laupäev, 13. mai 2017

Marss ja sõda - 8



Antietami lahing 17.09.1862.a. See oli üks veriseim päev kogu Ameerika kodusõja käigus – oli põhjaosariikide suurepärane võimalus anda otsustav löök ja lühendada konflikti kestvust. Kuid see võimalus läks kaotsi põhjaosariikide vägede juhi kindral George Brinton McClellani kõhklemise tõttu ning Konföderatsiooni sõjaväe kindral Robert Lee`l õnnestus minema lipsata ja võitlust jätkata. McClennani ettevaatlikus lahingus oli läinud Ühendriikidele maksma võidu, mis võinuks lõpetada kodusõja 1862, mitte 1865.aastal.
Lahingu Marss 17 kraadi R Jääras opositsioonis Merkuuriga. Ehk oli see seis üheks kindral McClenni kõhkluse põhjustajaks. Tema kosmogrammis on Merkuuril opositsioon Saturniga Vähis. Nataalis veel Sekhmeti ja Bellona ühendus Skorpionis, Jupiteril opositsioon Pluutoga. Üldiselt loeti teda võimekaks sõjajuhiks aga.....
Samas ei häirinud see opositsioon (Marss op. Mer.) R. Lee tegutsemisele kaasa. Tema kosmogrammis on Marss trigoonis Päikesega. Merkuur Kaljukitses sekstiilis Saturniga Skorpionis. Antietami lahingu ajal tegi päeva Marss ühenduse tema Americaga. Kindral kaitses oma Ameerikat ja arusaama sellest. Lahingupäeva Päike oli tema Marsil Neitsis. See tagas vähemasti ellujäämise ja jõu olukorrast väljapääsu leida.
Lahingu Marsil sekstiil Must Kuu-Uraan ühendusega Kaksikutes, võimaldas ühel poolel lahing võita. 
Uraanil veel täpne ühendus Lõunasõlmega                                                                           
Orcusel ühendus Põhjasõlmega  
äikesel ühendus Saturniga Neitsis   
Merkuuril trigoon Uraaniga

1.01.1863.a. Homestead Act kuulutab orjad vabaks Konföderatsiooni osariikides. Marss 22 kraadi Jääras opositsioonis Jupiteriga ja sekstiilis Uraaniga Kaksikutes. Selle akti lähemal uurimisel võiks mängu tuua vabadust sümboliseerivad asteroidid.

Gettysburgi lahing 1-3.juuli 1863.a.  Konföderatsiooni väed saavad lüüa. Lahing tõi kaasa ühe kõige suurema hulga inimkaotusi kogu sõjas ja seda on peetud sõja üheks pöördepunktiks. Juhatas vägesid George Gordon Meade oma Potomaci armeed. Sellega lõppes Konföderatsiooni katse vallutada põhjasosariigid. Kokku kaotas elu 48 000 meest.
Lahing täiskuu ajal. Marss 10 kraadi Lõvis trigoonis Neptuuniga Jääras 
Uraanil ühendus Merkuuriga Kaksikutes trigoonis Jupiteriga Kaaludes 
Päikesel ühendus Ixioniga Vähis                                
Arawnil ühendus Sekhmetiga Sõnnis Bellona Neitsist kvadratuuris sõlmedega Ambur-Kaksikud         Uraan asus 22-ses kraadis Kaksikutes, kohas kus Ühendriikidel Isesesvusel asus Marss   
Kuu Kaljukitses kvadratuuris Jupiteriga Kaaludes


Kodusõja lõpp 9.05.1865.a. Marss 21 kraadi Vähis lähenevas kvadratuuris Saturniga Kaaludes. Marss Vähis on languses, pole eriti tugev ega üliaktiivne, positsioon on talle aga ebamugav.               Jupiteril üsna täpne opositsioon Uraaniga Kaksikutes. Rahu sümboliseeriv Pax täpses ühenduses Jupiteriga Amburis. Pobeda (vene k. võit) ühenduses Americaga Kaksikutes. 
Saturnil Kaalused trigoon Bellonaga Veevalajas.   
Veenus trigoonis Lysistrataga (sõja vastasus, naine, kes lõpetab sõja) Kaljukitses. Enne Kodusõja lõppemist toimus 21 kraadi Kaaludes Kuuvarjutus (11.04.1865). Selle kraadi lähedale jõudis mais Saturn. Varjutuse kraad oli opositsioonis sõja alguse Päikesega. 
Peale Kuuvarjutust toimus 25.04. 1865.a Päikesevarjutus Lõunasõlmel 5 kraadi Sõnnis.  Sõja lõpupäeval tegi Hathor sellele ühenduse ja Kuu opositsiooni varjutuse kraadile. 1860-datel jõudis Varuna, Chaos ja Orcus Kaljukitse märki, luues pinnase edasisele sihtidele nii teaduses, kultuuris kui geopoliitilises  arengus. Sõja lõpetamise Lõunasõlm 0 kraadi Sõnnis ühendus riigi Washingtoniaga. Sõda algas Kuuga Sõnnis (15.36), lõppes kui sinna kohale tuli Veenus (16.25). Sõda algas Pluutoga Sõnnis, lõppes kui Kuu tegi sinna opositsiooni.

Kodusõda algas Marsi, Uraani ja kinnistähe Aldebarani ühendusega Kaksikutes. See langes kokku sel ajal USA presidendiks olnud A. Lincolni IC-ga. Kodusõda lõppes ja Kuu oli sõja alguses Sõnnis, siis nüüd vastasmärgis Skorpionis. Ja Kuu deklinatsioon 10 kraadi S. Marss 23 kraadi N, Uraan 23 kraadi N ning Pluuto 0.59 S. Kuna Uraan ja Pluuto liiguvad aeglaselt, siis jälgida deklinatsioone võiks vaadata pigem kiirte planeedide puhul. Deklinatsioone jälgides võib ehk leida mingid seaduspärasused, mis sõdade algustel korduvad.
Mõned seosed sõja alguse ja lõpu vahel. Sõja lõpu Päike kvadratuuris sõja alguse Jupiteriga ja trigoonis alguse Põhjasõlmega. 
Sõja lõpu Veenus ühenduses alguse Kuuga.
Sõja lõpu Marss kvadratuuris sõja alguse Päikesega. 
Sõja lõpu America kvadraturis alguse Saturniga.

Blogi teksti paigustusega siia on probleeme, mingi kamm sees, mida pole õnnestunud vältida ega ka põhjuse üles leida. Vabandan.

järgneb...

Kommentaare ei ole: