esmaspäev, 5. oktoober 2015

Valge laev - 6



Jätkame laeva vettelaskmise aegsete seisude kirjeldamist. Kuu 23 kraadi Neitsis III majas ühenduses Karma ja Saturniga, piiratud laeva eluaega tähendab. Saturn ka samas ja ühenduses Leviathaniga. Kuule jääb lähedale ka leina sümboliseeriv Lacrimosa. Päike-Kuu/Saturn omavahel seskvadratuuris, samuti on see aspekt ka Neptuuniga. Moodustunud kujund sekira ehk trapets on lõks. Kuu osalisena teeb selle karmaliseks. Kujundis osalevad planeedid muutuvad oma tegevuses giljotiiniks. Arvan, et miski negatiivne sai juba kiilupanemisega laevale kaasa, millele siis vettelaskmise hetk sekira kujundina lisaks viitab. Ja nendeks peamisteks planeetideks on Päike, Kuu, Saturn ning Neptuun.

Veenus ja Saturn on omavahel täpses kvadratuuris, võimalik, et laeva ehitamisel tekkisid  eelarvalised küsimused, ehitamine kallim, kui algselt planeeritud. Samas on Veenusel täpne trigoon Pluutoga, soosiv kaubanduseks. Merendus on äri, teenimine ja kaubandus. Saturnil kvadratuur Neptuuniga. Harmoonilised on Merkuur ja Uraan bikvintiilis (144). Päike-Kuul on omavahel kuldlõike aspekt (137). Karmalistest aspektidest on Saturni ja AC vahel noviil (40 kraadi) ja Neptuunil Musta Kuuga binoviil (80 kraadi). Uraanil kvadratuur Põhjasõlmega. Tugev Neitsi märk viitab, et laev on mõeldud teenindusele, töörügajaks liinilaevana. Polnud mõeldud lõbureisideks, kruiisiks.

Marsil on ühendus kinnistähe Regulusega Lõvis. Täht projetseerib kuninglikke omadusi nagu suuremeelsus, sõprus, vabadust ja vaprust. Reguluse tegevust iseloomustavad Marsi ja Jupiteri paremad omadused. E. Ebertini tähelepanu järgi, kui tähel on ühendus Marsi või Saturniga, siis see tingis inimesel rahutud elu. Mundaanis siis seotud riiklikke asutustega, riigipööretega, terror aktidega. Ühendus Marsiga viitab võimalikele avariidesse sattumist, hukkumist. Seotud siis marsilike aladega (militaarsus, võimujõu ületamine, terroraktid jms.).

Kui vaadelda laeva vettelaskmise kaarti läbi kõrgema sodiaagi, siis väljenduvad kaks kõrgema sodiaaki märki. Kaalude/Neitsi piiril Karjus, milles asuvad Saturn, Kuu ja Must Kuu. Ning Neitsi/Lõvi piiril asuv Ratsanik, Jupiter, Marss ja Põhjasõlm.

Keskpunktid

Planeetide keskpunktis avaldub taevakehade omavaheline suhe. Tähendusrikas ka siis, kui planeetidel puuduvad omavahelised aspektid. Eriline tähelepanu pöörata olukorrale kui kahe planeedi keskpunktis asub kolmas planeet. Keskpunktide olemus väljendub ka transiitides. Vaadata tuleks ka keskpunktiga opositsioonis olevat sodiaagi kraadi. Miks ka mitte keskpunktiga kvadratuuris olevaid kraade.
Laeva sünni momendi planeetide keskpunktid, mis teevad aspekte planeetidega:

Päike/MC = 28 Jäär – see on eesmärgi punkt. See on laeva ego punkt. Keskpunkt on opositsioonis Marss/Fortuna punktiga. Kvadratuuris Orcuse ja Teharonhiawakoga, trigoonis Marsiga. Kui suurt tähtsust omavad need keskpunkti kvadratuurid ja trigoon taevakehadega, seda on vähe teada aga miski info nad ju annavad.

Veenus/MC = 20 (19.56) Sõnnis – see on upsakus ja egosim, kadedus. Konjunktsioon päikesevarjutuse kraadiga (10.05.1994) ja asteroid Lachesisega (moira, saatuse etteennustus). Ühendus päikesevarjutuse kraadiga on sama, mis Päikesega – enesearmastus, tähelepanukesmes olemine, kiituse ja vaimustuse ootus. See nüüd ülekanda laevale. Teada ju on, et laev oli kena, glamuurne, oma aja põhjamaade regiooni uhkeim. Nähtavasti kiideti ja ülistati laeva igas reklaamis. Keskpunkt kvadratuuris Merkuur/Neptuun, Veenus/Pluuto ja Jupiter/AC keskpunktidega.

Päike/Veenus = 28 Sõnn – see on harmoonia, ilu. Populaarsus, liialdamine naudingutega. Teada on, et osta pilet laevale oli üsna raske, seda tuli teha mitu kuud ette. Keskpunkt konjunktsioonis asteroid Reasoneriga (põhjus). Kas siin pole peidus üks laeva huku põhjustest – raha, kasum, ahnus, üleliigne eneseupsakus. Keskpunkt kvadratuuris Jupiter/Põhjasõlm, Päike/Neptuun keskpunktidega.

Merkuur/AC = 14 Kaksikud – see on enesetunnetus, selge eesmärk, edasiliikumine. Keskpunkt ühenduses asteroid Asmodeusega (deemon, kes aitab vahel inimesi aga vahel võtab võimust üle; maagia ja hüpnoos). Keskpunkt kvadratuuris Põhjasõlm/Must Kuu keskpunktiga. Veel on keskpunktil kvadratuur asteroid Hel`ga Kalades.

Merkuur/Põhjasõlm = 22 Kaksikud – see on ärikontaktide loomine, seda teevad siis laevaomanikud, kauplevad laevale soodsamaid liine, sadamamakse ja tingimusi. Keskpunkt on täpselt opositsioonis Neptuuni ja asteroid Requimiga!! Gravesi ja Leviathaniga on keskpunktil kvadratuurid. Eesti, kui laeva ostis, tegi ikkagi kehva ostu, mis kätkes endas ohtu. Keskpunkt teeb ka kvadratuurid Kuu/Saturn, Pluuto/Põhjassõlm ja Veenus/Neptuun keskpunktidega.

Päike/Põhjasõlm = 1 Vähk – see on sidemed, publik, koostöö eelistamine, ühised eesmärgid, head seltsimehelikud suhted. See võiks käia kahe kapteni kohta? Keskpunkt konjunktsioonis Sila-Nunamiga, asteroidiga, mis on inuittide mütoloogias nimetatud kahe jumaluse järgi Sila, vaim (spirit) ja Nunam Maa jumalus - taeva, elu ja ilma jõud.

Kuu/Merkuur = 6 Vähk – see on mõtlemine, mis allutatud tunnetele, vastuvõtlikus. Negatiivne väljend on kuulujutud, kriitika, laim. Eks neid jutte laevast oli pärast hukku üksjagu palju. Keskpunkt teeb ühenduse Thereusega ja kvadratuuri Kuu/Pluuto keskpunktiga. Thereus oli mütoloogias jahimees, sümboliseerib elu ja võitlust.

Merkuur/Must Kuu = 10 Vähk – konjunktsioonis asteroid Aphopisega ja kvadratuuris Uraan/Põhjasõlm keskpunktiga. 

Must Kuu/MC = 11 Vähk – konjunktsioonis asteroid Atroposega, asteroid sümboliseerib vältimatust, sündi ja surma, teekonna lõppu.

Päike/Saturn = 13 Vähk – ühendus kinnistähe Siriusega. Täht tagab tagantjärge kuulsuse, seda nii heas kui halvas. Keskpunkt on ühenduses Chimaera ja Atropos ühendusega.

Veenus/Põhjasõlm = 23 Vähk – see on adaptsiooni võime või selle puudumine. Kraad konjunktsioonis Estonia ja Hylonomega.

Pluuto/Põhjasõlm = 22.50 Neitsi - suure inimhulga saatus, ühine traagiline saatus. Kvadratuur Neptuuniga võib tähendada kahjusid, kaotusi, valesid ja pettusi. Keskpunkt ühenduses Leviathani ja Gravesiga. Pean seda üheks olulisemaks faktoriks.

Marss/Pluuto = 24 Neitsis – printsiip on julmus. Väljapaistvus, vigastused. Kraad konjunktsioonis Kuuga ja Karmaga.

Veel saab ära märkida: Fortuna ja AC keskpunktil ühendus Pluutoga Kaaludes, Pluuto ja Fortuna keskpunkt ühenduses Uraaniga Skorpionis. Kuu/Fortuna = 10 Skorpion – selles kraadis toimus neli päeva pärast laeva vettelaskmist täiskuu 10 Skorpionis 30.04.1980.

Araabia punktid vettelaskmisel

Fortuna 23 Kalad – ühendus Anubisega
Bad Luck 5 Skorpion – opositsioon Päikesega
Danger 12 Kaljukits – opositsioon Memnoniga ja täpne laeva kiilu panemise aja Valge Kuuga
Accident 3 Neitsi – ligikaudne ühendus Jupiteriga
Catastrophe 1- 28 Veevalaja – ühendus VIII maja tipuga
Catastrophe 2 - 14 Kaalud – ühendus Ixioniga
Fame (kuulsus) 16 Jäär – ühendus Erisega
Fate (karma) 25 Ambur – ühendus Neptuuniga
Happiness (õnn) 4 Skorpion – opositsioonis Päikesega
Water (Vesi) 14 Skorpion – täpne ühendus Jupiteriga
Journey (water) 16 Kaalud – selles kraadis asus laeva kiilupanemise Merkuur

järgneb....

Kommentaare ei ole: