kolmapäev, 23. jaanuar 2013

Eesti aastal 2013

Prognoosimine on teadagi üks tänamatu tegevus, kuid keegi ju peab ka sellega tegelema. Tühi koht tuleb täita. Prognoosivad nii ilmatargad, poliitikud ja esoteerikud-sensitiivid.Negatiivset hinnangut oma tööle saavad tavaliselt kõik. Poliitikute puhul me maksame takkapihta nende lubadused ja ennustused oma maksude näol ka kinni. Kui I.Mang saab kommentaarides kaela tuld ja tõrva, siis selles blogis õnneks seda pole juhtunud. Ja ega siia niisama mõni paduskeptik või asjatundmatu kommenteerima ei tule, blogi pole nii avalik nagu seda on Delfi või mõni muu on-line väljaanne.See on mõeldud ikka kitsamale huviliste ringile, neile, kes saavad aru astroloogia põhitõdedest ja olemusest. Seda kartust ka ei ole, et hakkaks räigete kommentaaride pärast muretsema ja närvi minema. See ei vääri küünlaid ja jätab täiesti külmaks. Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi.

Selles artiklis üritan siis välja tuua põhilised seisud ja mõned oletused ning prognoosid, mis Eestit sel aastal ees ootavad. Missugused elu valdkonnad kõige enam esile tulevad ja vatti saavad. Samuti vaatame meie riigijuhtide ja erakondade kosmogramme. Nii nagu läheb riigil, nii see ka kajastub meie elus. Taevane seis peegeldub meie maistes asjades. Hiljem saab näha kuidas transiidid tegelikkuses töötasid. Saab kontrollida oma prognoosioskust ja täpsuse protsenti.

Selle aasta peamisteks tooniandjateks on Saturni trigoon Neptuuniga, Uraani kvadratuur Pluutoga ja Jupiteri märgivahetus ning ka Jupiteri trigoon Saturniga.

Kuu aja pärast tähistab riik oma 95-at sünnipäeva. Uus solaar näitab, et kõige enam tuleb tegeleda VI maja teemaga, majas on veel Merkuur, Marss ja Chiron. Ja maja tipule teeb ühenduse Neptuun (orb 0.50). Kuu jääb Lõvisse XI majja ja solaarne Kuu teeb kaugeneva ühenduse riigi Satruniga. AC ja MC samades märkides mis ka riigi radixis. Solaarisõbrad oskavad kindalsti rohkemat näha ja edasi vaadata (solaar algab 23.02.2013. kell 19.41.38).

Eestil (EW) on aasta algul Pluuto poolt kaugenev kvinkunks Saturnile.Usun, et see aspekt aitas kaasa, oli üheks teguriks, eelmisel aastal ilmsiks tulnud mitmete skandaalide ja valede päeavalgele toomisel (IRL-i elamislubade müük, Silvergate, Autorollo jt). Ja see tendents aina jätkub. Pea iga päev ilmub lagedale uus skandaal või selgub, et keegi varem valetas, vassis, varjas (VEB fondi dokumentide teadlik võltsimine, Estonian Airi päästmiseks puuduv plaan, üks ütleb, et on plaan, teine , et ei ole. Üks käsi ei tea mida teine teeb.).

Kui Pluuto jaanuaris 2012 tegi täpse opositsiooni riigi asteroid Silverile, käivitas see protsessi, mis 22.mail Silvegate afäärina avalikuks sai. Pluuto ise oli sel ajal 9-das Kaljukitse kraadis ja retrograadis tehes täpse kvinkunksi Saturniga ja kvadratuuri riigi Karma asteroidiga Kaaludes. Uraan tegi samal ajal täpse kvadratuuri Silverile Vähis. Saturn mais tegi ühenduse riigi Luciferiga Kaaludes, skandaal pidi päevavalgust nägema. Asjaosalisel endal on muide Päike riigi Uraanil.

Neptuun hakkab lähenema riigi Päikesele, täpselt jõuab sinna 18. mail. Tagurdades uuesti juuni viimastel päevadel ja kolmas kord tuleb juba järgmisel aastal, 1.03.2014. Neptuun liikudes VI majas puudutab riigi jaoks eelkõige kahte valdkonda, tervishoidu ja tööturgu. Nende aladega on jätkuvalt probleeme ja lahendusi niipea ei näe. Ühendus Päikesega hägustab arusaamise kogu riigi elujõudust, riigi ego saab tunda jõu ja edasiminekuks vajava energia puudust. See periood ei ole hea kohalikule börsile, kindlustusseltsidele, kinnisvara rentimisele. Võimlik ka identiteedikriis ja enesehaletsus. Ühendusel on aga ka positiivne sõnum, see aktiveerib kujutlusvõime ja innustab riiki edasiarengu sihtide seadmisel. Kuid riik ja kogu ladvik ei tohiks teha liigseid illusioone ja tühje lubadusi. Oma naba imetlemisest tuleb kindlalt loobuda.

Ühendus võib välja tuua veel nii mõnegi seni varjul või saladuses olnud asja. Väga ei imestaks kui selgub mõne tegelase spionaaziga vahelejäämine. Oletan, et Neptuun toob kaasa inflatsiooni tõusu, pankrotistuvad nii mõnedki firmad ja raskustesse satuvad ka riigifirmad. Inflatsioon sööb vaikselt ära sellegi vähese palgatõusu, mida lubatakse.

Suurem oht on mõne looduskatastroofi tekkeks, eelkõige siis seotud Neptuuni aladega. Millega tegu, seda on kole raske ette näha, variante on palju – üleujutused, naftareostus, gaasiavarii, suvel metsatulekahjud jms.VI maja on ka meditsiin, ametühingud, kaitsejõud, päästeteenistus. Neptuun võib nendegi aladel kaasa tuua segaseid olukordi. Pealegi on riigi Päike kvadratuuris Jupiteriga ja transiitne Neptuun käivitab ka selle radixi planeedi. Segadused seoses kiirabireformiga, arstide rändega, visiiditasudega. Arstirohtude hind võib ka palju kõneainet pakkuda.

Teisalt suurem hoolivus, sotsiaalabi tõhustus, juurde tuleb uusi varjupaiku, supikööke jms.Tahaks väga loota. Neptuun Päikesel haarab läbi kvinkunksi endaga kaasa ka riigi Neptuuni, mis valitseb DC-d. Esile tulevad uuesti, korduvad läbirääkimiste teemad (näiteks piirilepe Venemaaga). Arutelu tubaka- ja alkoholi poliitika muutmisest on samuti rohkem päevakorral.Teiselt poolt Neptuun teeb teise kvinkunksi asteroid Tallinnale. Moodustub Yod kujund, mille tipuks siis transiitne Neptuun. Pealinn ilmub ka mängu riigis toimuvates protsessides.

Neptuun on tegija mitmel rindel, lisaks loetletud aspektidele, teeb ka trigooni riigi Pluutoga, mis valitseb III maja. Lootes trigooni positiivsele küljele peaks see igati aitama maja valdkonnas toimuvatele muutustele. Kõne all siis haridus, suhted naabritega, rahva arvamus, transport, meedia. Paranema peaks rahva arvamuse ärakuulamine ja tehtud ettepanekutega arvestamine. Seda eelkõige sisepoliitikas.

Neptuun Päikesel, seda seostan ka pangavõlglastega. Juba praegu on oma kodu kaotanud 900 inimest, kes panakdele võlgu ja maksta ei suutnud. Palju veel selliseid juhtumeid tuleb?

Neptuuni alahinnata oleks küll väär. Mäletate ehk seda aega kui Neptuun lähenes riigi Merkuurile. See oli 2007. aasta aprillis, kui toimus elektrooniliste kanalite ründamine. Merkuur on informatsiooni planeet ja transiitne Neptuun (antud juhul kui diversiooniplaneet) siis käivitas selle jõudes riigi radixi Merkuurile. Aspekt polnud küll veel täpne aga sageli ongi nii, et sündmus kipub ikka nihkega olema. Siin oli lisaks tegev ka transiitse Saturni opositsioon Merkuuriga (noorsugu). Ja kevad 2007. oli „Pronkssõduri“ kevad.

Kui Neptuun hakkas tegema ühendust riigi Uraaniga, siis samal aasta sügisel algas maailmas finantskriis (masu), mis ka meid ei jätnud puudutamata. Uraan ju valitseb VI töömaja, sellest aastast algas suurem töökohtade koondamine, kasvas töötus, langesid palgad jms. Ja see kestis pikemat aega, millest me praegusekski pole veel lõplikult toibunud. Ning varasemalt, kui Neptuun oli üle läinud Veenusest, algas buum ja rahvas ei andnud endale aru, et lõhkilaenamisel on omad kurvad tagajärjed. Nii, et Neptuun meile pole just sel sajandil eriliselt küll midagi positiivset toonud.Pigem ta provotseerib ja rahvas läheb kaasa.

Ma kohe ei tahaks välja pakkuda seda, aga siiski ütlen, et Neptuun Päikesel võib seotud olla riigivastase suurema kuriteoga või kallalekippumisega riigipeale. Tõenäosus on imeväike, kuid ka seda ei saa välistada. Maailm juba kord on sellist kurjust täis, et ka esmapilgul näiv võimatus teostub.

Kokkuvõtvalt öeldes üsna segased ajad võivad tulla siis, kui Neptuun pitsitab Päikest. Vähemasti seegi hea, et edaspidi Neptuunil riigi planeetidega ühendusi ei tule. Aga ega tema uduse pilgu alt ikkagi ei pääse, tulevad muud aspektid peale ühenduse.
 
järgneb...

Kommentaare ei ole: