pühapäev, 23. aprill 2017

Marss ja sõda - 6



Nende väheste näidete põhjal oli näha, et mu eeldus pidas paika. Marss enamasti disharmoonilistes aspektides. Erinevates märkides ja kraadides. Mingit ühist joont nagu pole või siiski on? Väheste seepärast, et ajaloolased on välja arvutanud, et väga vähe on neid aastaid kui kusagil ei toimu sõda või mõni lahing. Kui välja tuua kõik sõjad siis läheks nimekiri lõpmatult pikaks. Ühele tegijale ülejõukäiv ülesanne. Seega on Marsil pea igal ajal tegevust. Ja Marss ei ole üksinda see peamine sõja vallapäästmise tegur. Alati osalevad selles ka teised planeedid. Igale sõjalisele konfliktile eelneb teatud taevamuster, mis hakkab „idanema“ ja „küpsedes“ vallandub sõjas. Marss oleks siis nagu üheks päästikuks. Sõda on tagajärg. 

Kui Marss on Päikesega heas aspektis, võimaldab ta sõjaväele edukat tegevust, lahingu või sõja võitu. Siin äratoodud näidetest mahub selle väite alla Võitmatu Armaada lahing, kus Päikesel on ühendus Marsiga Kaksikutes. Ühendus ehk konjunktsioon kannab endas nii positiivset kui negatiivset energiat. Antud juhul soosis fortuuna inglasi. Võimalik, et asteroid Hispania ühendus Musta Kuuga oli üheks väikeseks teguriks nende kaotuse põhjuseks. 

Põhjasõja Narva lahingu ajal oli Marsil sekstiil Päikesega ja ka Pluutol trigoon Päikesega. Taevamuster soosis siis rootsi vägesid. Veel harmooniline side Päikese ja Marsi vahel oli Ameerika Iseseisvussõjas, Marsil trigoon Päikesega. Sekstiil Päikese ja Marsi vahel oli Vene-Rootsi sõjas 1788.aastal. Trigoon Päikese ja Marsi vahel oli ka Vene-Türgi (1828-1829.aastal) Akhalzici lahingus. Ka väejuhtide kaartides Päikese-Marsi harmooniline seis tagab oskusliku ja lahingus strateegilise õige valiku tegemist. Näiteks Ameerika Kodusõja lõunaleeri väejuht R.E. Lee kosmogrammis on Päikesel trigoon Marsiga. Seevastu Päikese-Marsi disharmoonia, kui neid kahte pingestab veel mõni planeet, väljendub tõsist ja karmi sõda või lahingut. Waterloo lahingu alguse kaart seda kinnitab.
Marss on eriti aktiivne ja toimeks kui ta liigub direktiivselt ja selle liikumise jal on tal aspekte temast kaugemal asuvate planeetidega. Alljärgnevalt näited nende sündmuste kohta, mida siin artiklis pole lähemalt kajastatud: 

Veebruar 1871 Marss 8 kraadi Kaaludes kvadratuuris Saturniga – Preisimaa võit Prantsusmaa üle. August 1877.a. Marss Kalades ühenduses Saturniga – laiaulatuslikud streigid USA raudteevõrgustikus. Omamoodi „sõda“ oma õiguste eest. September 1894 Marss Sõnnis opositsioonis Uraaniga – Hiina-Jaapani sõda. November 1896 Marss Kaksikud/Vähk – kreeklaste ülestõus Kreeta saarel. 9.mai 1903 Marss 28 kraadi Neitsis kvadratuuris Uraaniga – serblaste ülestõus ja kuningliku pere hukkamine. 29.detsember 1911 Marss 25 Sõnnis trigoonis Uraaniga – revolutsioon Hiinas;  rahvarahutused Nikaraguas. Veebruar 1914 Marss Vähis ühenduses Pluutoga – aprillis konflikt USA ja Mehhiko vahel. 17.juuli 1922 Marss 12 kraadi Amburis kvadratuuris Uraaniga – türklased ajavad riigist välja kreeklased. Juuni 1937 Marss Skorpionis opositsioonis Uraaniga – Jaapan tungib Hiinasse.

Aprill 1965 Marss Neitsis ühenduses Uraan-Pluutoga opositsioonis Saturniga – Dominikani kriis. Aprilli lõpp 1969 Marss Amburis kvadratuuris Pluutoga  - algas Põhja-Iirima kodusõda. November 1975 Marss Vähis trigoonis Uraaniga – algas Beiruti kodusõda. 12.august 1986 Marss Kaljukitses ühenduses Neptuuniga – USA saadab väed Boliiviasse, mis on haaratud „narkosõjast“. Ja taolisi näiteid võis tuua hulgi. Marss nii dis- kui harmoonilistes aspektides pea alati sekkub ja põhjustab konfliktide, sõdade tekkimistesse.

21.sajand. Toon ära mõned Marsi aspektid teiste planeetidega. Kuupäevade järgi saab igaüks leida mõne sündmuse, mis iseloomustab seda seisu. Kas seisule järgnes mõni sõjaline konflikt või mõni poliitiline sündmus. Toon ka ise ära mõned sündmused. 19.juuli 2001 – Marss 16 kraadi Amburis opositsioonis Veenus-Saturniga, ühenduses Pluutoga – V. Putin pidas esimese pressikonverentsi välismaa ja vene ajakirjanikele. 27.september 2003.a. Marss 1 kraadi Kalades ühenduses Uraaniga ja opositsioonis Jupiteriga – suur elektrikatkestus Itaalias. Sündmus puudutas 56 miljonit inimest.
30.jaanuar 2008.a. Marss 25 Kaksikutes opositsioonis Pluutoga, trigoonis Neptuuniga ja Marsil ühendus USA radixi Marsiga – Davosis toimus ülemaailmne majandusfoorum kus tunnistati ka, et maailma on suures majanduskriisis. 24.jaanuar 2012.a. Marss 24 Neitsis opositsioonis Uraaniga, ühenduses USA Neptuuniga – Davosis järjekordne majandusfoorum. Egiptuses tühistati 30 aastat kehtinud eriolukord. 20.mai 2014.a. Marss 10 kraadi Kaaludes opositsioonis Uraaniga, kvadratuuris Pluutoga, ühenduses USA Saturniga – Tais toimus (22.mai) riigipööre.  Ukrainas Donetski ja Lugansk kuulutasid välja Uusvenemaa vabariigi (24.mai). Väike ülevaade näitas, et kui Marsil on aspekt kaugemate planeetidega ega siis nende päevade lähedal eriti suuri sündmusi ei toimu. Oleneb ka sellest, mida keegi suureks või väikeseks sündmuseks peab, kui tähtis on ta maailmale või konkreetsele riigile. Võimalik, et Marsi aspektid on eelmäng edasisele millegi suurema toimumisele.  

Mis edasi? Lähiaastate Marsi seisud ja aspektid. Kas siis toimub midagi olulist või ei, saame näha. 27.august 2018.a. Marss 29 Kaljukitses kvadratuuris Uraaniga, ühenduses USA Pluutoga 9.september 2020.a. Marss 29 Jääras kvadratuuris Saturniga. 14.november 2020.a. Marss 16 Jääras kvadratuuris Pluuto/Jupiter.30.oktoober 2022.a. Marss 26 Kaksikutes kvadratuuris Jupiter/Neptuun, ühenduses USA Marsiga.12.jaanuar 2023.a. Marss 9 Kaksikutes ühenduses USA Uraaniga. 6.detsember 2024.a. Marss 7 kraadi Lõvis opositsioonis Pluutoga.

Kõrvuti troopilise kaardi kõrval võiks kasutada ka sideerilist kaarti. Mina siin seda ei tee aga proovige ise ja ehk annab see mingit lisainfot juurde. Artiklis pole kasutanud ka kraadide valitsejaid. Ka nendel on oma koht ja mõju.
Oluline on ka Kuu. Väga sageli algab sõda või suurem lahing kui Kuu teeb ühenduse mõne planeediga. Enamasti Jupiteriga ja temale järgnevate planeetidega. Seda on näidetes näha kui teha kaart ja vaadata. 

Ülemaailmse tähtsusega sündmused toimuvad alati siis kui sõjaplaneet Pluuto on taevaekvaatori suhtes kas kõrg-ja madalseisus.  Kas sündmus üldse toimub või ei, sõltub veel teistest seisudest. Maailmasõjad ei saa toimuda enne, kui maailm ei ole veel ühinenud ühtseks terviklikusks majandus- ja sõjaliseks süsteemiks. Maailmasõja moodi on rohkem 1805-1815 Napoleoni sõjad. Tema sõda oli laiaulatuslik ja toimus Pluuto madalseisu järel. Sellele planeedi kõrg- või madalseisu ja seosele sõdadega juhtis tähelepanu juba 20 aastat tagasi ajaloolane ja astroloog V. Põldma.

Igat siin artiklis äratoodud sõjalise sündmuse tausta tuleks lähemalt uurida, et aru saada, miks miski algas. Mis tingimused maailma poliitikaareenil valitseid. Abiks siis internet. Kui kasutada Vikipeediat siis peab arvestama sellega, et seal kõik andmed ja kirjeldused ei pruugi olla sada protsenti õiged. Vigu ja vasturääkimisi üksjagu sees. Aga vaatamata sellele on siiski mingi info olemas ja kergem mõista, miks sõda või muu kriis alguse sai. Siin seda suure mahu tõttu ei saa ära tuua, piirdume lühiseletustega ja rohkem panen rõhku astroloogilistele seisudele.

järgneb...

Kommentaare ei ole: