neljapäev, 19. detsember 2013

Sügis - talv 2013 - 2

Järg sügis-talv 2013 esimesele osale
Meie liidrid

Presidendil olid sel aastal aktiivsemad seisud sellised: juunis läks Marss üle Jupiteri Kaksikutes, aktiveerides ka tema stelliumi planeedid vastasmärgis. Saturn jõudis oma kohale, täitus kaks Saturni ringi. Kevadel Uraan oli opositsioonis presidendi Musta Kuuga. Jõulupühadel tähistab ta oma 60. juubelit. Soosiv oli talle Neptuuni trigoon nataali Marsile, mis toimus veebruaris ja toimub veelgi, kui Neptuun uuesti edasi liigub. Oli hea võimalus oma ametialal midagi tõsist korda saata. Paranes kontakt rahvaga? Mais pidi ausamast ausam olema, Uraanil opositsioon nataali Musta Kuuga. Aprilli Kuuvarjutus toimus tema Saturni lähedal. Oktoobri Kuuvarjutus aga hõlmas endaga kaasa ka tema Neptuuni.

President on saturnlik  inimene, tundub külm ja kinnine isik olevat, seepärast ta ei reageeri kohe nendele negatiivsetele sündmustele, mis oli (2012) ja ka 2013. aastal on olnud. Temal on möödas Uraani kvadratuur Päikesele ja ka Pluuto ühendus Päikesele. Eks needki seisud tekitasid ja lõpuks panid presidendi tegutsema, näiteks ümarlaua kokku kutsuma. Rahvas ootas küll kiiremat ja radikaalsemat tegutsemist. Aga asi on kuidagi soiku jäänud, pole meedias sellest eriti sageli midagi kuulda.

Presidendil on Jupiter sodiaagiringis esimene planeet. Planetaarredeli järgi on tal vaja sootsiumit, ilma selleta ta end realiseerida ei saa. Selle seisu puhul on oluline võim, populaarsus. Sisemiselt on tal vaja, et teda tunnustatakse. Jupiter on üsna pinges, seskvadratuur Marss-Saturn ühendusega Skorpionis, opositsioon Merkuuriga. Saturnliku inimesena on tal raske olla populaarne, püüab näidata, et tal on igas asjas õigus, kuid nii see alati ei ole. Kinnitab mitmeid seadusi, mis rahvale ei meeldi. Haavatavaim planeet planetaarredeli järgi on Päike ja ta püüab siis erineval moel planeedi haavatavust parandada. Peamine selle seisu puhul on solvumine. Reageerib valuliselt kriitikale, kui ei pruugi seda ilmselgelt välja näidata. Selle päikeseseisuga ei saa olla kõikide lemmik ja olla pidevalt esikaanel.

Avesta astroloogia järgi on T.H. Ilves Kõrgema sodiaagi Puu märgi esindaja ja samuti on tal tugev teinegi Kõrgema sodiaagi märk Ronk. Puu märk on Jupiteriga opositsioonis. Pealegi on Jupiter pagendusmärgis Kaksikutes. Kuid samas on Jupiter trigoonis Ronga märgi Neptuuniga, mis leevendab Jupiteri pingeid. Puu märgi inimesena on tema peamine ülesanne on säilitada ja teistele edasi anda kõige parem, mis inimkond on aegade jooksul omandanud. Ta saab ühendada teisi inimesi ja ühiskonda, anda kaitset Puu juurte kaudu. Ahvatluseks ja kiusatuseks Puu märgi inimesele on uhkus ja upsakus. Samuti püüe peale suruda oma seadusi, ümber kirjutada ajalugu, lisada sinna valeinformatsiooni. Sellega ma nüüd ei taha öelda, et president sellega ka tegeleb ja kõrk oleks. Aga teatud negatiivsed jooned minu arvates siiski läbi kumavad.

Teise Kõrgema sodiaagi märgi Ronk järgi oleks tema ülesanne olla õigluse edasikandja, kaitsta korda ja tasakaalu. Selle märgi järgi peab olema sõltumatu, äratama ühiskonnas püüdu puhastama taagast minevik.

Peaministril olid seisud sellised:  Pluuto tegi kvadratuuri Päikesele, mis sel ja järgmisel aastal on üha kaugenev.  Eks eelmise aasta pinged ja jamad tulenesid ka sellest kvadratuurist. Kuid see eest Uraan aga hakkas ja praegugi omakorda pingestab tema Päikest. Üks pinge langeb, teine tõusis esile. Kui Jupiter Vähis liigub, teeb ta kvadratuuri tema Päikesele. Kõik need seisud on seotud võimuga ja selle püsima jäämisega. Ei olnud kerge see aasta ega saa olema ka järgmine. Maikuu  Kuuvarjutus toimus tema sõlmede telje lähedal. See on üsna oluline, mis sellele võib edaspidi järgneda. 

Peaministri esimene planeet kaardis on Veenus Lõvis. Seis on mitmetahuline, ta tunnetab läbi selle planeedi oma väge ja jõudu (Veenuse konj. Pluutoga, eriti suur võimuarmastus). Oma tugevust tunnetab ta materiaalsuses, reaalsetes asjades. Seis lisab romantilisust, kuid see ei pruugi  välja paista, Veenusel kvadratuur Saturniga. Viimane planeet on redelis Marss Kalades. Võimalikud on kompleksid, et ei suuda läbi lüüa, konfliktide hirm, püüab vältida vaidlusi. Kui see ei õnnestu, siis teeb ebalevaid otsuseid ja ütlemised on kummalised (fooliummüts, seemned). Kaaludena ei suuda alati teha kindlaid otsuseid, kõhklemisi palju, ei näe probleemidele lahendusi ja eitab olukorda. Oma nõrka Marssi (retros ja Marsil ei ole aspekte lähiplaneetidega) püüab kompenseerida spordi kaudu. Marsi opositsioon nataalis Jupiteriga viitab ekstravagantsusele. Ta näib teistele sõbraliku ja avalana aga see rohkem mask isiklike huvide kaitseks. Tegutseb omakasu nimel aga ta kardab kaotada. 

Valitsuse radix. Nemad astusid tegevusse paar päeva pärast Riigikogu, 6. aprillil 2011. kell 14:15. Pluuto liigub selles kaardis V majas, Neptuun VII majas ja läheneb Ceresele. Kahtlane värk, kui Neptuun töölisklassi sümbolile tuleb. Rahvale hämatakse, räägitakse pooltõdesid, otsestest vastustest hiilitakse eemale.  Uraan liigub IX majas ja on sel aastal ületanud radixi Marsi. Ees ootab 2014. aastal ühendus valitsuse Päikesega. Täitsa võimalik, et see võib kaasa tuua valitsusjuhi kas tagasiastumise või isegi uued valimised. Saab varsti näha. Maikuu Päikesevarjutus toimus valitsuse Kuu lähedal (tõusis rahva meelepaha valitsuse vastu), oktoobri Kuuvarjutus radixi Merkuuril (planeet valitseb 2 maja, ministrite palgatõus järgmisel aastal). Viimane 2013.a. Päikesevarjutus toimus radixi 4 majas, seotud ehk valitsuse sees toimuvate muutustega.  Kas valitsus jääb püsima? Paistab, et esialgu siiski jääb, kuigi novembri lõpus toimunud seavad selle suure kahtluse alla. Muudatustest valituses pole nähtavasti pääsu.

 Valitsuse progressiivne Kuu on täpselt Kaksikute viimasesse dekaadi jõudnud. Võib-olla suudavad nüüd natuke laiemalt ja suuremalt näha ja ühiskonna heaks ka midagi teha. Saturn läks just üle IC ja teeb 4.majas inventuuri, võib-olla kaevab veel mõne kitsaskoha vundamendis üles. Maaga seotult niipalju, et facebookis ja nüüd ka ajakirjanduses pidi levima legend, et tegelikult soodustatake eestlaste lahkumist kodumaalt ja Rail Baltic on eelkõige planeeritud ohtlike maavarade transportimiseks ja vedamiseks. Maa oleks vaja saada tühjemaks, et mürgiste maavarade kaevandamise vastu oleks vähem kisa (artikkel  Eesti Ekspressis ). Kevadine Uraani Pluuto täpne kvadraat tabab täpselt valitsuse 9.maja tippu.

Valitsuse kaardis on Saturn esimene planeet, mis on tema nõrgeim positsioon redeli järgi. Kõik, mis valitsus teeb, on jäik ja paindumatu. Neil on kõik plaani järgi paika pandud ja kõrvalkaldeid, muutusi ei taheta kuulda võtta. Valitsuse juhil on kalduvus muutuda diktaatoriks, kes piirab nii ennast kui teisi. Viimane planeet redeli seitsmendal astmel on Kuu, planeedil on vähe ühist astme valitseja Saturniga. Valitus on tundlik kriitikale ja reageerib sellele valuliselt, saturnlikult. Püütakse ebameeldivate olukordade eest põgeneda, neid varjata, eitatakse probleemi olemust.

Valitsuse kaardis on mitu kahtlast ja ärevust tekitavat seisu, mis minu arust osalt iseloomustab tema tegevust. Vande andmise hetkel oli AC 21 Lõvis ühenduses asteroid Luciferiga. Pluutol opositsioon asteroid Pandoraga. Päikesel ühendus Jupiteriga (suur võim) opositsioon Saturniga. 

Kõik omavalitsuses toimunud kokkulepped ja lepingud sõlmiti ajal, mil Merkuur liikus retrograadselt. See nüüd küll erilist optimismi lepingute pikaajalisuses ei ärata. Tuntud tõde ju, et sel ajal uusi lepinguid sõlmida ei ole soovitav. Saab siis näha, kas need ka uued kokkulepped ka vett peavad ja püsima jäävad. Neid ridu kirjutades pole küll kuidagi veendunud, et valitsus oma aja lõpuni vastu peab. Prognoosida, kas kukub või ei, seda kole raske ette näha. Mõni tundmatu tegur võib vabalt vallandada ahelreaktsiooni ja valitus on langenud.
Kirja pandud oktoobri lõpus ja novembri algul.

järgneb...

Kommentaare ei ole: