kolmapäev, 26. märts 2014

Ettearvamatu naaber



Kas meie idapoolne naaberriik ikka on nii ettearvamatu nagu kirjutatakse ja arvatakse. Ajas tagasi minnes ja lähemalt tutvudes Venemaa ajalooga saab väita, et kogu riigi areng on olnud laienemine, uute maa-alade hõivamine, väikerahvaste allutamine. Aastast aastasse kordus sama mudel, teiste maade hõivamine.  Seda sai ette näha ja ettearvamatust selles küll välja ei loe. Meie saaks seda vaadata läbi astroloogilise prisma, varasemate sajandite kui tänapäeva sündmuste kaudu. Kui pikemat aega jälgida maailma praeguseid sündmusi ja võrrelda neid Venemaa erinevate kaartidega, siis oleks saanud üsna kindlalt pakkuda, et ees ootavad pingsad, segased ja keerulised ajad.

2013.a. sügisel hakkas taevas formeeruma suur kardinaalne rist ja jätkus see selle aasta talvel, kui Jääras oli Uraan, Vähis Jupiter koos asteroidide Moskva ja Kiev, Kaaludes Russia ja Crimea (Krimm) ning Kaljukitses Pluuto. Juba selle järgi võis prognoosida, et tekkimas on uus kriisikolde võimalus, mis on seotud Ukraina ja Krimmiga.

Seda paljud astroloogid ka tegid ja ammu juba viitasid, et ees ootavad karmid ajad nii Venemaale kui ka USA-le, tervele maailmale. Mida aga täpselt võis ees oodata, no seda on alati kole raske prognoosida. Alati on mängus X faktorid, mille äraarvamine on kõvem pähkel kui suudetakse katki murda. Ja kes astrolooge tõsiselt võtab, avalik arvamus vähemasti suures osas mitte. Iseasi on varjatud astroloogilise teenuse kasutamine. Seda me aga ei tea, kui suures ulatuses ja kes.

Adekvaatseid sündmusi moonutab räige propagandasõda, mille tulemusi on igapäevaselt tv vahendusel näha olnud. Suures föderatsioonis on inimestel raske ja keeruline otsustada, kes õigust räägib ja kes mitte. Meediakanalid on enamuses valitseva võimu  kontrolli all ja nii ei saa teada teistsugust teavet ega informatsiooni. Puhta kullana ei saa võtta ka muu maailma meediat. Merkuur, kui info edasikandja, on sõnumite vahendaja ja peaks olema poliitiliselt sõltumatu. Praegu on aga vene Merkuur ainult ühe poliitilise jõu vangistuses ja sõltumatus ning objektiivsus ei ei pääse esile.

Me tegelikult ei tea, mis mängud toimuvad kulisside taga ja kes niite tõmbavad. Venemaa käitumine on see jäämäe veepealne osa. Suur osa otsustest ja põhjustest ning võimualade, resursside jagamisest ei tea me tuhkagi. Saame ainult oletada või  arvata, kes tegelikult „mängu“ juhib ja mis põhjustel. 

Vaatame, mida taevamuster selle kohta ütleb. Hiljutine Päike-Neptuun ühendus hämas täiega. Neptuun kodumärgis on küll tugev ja peaks aitama märgi positiivseid omadusi esile tulla aga sellega kaasneb palju varjatud ja mõistetamatut. Ühtki osapoolt ei saanud tõsiselt võtta, sest väga raske otsustada, kes räägib tõtt ja kes valetab. Tuli ridade vahelt leida see tõeline tõetera. Lisaks oli Neptuun opositsioonis Orcusega. Sõjalistel teemadel see propaganda käibki. Peamine, mis praegust maailma pingestab on Uraani ja Pluuto vaheline kvadratuur. See tõotab radikaalseid muutusi nii inimeste endi kui riiklikel tasanditel. Ülemaailmne majandus-ja poliitiline ebakindlus, sotsiaalsed rahutused, korruptsioon, vägivald, äärmuslikud ilmastikuolud ja seismiline aktiivsus – kõike see on Uraan-Pluuto kvadratuurist tingitud. Lisaks siis Jupiteri opositsioon Pluutoga ja kvadratuur Uraaniga. Uraan-Pluuto täpne ühendus sel aastal oli 1.novembril 2013 ja järgmine tuleb 15.detsembril, viimane omavaheline toimub 17.märtsil 2015.aastal.

Mõni aeg tagasi sai kirjutatud artiklis Ukraina kohta, et suure liidu (NSVL) vaim kummitab endiselt. Ametlik N Liit loodi 30.dets. 1922.a. kell 13.00 Moskvas. Ja kui vaadata praeguseid taevaseisude seoseid selle moodustamise kaardiga, siis on ju näha kõiki pingeid ja seoseid, mis siis lahendina peegelduvad kogu selle Venemaa ja Ukraina vahelises pehmelt öeldes sasipuntras. Planeetide printsiibid ja taevamuster loob fooni. Ühiskond peab ise otsustama, valima tee, kuidas tekkinud pinget realiseerida. Igas pinges on ka midagi kasulikku ja positiivset. See tuleb üles leida ja rakendada õiges ning paremas suunas.

Iga riik on oma valitseja nägu. Vene Föderatsiooni iseseisvumine 12.juunil 1991 oli suuresti B. Jeltsini nägu. Kui algas Putini ajastu, muutus see tasapisi tema näo järgi. Igatsus endise NL järgi on aastatega aina suurenenud ja liidu lagunemine on Putini silmis suurim 20.sajandi geopoliitiline viga. Seda igatsust taastada kas või osaliselt endine NL on näha ka transiitide kaudu NL liidu kaardi järgi.

Seoseid leiab ka nõnda nimetatud Oktoobrirevolutsiooni kaarti võrreldes, mis tegelikult oli riigipööre mitte revolutsioon, tänaste seisudega. Või ka NL lagunemise alguse kaardiga (riigipööre 19.08.1991). Veel on kaart, mis näitab SRÜ (sõltumatute riikide – Venemaa-Ukraina ja Valgevene ühinemist) See sõlmiti 8.dets.1991 Belovesjes Valgevenes. Kasutusel on ka kaart NL lipu langetamine Kremlis (25.dets. 1991). Samuti kaart, mis on tehtud Vene võimukriisi ajale (3.10.1993). Venemaa algseks kaardiks loen Rjuriku loodud Novgorodi vürstiriigi tekkimist 862.aastal. Rjuriku võimuletuleku ajalisi kuupäevi on mitmeid, on juuli aga ka september selleks alguseks loetud. Seega on kaarte mitmeid ja igas neis leiab midagi, mis viitavad ärkavale ja jätkuvatele pingetele. Allpool vaatame enamike kaartide kaudu seoseid ja sidemeid, mis on vallandanud praeguse kriisi Venemaa ja Ukraina vahel.

Järgneb....

1 kommentaar:

heie ütles ...

Ega me täpselt tea, mis rahvas seal Novgorodis elas. Minul on kahtlus, et see esimese vabadussõja aegne abi "venemaalt" oli pigem kahe sugulusrahva omavaheline asi. Kusagilt jäi silma ka teaduseuuring, et veregrupi poolest on põhjas elavad rahvad kõik soome ugrilased, kes siis keelt vahetanud. Nagu liivlased elavad lätlastest, kuigi keele on nad äravahetanud.
Minu jaoks algab Venemaa riigiga, mille pealinnaks on Kiiev. Ja antud konflikt on kangesti seda nägu, et Vana-Vene riik loobus oma asumaast :)