neljapäev, 30. jaanuar 2014

Eesti 2014 - 6



Kuu valitseb riigi XI maja, kultuurile lisaks on see eelkõige parlament, kohalik omavalitus, seadusandlus, reformid. Selle järgi tuleb neil tõsiselt hakata tegelema just nende probleemidega. Saturn ei luba niisama neist mööda vaadata ja mitte midagi teha. Saab suure tõenäolisusega väita, et valimistele järgnevad muutused nii seadusandluses kui muudes küsimustes, milles rahvas sugugi rahul pole, toovad kaasa protestilaine. Rahvas just tänavale ei tule aga meedia kajastab nii meeleolusid kui kritiseerivaid seaduste muudatusi kindlasti. Üleöö ei muutu midagi aga vähemasti muutmise protsess käivitub.

Miks meil viimasel ajal siis on niipalju probleeme kriitika, aususe, tõe ja valedega. Eriti valitsuse tegemiste ja tegemata jätmistega. Üks tegur oleks progressiivse Päikese asumisega riigi radixi MC lähedal. Teine tegur on progressiivse Kuu täpne opositsioon riigi Saturniga. Kolmas tegur oleks progressiivse Merkuuri kvadratuur riigi Veenusega. Ja progressiivne Marss läheneb riigi Mustale Kuule. Valdkonnad, nagu seda on siis seadusandlus, kord, rahandus, suhted, selle järgi ongi käesoleva ajal peateemadeks ja probleemideks. Jaanuari ajale tehtud progressiivses kaardis endas on Kuul täpne opositsioon Neptuuniga ja progressiivne MC on täpselt riigi Saturnil. Eks see ka palju arusaamatut ja segast aega näitab.

Jupiter 2012 aasta juulis liikus MC kandis, viimane täpne ühendus oli 17. märtsil 2013. Suvel 2013 vahetas märki ja liikudes Vähis tegi kvadratuuri riigi Marsile. Ja varsti oli ühenduses riigi Pluutoga. Enne seda tegi ühenduse riigi Lõunasõlmega. Minevik kisti lagedale ja hakati ümber kirjutama. Näiteks uued meie varasema ajalugu käsitlevad raamatud. Jupiter liikus alates 2013.a märtsi keskelt X majas, see tõi edu sellistes valdkondades nagu teaduslik meditsiin, õigusteadus. Seotud ka kõrghariduse reformidega. Hoogustus võimuvõitlus. Ei olnud meil pääsu võimuvõitlusest, mida KOV valimised ka näitasid.

Jupiteri ühendus radixi Pluutoga näitas, milleks riik on võimeline, mida ta väärt on. See aeg võis tuua dramaatilisi sündmusi valitsusele kui ka riigipeale. Seepärast pakutigi võimalust, et valitsus võib enne tähtaega laguneda kas üksikisikute lahkumise või isegi täies koosseisus tagasiastumisega. Seda täiskoosseisus siiski ei juhtunud.

Jupiteri kvadratuur Marsile oli kasulik aspekt, täpne aspekt oli 27. juunil 2013.a., see lisas enesekindlust kuid ei oleks tohtinud minetada mõõdutunnet. Jupiter valitseb riigi IC-d. 2013. aasta üheks olulisemateks lahendamist vajavateks oli siis valdade liitmine, läbirääkimine piiriküsimustes, põllumajandusega seotud probleemistik. Arvasin, et riik viib sundkorras läbi valdade reformimise, liidab kokku ka need vallad, mis ise seda ei taha. Need teemad olid tähelepanu all juba eelmisel aastal, nüüd peavad need veelgi intensiivsemalt jätkuma ja jätkuvad ka aastal 2014.

Jupiter-Marss kvadratuur aktiveeris ka opositsiooni tegevust, Tunda andis poliitiline närvilisus. Jupiteri liikumine Kaksikutes oli seotud  meil raamatute hindade, raamatukogude ja e-raamatute problemaatikaga. Loota oli, et see teema leiab mingi lahenduse või kaob päevakorrast siis, kui Jupiter vahetas märki, sisenedes Vähki. Siiski on kirjanduse hindade teema veel üleval. Aegajalt sellest meedias juttu.
1. mail 2013 oli Jupiteril täpne ühendus riigi asteroidi Midas`ga (sümboliseerib ahnust). Millega siis järjekordselt liialdati või mis teoks tehti? Kogu Jupiteri temaatika ärevust ja vastuolulist tekitavad tegevused on paljuski seotud Musta Kuu  ühendusega  Jupiterile.

Eelmisel aastal oli kuulda, et maakohtade kauplusi tahetakse aina sulgeda. See teema teravneb siis kui Jupiter Vähki liikus. Samuti oli ja on apteekide teema esirinnas. Jupiter on 2014. aastal retrograadne 1. jaanuarist kuni 6. märtsini, toimub see Vähi märgis. 16. juulil siseneb Jupiter Lõvi märki. Tema teine retrograadsus sel aastal on 8. detsembrist kuni 8. aprillini 2015. Püüdke sel ajal mitte võtta krediite, tagastamine võib osutuda palju raskemaks. Ka kavaldamine ei too õnne, see pöördub teie endi vastu. Jupiter on Lõvis koos Musta Kuuga kuni 28. novembrini ja see teeb olukorra keerulisemaks. Loominguline tõus muidugi tuleb, kuid mitte täiel määral. Asi pareneb siis, kui Must Kuu lahkub Lõvist (28.11)
järgneb...

Kommentaare ei ole: