neljapäev, 21. veebruar 2013

Sila - Nunam 3

Roald Amundsen, mees kes esimesena koos kaaslastega jõudis lõunapoolusele. Ta leidis ka parima tee Loodeväila läbimiseks. Tema nataalis on Sila-Nunam 20 Veevalajas. Päikesel ja Veenusel ühendus Fantasiaga Vähis. Ilma unistuste ja kujutluspiltideta ei saada uurijaks ega meresõitjaks. Uudishimu ja teadmisjanu on see, mis viib kodunt kaugele otsima midagi uut ja seni avastamatu suunas. Marsil ühendus Nordiga Vähis, sarnaselt Nordensköldiga, kel aga see ühendus Sõnnis. Uraanil täpne trigoon Sednaga. Nataalis veel Geographosel ühendus Skepticuga Sõnnis. Mida võimasamad on taevakehade aspektid, seda kuulsam ja seda tähtsamad on isiku panused avastuste teostamisel.

Lõunapoolusele jõudis ta 14. detsemberil 1911.aastal, Sila-Nunam 6 Jääras ühenduses Sedna, asteroid Amundseni ja Merkuuriga ning Musta Kuuga Kaljukitses. Asteroid Antartica kvadratuuris Uraaniga Kaljukitses. Veel oli Pandoral ühendus kentaur Pholusega Skorpionis.Veenusel ühendus Scientiaga Skorpionis, Varunal ühendus Discoveryga Kalades. Taeval juba ette kirjas, mis seisudega tuleb poolus vallutada.

Nataal ja Lõunapooluse vallutamine. Transiitne Merkuur tema Varunal Kaljukitses, Marss Pluutol (kaugenev aspekt), Saturn Skepticusel Sõnnis ja täpselt Geographosel samas märgis. Uraan oposisioonis Musta Kuuga Vähis, Põhjasõlm Neptuuni lähedal. Transiitne Sedna täpselt MC-l Jääras. Tema auks nimetatud Amundsenia ühenduses nataali Varunaga!

Amundseni rivaal Robert Falcon Scott koos kaaslastega jõudis lõunapoolusele 18. jaanuaril 1912. Sila-Nunam ühenduses Sednaga Jääras trigoonis Jupiteriga. Päikesel ühendus Uraaniga Kaljukitses, mis sekstiilis Pandoraga, Pandoral trigoon kentaur Nessusega. Harmoonilised seisud küll aitasid poolusele jõuda kuid ei kaitsnud tagasiteel hukkumisest.

Robert Scottil on nataalis selline seis, et tekitab küsimuse, kas tõesti oli tema nataal juba selline, mis eeldas taolise ettevõtmis nurjumise. Karmal ühendus Põhjasõlmega, Fantasial ühendus Marsiga Sõnnis, Fanatical ühendus Pluutoga samuti Sõnnis. Sila-Nunam täpses ühenduses Valge Kuuga Veevalajas. Sednal täpne ühendus Chironiga Jääras. Igati ju uurija ja maadeavastaja sobilikud seisud olemas.

Mis siis mehe ja tema ekspeditsiooni taeva järgi hukutas? Ehk osa selles, et tal nataalis asteroid Scott ühenduses Nessiga (Valge Kuu vastaspunkt) Lõvis.Tema surmaajaks on antud 29. märts 1912. Sel päeval oli Päike ühenduses Karmaga Jääras tema nataali Jupiteril. Kuu liikus Lõvis, tehes seega ühenduse Nessi ja Scottiga.Jupiter oli Amburis ja opositsioonis tema Päikesega, Saturn oli ületanud tema Pluuto, orb 1.30 kraadi. Pluuto nähtavasti tegi opositsiooni tema Kuule Amburis.Fanatica opositsioonis tema Uraaniga. Küllaltki pingelised ja disharmooniat sisaldavad seisud. Kui siia lisada veel mitmeid leina ja surma sümboliseerivad taevakehad, siis kindlasti mõni neist veelgi ilmekamalt toonitab juhtunut.

Amundsen oli mees, kes läks päästma itaalia õhusõitja ja polaaruurija Umberto Nobile`t, kes dirizaabli õnnetuses Arktika jääle jäi. Itaallasel on Sila-Nunam ühenduses Geographosega Kalades üsna tema MC lähedal. Sednal aga ühendus Kuuga Jääras. Talent ja Skepticus koos Musta Kuuga Amburis. Jälle see Must Kuu, kui ta ikka teeb mingi aspekti, mis näitavad aladele kus isik võiks end realiseerida, siis on Must Kuu ikka takistuseks kui mitte lausa hukkumise näitajaks ( J.Franklin).

Lennuk, millega ta otsis Nobile ekspeditsiooni, jäi kadunuks. Juhtus see 24. mail 1928. aastal. Sila-Nunam 28 Jääras ühenduses Jupiteriga, Marsil ühendus Uraani ja Varunaga Kalades. Kuna tegu oli lennundusega ja taevalennunduse esindajateta läbi ei saa. Veenusel ühendus Phaetoniga Sõnnis ja kvadratuuris Icarusega Veevalajas. Neptuunil ühendus Arcticaga Lõvis. Amundsen ühenduses Daedalusega Lõvis, orb on küll suur (7), kuid iseloomustab otseselt mehe ja lennuki kadumist.

Sellest loost on tehtud N Liidu ja Itaalia ühistööna valminud film Punane telk (The Red Tent). Film esilinastus Roomas 24. detsemberil 1969. Sila-Nunam 19 Kaksikutes. Sednal aga ühendus Saturniga Sõnnis. Filmi esilinastusel osales U.Nobile isiklikult.

Filmi peategelast Nobilet mängis näitleja Peter Finsh. Temal on Sila-Nunam 14 Jääras ühenduses Sednaga ja Jupiteril opositsioon Nordiga Skorpionis. Amundseni rollis oli Sean Connory, Sila-Nunam 2 Sõnnis. Omapärane on tal planeetide mitmikühendus Neitsi/Kaalud piiril – Ixion, Merkuur, Nord ja Alaska. Jääras aga üsna üksteise lähedal Artica, Uraan ja Sedna. Naispeaosa Valeriat mängis Claudia Cardinale. Tema Sila-Nunam 10 Sõnnis ühenduses Veenuse ja Uraaniga.

N Liidu poolt osalesid filmis tuntumatest N.Mihhalkov ja Leedu näitleja Donatas Banionis. Esimesel on Sila-Nunam 20 Sõnnis sekstiilis Marsiga Vähis. Leedu näitlejal on Sila-Nunam 23 Jääras. Filmi rezisöör oli M. Kalatozova, Sila-Nunam 27 Kalades. Veel on tal Uraani ühendus Alaskaga Amburis ja Antartica ühenus Nordiga Sõnnis.

Teine vägagi tuntud ja kuulus Norra polaaruurija oli Fridtjof Nansen. Ta tõestas, et Kesk-Arktika on suur meri. Üritas jäätriivi kasutades põhjapoolusele jõuda. Temal on Sila-Nunam 5 Veevalajas kvadratuuris Merkuuriga Skorpionis. Asteroid Nansenia Sõnnis teeb trigooni Jupiter-Saturn ühendusele Neitsis, märgis, mis genereerib teadlasi ja teadust. Taeva poolt oli ette nähtud, et ta saab kuulsaks ja austatud meheks – Karma väga täpne ühendus Varunaga Amburis mis täpses poolsekstiilis Veenus-Skepticusega Skorpionis. Lõunasõlmel ühendus Geographosega Vähis ja Sednal täpne ühendus Neptuuniga Kalades.

Tema uurimisekspeditsioon algas laeval Fram 24. juunil 1893.a. Sila-Nunam 16 Kalades sekstiilis Veenusega Vähis. Sel ajal oli Sednal täpne oposisioon Saturniga Kaaludes.Marsil ühendus Quaoariga Vähis mis oposisioonis Chaosega.Varunal täpne trigoon Pluutoga, Saturnil ühendus Discoveryga Kaaludes, Marsil trigoon Talendiga, Jupiteril ühendus Nanseniaga Sõnnis, Neptuunil ühendus Nordiga Kaksikutes ja Sila-Nunam Arctika lähedal Kalades.

Vaatamata raskustele ja ootamatustele ekspeditsioon lõppkokkuvõtte õnnestus. Eks sellele aitasid kaasa ka nii mitmedki Arktigaga seotud planeetide energeetiline seoste seis. Tema nataali ja ettevõtmise vahelised seosed: Päike tema Geographosel Vähis, Kuu liikus Skorpionis ja aktiveeris tema Merkuuri ja Scientia. Veenus täpselt tema Fanatasia peal, Sila-Nunam tegi täpse oposisiooni Jupiterile Neitsis, Scientia tema Lõunasõlmel, Nansenia tegi opositsiooni Veenusele. Teisiti see ei saaks ollagi, et pole seoseid.

Nansen ei olnud mitte üksnes suur rännumees, vaid ka võimekas teadlane, kes andis väärtusliku panuse kogu okeanograafia arengusse ja eriti Põhja-Jäämere uurimisse. Samas oli ta tõsiselt huvitunud zooloogiast ja antropoloogiast. Temas oli ühendatud suur maadeuurija ja rännumees, õpetlane ja ühiskonnategelane (Nanseni pass).

Laevaga Fram (Edasi), mille pardal ta sooritas oma ekspeditsioone, see alus muudeti pärast Nanseni surma muuseum-laevaks. Avamine toimus 20. mail 1936. aastal. Sila-Nunam 8 Sõnnis ühenduses Uraaniga.Sciential ühendus Frithjof`iga Kalades, Arctika kvadratuuris Nanseniaga.

Päeva Veenus tegi ühenduse tema nataali Nanseniaga, Sila-Nunam tema täpse Pluuto-Must Kuu ühendusel Sõnnis.Merkuur Uraanil, On veel teisigi seoseid, kuid need pole nii täpsed.(Jupiter Varuna-Karmal, orb 4; Uraan Pluutol, orb 2; Neptuun Jupiteril, orb 2 jne.) Kuigi Nansen oli surnud, tema kaart töötas ikka edasi.

Alaska rannikut ja Aleuudi saarestikku uuris Friedrich von Lütke (F.Litke), kes rajas 1840. aastal Baranovi saarele Vaikse ookeani esimese mereobservatooriumi. Litke enda Sila- Nunam 15 Skorpionis ja on sisuliselt trigoonis Sednaga Kalades. Marsil ühendus Uraaniga Neitsis. Põhjasõlmel ühendus Geographosega Kaksikutes. Mereobservatooriumi rajamisel oli Sila-Nunam Kaljukitses, Marss ja Pluuto nähtavasti tema nataali Jupiteril.

Ameerika polaaruurija Georg De Long, uuris Põhja-Jäämere alasid, avastas mitmeid uusi saari. Tema Sila-Nunam 14 Kaljukitses, Sedna oposisioonis Merkuuriga Neitsis.

Richard E. Byrd, USA admiral ja polaaruurija. 9. mail 1929. aastal oli esimene, kes lendas üle lõunapooluse. Väideti, et ta oli ka esimene, kes lendas lennukil üle põhjapooluse kuid hiljem tunnistati see valeks. Rohkem oli ta siis lõunamandri uurija. Tema Sila-Nunam Kalades kvadratuuris Jupiteriga Amburis. Võimalik, et kujutelm ja pettuse aluseks võiks olla Skepticu ja Fantasia lähedus AC-le Kaljukitses. Või Fanatica ühendus Geographose ja Uraaniga Kaaludes. Oli kuidas oli aga tuntuse tagas Varuna täpne oposisioon asteroid Byrd`ga Lõvis.

11.juulil 1897. aastal algas rootslase S.A.Andree Arktika ekspeditsioon õhupallil Svea, et jõuda põhjapoolusele, mis lõppes ebaõnnestunult. Kõik kolm osalejat hukkusid.Sila-Nunam täpses kvadratuuris Neptuuniga, Nordil ühendus Phaetoniga Vähis. Saturnil ühendus Uraaniga Skorpionis.

järgneb...

Kommentaare ei ole: