esmaspäev, 20. jaanuar 2014

Eesti 2014 - 4



Uraan 2012 aasta kevadel tegi kaugeneva trigooni riigi Neptuunile. Aprillis oli Uraan trigoonis Saturniga. Nüüd talvel 2014 teeb ta uuesti trigooni riigi Saturniga. Uraan liigub VIII majas, rahvatulu, maksude, julgeoleku majas. Uraanilt võib mis iganes nendes valdkondades oodata, äkilisi pöördeid, ootamatusi finantssüsteemis jms.VIII maja valitseb Marss, jälgida tuleks siis tema ja Uraani vahelisi aspekte.Uraan valitseb VI maja, eks seepärast olegi meil tööalaselt hästi juurutatud igasugune IT tehnoloogiline valdkond. Selles vallas oleme üsna edukad.Vahest ehk liigagi. Ja see valdkond on üsna õrnuke ja haavatav. Me liiga palju sõltume IT-st. Kujutage ette, mis siis juhtub kui millegipärast kogu elektrooniline suur süsteem üles ütleb! Kaos missugune. Pealegi liigub asteroid Chaos Kaksikutes -  side, suhte, meedia jne. märgis.

Uraani trigoon riigi Saturnile aitab ellu viia muutusi nendes alades, mis seni toppama on jäänud.Seis tuleb, aspekt moodustub, see annab võimaluse tegutsemiseks.Tegutsema peame meie, planeet näitab rohelist tuld ja seda maha magada oleks kurjast. Kohati majanduses olukord küll stabiliseerub, kuid peaasi, et ta toppama ei jääks, ei stagneeruks. Võib tekib illusioon, et meil nüüd majandus tõusuteel ja aina paremaks läheb. Nii äkitselt see asi ei käi.

Saturn valitseb meil V maja, paranevad ja suurendatakse lastele, spordile, kultuurile, heaolule, meelelahutusele eraldatud vahendeid. Kahtlane värk, et nendele valdkondadele rohkem raha eraldatakse aga mine sa tea, järsku siiski antakse? Kuigi selle aasta eelarves on suurendamise summad sees. Aga on ennegi nii olnud, et raha nagu eraldatakse kuid hiljem hakatakse kärpima, muutma ja öeldakse, et tekkisid raskused ja muu selline udujutt lisaks. Pigem on näha seda, et tõstetakse hindu. Samas on olemas laristamise oht, riigipoolsed läbimõtlemata otsused ja ostud. Trigoon liialdab ja ei ole ratsionaalset tegutsemist. Teisalt on trigooni häda see, et tekitab liigse kokkuhoiu ja seda seal, kus ei peaks tegema.

Uraan-Saturni trigooni mõjul peaks paranema valitsejate vastutustunne tehtud tegude eest. Peaks, aga kas ka paraneb. Ennegi kuuldud suuri sõnu ja katteta lubadusi. Rahvas ootab konkreetseid tegusid, mitte ümmargusi lubadusi. Oleks hea küll kui see nii tuleks.Trigoon toob välja ka igasuguseid skandaale ja nendest meil juba puudus ei ole. Ega valitsusel ja ka Riigikogul enam kuhugi allapoole pole kukkuda. Reitingud niigi madalad, eriti koalisatasioonivalitsusel. Parlamendi maine pole ka just kõrgemate killast. Kui ainult piirdutakse välise kosmeetikaga, siis varsti peseb tõevihm selle maha.

Aprillis ja ka hiljem on Uraan opositsioonis riigi Karmaga. Lootus on, et see paneb nii mõnegi asja paika. Vahel küsin endalt, kas see, mis meiega toimub, on karmaline õppetund riigile ja tema rahvale. Et me peame selliselt antud ajajärgu oma valitsejatega ning üleüldise majanduse olukorraga läbi elama ja kogema. Nähtavasti ta nii on. Aprillis 2014 veel selline seis, et kevadpäike teeb ühenduse Uraaniga ja kuna Uraan on kvadratuuris Pluutoga, siis tõstab see pingeid juurde.
Uraani retrograadne periood on 21. juulist kuni 21. detsembrini. Paljudele võib tunduda, et nad pole vabad, on kammitsetud ja liiga sõltuvad teistest. Hoidke suhteid.

Veel arvan, et sel aastal tõuseb veelgi rahva aktiivsus oma õiguste eest seismisel, väljendamisel. Tulevad pahameele sagedasemad väljaastumised. Ligi kakssada aastat tagasi algas Eestimaal ärkamisajastu, kui Vene tsaaririik 1820. aastal vabastas talupojad ja viis vabalepingu alusel nad uude õiguslikku seisundisse. See oli ärkamisajastu algus. Selle aja Põhjasõlmele Jääras jõuab nüüd Uraan. Ja Jupiter aasta esimesel poolel teeb kvinkunksi 1820. aasta Merkuur-Uraan-Neptuun ühendusele Amburis. Uus ärkamise võimalus on olemas.
järgneb...

Kommentaare ei ole: