reede, 21. märts 2014

Kolm musketäri - d`Artagnan



Artikkel sarjast „Kirjanduse peategelaste astroloogia“

Alexandre Dumas`st ja tema horoskoobist oli juttu varasemas kirjatükis „Krahv Monte-Cristo“. Seepärast lähen kohe järgmise kangelase horoskooobi lahtimuukimise juurde. Dumas vanema kõige tuntum romaani on „Kolm musketäri“ (Les Trois Mousquetaries). Peategelaskujud on samuti kirjaniku horoskoobis kenasti omal kohal. Asteroid d`Artagnan on Kaksikutes ühenduses asteroid Talendiga. Athos täpselt ühenduses Kuuga Sõnnis ja ka Marss (MC valitseja) jääb lähedale. Porthos Skorpioni esimeses kraadis trigoonis Päiksega. Aramis ühenduses Selenaga (Valge Kuu) Neitsis. Kirjaniku auks nimetatud taevane nimekaim asteroid Dumas on 6 Vähis täpses trigoonis Pluutoga Kalades. Ja asteroid Fantasia ühenduses tema Merkuuriga (R) Vähis! 

Peategelase lugu toimus ammu, XVII sajandil, siis valitses Prantsusmaad kuningas Louis XIII-s (valitses 1610-1643). Iga noor mees unistas siis saada musketäriks. Üks selline nooruke oli vaesest gaskooni aadliperest pärit Charles d`Artagnan (nimi tähendab „Artaganidest pärit“). Aprillis 1625. aastal lahkus kodust, varustatud isa rapiiriga ja harvaesineva kollase karva hobuse seljas suundus Pariisi. Ta lootis saada musketäriks, kaasas soovituskiri kuningliku musketäride kaptenile de Trevill`ele. Sel ajal sai ta 18 aastaseks.
On teada ka romaani peakangelase prototüüp. Selleks oli Charles de Batz-Castelmore`i, krahv d`Artagnan, sõjaväelane, kelle elu oli kirja pannud kirjanik Gatien de Courtilz de Sandras teoses „Charles de Batz-Castelmore`i. Artagnani krahvi mälestused“ (Köln 1700). Just see kirjaniku looming sattus Dumase kätte ja kes kasutas ära autori loo krahvist ja lisades juurde omapoolse. Peategelase prototüüp elas umbes aastatel 1611 – 25. Juuni 1673.

D`Artagnan oli siis Pariisi suundudes 18 aastane. Tema iseloomu, kärsitust, julgust, kiirust, uljust, alati valmis kangelastegudeks ja pealehakkamist arvestades võib oletada, et ta on tugeva Jäära märgi esindaja. Päike Jääras aitaks tal julgelt alustada millegi uue algusega ja reaalselt tunnetada, et meri on põlvini ja mäed õlgadeni. Kuid teda ei saa lugeda sõgedaks, kes pea ees kohe tulle tormab. Seepärast ei ole tema Marss, kuigi tugev, mitte Jääras vaid kusagil teises märgis, rohkem tasakaalukamas kohas, näiteks Kaljukitses. Sel juhul Marss määrab ära isiku strateegilise andekuse. Lõpptulemusena ju sai temast marssal. Peale selle tugev Marss tagas tema norimise olemuse ja oskuse valitseda relvi.

Tema Merkuur oli väga tugev, nähtavasti Kaksikutes (kui Päike Jääras, siis see pole võimalik). D`Artagnan oli leidlik, kaval ja suhtlusaldis – tark, kirjaoskaja, julgelt lülitus disskusioonidesse, leidis igas kitsikuse olukorras väljapääsu, lahenduse.

Veenus arvatavasti Jääras – momentaalne emotsionaalne põlema minemine, kirg. Veenus selles märgis annab vahel kummalise glamuuri. Sõltumatus avaldub suhete valdkonnas, seepärast juhtub sageli, et lõplik otsus püsisuhte loomiseks jääb ära. Tema kiindumus Constantsi vastu täiesti kirjeldab tema Veenuse positsiooni. Ja kui armastatul tekkis hädaolukord, siis ta tormas kohe appi ja naise hukkumise järel hakkas kätte maksma.

Kuid peab arvestama, et Veenust Jääras põlema saada pole kuigi raske. Just seda kasutas ära mileedi. Mees ei suutnud kõrvale tõrjuda naise võludest, kuid lõpuks siiski mõistus võitis kire. Kuid püsivus ei ole omane Veenus Jääras, oleks Constants ellu jäänud, siis oleks ta olnud lihtsalt esimene armurõõm, mehe paljude teiste naiste seast. Kuu d`Artagnani horoskoobis asus eeldavasti Lõvis. Nooruses ta unistas palju kuulsusest aga alles hiljem need täitusid, positsioon, rikkus, tagatud oli elumõnud. Sõnnis (või II majas) oli tal nähtavasti Saturn – vaatamata ambitsioonidele, oli ta elatusraha kasin, oli finantsiliselt piiratud võimalustega.

Mida siis rekonstruktsioon andis. 1625. aastal oli mees 18 aastane. See tähendab, et ta võis sündida 1607. aasta märtsi lõpus või aprilli alguses. Just sel ajal oli Päike ja Veenus Jääras (sobib), Merkuur samuti seal (siin on planeet kiire ja tugev). Kuu ühenduses Uraaniga (31.03.1607), Musta Kuuga Lõvis – see tähistab ebaõnnestumisi saavutamaks seisust, lähenemist õukonnale, samuti raskusi ja  keerukust armastuses, luhta läinud juhuseid, lastetust. Põhjasõlm Neitsis – inimese ülesanne elus on teiste teenimine, ühendus Neptuuniga – teenida kõrgemat ideed, mis aegajalt ta ka püüdis teha. Sisuliselt ta kogu oma elu teenis riigi monarhi, tõsi, seda omal moel.

Selle aja Marss oli Sõnnis, pagenduses. Sellega annab seletada tema haavatavust, tülinorimisi. See eest on Saturn Kaljukitses. Sellel on väga tugev mõju. Vaimusilma ees suured sihid, kuhu ka sageli jõutakse. Elu lõpupoole sai temast marssal. Tõusumärgi paigutaks Lõvisse, sest ta ju püüdis end näidata, ei kartnud publikut, ei tundnud end ebamugavalt ka kõrgemas seltskonnas. Ja Constants ahvatles teda ka sellepärast, et naine liikus kõrgemas seltskonnas, olles kuninganna õuedaam.

järgneb...

Kommentaare ei ole: