laupäev, 13. august 2016

Momus



Praegusel ajal, kui inimkond laias laastus jaguneb kaheks suureks leeriks, kus ükspool kõike maha teeb, vihkab, põlgab, mustab, valetab, vassib, paneb kõigele rämpsilte juurde,  kadetseb, laidab, norib jne. Ja teine pool, kes kõike lubaks - lõputult põgenikke Euroopasse, pooldavad seksuaalselt teistsuguse orientatsiooni, ultraliberaalsust, üldist sallivust, GMO jne. Seda saaks ka ühe taevase kauge väikeplaneedi abil vaadelda, millal ta hakkas oma mõjult aktiivselt tegutsema ja kas tema roll on ikka märkimisväärne. Selle asteroidi printsiipideks on kriitika, iroonia, huumorimeel, agressiivne satiir, sallivus ja mittesallivus jms. Ja tema märksõnad oleksid: sarkasm, iroonia, mõnitamine, viha, satiir, laitus, norimine, sõimamine, pidev rahulolematus jms.. Zeus aja ta nende iseloomu joonte pärast Olümpiast välja. Kreeka mütoloogias läks vihast lõhki, kui ta ei leidnud Aphrodite juures ühtegi puudust.

See (nimetu, ametlikku nime veel pole, on ainult välja pakutud nimevariant) kauge asteroid on Momus või ka Momos. Nr. 84522 (2002 TC302), mis käesoleval ajal liigub Sõnni 12-s kraadis. Tiir ümber Päikese 409 aastat. Avastati 9.10.2002. Massiline põgenike vool algas siis kui Jupiter sisenes Neitsi ja tegi opositsiooni Neptuunile. Ja Saturn oli opositsioonis selle Momosega. Samal ajal oli Momos ka Pluutoga trigoonis. 2015 sügisel oli Jupiter trigoonis Momosega.



Igal sügisel oktoobris on Momos opositsioonis Päikesega. Kõige lähemal Päikesele (perigees) on ta 2059.aastal. Momose avasamise kosmogrammis on tal ühendus Marsiga koos eksalteeritud Merkuuriga (terav keel ja kiire taip) Neitsis kvadratuuris Saturniga Kaksikute viimases kraadis. Momus on saatuse sõrme tipuplaneediks, aluse moodustavad Merkuur/Marss Neitsis ja Kuu Amburi alguses. Veenus on pagenduses Skorpionis. Need seisud annavad üldisele foonile jäikuse. Momus on emotsionaalselt ülekoormatud, pole endas kindel ja vajab pingelangust läbi sõnade. Pehmendavaks on Päikese poolsekstiil Veenusega. Ehk ka trigoon Chironiga. Momus on satiir ja kriitik, kuid ta kirglikult vajab armastust ja üldist heakskiitu.

Momose peamine õppetund oleks vast selline: „kes näeb ainult puudusi ja ei näe nende põhjusi, see näeb mõttemaailma ainult pooleldi. Kui aga ta näeb puuduste põhjusi, siis ta näeb maailma tervikuna ja tema raev võib muutuda kõige õrnemaks seisuks.

Arvan, et tasub seda Momost lähemalt uurida, kuidas ta on väljendunud maailma asjades ja missugustel isikutel välja paistab. Eeldavasti on Momus väljendunud kriitikultel, satiirikutel, humoristidel. Ta näitab palju on inimeses huumorisoont, kuidas ta end läbi Merkuuri väljendab, kui terav on ta sõnakeel.

Ühe meie astroloogi arvamus Momose kohta on järgmine......Väga huvitav! Just nende teemade sügavuti mõistmisega oleme koos kaaslasega tegelenud viimased ajad - need on lihtsalt ennast avanud igasugusel erineval kombel ja need on toonud väga palju taipamisi.
Selle taevakeha avastamine avab sel juhul need teemad inimkonna alateadvusest ja laseb neil ümber sündida samuti nagu seda on teinud kõik eelnevadki.
Hetkel muidugi alles maadleme kõigi Pluuto tagustega.

Kui Uraan avanes nagu vabadusvõitlus ja lõhkumine ja tõi teadvusele uuendamise võime (pärast ilmutamist negatiivist), Neptuun toob enesekaotusest äratundmisse ja suuremasse ühtsusse pööramist, Pluuto toob surma tagant uuestisündi, Eris tülide tagant vastuolude ületamist, Haumea uhkusest ja häbist vaba vaimset hingamist ja eneseväärikust, Makemake toob eraldatud peale kontakti kehaga ja oma jumalike juurtega jne. jne.
Siin töötab see asjaolu, et kõik mis kosmosest avastatakse, avastatakse nagu alateadvusest - seni ilmutamata alalt ja just nagu fotode puhul - avastamine annab võimaluse see teema ilmutada.

Ilmutamises ta aga pöörab - negatiivist positiiviks - tegelikult avab mõlemad pooled nägemisele ja nii saab tekkida terviklik äratundmine teemast.
Nii küpseb meie individuaalne teadvus ilmutama üha sügavamaid olemuse kihte ja nii küpseb individuaalsuste toel ka kollektiivne teadvus oma ilmutusvõimes - võimes mõista seda mida toob eluga kaasa hingamine - kahepoolsus, liikumine varju ja valguse vahel, tähelepanu liikumisega kaasnev jagamise ja kogumise dünaamika.
Sedavõrd külluslikus ruumis tekitab tähelepanu teekondi ja ka hulgaliselt tähelepanematust, mis koguneb ja avaneb vastavalt sellele dünaamikale.
See Momos võib siis ilmselt avada inimesele tema alandatuse, rahulolematuse ja pettumuse tagant antud teemasse märksa sügavama mõõtme - rahul olematus?
Võime leida endast see välise maailma ees taganemise algus ja põhjus?
Mõista analüütilist teekonda sedavõrd sügavuti, et see saab teadvustamises ületatud?
Mida tähendab, kuidas tekib ja kuidas ületada vaimset kaitset?
Veel arvab astroloog, et siiski tahaks rõhutada seda, et kaugete planeetide ühendused ei sobi lihtsalt siltide kleepimiseks ja asjade välise näoga piirdumiseks - see samalaadne nagu et Pluuto aspekt on neil, kes surevad ära või Neptuuni aspekt neil kes lähevad hulluks. Pigem on tegemist nendega, kelle kogemuses teema aktiveerub ja nad on kõige täiega aktiivses teadvustamise protsessis sellega seoses. Neil on kogemuslik ligipääs, milles info ei jää ainult infoks vaid tungib kogemuse läbi sügavama äratundmiseni kui hästi läheb.....

Eeldades siis, et igasugust masti kriitikutel, satiirikutel, humoristidel ja karikaturistidel peaks Momus rohkem olema väljendunud. Vaatasin läbi 30 isikut, kes nende aladega tegelevad või on tegelenud, leidsin kosmogrammide järgi, et pea kõigil on Momus aspekteeritud. Silma torkas see, et palju on Momosel aspekte Chironi ja Merkuuriga. Chiron on muu kõrval seotud nii huumori kui satiiriga. Ses mõttes pole see üllatav. Ka Merkuur on omal kohal. Paar erilisemat näidet: Filmikriitik Ilmar Raag, Momusel ühendus Chironiga Jääras. Karikaturist Eiffel, Momusel ühendus Chironi ja Päikesega Veevalajas. Karikaturist Urmas Nemvalts, Momusel ühendus Chironiga Jääras. 

Satiiri on viljelenud Moliere, temal Momus 26 Sõnnis ühenduses Lõunasõlmega ja trigoon Päikesega. Voltaire, Momus 1 Kaaludes kvadratuuris Saturniga ja sekstiil Päikesega. Tammsaarel Momus 3 Veevalajas kvadratuuris Neptuuniga. Näitlejad, kes filmides huumoriga esinevad. R. Atkinson, temal Momus 21 Kalades sekstiilis Merkuuriga, trigoon Saturniga ja ühendus Marsiga. C. Chaplin, Momus 11 Veevalajas kvadratuuris Marsiga. B. Hill, momus 2 Kalades sekstiilis Merkuuriga.
Kuulsad kriitikud. C. Baudelaire, Momus IV majads kvadratuuris Merkuuri ja Marsiga. M.Puzo, Momus ühenduses Uraaniga ja sekstiilis Marsiga. G.Shaw, Momus VIII majas opositsioonis Kuu, Merkuuri, Neptuuniga. V. Woolf, Momus ühenduses Päikesega X majas. K. Vonnegut, Momus III majas trigoonis Merkuuri ja Jupiteriga. J. Hasek, Momus ühenduses Kuuga. Näitleja Eddie Murphy, Momus VIII majas ühenduses Merkuuriga ja sekstiilis Saturniga.

Meie oma karikaturistid. R. Tiitus, Momus 20 Veevalajas ühenduses Lõunasõlmega, sekstiil Merkuuriga ja trigoon Pluutoga. H.Valk, Momus 10 Kalades kvadratuuris Chironiga ja ühenduses Saturniga. H.Ernits, Momus 21 Kalades ühenduses Merkuuriga. R.Ohalu, Momus 4 Kalades kvadratuuris Päikesega.
Poliitikud, kes sageli kõiki teisi kritiseerivad, peale oma erakonna või enda. Martin Helme, Momus 7 Jääras opositsioonis Pluutoga, kvinkunks Uraaniga ja poolsekstiil Jupiteriga. Mart Helmel Momus 18 Kalades kvinkunksid Neptuuni ja Pluutoga. Jaak Madison, Momus 18 Jääras ühenduses Merkuuriga, kvadratuuris Neptuuniga. S.Kallas, Momus 17 Kalades trigoonis Marsiga, kvinkunks Pluutoga. T.Rõivas, Momus 9 Jääras opositsioonis Veenusega. K. Simson, Momus 6 Jääras kvadratuuris Merkuuriga. E. Nestoril on Momusel Marsitaguste planeetidega kõigiga aspektid. Edgar Savisaar, Momus 20 Kalades kvadratuuris Chironiga ja binovill (80) Päikesega.

Momus on praegu Sõnnis ja peenelt naeruvääristatakse naissugu. Naine olla see, kes lihtsalt niisama tunneb end naisena... EKRE evib suht palju Sõnne ja ka neid irvitatakse meediaruumi ülima mõnuga kuritarvitades.
Momus toob pinnale välja kõik ühiskondlikud puudujäägid, naerab nad välja. Ta on sotsiaalne satiir ja sarkasm. Tüüpiline Momuse väljendus on multiseriaal South Park ja ka seriaal Simsonid. Neis naerdakse välja nii ameerika kui ka muu maailma kultuuri puudujääke. Kritiseerib mitmeid tabuteemasid ja veendumusi. South Parki loojal endil on Momus opositsioonis Veenuse, Merkuuri ja Uraaniga.
Mundaani sündmusi tuleb veel uurida ja vaadata. Momus Jääras oli aeg, mil õitses globaalne kuri iroonia ja agressiivne satiir. Andis ka tugevat poliitilist värvingut. 1991.a EV kaardis on Momus 19 Jääras kvadratuuris Põhjasõlmega. EW kaardis on ta 28 Veevalajas VI majas kvinkunksis Marsiga ja 4 kraadise orbiga ühenduses Uraaniga. 2030 peaks toimuma uus märgivahetus, liigub Kaksikud märki? Tunda on püssirohu lõhna.


Kommentaare ei ole: