laupäev, 25. jaanuar 2014

Eesti 2014 - 5



Saturni kõige soodsam positsioon 2014. aastal jääb ajavahemikku 4. mai kuni 12. juuni. Siis Saturn osaleb trigoonis, mille partneriteks on Jupiter ja Chiron. Hea aeg realiseerida sotsiaalseid projekte, lahendada juriidilisi asju, hea vaimseks tõusuks. 4-24. maini ja 9 kuni 12 juuni on periood, mil Saturn on harmoonilistes aspektides lähiplaneetidega. 25 maist kuni 8 juunini ja 31. augustist kuni 13. septembrini on Saturn 19-s lõhkuvas Skorpioni kraadis. Oht on depresioonideks, negatiivsete meeleolude võrku sattumiseks.

Saturn liigub riigi III majas, 2013 aasta algul on täpne kvadratuur riigi enda Saturniga, suvel trigoon riigi Päikesega ja aasta lõpus oli Saturn 20-s Skorponi kraadis kvadratuuris riigi Kuuga. Saturni trigoon Päikesele oli hea aeg, et kindlustada riigi materiaalset baasi, teha kapitalimahutusi. See aeg oli ka hea, et teha vigade analüüsi, planeerida uusi eesmärke, välja töötada meetodeid nende plaanide elluviimiseks. See on inventuuri tegemise aeg riigis.

Saturn oli kriitilises staadiumis (ühendus iseendaga). Saturn loob korra ja süsteemi ja ta on seotud alguste ja otsustega, mis said alguse  2005-2006. Siis sai peaministrina võimule Ansip ja Ilves valiti presidendiks. Nüüd siis kaheldakse, kas need otsused ja valikud olid kõige paremad. President on Kaljukits, peaminister Kaalud. Mõlemis märgis on Saturn tugev, ühes oma kodus, teises kõrgendatud.

Saturni kvadratuur isendaga on esimene pingete väljatooja pärast tema ühendust endaga (2006). Need tendentsid, mis praegu toimuvad, see on alles õiekesed. Marjad tulevad siis kui Saturn teeb opositsiooni nataali Saturnile. Tõsi, vahepeal on ka omavaheline trigoon (2015). Siis peaks meie siseasjade problemaatika remondiks olema soodne aeg (Saturn liigub riigi IV majas). Peale trigooni ja enne opositsiooni on veel kvinkunks, siis kui Saturn liigub oma kodumärgis ja teeb selle aspekti riigi radixi Saturnile (2018). See aspekt veelkord tuletab meelde ja toob välja vanade probleemide puudused. Lisaks on Saturn oma madalamas asendis taevaekvaatori suhtes. Marju me nopime siis kui Saturn jõuab opositsiooni endaga ( 2020). Kui kibedad või magusad marjad on, see sõltub eelmiste aastate tegemistest.

Saturni kvadratuur  riigi Kuuga, see pingestab rahva ja valitsusstruktuuride vahelisi suhteid. Transiitne aspekt  provotseerib rahvast, kergemini võivad tekkida konfliktid. Aspekt ilmutab end 2013 aasta lõpus, 2014 algul ja rahvas ootab pärast valimisi koheseid tegusid. Ei pruugita olla rahul valimiste tulemustega. Suuremad on pessimistlikud meeleolud. Aspekt raskendab kohaliku majanduse arengut. Mina arvan, et meil väikeettevõtlus tugevasti häiritud.Sest monopolism tahab kõike oma käpa alla saada. Läbi oma raha ja võimu püütakse kallutada seadusetegijaid omale soodsamate seaduste kehtestamist.Seepärast istuvadki parlamendi liikmed igasugustes nõukodades ja ühendustes.

Riik kehtestab selliseid seadusi ja reegleid, mis pärsivad pisifirmade tööd ja arengut. Rakendades igasuguseid takistusi, mõni tobedalt veider, mõni absurdne ja mõni lihtsalt täht tähelt EL direktiivi kopeeriv. Sellist asjade käiku küll rahvas pooldades ühinemist Euroopa Liiduga ei tahtnud. See on kriitiline periood riigi elus, kontroll tugevusele. Kuu käivitamisega Saturni poolt samaaegselt lülitub aktiivseks ka riigi Uraan, Kuu on opositsioonis Uraaniga. See on ka üks põhjustest, et osa rahvast ei taha järske muutusi ja osa jällegi nõuavad neid.

Meil tahetakse siseelus kehtestada igasuguseid piiranguid, dikteeritakse ette, mida süüa, mida juua, mida lugeda, millist raadiojaama kuulata, millist tv saadet vaadata, mida üldse tohiks seal näidata, kuidas olla ja mitte olla, milliseid filme-teatritükke peab vaatama  jne.

Korraks tagasipõige Neptuuni juurde. Meil viimastel aegadel suureneb salastmismaania. Tahetakse paljud asjad aastakümneteks ära salastada. Näiteks Riigikogu komisjonide istungite protokollid ja salvestused. Salastamise on olnud kuulda veel mitmetes teisteski asjades, näiteks kurjategijate nimede salastatus. Nähtavasti kardetakse oma tehtud vigade või sigaduste pärast, et ei saaks kohe vastutusele võtta. Mis hiljem saab, see tegijat ei huvita, on kas juba asi aegunud või tegelene meie hulgast lahkunud. Huvitav, kuhu jääb paljuräägitud läbipaistvus ja avatus. Jutt ei ole riigisaladustest vaid ikka igapäeva otsustest ja tegemistest. Igasugune salastamine, andmete kaitse alla panemine jms. on Neptuuni valdkond ja 12 maja teema.

Praegu ongi selline Neptuuni seis, et ta liigub uuesti riigi Päikese poole. Täpne ühendus tuleb 1. märtsil aga mõjuulatus hakkab varem peale ja kestab ka peale Neptuuni kaugenemist, protsess pannakse käima. Riigi 12 maja valitseb Päike ja Kuu on meil selles majas ja siit võib välja lugeda, arvestades Neptuuni ühendust Päikesega, et rahva eest tahetakse aina rohkem mitmeid dokumente, sealhulgas valguskartvaid asju salastada. Selline mõte tekkis, kuuldes salastamise plaanidest. Meil seda absurdsust paljuvõitu. Ka meremeeste hoiatusstreik on seotud Neptuuniga.

Meil piiratakse meie vaba tahet ja iseotsustamist. Eriti agar oli kultuuriministeerium. Arvan, et ministeerium kuulub V maja alla ja maja valitseja Saturn need peale sunnitud vaated ellu püüab viia. Eriti nüüd, kui Saturn liigub riigi III majas ja teeb sel aastal mitmeid aspekte riigi planeetidele. Endine kultuuriminister oli meil Vähi märgi esindaja ja Saturn Skorpionis mõjutab läbi trigooni tema Päikese-Merkuuri ühendust Vähis. Sellest siis ka see agarus ja liialdused. Lisaks V majale on kultuur ka XI maja- tantsukollektiivid, laulukoorid, orkestrid jt. rühmitused. Valitsejaks meil Kuu, mis Saturni poolt aasta lõpus pinge alla satub. Uus kultuuriminister on päikesemärgilt Kaksikud.

Kevadel (2.03), kui transiitne Saturn pöördub retrograadseks (23 sco), on ta kvadratuuris Merkuuriga ja see teeb igasugused läbirääkimised raskeks ning kokkulepeteni on keeruline jõuda. Samal ajal on ka Marss, Jupiter retrograadses liikumises. Ja Jupiteril opositsioon Pluutoga. Tagurdades teeb Saturn veelkord kvadratuuri riigi Kuuga Lõvis (täpne on 29.03). Ning kolmas täpne kvadratuur toimub 22. oktoobril.
järgneb...

Kommentaare ei ole: