on populaarses horoskoop net avalehel planeetide seisude real puudu retrograadsuse märge. Kui käepärast pole efemeriide, siis sealt seda retro aega näha ei saa, tuleb kusagilt mujalt vaadata. See oleks minu kivi nende kapsaaeda lootuses, et kunagi oleks retrograadsus ilusasti kirjas. Praegu võib see “pisiasi” tekitada segadust nende hulgas, kel vähe kogemusi astroloogias.

Merkuuril on aastas kolm retrograadset perioodi, keskmiselt 21-24 ööpäeva. 2010.aasta sisse jääb neli sellist perioodi:
26.12.2009 kuni 15.01.2010 kell 18.53
18.04.2010 kell 07.07 kuni 12.05. kell 01.28
kell 22.59 kuni 13.09. kell 02.10
kell 14.05 kuni 30.12. kell 09.22

Kasutatud kirjandus:
ENE köited 1-10.
T.Ploom. Retrograadsed planeedid
Vronski. Aspektide entsüklopeedia
Valori arhiiv

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Eilases Postimehes seisis artikkel "Valge maja õudusunenägu jätkub". Keegi kirjutas siis sellise kommentaari. On see tõesti õige? Ja teisipäeval algab jälle retrograadne seis.
Teie kommentaar läbi Obama horoskoobi vaadatuna.



23.01.2010 17:00
ERA : Uue maailmakorra loojad p6ruvad iga p2evaga yha enam!

vaatame kas postimees kajastab 26 jaanuaril 2010 toimuvat kohtuistungit Barry Soetoro yle, keda tuntakse ka Barrack Hussein Obama nimega...

Nimelt 4 p2eva p2rast kohtus peab ta esitama oma synnitunnistuse, et selgeks teha, kas ta on legitiimne USA president v6i mitte...

Siiani ainus dokument mida ta on esitanud- oli internetis ILMSELGETE V6LTSIMISJ@LGEDEGA havaii synnitunnistus.
Kasutatakse termineid, mida tollal ei kasutatud, ning 1 turvaelement on puudu!

26 Jaanuaril paljastub postimehe pale- on see ajakirjandus v6i...