neljapäev, 11. juuli 2019

Uppumatu 401 - 7


Must Kuu

Must Kuu on oluline paljudes laeva ajalooga seotud sündmustes. Juba siis kui firma omanikuks sai Thomas Ismay (1868) oli Päikesel ühendus Musta Kuuga pluss Merkuur ja Marss. Laeva ehitamist tellides (17.09.1908) oli Must Kuu ühenduses Jupiteriga Lõvi/Neitsi piiril. Laeva ehitaja Harland & Wolff´i Must Kuu on ühenduses Päikesega Jääras.

Laeva kiilupanemise ajal oli Must Kuu  horoskoobi IC-l Neitsis tehes samas täpse opositsiooni Merkuur-Leviathan ühendusele. Vettelaskmise ajal Must Kuu ühenduses horoskoobi IC-ga Amburis kvadratuuris AC-ga Neitsis. Laeva üleandmisel tellijale oli Must Kuu Kaljukitses opositsioonis Neptuuniga ja kvadratuuris sõlmedega.Reisile suundudes asus Must Kuu 23 Kaljukitses opositsioonis Luciferiga ja transiitne Kuu oli teinud ära ühenduse temaga. Laeva vraki leidmisel Must Kuu oli täpselt ühenduses põhjasõlmega Sõnnis. Nagu ülevaade näitas siis kogu Titanicu loos on üheks oluliseks teguriks just Must Kuu.Ütle veel, et Must Kuu ehk see fiktiivne punkt oluline pole.

Olulistel isikutel Titanicu loos on samuti Must Kuu tähtis. WSL esimesel omanikul T. H. Ismayl (7.01.1837-23.11.1899) asus Must Kuu Vähis ühenduses Leviathaniga ja opositsioonis Päikesega. Mis omamoodi hämmastav on see,et tema Päikesel on ühendus Titaniaga. Titanicu uppumise ajaks oli ta ise juba 13 aastat surnud.

John Pierpont Morgan, WSL omanik, Must Kuu asus 3 kraadi Lõvis kvadratuuris Merkuuriga Sõnnis. Titania Veevalajas sekstiilis Veenusega Jääras. Titanicu vettelaskmist juhtis Harland & Wolff Ldt. President William Pirrie, Must Kuu 24 kraadi Neitsis kvadratuuris Jupiteriga Kaksikutes. Titania 17 kraadi Sõnnis kvinkunksis põhjasõlmega Kaaludes, sekstiilis Marsiga Kalades.

Kaptenil E.Smithil asus Must Kuu 12 Kaljukitses ühenduses Titaniaga ja trigoonis asteroid Smithiga Neitsis! Laeva vanemohvitser Henry Tingle Wilde Jr. Must Kuu täpselt ühenduses Uraaniga Lõvis. Saturnil täpne ühendus Titaniaga Kaljukitses. Laeva vanemtüürimees William Murdoch, Must Kuu ühenduses Jupiteri ja Charybdisega Lõvis. Laeva vanemradist John George Phillips, Must Kuu ühenduses Merkuuriga Kalades, Titania opositsioonis Jupiteriga Skorpionis.

Laeva teine radist Harald Bride, Must Kuu ühenduses Chironiga Vähis, Titania ühenduses Veenusega Kaljukitses. Tema oli pääsenute hulgas.Frederick Fleet, vahimadrus kes esimesena märkas jäämäge. Must Kuu 17 kradi Jääras trigoonis põhjasõlmega Lõvis. Titania Lõvis ühenduses Leviathani ja Saturniga. Tema oli pääsenute hulgas. Hilisemas elus kannatas tugevasti depressiooni all ja lõpuks poos end koduaias jaanuaris 1965 ülesse.

Vahimadrus Reginald Lee, teine kes vaatekorvis oli. Must Kuu trigoonis Saturniga, Titania ühenduses Uraani ja põhjasõlmega Vähis, oli pääsenute hulgas. Mees, kes oli kokkupõrke ajal roolis Robert Hitchens, Must Kuu ühenduses Uraani ja Päikesega Neitsis. Ka tema pääses. Nagu ülevaade näitas, siis neil kõigil Must Kuu oli oluline tegur Titanicu ja iseenda elus.

järgneb...

Kommentaare ei ole: