esmaspäev, 12. detsember 2011

Salacia

Käesoleval aastal 18.veebruaril 2011.a sai omale nime 2004. aastal avastatud Kuiperi vöö cubewano (kauge asteroid) 2004 SB 60 nr. 120347. Nimeks pandi Salacia, kes oli merejumala Neptuuni abikaasa.
Neptuunitaguste Kuiperi vöö (KBO – Kuiper belt objects) tegelaste pere sai seega nimelist täiendust. Kokku on cubewanode rühma kuuluvatel asteroididel 8 (minu andmetel), milledele on antud nüüdseks nimi.
Kuiperi vöö koosneb nii öleda kahest tasandist, esimeses liiguvad plutiinod (Pluuto, Ixion; Orcus, Rhadamantus jt।) ja nad saavad nimed, mis on võetud mütoloogiast allilma jumaluste nimedest. Teises (kaugem orbiit) siis cubewanod. Klassikaliselt siis kuuluvad mõlemad Kuiperi vöösse. Neid nimetatakse ka transneptuunideks, Neptuuni orbiidi taga olevateks taevakehadeks.


Meeldetuletuseks seda, et sinna teise rühma (cubewanod) kuuluvad – Quaoar, Varuna, Chaos, Logos, Deukalion, neile kõikidele antakse loomisejumalate nimed. Neist Deukaloin on läbimõõdult (ca 300 km) üsna väike, kuid tema orbiidi kalle ekleptika suhtes on ainult 0.22 minutit. Ükski suur planeet ei liigu sellise väikese nurga all ekliptika suhtes. Veel on selles rühmas Borasisi ja Teharonhiawako ja Altjira.Ootan põnevusega seda aega, mil esimene avastatud selle rühma väikeplaneet 1992 QB 1 saab nime. Nimetuid on praegu kõvasti rohkem, kui nime saanuid.

Algselt loeti cubewanode hulka ka Haumea, kuid hiljem liigitati ta kääbusplaneetide hulka (dwarf planet) nagu seda on praegu Pluuto. Kääbuste hulka kuulub ka Makemake, üks suuremaid omas rühmas ja üks suuremaid transneptuune üldse.

Kuiperi vöös asuvad veel sellised nimelised nagu Huya, Typhon, Ceto – nemad on transient tüüpi taevakehad.

Võib ette kujutada, kuidas nad kõik omamoodi maapealset elu mõjutavad. Saades aga nime, on nende teadvustamine kindel märk sellest, et osalus maistest asjades kasvab hüppeliselt.
Salacia avastati 22. sept. 2004 Palomari obesrvatooriumi poolt. Asteroidil on oma kaaslane – kuu Actaea (mütoloogias nereid või nümf). Orbiidi kalle on 24 kraadi ja tiiru ümber Päikese teeb ca 272 aastaga.Oletatav läbimõõt 548 km. Avastamise ajal asus ta 13.58 Kalades.

Ja veel, järgmisel aastal, kui Neptuun astub oma kodumärgi uksest sisse, siis kes teda kodus ootab? Loomulikult abikaasa ja selleks ongi Salacia, kes siis on 22 Kalades. Päris kokku nad aga kodus ei saagi, kui Neptuun jõuab 20-tesse Kalade kraadidesse, on Salacia lahkunud kodust ja loob korda Jäära esimeses dekaadis.

Salacia nime saamise saamisest sain teada tänu Vikkeri kirjutisele Tuulepesa foorumis. Alljärgnevalt tema kirjutatud arvamus, mis on dateeritud 15.okt.2011.

Salacia puhul on tegemist müütilises maailmas Neptuuni naisega. Neptuuni on seostatud kõiki kõrgemaid tunded, sealhulgas ka piiride lahustumist. Kui võtta väljahingamist, siis võib väljahingamist liigitada mehelikuks ja sissehingamist naiselikuks. Ehk siis kui Neptuun lahustab kõiki väljapoole suunatud piire, siis võiks Salacia lahustada kõiki sissepoole suunas olevaid piire.

Nii et mõtisklus viis mõteteni, et Salaciat võib seostada kõigi tundmustega, mis on küll olemas, kuid millel ei ole nimetust ja tänu sellele pole sellest võimalik ei rääkida ega ka miskit teadasaada. Ometi on ta olemas ja kohal. See võiks olla printsiip, mis paneb lõputult endasse vaatama, ilma et sellel mingit tulemust otseselt oleks. Sisekaemus ilma kaemuseta, mis on pilgeni kõige täis, olles vormiliselt tühi.
Siit siis võimalik Salacia kohta leida teisi märksõnu. http://www.astrologicaldepth.com/TNOInfo/Salacia.htm

Huvitav on ka see, et kuigi Neptuuni liikumine Kalades on meil tuleviku kogemus, on tema naine Salacia juba Kalades ees. Salacia avastati aastal 2004 ja sel ajal oli ta juba 14-s kraadis Kalades. Oma nime sai ta aga alles sellel aastal - 18.veebruaril 2011. Nii et kõik teadvused siin said 2004 lisaväe ja alates nimesaamisest on see vägi muutunud kordi tugevamaks.
Salavcia teeb tiiru ümber Päikese 274 aastaga

Logos on Loomisega seotud mõiste. Teosoofilises kirjanduses kasutatuna, räägitakse läbi Kolme Logose ühistegevuse ära kõikide kihtide ja kihistuste tekkimine, samuti ka see kuidas teadvused satuvad suurde elurattasse, mis kingib võimaluse Isel läbi Minade teada saada kes tema on ja mida tema suudab. Filosoofilistes ja usuraamatutes on Logos tõlgitud Sõnaks. Alguses oli Logos, kui jätta Logos Sõnaks tõlkimata.

Logos avastati 1997 aastal.
Tal on leitud ka kaaslane, kellega koos tiireldakse siis järgmiselt :

http://en.wikipedia.org/wiki/58534_Logos

Logos teeb tiiru ümber Päikese 302 aasta jooksul
Tema mõju kohta saab lisaks lugeda siit
http://www.astrologicaldepth.com/TNOInfo/Logos.htm

Sattudes Salacia ja Logose vastaseisule tekkis endas pilt nendest kahest kui Algallikasse voolava kasutamine Loomiseks ehk väljatoomiseks. Kui Allikat kujutakse enamasti väljavoolavana, siis on olemas peenemal tasandil kavastupidine voolamine täiesti olemas. Kuna kohti kus näha vee aukuvoolamist ja mitte väljumist on vähe, siis võib teadvusele kinnistuda mustrist, et allikast on võimalik ainult väljavoolamine.

Salacia ja Logose ühisvägede mõjul loomine võib siis hoopis toimuda "äraandmise läbi". Ehk siis küll ühtepidi tekib juurde, kuid tulemuseks on millegi vähenemine ehk äraandmine. Teadvuse jaoks selline loomine võiks viia Vabanemisele ja Iseendana Ärkamisele ilma ainelise vormi toetuseta. Seda kõike on väga keeruline sõnastada, sest iga kirjapandud sõnagi justkui kaob ja viib midagi minema, ometi välises vormis tekib hetkel kirjutades sellest lugu.

Salacia ja Logose vastaseisu avastamine tekitas tunde kui kingitusest, mis tuleb ootamatult ja mis on tegelikult oodatud, kuid ikkagi ootamatu. Midagi, millest alles teadasaades, saad aru, et sellest oli koguaeg puudu.
Vastaseis on selline loomisevõimalus, kus teadvusel tuleb pingutada et luua tervik kahe täiesti vastandlikuna tunduva väe vahel. Ja see paneb teadvuse proovile, kui ärkvel ja üleval ollase. Kui veel mitte niiväga, siis asutakse samastuma ühe osapoolega ja teine osapool delegeeritakse välja – teistele.

Nii et üks osa Kalade ja Neitsi mõjudega inimesi on olnud siin lähiajal olukorra ees, kus teadvustades Kalades olevat Salaciat tajutakse lõputut sisemist merd, ilma kodusadamata. Pole nagu midagi, kuigi väga hästi on arusaada, et Mina ju olen Olemas. Ja kui toimub teise osapoole väljadelegeerimine, siis on ju ilmselgelt näha, kui Loovad ja Viljakad nad on ja enda elus tundub tulemust mitte tekkivat.
Neitsis oleva Logosega samastumine aga võib tekitada olukorra, kus on tunda, et ollakse üsna piiripeal mingi Tervik Loomise alustamisega, aga jääks nagu puudu tajust ja tundlikusest, et kuna on "õige " aeg ning Loomiseks vajalikke mustreid ja kilde on niivõrd palju kogenenud ,et ei hooma nagu tervikut, kuigi teadmine ,et see võimalus on, on olemas.

Kui aga leidsin netist võimaluse näha Salacia ja Logose vastaseisude ajale võttis nähtud pilt kõigepealt hingamise kinni, siis oli järgmise reaktsioon, sellist asja ei saa olemas olla ja sealt edasi järgnes uus laine tundest, et Loomise kingitus Vabastab. Ehk siis teadasaamine pani väed voolama ilma takistusteta, mille ehitas suhtumine, et "nii pole võimalik". Toon need ajad allpool eraldi kirjas ära. http://tuulepesa.zzz.ee/viewtopic.php?t=5290

Kellel huvi oma kaardipeal uurida Salacia ja Logose suhet, siis head võimalused on
http://www.astro.com
http://www.horoskoop.ee

jäर्ग्नेब

Kommentaare ei ole: