esmaspäev, 26. oktoober 2015

Valge laev - 9



„Viking Sally“ anti üle tellijale 29.juunil 1980. Teistel andmetel 20.juunil 1980.a. Kuid kuupäev 29.juuni esineb enamikes  dokumentides sagedamini. Päikesel seskvadratuur Uraaniga, kvintiil Saturniga, sekstiil Jupiteriga.Veenusel opositsioon Neptuuniga, mõlemad retroliikumises ja mõlemad planeedid kavadratuuris Marss-Saturn ühendusega Neitsis – T kvadratuur.Veel on Marss-Saturnil ühendus Leviathaniga Neitsis. Üleandmise Päike trigoonis kiilupanemise Lõunasõlmega. Merkuur (R) asub 25 Vähis, üks kraad vähem kui hukkumise ajal asus Marss. Kuu Kaljukitse märgi teises dekaadis, hukkumise ajal jõudsid sinna Uraan ja Neptuun. Kuu tegi läheneva opositsiooni Merkuurile, Sednal ühendus Salli`ga Sõnnis. Veenus samas märgis ja retrograadne, kui ta oli laeva vettelaskmisel – Kaksikutes.



Laeva Eestile
Laeva ostis Estline Marine Co Ldt, mis registreeritud Küprosel, 15.jaanuril 1993.a. ja prahtis selle meeskonnata Eesti laevandusfirmale E-Liini AS-le. Estline`i teenistuses sai laeva nimeks „Estonia“. Uue nime andmise otsustas Estline juhatus. Estline Eesti-poolne direktor oli Johannes Johanson.
Laev saabus Tallinna 16.jaanuaril 1993. Laevaküljel veel uut kirja (Estline) ei olnud, kuigi trafaretid olid autotekil valmis. Ent vana kiri „Wasa Line“ oli valgeks värvitud. Sel päeval Marsil täpse kvadratuur Jupiteriga. Veenusel ühendus Musta Kuuga Kalades.28.jaanuaril 1993.a. sõitis Balti Laevaremonditehase sadamast Koplis välja juba „Estonia“ nimega. Paar tundi enne väljasõitu olid laeva ühel küljel puudu veel kaks suurt tähte (E ja S). Kuul Jääras opositsioon Jupiteriga ja kvadratuurid Marsiga Vähis.



Pingelist kaarti vaadates selline tunne, et remonti tehti kiirustades ja ülepeakaela.
Laevakere ja seadmed olid kindlustatud Trygg-Hansas 48 miljoni dollari eest. Muu vara oli kindlustatud 12 miljoni dollari peale. 55 % sellest oli kindlustatud edasi Londoni kindlustuspoliiside turul.
Aktsiaselts „Estline Eesti“ asutati Tallinnas 22.novembril 1989.aastal (jällegi kolmapäev). Firmas pidi koos Rootsi laevafirmaga „Nordström & Thulin“ juba järgmisel aasta jaanipäevaks avama Tallinna ja Stockholimi vahel laevaliini.“Valge laev tuleb juunis“, kuulutas sel puhul „Eesti Ekspress“. Ostes kandis laev „Wasa King“ nime.


Huvi laevaühenduse loomiseks Rootsiga oli Eestis tohutu ja läbirääkimised sujusid kiiresti Tolleaegne ENSV transpordiminister Tiit Vähi andis pikema jututa „Nordström & Thulinile“ kümneks aastaks monopoli Tallinn – Stockholmi liinile. Moskvast saadi luba pühaduseteotuseks, mida terves Nõukogu Liidus polnud varem kunagi lubatud: välismaalased võisid tulla laevaga Tallinna 48 tunniks viisavabalt tingimusel, et sõidavad sama laevaga tagasi.

Estline kaardis on Kuu (keskpäev) samas kohas kui pandi kiil „Viking Sallyle“ Neitsis. Laeva vettelaskmisel oli samas ka Kuu ja asteroid Karma. Päike on 0 Amburis, seal lähedal toimus kuuvarjutus 25.mail 1994. Saturnil ühendus Neptuuni ja Charybdisega Kaljukitses mis opositsioonis Jupiteriga. Koos on Veevalajas Atropos ja Scylla. Ja Estonia on 5 Kaaludes, kraad rohkem kui sinna tuli hukkumise Päike. Jupiter Vähis ja retrograadne.



Koostööleping ühise laevafirma asutamiseks sõlmiti Helsingis „Hesperia“ hotellis 28.augustil 1989. „Nordström & Thulin“ ostis seni Kopenhaageni – Oslo liinil sõitnud reisiparvlaeva „Dana Regina“ ja ristis selle pärast remonti „Nord Estoniaks“ „Estline“ nime mõtles välja Laidwa perekond ja logo kujundas tema poeg. Eestis olid laevafirma asutajateks valdavalt transpordikomiteele alluvad riigiettevõtted, näiteks Tallinna Autobussikoondis, Eesti Maanteed, Veoatode Liit ja loomulikult Valga Autobaas, mida Vähi oli enne ministeeriumisse asumist juhtinud ja mille ärisõbrad peagi erastasid. „Estline“ tegevjuhiks määrati endine Tartu kommunistide juht Tõnu Laak. Laidwa suureks üllatuseks osutus Laak nii heaks juhiks, et muidu komparteid ja KGB-d nagu tuld pelgav väliseestlane Laidwa usaldas Laagi täielikult.

Koostöölepingus on Päikesel ühendus Estoniaga Lõvi/Neitsi piiril. Jupiteril opositsioon Saturn-Neptuun ühendusega Kaljukitses. Leping sõlmiti kolm päeva enne päikesevarjutust 7 kraadi Neitsis (31.08.1989). Selles kraadis asus laeva kiilupanemise Põhjasõlm.

Estline oli „Estonia“ hukkumise  ajal mustas nimekirjas – just äsja oli juhtunud õnnetused kaubalaevadega „Cap Canaille“ ja „Donata“ ning reisilaeva „Mare Balticum`ga“. Rootsi ähvardas Estline tegevuse jõuga lõpetada ja teatas, et kõigi eelduste kohaselt 1.juulil 1995 kehtima hakkav seadus võimaldab korduvalt õnnetusi põhjustavate laevakompaniide aluste Rootsi saabumise keelata. Juuli esimesel päeval oli Merkuuril ühendus Veenuse ja Musta Kuuga  Kaksikutes, mis kvadratuuris Marsiga Neitsis.

Vaatame, kas ostmine oli hea tehing või mitte. Ostmise kosmogrammis on Neptuunil täpne ühendus Uraaniga Kaljukitses, 18 kraadi ja ühendus ka Merkuuriga. Veenusel ühendus Musta Kuuga Kalades, ahvatlus ja kiusatus suurt raha teha. Seda toetas ka Marsi trigoon Vähist, andis julguse ja teotahte. Marsil Vähis täpne kvadratuur Jupiteriga Kaaludes. Jupiter ühtlasi T kvadratuuri tipu planeet.
Ostukaart (15.01.1993) näitab, et „kurjad“ on omavahel kokku leppinud ja ostukaardi ära pingestanud. Lucifer, Scylla ja Rip koos Kaljukitses. Merkuuril ühendus Neptuuni ja Poseidoniga. Marsil (retrograadne) ühendus Oceanaga Vähis, Veenusel ühendus Musta Kuuga Kalades. Keskpäeva Kuul ühendus Lilithi ja Nemesisega Kaalude lõpus. Leviathan koos Chimaeraga Amburis, Poseidonil täpne ühendus Merkuuriga Kaljukitses, lähedale jäi ka Päike. Uraan-Neptuunil ühendus Atroposega Kaljukitses.


Eesti lipu all alustas „Estonia“ regulaarset liinisõitu 2.veebruaril 1993.a. Nagu eespool sai kirjutatud, enne oli ta väikeses remondis ja värviti valgeks. Nüüd on ka siin Neptuunil täpne ühendus Uraaniga aga seda 19 kraadi Kaljukitses. Päike teeb opositsiooni Stockholmile Lõvis. Merkuuril täpne ühendus Saturniga Veevalajas. Estonia ja Tallinn on omavahel kvadratuuris. Marsil (jätkuvalt retrograadne) täpne opositsioon Scyllaga Kaljukitses ja Mustal Kuul opositsioon Charybdisega Neitsis. Jupiter samuti retrograadne Kaaludes (kuuendat päeva).



Nii ostu kui ka esimese reisi kaartides on T kvadraadid. Reisi omas ka suur õhutrigoon, mille tippudes Kuu, Jupiter ja Merkuur/Saturn. Ostu ja esimese reisi Jupiter on 14 Kaaludes, siis viimase reisi Jupiter 14 Skorpionis. Esimese reisi kaardis Pluutol ühendus Karmaga Skorpionis. Päikesel opositsioon Stockholmiga (10.48 R) Lõvis. See kraad on laeva vettelaskmise AC kraad. Marsil opositsioon Sverigega Kaljukitses. Pluutol ühendus Karmaga Skorpionis.

järgneb ...

Kommentaare ei ole: