laupäev, 7. detsember 2013

Sügis - talv 2013



Nii, valimised on läbi, tulemused teada. Rahvas on oma valiku teinud. Seekord ma varem ette prognoosima ei hakanud, mis tulema pidi see ka tuli. Ja mis ei tulnud, see ei pidanud tulema. Tagantjärgi vaataks ainult, mis seisud ühe või teise erakonna valimiste tulemusteni viisid. Püüan samuti lahti muukida mõningad kaardid ja omapoolse nägemuse asjast. Öeldakse küll, et mis see tagantjärgi targutamine enam aitab, aga meid, kes me tegeleme taevaste asjadega, peaks siiski huvitama, miks ja mis tegurid sündmusi mõjutavad. Vana tõde, nii nagu üleval, nii ka all.  

Heidame pilgu tagasi aega, kui aasta algas ja ma panin kirja selle aasta mõningad taevased seisud ja võimalikud prognoosid sügistalveks 2013. Siis on ülevaade, millised seisud nii erakondade kui riigi liidritel olid ja jätkuvad. Selle järgi saab üht-teist arvata, kuidas uued tsüklid toimima ja mõjuma hakkavad. Osa kirjutisest on aasta algul juba blogis ilmunud, kuid ega kordamine paha tee. Niisiis sai siis kirja pandud selliselt:

2013.a. varjutuste kronoloogia.
Kuuvarjutus 5.46 sco -  25. aprill
Päikesevarjutus 19.31 tau -  10. mai
Kuuvarjutus 4.08 sag -  25. mai
Kuuvarjutus 25.45 ari -  18. oktoober
Päikesevarjutus 11.16 sco -  3. november

Nüüd vaatame, mida äraolnud varjutused on endaga kaasa toonud. Tähtis on vaadata kus varjutused riigi kaartides toimusid, millistes majades.
EW kaardis (1918) oli esimene Kuuvarjutus (25. apr. 5.46 sco) 3 majas. Varjutus ise polnud kergete killast, Kuu ühenduses Saturniga ja vastas oli Päikese ühenduses Marsiga. Ühest küljest siis ying energia võimendus ja teisalt yang energia. See  teravdas erinevate ühiskondlike grupeeringute meeleolu ja lõi pingeid nende vahel. 3 maja valdkond tuli esiplaanile. 25. aprilli kuuvarjutus 5.46 Skorpionis tegi kvadratuuri riigi Neptuunile XI majas, orb oli küll natuke üle kraadi, aga progressiivse Neptuuniga on alla kraadi. Täpne trigoon radixi Päikesega (5.6 pis). 

Neptuuniga seostatakse mundaanis kuulujutte, skandaale, pettusi, avalikke valesid ja teisest küljest siis glamuur, kunst, muusika, lootused ja unistused, ka sotsiaalteenused. Segadust oli Reformierakonnal küll – Ojulandi valimispettused tulid lagedale, aga tänu Päikese trigoonile vist lahenes asi jälle vaikselt ja valitsusele soodsalt ära. Ojulandi jaoks siiski kehvemini, visati erakonnast välja. Temaga samal päeval sündinud ühe naistelehe toimetaja sai ka kinga, vallandati. Mõlemil siis suht sarnane lõpptulemus.  Eks valimissopp hakkas ka vaikselt lendama ja jällegi lahenes päris hästi (vähemalt Savisaarele).

Teine, Päikesevarjutus (10.mai, 19.31 tau), toimub 9 majas ja ka polnud täpseid aspekte. Rõngasvarjutus oli seotud kollektiivse karmaga ja rohkem puudutas elanikkonda kui üksikindiviidi. Varjutus materiaalses Sõnni märgis Lõunasõlmel, võis prognoosida, et maailma majanduslik ja finantsseis ei ela just kõige paremaid aegu. Pakkusin, et olukord nähtavasti veelgi teravneb ja läheb hullemaks. 9 maja on kollektiivne meelestatus, massirahutused, püüd vabadusele ja sõltumatusele. 9 maja on ka välisriigid. Varjutusel olid kvadratuurid riigi Kuuga (orb 3) ja Merkuuriga (orb 3). Maikuus Eesti Konservatiivne erakond oli seisukohal, et Riigikogul puudub mandaat ratifitseerida valitsuses heakskiidetud loovutuslik Eesti-Vene piirilepe, 3-9 maja teema.

Kolmas, Kuuvarjutus (25. mai, 4.08 sag), toimus 3 majas ja vastas oli riigi Jupiter. Eelkõige puudutas see religiooni, moraali, kõlbelisust ja maailmavaadet. Meil seotud siis naabrite, omavalitsuse asjadega, valdade ühendamine, riigipiiri küsimused, haridusreformid. Seda valdkonda valitseb riigi kaardis Jupiter. Varjutuse peategelased kvadratuuris Neptuuniga. Jällegi siis varjatud tegevused, pettused, keelepeks, solvamised jms. esirinnas. Pealegi tiirutab Neptuun riigi Päikese lähedal, ühe korra täpne ühendus juba oli (19.05.2013), kordub see uuesti 2014. aasta märtsi esimestel päevadel.

Meie maaelu pidevalt hääbub, rahavaarv väheneb ja kogu elu maal kiratseb. Kui midagi ette ei võeta, siis jääb küll maaelu aina rohkem soiku. Kuigi on ka teistsuguseid märke,et maal siiski põllumajandus areneb ja kohati on elu läinud paremuse poole. Maaelu hääbumine on üldise globaliseerumise tulemus, kuid päris ikka nii ei saa, et maa tühi ja kõik linnas. Kes seda linnrahvast siis toidab? Ja seisude tulemusena aktiveeruski omavalitsuse temaatika,valdade ühinemise arutelud ja piiriküsimused Venemaaga. Palju oli juttu maaelanikonna vähenemisest, haridusreformist.

Neljas, Kuuvarjutus (19. okt. 25.45 ari) toimus 8. majas ja tegi kvadratuuri riigi Kuuga ja Merkuuriga. See võis provotseerida katastroofi, mis eelkõige seotud tule stiihiaga. Sel sügisel oli ja on suurem tulekahjude sagenemist täheldatud, nii meil (Jõgevamaal heinahoidlatega) kui mujal maailmas (Austraalia). Meil oli oht ekstremaalsete sündmuste tekkeks. Juba enne varjutust oli Keskerakonna pooldajate väljaastumine ja Toompea lossi piiramine peaks selle varjutuse üks tulemus olema. Kuid õnneks siiski piirdusid väljaastumised rahulikumas laines ja ekstreemsusi ei tekkinud. Varjutuse punkt tegi täpse kvadratuuri riigi radixi asteroidile Agamemnon`le Vähis, võitlus võimu pärast erakondades.

Oluline meile oli varjutus veel sellepärast, et kohe järgmisel päeval olid valimised. Valimised olid ägedad. Sõnavahtu, üksteise mahategemist sai küllaga kuulda. Palju oli ülejõukäivaid plaane, populismi, süüdistusi, poriga loopimist, skandaale rahastamise küsimustes. Kõik aina lubasid suuri tegusid ja head-paremat. Katet neile kõikidele lubadustele aga näha küll pole. Kus nad enne olid, mis teinud. Muidugi ei saa öelda, et pole midagi tehtud ega ellu viidud. Aga viis, kuidas seda uut ja valmissaanut esitleti, see ajas küll ühest küljest marru ja teisalt naerma. Tsirkust rohkem kui küllaga. Kas lahketele lubadustele järgnevad ka tõsised tegemised. Seda saame lähiaegadel ise näha ja tunda. Eesti Euro kaardis (1.01.2011.a.) sattus see Kuuvarjutus täpselt 8 maja tippu (Palcidiuse süsteem) ja samas kaardis veel sekstiil Neptuunile 5 majja. 

Viies,  Päikesevarjutus (3. nov. 11.16 sco) toimus 3. majas ja lähimad aspektid olid kvadratuurid riigi Veenuse ja Saturniga.  Veenus alla käivad lõbustusasutused, meelelahutustööstus ja Saturni alla kord ja kontroll. Nüüd sügisel oligi jälle juttu Vanalinna baaride ja pubide liiglärmakuse pärast. Suur-Karja tänaval hakati nüüd lõpuks politsei poolt patrullreide teostama. Lõbumajad Vanalinnas saavad ka kriitikat ja seda teemat ikka torgitakse ning võib-olla kajastatakse meedias neid teemasid edaspidigi rohkem. Haapsalu noorte hukkumine – peale lõbutsemist selline fataalne õnnetus, samuti Veenus-Saturni asi.

Varjutus puudutas  jällegi finantsasutusi ja hinnatõuse. Rahandusminister Ligi üritab ikka oma kärpeid läbi suruda (Saturn), teised tahaks veel elust mõnu tunda (Veenus). Skorpionis toimunud varjutus hoiatas järjekordselt ettevaatlikusele, sest koos on peale Päikese-Kuu ja Põhjasõlme veel Merkuur ja Saturn.See võimendas märgi jõudu oluliselt. Aitas kaasa vaimsele kasvule ja uuendustele, teisest küljest teravdas kriminaalset olukorda. Sel ajal polnud eriti mõtekas viia ellu uusi projekte, teha ärilisi läbirääkimisi. 

Viiest varjutusest kolm toimusid 3 majas, seega oli ja on see valdkond praegugi enam löögi all ja muutused tulevad just nendes majade asjades. Võimalik, et ka vastasmaja valdkond ei jää kõrvale muutustest.
Riigilt ootaks ühte paljude muutuste kõrval ka seda, et kõik kaaluka sisuga seadustekstid kirjutatakse lihtsas, selges ja arusaadavas keeles. Et ei oleks kahtepidi mõistmist ja iga lihtinimene saaks ka aru, mida seadus ütleb.

Laiemas mastaabis tuli 5.juunil 2013 Snowdeni uudis lagedale See võib-olla kevadiste varjutustega seotud . Miskil ajal  need küberrünnakud  Kaitseministeeriumile ja KUMU-le olid ja siis see Elioni jama (meilboksid ja telekanalid ei töötanud) Sirbi jamad. Lisaks plaan muuta ERSO  sihtasutuseks. Suhtlemine lonkab mõlemat jalga. (Kõike enam täpselt ajaliselt ei mäletagi, lihtsalt pidev sündmuste jälgimine vahel käib üle jõu) 3. maja on päris hästi löögi all olnud.
Selle varjutuste osa koostamisel oli suureks abiks Irene, tänud kaasalöömise eest.
järgneb...

Kommentaare ei ole: