kolmapäev, 11. detsember 2013

Ukraina



Sirvisin mõnede peamiste Ida-Euroopa ja maailma riikide horoskoobi kaartide kausta ja peatusin Ukraina kaardil. See on praegu kuum teema ning patt oleks sellest mööda minna. Panin kirja mõningad mõtted ja oma arvamused Ukrainas toimuvaga. Mis siis silma jäi. Kui 1991. aastal lagunes N Liit, said kõik endised vabariigid iseseisvuse. See toimus Uraani ja Neptuuni asumisega Kaljukitses. Kaugete planeetide asumist ühes märgis võib lugeda ühenduseks, isegi siis, kui otsest konjunktsiooni pole. Ja nüüd juba on olnud ja tuleb veel selline seis, et Pluuto liigub üle nende planeetide, mis selles märgis iseseisvuse ajal olid.

Kõikide praegu maailmas toimuvate poliitliste ja majanduslike kriiside üheks peamiseks mõjutajaks on Uraani ja Pluuto vaheline kvadratuur. See paneb pitseri kogu toimuvale. Praegune Ukraina poliitiline kriisi tingis Pluuto poolt planeetide aktiveerimine Kaljukitse märgis. Ukraina kuulutas iseseisvuse välja 24. augustil 1991. aastal. Mul on selle riigi kohta kaks horoskoopi. Esimeses on iseseisvuse väljakuulutamise ajaks 14.59 ja teises 17.59. Murran pead, milline neist see õige peaks olema. Aga arvestades hetkel transiite, arvan, et kellaaeg 17.59 on õigem. Kas just on aeg väga täpne, ei tea. Teise kellaajale tehtud horoskoobis on AC 16.17 Kaljukitses ja MC 20.06 Skorpionis.

Seda 17.59 aega toetavad sellised olulised seisud, riigi AC valitseja Saturn läheneb riigi MC-le Skorpionis ja MC valitseja Pluuto on lähenenas riigi AC-le. 

 Kaljukitses on Ukrainal Uraan (R) 10.06, Must Kuu 13.23, Neptuun (R) 14.16, Põhjasõlm 18.22. Neid planeetide ühendusi siis Pluuto „äratab“ ülesse ja „sunnib“, loob tingimused muutusteks. Ukraina viimaste aegade sündmused said alguse 21-22. novembril. Siis Saturn asus 16 Skorpionis ja lähenes riigi Pluutole. Sageli on see seotud võimu küsimustega. Oluline tegur, mis pani rahva meelt avaldama. Saturn määrab ära, mis peab kaduma, hävinema ja muutuma. Pluuto siis viib selle täide, muudab, likvideerib vana ja iganenud ära, transformeerib. Teisalt Saturn püüab säilitada kehtivat süsteemi ja Pluuto seda lõhkuda, kui see on iganenud. Mõlemad planeedid peegeldavad ammu teada tõde, et selleks, et miski uus sünniks, peab enne midagi surema, kaduma.

Seega Saturni ühendus Pluutoga tähistab vana perioodi lõppu ja uue algust. Seda täheldatakse nii isikute horoskoopides kui ka siis mundaanis. Ukrainale avaneb võimalus uuesti sündida, kui suudetakse vana eest ära koristada.

Veenus oli sel ajal ühenduses radixi Neptuuniga ( unistus paremast elust, ebareaalsete plaanide tegemine, illusioonid, romantiline eufooria). Kuu hiljem (21.12) pöördub Veenus retrograadseks ja jõuab samasse meeleavalduste alguse Veenuse kraadi 24. jaanuaril 2014. Ka see on Tõmoshenko vabanemine (üks võimalike varasemaid tähtaegu, teine võib tulla Ur. kvad. Ur. aegu ) või Euroliiduga kokkuleppele allakirjutamine? Või vähmasti osaline järgiandmine rahva tahtele.

Veenus valitseb radixis (kella 17.59 oma ) IC-d. Arvan, et rahva üheks äratajaks oli 10. mail toimunud päikesevarjutus 19.31 Sõnnis, poole kraadi kaugusel siis IC-st.

Vastastikku märkides on ka Must Kuu, transiitne MK on pikemat aega koos Jupiteriga olnud  ja on opositsioonis siis radixi enda Musta Kuuga. Praegune Must Kuu jõudis samasse märki, kus ta oli 2004. aasta oranzi revolutisooni ajal! Oranz revolutsioon algas samuti 22. novembril, nagu nüüdne rahava väljaastumine. Siis Päike sisenes Amburisse nagu nüüdki. 2004.a. Must Kuu tegi ühenduse radixi asteroidi Kiev`ga ja transiitsed Jupiter koos asteroid Ukrainaga oli Kaaludes olles kvadratuuris radixi Musta Kuuga. Siis nüüd Must Kuu koos Kuu ja Jupiteriga tegid opositsiooni Kaljukitse radixi planeetidele ning ühenduse radixi Lõunasõlmega.

Rahutused algasid Marsi ühendusega riigi Selenal ja ühtlasi Marss lähenes riigi Marsile Neitsi lõpus. Kui Marss sisenes Kaaludesse ( 7.dets.), siis peale seda hakkasid jõustruktuurid rahvast laiali ajama, barrikaade likvideerima. Ühesõnaga jõudu nii demonstreerima kui ka rakendama.
Selliste oluliste sündmustest ei jää kunagi kõrvale ka Kuusõlmed. Ukraina Põhjasõlm on 18.22 Kaljukitses. Oranzi revolutsiooni alguses oli Põhjasõlm 1.57 Sõnnis ning nüüd oli Põhjasõlm 7.33 Skorpionis. Vastavalt siis Lõunasõlmed Vähis-Skorpionis ja Sõnnis.

Rahva meeleolu saab vaadelda Kuu kaudu. Radixis on Kuu Veevalajas opositsioonis Päikese ja Veenusega. Rahvas oli siis meelestatud iseseisvusele ja vabadusele. Praegused meeleavaldused algasid Kuu Vähi märgi viibimisega. Kuu oli ühtlasi ühenduses Jupiteri ja Musta Kuuga. Kuu omas märgis, rahvas tunnetas oma jõudu, oli patriootiliselt meelesatud, kaitses omi vaateid tuleviku suhtes. Osalt rahvas pole täpselt kursis, mida lähenemine Euroliidule annab. Loodetakse rohkemat, kui tegelikus võib anda. Teisalt kardetakse liiga suurt sõltuvust Euroliidust.

Ma vaatan ka seda, et millise planeediga Kuu enne horoskoobi sündmust (riigi loomine) viimase ühenduse tegi. Ukrainale oli selleks ühendus Saturniga Veevalaja alguses. See peegeldab olukorda, mida rahvas oli igatsenud ja lootnud. Eks ikka siis korda, stabiilsust ja kindlust tuleviku suhtes. Kuu edasi liikudes teeb esimese ühenduse Jupiteriga. See märgib ära tuleviku lootused, muutused ja ka rahva käitumise. Ühendus Jupiteriga oleks laienemine, pikemas perspektiivis siis ühinemine Euroliiduga.

Päike oli sisenenud Amburisse ja päev hiljem hakkas Kuu tegema trigooni Päikesega. See võiks tähendada seda, et osaliselt president rahuldab mõned rahva tahtmised. Sündmustele eelnes täiskuu Sõnnis ja toimus ühendusega kinnistähe Algol peal. Tähte peetakse astroloogias üsna kurjaks. Ta omab saturnlikku ja Musta Kuu iseloomu ja peale selle lisanduvad veel Marsi-Uraani mõjutused. See varjutuse kraad oli kvadratuuris radixi Merkuuri ja Jupiteriga. Noored (Merkuur) ja laiad massid (Jupiter siis, kuigi massid käivad Pluuto alla), hakkasid protseteerima presidendi otsuse vastu mitte allkirjastada dokumendile, mis viiks lähemale Euroliidule.

Paistab, et kui Päike siseneb Amburisse, siis käivitub tema kvadratuur radixi Veenusega ja rahavas hakkab ärkama, mure oma maa ja riigi pärast muutub olulisemaks. Päike teeb veel sekstiili riigi Saturniga. Päike, sisenedes Amburisse, teeb ühenduse kinnistähe Dscubba`ga. Tähel on võimuiha, võitluse ja vabamõtlemise omadused. Kohe sellele ühendusele järgneb kokkupuude kinnistähe Akrab`ga. Tähel on Marsi mõjud ja ka mõningad Saturni omad. Mundaanastroloogias tähistab täht katastroofe, seda siiski rohkem siis, kui Marss, Saturn või Uraan teeb ühenduse tähega.

Kevadel 2014 teeb transiitne Uraan kvadratuuri radixi Uraanile. Ehk siis vabastatakse Tõmoshenko vanglast? 2016.a. ootab Ukrainat ees mitmed karmid seisud. Transiitne Pluuto algul teeb ühenduse Neptuuniga ja jõuab riigi AC-le. Uraan on siis kvadratuuris AC-ga. See aga kaugema aja asi ja sellest siis lähemalt, kui aeg kätte jõuab. 

Ukrainas veel selline probleem, et rahvastik on kahes leeris, ukrainlased ja mitteukrainlased, kellest suurem osa on vene rahvusest. See lõhe kandub üle poliitiliseel areenile. On oht, et riik võib kaheks eraldi osaks lõheneda, Ida-Ukraina kui tööstuskeskus ja Lääne-Ukraina, kui poliitiline keskus. Mitteukrainlasi on idas rohkem, nemad tahaks hoopiski Venemaa joont ajada. Laias laastus on tunne, et püütakse taastada endine NSVL, seda uuel tasandil.

Millega kõik lõppeb, kas vanameelsemad, konservatiivsemad jõud jäävad püsima või langeb valitsus ja president peab siiski rohkem pilgu pöörama Euroopa Liidu suunas, vabanema Venemaa suunalisest poliitikast. Seda saame lähiaegadel veel kindlasti näha ja kuulda.
Nüüd võib lugeja ütelda, et mis sa siin üldist ikka kirjutad, ütle konkreetselt, mis tuleb. Ütleks küll, kui oleks teada need tundmatud x faktorid, mis pea alati on konkreetse sündmusega seotud. Neid faktoreid aga välja ei mõtle.

Vaadeldes Ukraina kaarti, siis mina näen seal ka endise naispeaministrit Julia Ttõmoshenko`t sümboliseerivaid tegureid. Juliat sümboliseerib riigi radixis asteroid Hera (Zeusi abikaasa), mis on iseseisvuskaardis (28.59) Kaaludes täpses ühenduses teise asteroidi Agamemnoniga (29.25). Asteroid sümboliseerib vaprust, liidriks olemise kunsti, suurelikkust, aga ka võimuiharust, kõrksust, upsakust, uhkust. Julial endal asub asteroid 9 Kalades kvadratuuris Päikesega. Ta on märgilt Ambur ja Kuu kas Kalades või Jääras, pigem siis Jääras. Sel juhul on tal Kuu ja Päikese vahel tuletrigoon.

Vahetult enne N Liidu lagunemist moodustati 8. detsembril SRÜ (SNG), Sõltumatute Riikide Ühendus, kuhu kuulusid esialgu Ukraina, Valgevene ja Vene Föderatsioon. Ka selles kaardis on Kaljukitses lisaks Uraanile ja Neptuunile ka oluline planeet Kuu, Põhjasõlm ja asteroid Moskva. Ja Pluuto asub nüüd neid pingestama. Minu arust „kummitab vabanenuid vabariike ka NSVL moodustamise aegsed seisud. Riiki küll pole aga kaart „töötab“ ikka edasi. Jupiter sel aastal ületas selles kaardis Pluuto augustis ja veebruaris 2014 teeb teise ühenduse ning kolmas, viimane, tuleb märtsis. 

Ülesse „äratab“ selles kaardis Jupiteri (12.58 sco) ka Saturn, mis praegu märgis liigub. Uraan omakorda on Jääras olnud ühenduses Musta Kuu ja Chironiga ning pöördudes direktiivseks, kordab seda ühendust. Enne kui need pingeseisud pole möödas, alles siis vabanevad endised NL vabariigid selle kaardi mõjudest. Paljud seigad jäid kajastamata, näiteks presidendi seosed riigi kaardiga, Ukraina solaar, täpsemad seosed varjutustega jms.

Kirja pandud 5 kuni 9. detsembril 2013.
Valor

2 kommentaari:

Huviline ütles ...

Küsiks,et kas 2014-2016.aasta saavad olema pingelised nagu Ukrainas seda näeme?

Valori tähetarkus ütles ...

Järgmiste aastate seisudest kirjutan hiljem. Näiteks USA-l saab küll rasked ajad olema. Tervikuna on järgmisel aastal mitmeid pingelisi seise. Kaugemale pole veel jõudnud vaadata.