laupäev, 14. september 2013

Jumalad töötavad taevas 20



Kronose lapsed

Kronosel ei olnud küll nii palju lapsi, kui tema isal Uranosel või pojal Zeusil, kuid austatud jumalaid sigitas siia ilma temagi. Tema lapsed Rheaga olid Hestia, Demeter, Hera, Hades, Poseidon ja Zeus. Ühe imelise nümfiga ühte heites sündis ka poeg Chiron – vana tark ja heasoovlik centaur, kes väärib omaette tutvustamist eraldi loona. Hestiast, Demeterist ja Herast on eelnevates lugudes juttu olnud. Zeusist kõneles eelmine lugu, Jupiteri lugu.

Astroloogia – Saturn

Saturn on astroloogias struktuuri, korra ja ka isa näitaja. Ta annab eesmärgi ning ühiskondlikkuse ja reeglitest kinnipidamise. Samuti on ta seotud ajaga, vanusega, soliidsusega ja karjääriga. Saturni ülesanne on piirangute ja distsipliini loomine. Saturni asend horoskoobis näitab eelkõige piiranguid ja kitsendusi. Ta on seaduste, raamistike ja struktuuride looja. Seejuures on tema seadused karmid, kuid ülimalt õiglased. Saturni põhimõte on – igaüks peab saama seda ja ainult seda, mist ta on ära teeninud. Saturn õpetab hindama tõelisi väärtusi, kuid teeb seda sageli hingeliste ja kehaliste kannatuste kaudu, veeretades inimese eluteele mitmesuguseid raskusi ja takistusi. Kes nende raskuste ees araks lööb ja ausalt endale aru annavad oma vigadest, püüdes ennast tõsiselt parandada, saavad Saturnist endale suure sõbra ja tõhusa abimehe.

Saturni märgipositsioon annab üsna selge pildi inimese ühiskondliku positsiooni ja tunnustatuse saavutamise mooduste kohta. Saturni majapositsioon näitab neid valdkondi, kus inimene kohtab piiranguid ja kitsendusi. See valdkond on tarvis ära õppida ja korda teha, sest inimesel on selles valdkonnas kohustusi, ülesandeid või vastutust kanda. Kui inimene oma rajalt kõrvale kaldub, piiridest väljub, “karistab” Saturn nagu isa – armastusega, kuid karmilt. Saturni õppetunnid on selged ja konkreetsed. Samuti esitab Saturn oma maja valdkondadega seotud küsimustes kõrgendatud nõudmisi enesedistsipliini ja vastutuse osas.

Kui Saturni esitatud väljakutsed ja kohustused on täidetud, saab inimene hakata kasutama kõrgemaid planeete: Uraani, Neptuuni ja Pluutot. Seni töötavad nende asemel vastavalt Saturn, Jupiter ja Marss. Tugeva Saturniga inimesed on kõhnad, kohusetundlikud, tõsised ja sageli liigagi murelikud, ometi sihikindlad ja tugevad – miski ei takista neil jõudmast oma eesmärgile.

Anatoomiliselt tegeleb Saturn luude-liikmetega, skeleti kui tervikstruktuuriga. Samuti hamba pealmise luulise osaga, vaabaga. Saturnlikud haigused seonduvad ainevahetuse aeglustumise, lupjumise või lubja vaegusega organismis. Need kulgevad marsilikest ägedustest, palavikulistest haigusprotsessidest erinevalt – hiilivalt ja krooniliselt.


Kommentaare ei ole: