laupäev, 16. veebruar 2013

Sila - Nunam 2

John Franklin juhtis ekspeditsiooni, mis otsis otseteed läbi Loodeväila Kanada Arktikas. Tema Sila-Nunam on 1 Skorpionis oposisioonis Veenusega. Laevadel Erebus ja Terror pidid nad uurima Kanada põhjasaarestikku, otseteed Atlandilt põhja kaudu Vaiksele ookeanile. Ettevõtmine ebaõnnestus puuduliku varustuse tõttu. Tema haud on teadmata. Kõik ekspeditsiooni liikmed tunnistati ametlikult surnuks 31. märtsil 1854. aastal. Siis oli Sila-Nunam 28 Kaljukitses täpses trigoonis Saturniga Sõnnis.

Tema nataalis on ohumärk, mis viitab, et Arktika ei ole temale see kõige ohutum ja ei peaks üldse seda regiooni uurima. Tema Must Kuu on ühenduses Sila-Nunami, Karma ja Fantasiaga Kaalud/Skorpion piiril. Teine märk, mis ühest küljest tekitab tõmmet jäiste põhjaalade uurimisele ja samas on ohuks – selleks on Sedna kvadratuur Fanaticaga. Arvan, et Uraani ühendus Franklinkeniga Vähis kannab sama energiat, nii tõmmet kui ohtu.

Ferdinand von Wrangel, baltisaksa päritolu meresõitja ja polaaruurija, oli Vene tsaaririigi teenistuses. Sündinud Pihkvas, viimase eluaastad veetis Roela mõisas, suri Tartus ja on maetud Viru-Jaagupi kalmistule. Uuris Põhja-Jäämere jääolusid, Kamtshatka poolsaart. Ta oli Alaska müümise vastu Ameerikale, Skepticus opositsioonis von Wrangeliga Veevalajas. Tema Sila-Nunam on 16 Skorpionis trigoonis Sednaga Kalades ja opositsioonis Karmaga Sõnnis. Veenusel on ühendus Discoveryga Amburis. 1820-1824 juhtis ümbermaailmareisi, uuris Kirde-Siberi rannikut. Alates 1829. aastast oli ta 15 aastat Alaska kuberner. Nataalis on Alaska Kaksikutes kvadratuur Jupiteriga Kalades. Võimu planeet aspektis maakohaga, mille kuberner ta oli.

James Clark Ross, Shoti päritolu inglise meresõitja ja polaaruurija, kes määras põhjapoolkera asukoha ja ligikaudu ka lõunapoolkera oma. Tema nataalis on Sila-Nunam 19 Skorpionis ühenduses Neptuuniga kvadratuuris Marsiga Veevalajas. Asteroid Nord Jääras on opositsioonis Varunaga. Alaska ühenduses Pluutoga Kalades. Ta sündis Päike-Chaose opositsiooniga, maailm sai mehe, kes pidi selles magnetipooluste olemasolus selguse tooma. Jõuline on Sedna-Karma-Fanatica ühendus Kalades, mis omakorda ühenduses Veenusega. Sila-Nunam Skorpionis on opositsioonis asteroid Rossiga ja see telg langeb kokku Selena(Valge Kuu)-Nessi teljega.

Kes siis veel, kui mitte tema oli ühekes, keda Arktika kutsus avastusi tegema. Põhjapoolkera magnetpooluse avastas Ross 1. juunil 1831. aastal, Sila-Nunam 28 Amburis ühenduses Americaga.Saturnil ühendus Põhjasõlmega Lõvis. Eriti täpne aga oli Pluuto kvadratuur Quoaoriga, väikeplaneediga, mis on loovuse ja loomisega tihedalt seotud.Transiitne Varuna tema nataali Sila-Nunam peal, Jupiter Marsil, Talent Geographose peal Jääras.Asteroid Rossi Uraani peal Neitsis.

Põhja-Ameerika Vaikse ookeani rannikut on uurinud ka Inglise meresõitja Georg Vancouver. Noorena seilas koos James Cookiga. Tema nataalis on Sila-Nunam 23 Neitsis opositsioonis Uraaniga.Tuntuse tagas mehele Varuna oposisioon Saturniga, meresõidu ja uurijaloomuse aga Neptuuni ühendus Põhjasõlmega Lõvis. Maakoha uurimise koha tagas ka Jupiteri täpne opositsioon Alaskaga Sõnnis.Veel on tal Sedna täpne opositsioon asteroid Talendiga Neitsis ja Jupiteril opositsioon Scientiaga Sõnnis.Tüüpilised teadust ja meresõitu iseloomustavad taevapoolsed märgid antud, et sellist elutööd ellu viia.
Tema auks on nimetatud Kanada linn Vancouver Vaikse ookeani rannikul. Linna praegune staatus on aastast 1886.

William Edward Parry, Inglise polaaruurija, oli üks esimesi, kes korraldas ekspeditsiooni põhjapooluse vallutamiseks. Osales J.Rossi juhitud Loodeväila otsingutes. Juhtis sama piirkonna uurimisel kolme ekspeditsiooni. 1821-1822 avastas Bafffini maa ja Mellville`i poolsaare vahelise väina. Tema nime kannab saarestik Kanada Arktikas.

Kõigil maadeuurijatel, meresõitjatel peaks olema asteroid Geographos kuidagi väljendatud. Alati see nii ei ole aga Parryl on see asteroid ühenduses Musta Kuuga Sõnnis, mis siiski osutus heatahtlikuks.Must Kuu on ahvatlus. Ega Must Kuu ainult paha ei tähista. Kõige tipuks on see ühendus täpses opositsioonis Sila-Nunamiga Skorpionis. Siin Must Kuu ei olnud takistuseks tema elutöö läbiviimisel. Jupiteril ühendus Varuna ja Talendiga Kaaludes, Sednal oposisioon asteroid Perryga

Otto von Kotzebue, Eestis sündinud (Tallinn) baltisaksa päritolu vene meresõitja, 19. sajandi edukamaid maadeavastajaid (avastas 399 uut saart), kes pani aluse Vaikse ookeani okeanograafilisele uurimisele. Teostas kaks ümbermaailma reisi, osales Krusensterni ümbermaailmareisil (1803-1806), uurinud ka Põhja-Jäämere alasid. Viimased eluaastad veetis Triigi mõisas, maetud on Kose kirikuaeda Harjumaal.Tema Sila-Nunam on 5 Skorpionis trigoonis Saturniga Kalades. Teadlase ja meresõitja eeldustele viitavad Päikese, Geographose, Scientia ja Põhjasõlme ühenus Amburis. Ninga ka Sceptucuse, Fanatica ja Talendi ühendus Veevalajas üsana Musta Kuu lähedal.

Otto Sverdrup, Norra polaaruurja, oli Nanseni kaaslane suusaretkel läbi Gröönimaa (1888) ja Frami triivretkel (1893-96). Uuris 1898-1902 Framil Kanada Arktika saarestikku, tegi mitmeid avastusi.Temal on Sila-Nunam 26 Kaljukitses opositsioonis Musta Kuuga ja sekstiilis Sednaga. Marsil ühendus Varunaga Amburis. Saturnil ühendus Karmaga Kaksikutes. Veenusel ühendus Talendiga Kaaludes.

Harlald Svedrup, Norra polaaruurija, okeanograaf ja meteoroloog. Juhtis aastail 1918-25 koos Amundseniga laeval Maud põhjaeksepeditsioone.Tema Sila-Nunam Kalades teeb trigooni Geographosele Skorpionis, mis ise ühenduses Merkuuriga. Peamine teaduse-meresõidu allikas on Marsi ühendus Valge Kuu, Skepticuse ja Fantasiaga Kaljukitses.

A.E.Nordenskiöld, rootsi geoloog ja mineraloog, kes väikesel hülgepüügilaeval Vega läbis aastail 1878-79 läänest itta esimesena praeguse Põhja-Meretee. Tema Sila-Nunam 29 Amburis ühenduses Veenusega. Päikesel ühendus Varunaga Skorpionis. Varuna on selline väikeplaneet, mis aitab isikul tegeleda uraanlike aladega, avastuste ja uurimustega, tagab sageli rahva mälus meelespidamise, tuntuse ja austuse. Marsil on ühendus Nordiga ja Skepticuga Sõnnis olles opositsioonis Päikesega. Sednal ühendus Discoveryga Kalades, lähedale jääb Jupiter.

Marss on maade- ja mereuurijatel planeet, mis annab või tagab selle energia, jõu ja ettevõtmise nende aladega tegelemiseks. Arusaadavalt on veel teisigi tegureid, mis siis ühe mehe viib mugavast koduelust välja tundmatute radade rännakule, tegelema vägagi raskete ja ohtlike reisidega nagu seda on avastusekspeditsioonid tundmatutes kohtades ja eriti polaaraladel.Ega troopika või kõrbetes rändamine vähem ohte endas ei kujuta, kliima ja tingimused lihtsalt teised.

järgneb

Kommentaare ei ole: