reede, 7. august 2009

Taevavõti - 8

Teema lõpetuseks siis viimane osa pikast Chironi tutvustavast artiklist.

CHIRONI ASPEKTID URAANIGA

Elliptiline 50-date aastate orbiit on Uraanil Chironiga. See tuleb meie peamiseks tähelepanu punktiks. Siirius (kinnistäht) B tiirleb umber Siirius A viiekümne aastaga. Me hakkame Päikesest kaugenema ja tunnetama galaktilist kosmilise kiire võnkumist. Iga viiekümnes tsükkel on Pentecost ja Chiron tiirleb ka 50-ne aastaga umber oma orbiidi. Rituaalne tsükkel. Pärast Kristuse ülestõusmist dünaamika muutus. Sel ajal Püha Vaimu tulekeeled läbisid füüsilise välja ja tulid kristlaste kehasse. Se oli chirootiline sündmus. Inimeste evolutsioon spirituaalses mõttes muutus galaktiliseks ühenduseks. Nüüd on jälle päevakorras Chironi arheotüübi tulek, mis on veel ees ja kujutab enesest Kristuse teist tulekut. Teine tulek on chirootilise energia tulemine südame tshakrasse nendele inimestele, kes on juba hingeliselt ravitud.

Chiron on Veevalajas kuni Sõnnini keskmiselt 28 aastat ja transiidid Kaksikutest kuni Kaljukitseni umbes 32 aastat. Chiron on Jääras pea 8 aastat. Kõige vähem aega seisab Chiron Neitsis ja Kaaludes, mis on vähem kui kaks aastat. Uraan on 7 aastat igas märgis. Sellepärast teeb Chiron mõned aspektid kiiresti ja siis läheb ruttu Uraanist mööda. Kui Chiron on Veevalajast kuni Sõnnini, siis saab ta pikaajalisi aspekte. Näiteks 1805 kuni 1835 aastani oli Chiron kvadrandis Uraaniga, opositsioonis olid need kaks planeeti tükati 41 korda alates 1952 aastast kuni 1989-da aastani. Aspekte polnud aeglaste planeetidega 1900 kuni 1934-da aastani. Need aastad kujutavad enesest materialistlikku maailmavaate ajastut. Harilikult Chironi ja Uraani vahelised aspektid paljundavad Uraani mõju.

Chironi konjunktsioon Uraaniga oli 1796. aastal Neitsis, kui ta oli arvatavasti Saturni orbiidis. Ameerika revolutsioon toimus 1776.a. Prantsuse revolutsioon 1789.a. Uraan avastati esmakordselt 1781.a. Chironil oli siis septiilis Uraaniga.

Chironi sekstiilid olid novembrist 1939. ja kestsid kuni juulini 1941. Need inimesed on väga ennast täis, energilised ja transformatsioonist (muutuste tasemest) võlutud. Üldiselt see aspekt on kooskõlas kunstiga.
Chironi kvadratuur Uraaniga oli aastatel 1805 kuni 1835, siis oli palju pahandust tekitavaid olukordi maailmas. Uuesti toimus Chironi Uraani vaheline kvadratuur 1889 kuni 1891. Jälle raha varises kokku ja ökonoomia oli pahas seisus. 1944 kuni 1944 aastatel sama lugu ja pealegi veel lisaks Teine maailmasõja olukord. Majandus läks põhja sõja tagajärjel.

Chironi trigoon oli aastatel 1945 kuni 1946. aasta oktoober. Neil inimestel oli raske leida oma kohta elus. Ei leita omale elu mõtet. Naistel raskusi oma laste kasvatamisega, samuti emaks olemisega.

Chironi opositsioon Uraaniga algas 1951. aastal. Terve 1954. aasta ja pool 1955. aastast on antud aspekti mõju all. Antud seis kestis veel mõned korrad kuni 1989. aastani välja. See on intensiivne aspekt, nii et inimesel on oht läbi põleda. See lükkab inimesi suurtele transententaalsetele tasemetele. Mitmesugused droogid, uimastavad ained on väga vastuvõtlikud antud põlvkonnale. Chironi ja Uraani opositsioon kujutab enesest tugevat ümbermuutumise aspekti.

Chironi konjunktsioon Uraaniga: Eduard Viiralt, Albina Kausi
Chironi sekstiil Uraaniga: Andres Tarand, Miia Masso, Els Himma
Chironi trigoon Uraaniga: Valentin Kuik, Rein Loik, Olav Ehala
Chironi kvinkunks Uraaniga: Sirje Gabral, Eda Laan, Lydia Rahula, Tõnis Mägi, Olev Raju, Vello Janson, Andres Kollist

Chiron opositsioon Uraaniga: Hugo Treffner, Andrus Ansip, Mihkel Mutt, Tiina Kaalep, Riina Raig, Mart Juur, Jaanus Rohumaa, Dajan Ahmet, Tiit Sukk, Kaili Närep, Erkki-Sven Tüür, Peeter Simm, Ragnar Kond, Hasso Krull, Harriet Toompere, Toomas Lunge, Allar Levandi, Jüri Homenja, Ahti Puudersell, Even Tudeberg, Marcel Vichmann, Hendrik Sal-Saller

Andrus Kivirähk, Kalev Mark Kostabi, Erkki Kõlu, Merle Jääger, Avo Üprus, Piret Kalda, Marko Matvere, Hannes Rumm, Mikk Targo, Sven Grünberg, Toomas Henrik Ilves, Tõnu Kilgas, Roman Baskin, Helena Merzin, Tarmo Pihlap, Ene-Liis Semper, Annika Laas, Kiur Aarma, Pearu Paulus, Andrus Aug, Tuuli Roosmaa, Kaur Kender, Raul Olle


CHIRONI ASPEKTID NEPTUUNIGA

See on võti kuidas Chironit pragmaatiliselt kasutada, et kõrgemat mina tuua aega ja ruumi (Chiron ja Neptuun 12. majas). Kuni Chironi avastamiseni olid müstikud mittemina leidnud juhuslikult ülesse. Siis prooviti seda ära seletada. Suurem osa tulevad teadmisteni, aga ei osata sellest rääkida. See juhtub harilikult kogemata. See on väga joovastav olemus. Müstikute meister on näidanud, et tühjus meie nina all ja ei maksa seda kaugelt otsida, sest materjal ja mateeria on üks ja seesama igal pool. Nüüd, kus me Chironit tunneme, meil on tööriist millega tähistada müstika läbitungide tähtaegu. Chironi aspektid Neptuuniga on astroloogilised seosed. Nüüd me saame tunda ennast. See võimalus on olemas, mis on sama MINA ühenduses Jumala võimuga.
Kui Chiron on aspektis Neptuuniga, seda saab kasutada meditatsiooniks, häälestada ja kooskõlastada. Meditatsiooni kooskõlastamiseks pühadusse. 6 ja 12 maja näitavad kaastunnet ja omast väikesest minast lahti ütlemist. Majakohad, märk ja loomus Neptuunist Chironini on võti, et leida pühadust mingis inkarnatsioonis. See tähendab, et Kristus on meie südame tshakras. Aspektid on teed kuidas Neptuuni ekstaasi ja teadvust näha koos Chironiga.
2009. ongi Chironi konjunktsioon Neptuuniga aasta. Opositsioon Neptuuniga oli 1990. aasta suvel. See aspekt tõi kaasa hästi palju segadust kui polnud lahendatud antud koosluse mõtet.

Chironi konjunktsioon Neptuuniga: Vaapo Vaher, Maasike Maasik, Vladimir Velman
Chironi sekstiil Neptuuniga: Uno Kaupmees, Kalle Kaupmees, Igor Volke
Chironi kvadratuur Neptuuniga: Ester Pajusoo, Enn Anupõld, Madis Kalmet, Rein Rannap, Mati Alaver, Tõnu Kilgas, Anne Eenpalu, Mait Klaassen, Oleg Ljadov, Madis Ligi


Chironi trigoon Neptuuniga: Kuno Pajula, Valdo Pant, Arno Köörna, Gunnar Pedrause, Alar Laneman, Üllar Saaremäe, Andres Noormets, Liina Tennosaar, Merle Jääger, Annika Laas, Ivari Padar, Mart Juur, Marika Korolev, Rednar Annus, Aivar Rehe, Marko Matvere, Laine Jänes, Margit Kilumets, Andrus Veerpalu, Priit Pajusaar, Lauri Saatpalu, Rauno Pehka, Toomas Edur, Raul Olle

Chironi kvinkunks Neptuuniga: Liisi Koikson, Vaiko Eplik, Julia Boman, Jana Kolukanova

CHIRONI ASPEKTID PLUUTOGA

Pluuto valitseb teadvuse revolutsiooni. Sel juhul on alati reis allmaailma, et alateadvust puhastada. Pluuto on sild galaktikale. Ümbermuutumine ei juhtu, kui tunded pole puhtad ja karma pole lõpetatud. Teadvuse tõstmise võimed Chironiga töötades pole võimalik ilma Pluutoga töötamata. 1978. aastal avastati Pluuto kaaslane ehk kuu Charon. Kuna nad Chironiga nii ligistikku avastati, siis on väga ahvatlev öelda, nagu oleks Chiron sild Pluutosse. Aga see ei ole nii, siin on tegemist ettevaatuse ja hoiatusega seda mitte teha. Me ei saa surmariiki minna ja alles jääda ilma oma kõrgema minata. Nõnda on Pluuto töö evolutsiooni protsess. Chiron on seotud ökoloogia valitsemisega, sest alates 1977 aastast oleme ühinenud töötama ökoloogia heaks. Kõrgem mina annab meile neid silmapilke, mis toob energiat selleks tööks. Chiron valitseb ettekuulutuste täitumist ja kuidas kollektiivi juhtida. Pluuto näitab, et me ei saagi Chironiga koostööd teha kuni selle punktini, mil oleme raske tööga end puhastanud ja me ei saa ennast põhjalikult puhastuda ilma kõrgema mina kasutuseta.
Kui hakkame ennast vaimselt puhastama, siis esmalt kasutame kõrgemat mina. Kui meil on see selgeks õpitud, siis leiame selle tuleviku mõistmise tarkuse, millega saame kokku ühiskollektiivsusega, kõikidega ja siis saame lahti öelda oma väiksest minast. Aspektid Pluuto ja Chironi vahel annavad teadmisi kuidas puhastada oma mina koos kõrgema minaga. Negatiivsetes aspektides Chiron on katalüsaatoriks, nagu Merkuur on energia, mis liigutab teisi asju. Ta ei mõista kohut kas on hea või halb. Merkuur näiteks on moraalsuse mõttes tegelev, aga Chironil on võime heaks või halvaks, prohvetlikkus on ainult üks võimetest. Me juba hakkame liikuma eesotsast ja tagaotsast ülemineku ajastusse. Iga uus ajastu on uus energia. Paljud otsivad vanadest vormidest energiat. Chiron valitseb initsiatsiooni üle ja aspekt Pluutoga käivitab algupärasuse teadvuses. Pead oma käest küsima, kas soovid kõrgemaid teadvusi või mitte. Väga ahvatlev on minna vanadesse templitesse ja vanal viisil energiat leida. Atavism läheb jälle vanadesse moodustesse.

Chironi konjunktsioon Pluutoga: Helgi Sallo, Tõnu Mikk, Vello Orumets, Jaan Tätte, Tea Tammelaan
Chironi sekstiil Pluutoga: Veljo Tormis, Aili Kogerman, Väino Tamm
Chironi kvadratuur Pluutoga: Amandus Adamson, Lembit Remmelgas, Mart Port, Herta Laipaik, Tõnu Kark
Chironi trigoon Pluutoga: Uku Masing, Martin Veimann, Jaak Joala, Uno Kaupmees, Leili Pärnpuu

Chironi kvinkunks Pluutoga: Aare Laanemets, Mati Alaver, Anne Eenpalu, Liisi Koikson, Vaiko Eplik, Tanel Sokk,

Chironi opositsioon Pluutoga: Tiina Kaalep, Alar Laneman, Hasso Krull, Ragnar Kond, Andres Noormets, Alo Matiisen, Allar Levandi, Ivari Padar, Mart Juur, Jüri Jaanson, Tarmo Männard, Kaie Kõrb, Marcel Vichmann, Merle Jääger, Kalle Müller, Tiina Kangro, Ester Tuiksoo, Aivar Mäe, Aivar Rehe, Indrek Tarand, Hendrik Sal-Saller, Piret Kalda, Pearu Paulus

CHIRONI JA KUUSÕLMEDE ASPEKTID

Kuusõlmed on karma teekond. Põhjasõlm kehastab elu ülesannet ja Lõunasõlm näitab tähtsamat informatsiooni selleks eluks. Need sõlmed on kõige kriitilisemad kohad sünnikaardis. Igat kaarti on kasulik hakata uurima kuusõlmedest.
Chironi konjunktsioon Põhjasõlmega ja opositsioon Lõunasõlmega, inimene on täitsa umbsõlmes omadega niikaua kui ta leiab kuidas ravijaks või spirituaalseks õpetajaks saada. See on alati tähtis karmaliselt. Sellepärast astroloogid peavad antud aspekti mõju näitama kliendile Chironi märgi ja maja positsiooni järgi. Näide. Esimene tuumareaktsioon sooritati antud aspekti all. Tähtis aspekt uuemale ajastule. See on sama lugu, nagu Chiron lasi lahti Prometheuse allmaailmast, nii et inimesed said tule jõudu ja energiat kasutada.

Chironi konjunktsioon Lõunasõlmega ja opositsioon Põhjasõlmega. See aspekt näitab, et on tuldud siia elusse tugeva Chironi mäluga. Chironi tunnetus on tugev. Aga see inimene võib antud aspekti ka mitte tunnetada. Põhjasõlme peab väga uurima, sest Chiron ja Neptuun võib olla pärit müöödunud elust ja inimene võis olla ravitseja. Selles elus võib olla müstilisem väljendus. Peab ettevaatlik olema, et mitte jälle ravitsejaks saada. Aga Põhjasõlm näitab, et kas midagi muud tuleks hakata tegema. Näiteks me peame Lõunasõlmest liikuma ja käivitama Põhjasõlme, et edasi mina. Harilikult tähendab see, et kergesti mäletatakse eelmisi elusid. Kui inimene jääb kinni oma eelmise elu sisusse, siis peab ta seda natuke surkima. On vajalik Põhjasõlme suunas liikuda. Kui elatakse Põhjasõlmes, siis tuleb aeg, kus saadakse kasutada eelmise elu mälestusi.

Chironi kvadratuur Põhjasõlme ja Lõunasõlmega. Kui planeet on Tao risti tipus sõlmede puhul, siis ta segab eluteed, tõmmates inimest oma elu eesmärgist kõrvale. Edasi minna oma kõrgemas teadvuses on raskendatud. Põhjasõlme käivitamine on palju raskem. Suurem osa inimestest teab alateadlikult oma Tao ristist. On väga raske aeg Uraani opositsioonini, aga nendel inimestel leidub harilikult annet kasutada eelmiste elude tarkust.
Chironi konjunktsioon Põhjasõlmega: Ilon Wikland,Valentin Kuik, Silvia Kera, Ülo Uluots, Raimond Felt, Ants Looman, Anne Eenpalu, Avo Üprus, Jaak Aaviksoo, Mall Paris, Andrus Vihermäe
Chironi konjunktsioon Lõunasõlmega: Eda Laan, Lydia Rahula, Peeter Ilus, Rein Laos, Maiken (Kadri Koppel)
Chironi kvadratuur sõlmedega: Amandus Adamson, Arno Köörna, Gunnar Pedrause
Chironi trigoon Põhjasõlmega: Olav Ehala, Kersti Kreismann, Rein Loik
Chironi kvinkunks Põhjasõlmega: Voldemar Panso, Erich Jaansoo, Kiur Aarma, Janika Sillama

Materjal Chironist on kirjutanud (ca 2001.a.) Marja-Leena, kasutades erinevate loengute konspekte, interneti materjale ning ilmunud kirjandust, mis on täis vastuolusid, aga SEE ON HÄSTI CHIRONLIK – need asjad ongi sageli samaaegselt just täpselt niisugused ja risti vastuoksa hoopis teistsugused ka. Valori poolt on neid materjale oma arhiivi põhjal nüüd lisaks täiendatud näidetaga .

Kommentaare ei ole: