neljapäev, 4. mai 2017

Marss ja sõda - 7



Ameerika
Kodusõja eelnes 1850.a toimunud Uraani ja Pluuto ühendus Jäär/Sõnn teljel. See käivitas siis eeldused sõjaks. Enam polnud teemaks vabadus vaid võrdsus. Ja nagu näidetest oli näha, siis Sekhmet pea alati lülitub kaasa. Samuti ka Hathor. Veelkord, peab arvestama seda, et ega sõda ei alga niisama. Enne sõja puhkemist vaen ja teiste allutamistahe tasapisi küpseb ja kui saavutab kriitilise taseme, alles siis puhkeb nii öelda õitsele. Sama lugu ka lahinguga. Enne toimub pikk eelvalmistus, et siis vallanduda.

Ameerika kodusõda 12.04. 1861 – 1865. Kodusõjal peatume natuke pikemalt ja kaasame ka varjutused. Et oleks ettekujutus, millised olid varjutuste tegurid sõja vallapäästmisel. 1860.aastal oli Ameerika Ühendriikide koosseisus 18 peaasjalikult põhja jäävat „vaba“ ning 15 põhiliselt lõunas asuvat orjapidamist lubavat osariiki. Tüli orjapidamise pärast viis riigi kriitilisse olukorda. Kui lõunaosariigid otsustasid, et USA ei vasta enam nende huvidele, lõid seitse osariiki lahku, moodustades Ameerika Riikide Konföderatsiooni. 12.aprillil 1861 tulistasid nad esimesed lasud Fort Sumteri pihta Virginias, paisates riigi kodusõtta. Tuginedes oma tööstuslikule võimsusele ja ülekaalule merel, said põhjaosariigid tõhusad eelised, kuid konföderatsioonid võitlesid orjapidamise kaitsel visalt neli aastat. Lõpuks kandis vilja vastase väljakurnamisele suunatud strateegia, päädides 1864 kindral Shermani „marsiga mere äärde“. Kodusõja lõpuks seisid lõunaosariigid varemetes ja pooled konföderatsiooni sõjamehed olid langenud. USA terviklikkus säilis ja orjapidamisele tehti lõpp. 

Arvan, et kriis Ameerika ühtsuse ja orjapidamise vastu küpses Ixioni opositsioonist Orcusele ja seda täiendas Uraani ja Orcuse vastaseis. Üheks peamiseks teguriks oli ka Uraan-Pluuto poolkvadratuur 1863.a. ja selle järgnenud taevamuster. Samuti Neptuuni asend sõjakas Jäära märgis (1861-1874).
4.03.1861.a pidas Lincoln ametisse pühitsemise puhul kõne. 8.04. alustas ta varustuslaevade saatmist Fort Sumterisse. Konföderatsiooni pooldajad tõlgendasid seda ettevalmistusena sõjategevuseks. 12.04.1861.a. kell 04.30 avasid Konföderatsiooni patareid tule.

12.04.1861.a. Konföderaatide väed pommitavad Chalestonis (Lõuna-Carolina) asuvat Fort Sumterit. Marss 6 kraadi Kaksikutes ühenduses Uraaniga ja see ühendus kvadratuuris Erisega Kalades ja Marsil ka kvadratuur Saturniga. Eris provotseeris tüli ja vaenu.                                                             Neptuun Kalades kvadratuuris Ixioniga Kaksikutes. Neptuuniga seostaks mustanahalisi, indiaanlasi ja kõiki teistsuguse nahavärviga rahvaid. Orcusel ühendus Varunaga Amburis. Ja Uraan asus samas positsioonis (Kaksikutes) kui ta oli sõltumatuse väljakuulutamise ajal. Täpsemalt jõudis Uraan Iseseisvuse Uraani kraadi 1.04.1861.a. Lõik Horoskoobi ajaloo raamatust..... Kui 4.07.1776.a rahvas leidis ühtsuse, kuni 1.04.1861.a., mil rahvas leidis end ühtsuse kaotamise äärelt – pisut vähem kui 84 aastat ja 10 kuud. Mõni päev pärast planeedi tagasipöördumist kraadi, kus see oli Ameerika Ühendriikide asutamiskaardil, puhkes kodusõda......



Sõjahetke AC 27 kraadi Kalades ühenduses Merkuuri ja Neptuuniga. Kuu ühenduses Arawaniga Sõnnis. Enne sõja puhkemist toimus Päikesevarjutus 20 kraadi Kaljukitses üsna Sekhmeti lähedal. Varjutuse päeval tegi retrograadne Hathor täpse ühenduse Pluutoga Sõnnis ja Bellona (sõjajumalanna) täpse opositsiooni Jupiteriga Lõvis. Aprillis kui sõda algas, oli Hathor taganenud (retrograadsus) Jäära märki ja oli ühenduses Americaga (916). Ja America jõudis ühendusse varjutuse aegse Musta Kuu positsioonile. Sõja puhkemise Must Kuu Jäärast tegi sõlmedega kvadratuuri Kaljukits-Vähk. Sõda algas päeval mil Neptuun just sisenes Jäära märki. 

Washingtonial ühendus Kuuga Sõnnis ja kaugele ei jää ka Pluuto. Veel võiks tähelepanu pöörata planeetide deklinatsioonile. See on planeedi asend taevaekvaatori suhtes. Vaatame peamiselt kolme-nelja  planeeti – Kuu, Marss, Uraan ja Pluutot. Kodusõja puhkemisel oli Kuu 20 kraadi Nord. See on ülalpool taevaekvaatorit. Marss 22 kraadi N. Uraan 21 kraadi N ja Pluuto 0.38 S. 
Ameerika mandril toimunud sündmustesse tuleks kaasata (annab lisainfot) ka regiooni indiaani mütoloogiaga seotud mõned väikeplaneedid – Quaoar, Teharonhiawako, Makemake, Haumea. Seda ka siis kui vaatleme Vaiksel ookeanil toimunud lahingu käike. Kodusõja käigus aastatel 1862-1864 tegi Uraan ühenduse Quoariga Kaksikutes sümboliseerides võitlust vabaduse eest. Nende opositsioon viitab vallutuslikele sõdadele. Napoleoni sõjad – Uraanil opositsioon Quaoariga. Järgmine Uraan-Quaoari opositsioon on aastatel 2038-2040. Kas see just sõda tähendab??

Kodusõja taevaseisud:Päike-Must Kuu ühendus Haumeaga Jääras 
Jupiteril ühendus Borasisiga Lõvis
Neptuunil täpne ühendus Sednaga Kalades 
Orcusel ühendus Chaosega Amburis   
Varunal opositsioon Ixioniga Kaksikutes  
Varda ühenduses Lõunasõlmega Vähis
Neptuunitagused väikeplaneedid põhiliselt kirjeldavad sõjaeelsele olukorrale maailmas. Nende roll on pikajalise ajalõigu kirjeldamine aga osalevad ka sõja alguse hetketes. Nende omavahelised aspektid ja märgipositsioonid viitavad võimalikele pingetele, mis on taevalaotuses tekkinud. Näiteks Venemaa ajaloos on Varuna ja Ixioni omavaheline side hästi jälgitav. Nende omavaheline ühendus loob, opositsioon lõhub. Ameerika asjades on Teharonhiawako ja Haumea tähtsus suurem kui  teistel. Aga see väide vajab pikka ja põhjalikku uurimist, et kinnitust leida. Üldiselt kauged tekitavad olukordi, mis on pikaajalised ja epohhilised. Olen seda meelt, et kui kunagi ei jäeta kasutamata Pluutot, siis peaks kaasama ka teised Neptuuni tagused.
   
Ameerika Ühendriikide progressiivne kaart:   AC 20 kraadi Kalades opositsioonis riigi Musta Kuuga
MC 24 kraadi Amburis opositsioonis riigi Merkuuriga   
Prog. Päike 5 kraadi Kaaludes riigi X majas sekstiilis riigi Põhjasõlmega  
Prog. Kuu 5 kraadi Jääras riigi IV majas trigoonis riigi Põhjasõlmega Lõvis  
Prog. Merkuur 27 kraadi Kaaludes riigi X majas täpselt riigi Americal 
Prog. Marss 16 kraadi Lõvis riigi VIII majas.

järgneb...

Kommentaare ei ole: