teisipäev, 2. august 2016

Neli Neptuunitagust



Blogi on lõpetamas suvepuhkust. Tasapisi hakkab ühet-teist kirjutistena midagi ka ilmuma. Alustuseks minu lemmikutest, kaugetes väikeplaneetidest, mis asuvad Neptuunitagusel orbiidil.



Tutvustamisele tulevad need kaugeid Neptuunitagused, mis seni pole minu poolt  kajastamist leidnud või on neid vähemal  määral mainitud. Nendeks on hiljuti nime saanud Praamzius ja Mors-Somnium ning Varda ja Manwe. Kõik nad on TNO klassi kauged asteroidid, mis liiguvad Kuiperi vöös. Aga neist Mors-Somnium on plutiino, teised on kubevanod.

420356 Praamzius          
Discovered 2012 Jan. 23 by K. Cernis and R. P. Boyle at Mount Graham.
Praamzius is the oldest and highest Lithuanian god related to the creation of the world. He is the god of the sky, peace and friendship in Lithuanian mythology.

Google tõlge. 420356 Praamzius Avastatud 2012 23. jaanuar K. Cernis ja R. P. Boyle Mount Graham.
Praamzius on vanim ja suurim Leedu jumal seotud maailma loomisest. Ta on jumal taevas, rahu ja sõpruse Leedu mütoloogia. Nime sai 22.06.2016.

341520 Mors-Somnus          
Discovered 2007 Oct. 14 by S. S. Sheppard and C. Trujillo at Mauna Kea.
Mors and Somnus are twin gods of the underworld and offspring of Nox. Mors is the Roman personification of death and Somnus is the Roman personification of sleep. This object is an equal-sized binary in resonance with Neptune.



Google tõlge. 341520 Mors-Somnus Avastatud 2007 14. oktoober S. S. Sheppard ja C. Trujillo Mauna Kea. Mors ja Somnus on twin jumalad allilma ja järglased Nox. Mors on rooma personifikatsioon surma ja Somnus on rooma personifikatsioon magada. See objekt on võrdne suurusega binaarne resonantsi Neptuun.  Allilma ja Surma Rooma jumal. Nime sai 2.06.2015. 

Mors-Somnium on rooma allilma ja surma jumal. Seega peaks ta osalema paljudes negatiivsetes maailma sündmustes nagu sõdade algus, suurkatastroofid, ekstremaalsed loodusõnnetused aga ka mõnede suurobjektide avamisel.

174567 Varda          
Discovered 2003 June 21 by J. A. Larsen at Kitt Peak.
In J.R.R. Tolkien's mythology, Varda is the queen of the stars, the star-kindler. She is the deity who, prior to the birth of the first humans, created the stars and constellations. She also set the vessels of the Sun and Moon upon their appointed courses above the girdle of the Earth. Ilmarë is Varda's handmaid. Ilmarë: Secondary discovered in 2009 by K. S. Noll et al. using the Hubble Space Telescope.

Google tõlge. 174567 Varda Avastatud 2003 21. juuni J. A. Larsen juures Kitt Peak.
In põhinevad JRR Tolkieni mütoloogias Varda on kuninganna tähed, täht-Kindler. Ta on jumalus, kes enne sündi esimesed inimesed loodud tähed ja tähtkujud. Ta püstitas ka laevade Päikese ja Kuu peale nende määratud kursuste eespool vöö Maa. Ilmarë on Varda teenija. Ilmarë: Keskharidus avastas 2009. aastal K. S. Noll jt. kasutades Hubble'i teleskoobi. 

Veel infot Varda kohta. https://en.wikipedia.org/wiki/Varda
385446 Manwë          
Discovered 2003 Aug. 25 by M. W. Buie at Cerro Tololo.
Secondary (385446) I = Thorondor discovered in 2006 by K.S. Noll et al. using the Hubble Space Telescope. In J.~R.~R. Tolkien's mythology, Manwë is foremost among the deities who rule the world. Manwë takes special responsibility for the air and winds. He resides in the Undying Lands across the western ocean from Middle Earth. For intelligence of events in Middle Earth, Manwë relies on the kingdom of eagles led by Thorondor.




85446 Manwë Avastatud 2003 25. august M. W. Buie Cerro Tololo.
Keskharidus (385446) I = Thorondor avastas 2006. aastal K. S. Noil et al. kasutades Hubble'i teleskoobi. J. ~ R. ~ R. Tolkieni mütoloogias Manwë on eelkõige nende hulgast jumalused, kes valitsevad maailma. Manwë võtab vastutav õhk ja tuul. Ta elab surematu Lands kogu Lääne ookeani Lähis Maa. Luure sündmusi Lähis Maa, Manwë tugineb kuningriigi kotkad eesotsas Thorondor.

Näited siis kronoloogilises järjestuses. Valisin välja mõned peamised ja olulisemad ning erinevaid sündmusi, mis on meie maailma ja ühiskonna arengus olnud olulisemad, millel on pikemad tagajärjed või muidu tähtsad.

Bastille vallutamine 14.jul.1789.a. kell 04.30.Varda ühenduses MC-ga Jäära ja opositsioonis Chaosega. Mors-Somnium ühenduses Chironiga Kaksikutes. Manwe ühenduses Neptuuniga Kaaludes.
Suessi kanali avamine 17.nov.1869.a. Kanali ehitamise käigus hukkus üksjagu inimesi. Mors-Somnium 18 kraadi Kaaludes opositsioonis Neptuuniga.

FBI asutati 26.jul.1908.a. Huvitav, et 39 aastat hiljem asutati samal kuupäeval CIA. Mors-Somnium Skorpionis kvadratuuris Jupiteriga Lõvis. Praamzius Kalades kvadratuuris Pluutoga Kaksikutes.
Atendaat Sarajevos (28.06.1914), mis oli aiendiks I Maailmasõda vallapäästmisel. Mors-Somnium ühenduses Gravesiga Skorpionis ja trigoonis Neptuuniga Vähis. Sõda ise puhkes kuuaega hiljem lõkkele. Sõda lõppes 11.11.1918.a. Mors-Somnium ühenduses Merkuuriga Amburis ja Varda Neitsis sekstiilis Päikesega Skorpionis.

Panama kanali avamine 15.aug.1915.a. Mors-Somnium 27 kraadi Skorpionis täpses trigoonis Jupiteriga Kalades (suurehitis, mille käigus sai hukka palju ehitajaid ja seda toonitab ka Mors-Somnium opositsioon Ceresega (töölisklass)). Mors-Somnium trigoonis Neptuuniga Lõvis.
Fatima sündmus, toimus 13.okt.1917. Mors-Somnium 0 kraadi Amburis ühenduses Veenusega ja väikeasteroid Lutheraga.

20.jaan.1942..a Wannsee konverentsil arutasid natsid kurikuulsat „juutide küsimuse lõpplahendust“. Praamzius ühenduses Marsiga Sõnnis, kusjuures Marss on kvadratuuris Päikesega Kaljukitses ja täpses kvadratuuris Pluutoga Lõvis. Vardal ühendus Ixioniga Kaaludes.
23.april.1942.a. asutati Pentagon. Vardal täpne ühendus Ixioniga Kaaludes, Praamziusel ühendus Veenusega Sõnnis, Mors-Somnium opositsioonis Marsiga Kaksikutes.

Tuumaajastu algus kui katsetati esimest aatompommi, 16.juul.1945.a. Mors-Somnium 29 kraadi Amburis täpne kvadratuur Quaoariga Neitsis. Surm kui looming,
Trumani doktriin, külma sõja algus (12.03.1947). Mors-Somnium Kaljukitses ühenduses Musta Kuuga. Praamzius Sõnnis kavadratuuris Pluutoga Lõvis.
CIA asutati 26.jul.1947.a. Varda ühenduses Neptuuni ja Ixioniga Kaaludes, Praamzius opositsioonis Jupiteriga Skorpionis. Rahust ja sõprusest selle organisatsiooni puhul raske rääkida, hoopiski teised ülesanded neil.

Hipiajastu üks suurimaid sündmusi oli Woodstocki rokkfestival, mis toimus15.aug.1969.a. Mors-Somnium 0 kraadi Veevalajas täpses ühenduses Ceresega, trigoon Uraaniga. Ka siin on ülekaal rahul ja sõprusel. Praamzius ühenduses kentaur Nessusega aitas kaasa Nessuse negatiivse olmuse vähendamisele. Mors-Somnium siin oma printsiipide rolli välja ei ilmutanud.
Müncheni olümpiamängud 1972, terroriakt israeli sportlaste vastu. Praamzius ühenduses Memoriaga Kaksikutres. Varda ühenduses Karmaga Skorpionis. Mors-Somnium opositsioonis Hel`ga Lõvis ja Chaos ühenduses Olympiadaga Jääras.

Ebola viiruse puhangu algus, 26.aug.1976.a. Varda täpses ühenduses Põhjasõlmega Skorpionis ja ühendus ka Uraaniga. Mors-Somnium opositsioonis Saturniga Lõvis. Ebola taaspuhkes 2013 aasta lõpus. Mors-Somnium ühenduses Hygiega Sõnnis. Varda Amburis kvinkunksis Jupiteriga Vähis.
5.juuni 1981.a. Teatati aidsi haiguse olamsolust. Mors-Somnium 22 kraadi Veevalajas trigoonis Pluutoga Kaaludes, seos seksuaalsusega, mis võib kaasa tuua surma, on olemas. Laia tuntuse aidsist tagab Varuna täpne ühendus Päiksega Kaksikutes.

Atendaat Egiptuse presidendi Anvar Sadati vastu 6.okt.1982.a Vardal ühendus Jupiteriga Skorpionis. Sama aasta mais sooritati ka atendaat paavst Johannes Paulus II vastu (12.05). Mors-Somnium täpne trigoon Pluutoga. Päikesel sel päeval ühendus Vaticanaga Sõnnis! Sama aasta novembris suri Breznev (10.11). Mors-Somnium 12 kraadi Veevalajas ühenduses väikeasteroid Russiaga. Vardal täpne ühendus Merkuuriga Skorpionis. Nendes sündmustes on peamiselt põlvkondlikud seosed, kaugete aspektid Jupiteri ja Pluutoga. Nad nähtvasti sümboliseerivad nende isikute ajastu ja eksistentsi lõppu, millele järgnevad muutused riigikorras. Isikute puhul peaks vaatama ka nendes sünnikaarte, kas on seoseid.
Berliini müüri langemine, 9.nov.1989.a. Mors-Somnium 5 kraadi Kalades ühenduses sündmuse alguse MC-ga. Siin tuleb mängu üks rahu ja sõpruse esindaja Praamzius, mis ühenduses Jupiteriga Vähis. Tolle aja sündmustes olid tähtsal kohal Ixioni ja Quaoari ühendus Skorpionis. Müüri langemise ajal oli nende kahega ühenduses ka Varda. Sama ühendus oli ka müüri ehitamise alguses (13.08.1961). Siis Mors-Somnium lähenes Kaljukitses Jupiter-Saturn ühendusele.

CERN-i esmane käivitus 10.sept.2008.a. Mors-Somnium ühenduses Erisega Jääras. Varda ühenduses Pholusega Amburis. Siiamaani pole kiirendit õigesti käima saadud. Ehk tingib seda Saturni ja Uraani vastasseis? Restart tehti 3.juunil 2015.a. Siis Mors-Somnium oli käivitamise momendil MC lähedal Sõnnis ja Varda opositsioonis Marsiga Kaksikutes.

Poola presidendi hukk lennukatastroofis (10.04.2010). Mors-Somnium ühenduses Päike/Varssaviaga Jääras. Manwe ühenduses Jupiteriga Kalades ja Praamzius ühenduses Marsiga Lõvis. Mors-Somnium kui üks surmajumalatest on siin näitaja. Praamzius kui rahu ja sõpruse esindaja sai tugeva tagasilöögi Marsi negatiivsest selle päeva energiast. Poola-Vene suhted kõvasti jahenesid. Marss on õnnetuse hetkel saatuse sõrme tipuplaneet, aluse moodustavad Kuu ja Pluuto. Vardal opositsioon Chaosega Kaksikutes ja täpne kvadratuur Päikesega. Sel päeval olid üldse karmid seisud, Must Kuu ühenduses Icarusega Veevalajas, Graves ühenduses Põhjasõlmega Kaljukitses ja Moiraga ühenduses Lõunasõlmega. Charybdisel täpne ühendus Pluutoga Kaljukitses.

Seakatk avastati juunis 2014 Poolas, Leedus, Lätis, Valgevenes ja Venemaal. Eestis Juulikuus. Vardal ühendus Karmaga Amburis, Mors-Somnium Sõnnis opositsioonis Marsiga.
Malaysia Airlines 370, lend kus lennuk jäi kadunuks ja pole siiani vrakki leitud (8.03.2014).  Lennuk startis natuke peale südaööd. Mors-Somnium ühenduses Daedalusega Jäär/Sõnn piiril, Manwe ühenduses Päikesega Kalades. Varda kvadratuuris Päikesega Kalades. 

Lend MH 17, mis Ukraina kohal alla tulistati (17.07.2014). Mors-Somnium ühenduses Kiieviga Sõnnis, surmateade pealinna riigis juhtunu kohta, nii võiks seda aspekti ka tõlgendada. Vardal ühendus Karmaga Amburis. Kuigi kaugetel on mõningad seosed lennukatastroofide planeetidega, siiski arvan esialgu, et nende kaugete osa on teise või isegi kolmandajärguline. Ka kahe USA süstiku hukkumisel kauged oma osalusega välja ei paistnud. Et seda osalust lennuõnnetustes kinnitada tuleb siiski hulgi õnnetuste kaarte läbi vaadata, et väitele kinnitust leida või oma arvamust muuta.

Ukraina-Venemaa sõda, Minski vaherahu kokkulepe 15.02.2015. Praamzius Lõvis opositsioonis Russiaga. Lõvis on ka Jupiter, mis jääb 4 kraadi kaugusele Praamziusest. Mors-Somnium ühenduses Pandoraga Sõnnis. Varda trigoonis Jupiteriga. Teatud määral uuritavad oma printsiipe rakendavad.

järgneb...

1 kommentaar:

Abhi ütles ...

Sa lase googlel edaspidi vene keelde tõlkida. see on kvaliteetsem. ja siis parandad paar väikest viga ära ja tõlgid ise eesti keelde. saab väga hea.