esmaspäev, 3. veebruar 2014

Eesti 2014 - 7



Marss 2013. aasta algul liikus riigi 5 majas Veevalajas. Suve keskpaigaks (1.07) oli ta juba 21 kraadi Kaksikutes ja aasta lõpuks 11 Kaaludes. Marss siis alates 5 majast alates läbib veel 9 järjestiku maja ja aasta viimasel päeva on 2 maja alguses. Marss Kaksikutesse jõudes (juuni esimestel päevadel) teeb ühenduse riigi Jupiteriga. Jällegi olid need kaks planeeti aktiivsed ja viitavad juba eespool mainitud IV maja probleemide lahendamise aktiivsemat lahendamist.

7. oktoobril 2013.a sisenes Marss Kaaludesse ja jääb sellel korral sinna väga kauaks. Juunis on Marsil kvadratuur Pluutoga ja samal ajal opositsioonis Uraaniga, igapäeva elus tõusevad pinged, teravad intriigid, väljaastumised. Looduses ja elumajades tulekahjud ja tööstuses avariid, tööõnnetused. Kvadratuur Pluutoga ei paku ka lohutust. Tahaks küll midagi ilusat ja kena välja tuua aga pinged paistavad palju rohkem välja kui harmoonia. Aga hea juba seegi, kui ei ole tulekahjusid ja avariisid, mis nende pingeaspektidega võivad kaasneda. Sel perioodil peaks rohkem tähelepanu pöörama ohutusnõuetele ja liigse tormakuse vältimisele.
Marsi retrograadsus on 2. märtsist kuni 19. maini. See takistab tööalaseid ettevõtmisi, pikenevad läbirääkimised. Inimsuhetes tuletatakse meelde vanu solvanguid ja ütlemisi, mis siis nüüd tahetakse ära klaarida. Sel ajal peaks leidma nende tülide põhjused ja need lõplikult ära kustutama.

IV maja asjad ja valimised olid  peateemadeks möödunud aastal. Vaja oli riigisiseste asjade kallal tegutsemisega näidata, et näe, meie töötasime, meie lubame ja püüame seni lahendamata probleemide rägastiku lõpuni viia. Valige meie erakonna inimesi ja siis nihkuvad paljud asjad paigast. Ka VI maja valdkond ei jää tahaplaanile. Neptuun liikudes selles majas, tekitab olukordi, kus tuleb selle maja tegeleda.

Üheks selliseks probleemiks on praegune politsei ja piirivalve ühendamine üheks organisatsiooniks, mis paljude arvates ei ole õige. Politsei kuulub  ka VI maja alla. Seda  ühise mütsi all olemise suurt viga näitas Leedu ligi 10 aastane kogemus, kus see asi läbi elati ja leiti siiski, et need kaks ametkonda peavad olema raudselt lahus. Miks meie ei õpi teiste vigadest vaid püüame kõike omal nahal läbi elada.

2014 on ka Euroopa Parlamendi valimiste aasta. Kuna see toimub pingeliste ja keeruliste taevaseisudega, siis tulemused ei pruugi jällegi olla see, mida rahvas tervikuna loodab. Ja lähenemas on ka Riigikogu valimised 2015. aastal, mille kampaania algab siis sellel aastal.

Tervikuna siiski meie majandus tasapisi tõuseb aga mitte igal majandusalal. Kuid see tõusuprotsess kulgeb aeglaselt ja võtab mitu aastat aega, enne kui päris heaks läheb. Tõstetakse palkasid, tuleb mõningane hindade langus, mis juba eelmisel aastal käivitus (näiteks mõningatele arstirohtudele). Samas jätkub ka hindade üldine tõus. Me sõltume palju maailma majandus – ja finatssüsteemis toimuvast. Tööd tuleb palju aga selle juures ei maksa unustada ka puhkamist.

Aasta esimene pool on pingelisem, kui teine. Seda konstanteerivad ka paljud esoteerikud ja ennustajad. Nagu üks selgeltnägija kirjutas, tuleb stabiilselt pingeline aasta. Seda on näha ka nii aasta planeetide seisudest kui ka riigi kaardi seostest 2014 aastaga.
järgneb...

Kommentaare ei ole: