kolmapäev, 8. detsember 2010

Pööripäeva kuuvarjutus

Kuuvarjutus on opositsioon Päikesele, sõlmede lähedal. Alguses on päikesevarjutus, siis täpselt kuue kuu pärast toimub kuuvarjutus. Viimane päikesevarjutus oli augustis. Esineb ka kolme nädalane tsükkel, kui Kuu teeb varjutuse. Kuuvarjutusel on Kaalude põhimõte. Kuuvarjutus näitab millegi lõpetamist, Päikese oma aga millegi uue algust. Varjutusel võib olla ka avalik tegevus – Kaalude, VII maja põhimõte – sind tuntakse ja teatakse. Kuuvarjutus avab sellised küsimused ja põhimõtted, millised on mitu aastat olnud varjus – nüüd nad ilmuvad välja.

Astroloogid on juba ammu täheldanud, et varjutused nii või naa muudavad inimese elu. Ja kahjuks mitte alati paremuse poole. Kui me veel kuidagi suudame leppida oma elus toimuvate halbade juhtumitega (mis elu see on, mis muutusi ei too?), siis katastroofidega harjuda lihtsalt ei saa. Lõppev aasta on kaasa toonud nii mõnegi tõsisema kataklüsmi ja seda varjutustega seoses.
Otsustage ise, maavärin Haiitil, kevadine suuruputus Euroopas, Mehhiko lahes naftapuurtorni häving ja sellega kaasnenud merereostus, suured metsapõlengud Venemaal, Tsiili söekaevanduse lugu (lõppes õnnelikult), Ungari laiaulatuslik keemiareostus, kaevurite hukkumine Uus-Meremaal. On alus arvata, et detsembrikuu varjutus toob kaasa suuremõõtmelise tehnogeense avarii, mis ei tohiks jätta külmaks ühtegi inimest.

Asi on selles, et viimase aasta varjutused on toimunud veelgi suuremate kosmiliste faktorite taustal. Jutt on Jupiteri, Saturni, Uraani ja Pluuto omavahelistest pingelistest aspektidest. Kogu juuli teisel poolel ja augustis Marss “lisas tuld” kaugemate planeetide omavahelisele pingetele, tehes ühendusi, kvadratuuri ja vastasseise. Midagi sarnast kordub ka detsembris, vahe ainult selles, et seekord pole kaasatud Saturn. Kuid seda asendab retrograadne Merkuur.

Mis siis võiks juhtuda? Prognoos ei ole lohutav. Maavärinad, vulkaanipursked, terroraktid transpordis, avariid söe- ja naftapuuraukudes, metalli ja keemiatööstuses. Loodus- ja tehnoloogilisi õnnetusi ikka aegajalt ette tuleb aga varjutusega seotult on neid sagedamini ja nad on rängemad kui muidu.Varjutus puudutab ka inimstevahelisi suhteid, mitte ainult kodused lahkhelid vaid ka tööalsed arusaamatused on kole kerged tulema. Erinevad läbirääkimised, dokumentide allkirjastamised, sidehäired, komandeeringud, reisimised üldse on palju rohkem raskendatud, kui tavaliselt. Ühesõnaga kõik see, mis retro Merkuuriga kaasneb.Üldiselt peaks ajaperioodil 10.dets. kuni aasta lõpuni olema palju vaoshoitum ja tähelepanelikum, kui muidu. Äkiline käitumine olukorda paremaks ei tee.

Ilma erilise vajaduseta pole tarvis ronida mägedesse, koobastesse, võtta ette reise ohtlikesse seismilistesse piirkondadesse. Loobuma peaks ka ekstreemsusest, selle ala spordist. Kui just peab reisima, siis langegu valik maanteetranspordi kasuks. Lennu- ja raudtee transport on suurema riski all. Rahvarohked (pidustused, sportmängud, suurkaubamajad) kohad pole samuti kõige ohutumad paigad. Aastalõpu kingid võiks palju varem ära osta.
Maailmas toimuv (Wikileaks, Korea, mured euro pärast jms.) enne varjutust samuti viitab pingete kuhjumisele.

Mis aga Eesti osa puudutab. Facebookis kirjutas astroloog Peeter Tammela nii:

"21. detsembri 2010, kell 10.17 Täielik Kuuvarjutus - tehke sellele hetkele kaart Tallinna koordinaatidele, pange peale Estonia ja lülitage sisse 2 ja 8. maja tipud. Ma loodan, et see näitabki vaid Euroga kohandumist. Kui Eurot poleks tulekul, oleks see tõsine ohumärk.
Võrrelge seda kaarti Eesti Vabariigi kaardiga - Varjutus langeb TÄPSELT Sõlmedele - orb 0 kraadi 01 minutit!"
Ja tema kommentaarid sellele:

Kuigi selle Kuuvarjutuse seis on klassikalises mõttes ülikarm, ei pruugi see enam (uued energiad ja Valgusolendid on liikvel) mingeid õnnetusi ega katastroofe tähendada.
See võib lihtsalt viidata Euroga seotud jamadele - 8. maja Riigi kaardis on finants-suhted teiste riikidega - selles on jah kamm küll sees....
Mu sõbrad Astroloogid - no vaadake - Estonia ühendus Uraaniga kvadraadis Varjutusteljega ja asteroid Tallinn Varjutusteljel!
Varjutus on küll 5 ja 11. majas, kuid reaalselt 6 ja 12. maja teljel.

"Kartma kindlasti ei peaks. Võiks lihtsalt muudatuste suhtes end ette valmistada. Ma arvangi, et see näitab puhtalt Euroga seotud jamasid, kuid välistada ei saa muidugi ka muid suuremaid muutusi seoses rahanduse, panganduse, maksude laekumise ja muu sellisega. Varjutus 6-12. maja teljel näitab jõetust, kurnatust, kaost, segadust.
Eriline märk on ka selle Kuuvarjutuse ASC langemine 4. jaanuari Päikesevarjutuse kraadile....(orb 1 kraad)."

"Aga positiivne on see, et selliste seisudega võib "rahvas ärgata" või virguda oma senisest tuimast ja rutiinsest "äratalumise" unest....:)
Selles Kuuvarjutuse kaardis on sees ülisuur loovus ja sensitiivsus. Avanevad nii mõnedki uued tasandid ja reaalsused!"

Asi huvitas ennastki ja tuli heita pilk riigi kaartidele. Kuidas siis mina varjutust Eesti jaoks näen ja aru saan? Antud varjutus toimub pööripäeva foonil ja Kuu on pärast varjutust tühikäigul. Eesti saab maailma silmis kõneaineks ja tuntuks millegi tavatuga, on selleks järsku mõni skandaalne lugu? On see kiidulaul eurotsooni laienemisest või midagi muud? Juba praegu lööb laineid Neeme Järvi ja ERSO-ga seotud – võimu ja vaimu konflikt. Eesti hilissügis on niigi täis pikitud erineva kaliibriga skandaale ja skandaalikesi (Rahvaliidu kriis, poliitikas jätkuvad üksteise poriga loopimised, pealinna Transpordi ametis – Lõugas/Songisepp, Pria ja Tartumaa poldriala, teedeehitus firmade kemplemine, Vanalinna hariduskolleegiumi ja linnavõimu vaheline vastasseis, Türi kolledzi sulgemine, T. Trubetsky Keskerakonna jama, J. Rahumägi ja villa Kreetal jne.). Kõike ei jõua üles lugedagi.

Isegi Jõulukuuskede ülespanekut sel aastal saadavad äpardused, Tallinna Raekoja platsil vajus viltu, Maardus lausa pidi ümber kukkuma, Tartus oli tema transpordiga natuke raskusi (jäi teine oksapidi valgusfoori taha kinni). Vaidlus Riia linnaga, kus esimesena jõulupuu üles pandi. Kuuvarjutuse mõju algab mitu kuud enne selle kulminatsiooni ja seda riigis toimuv ka kinnitab. Hea näide varjutuse eelmõjust on mõlema Korea sõjaline konflikt. Kui teha varjutuse kaart Korea kohale, siis kaart näitab ilusasti konflikti olemust.

Täitsa võimalik, et Elioni ja EMT võrkude kokkukukkumine on samuti eelseisva varjutusega seotud. Viimane suur rike EMT -s langes ajale, kui kaks lähiplaneeti vahetasid märki. Merkuur sisenes Kaljukitse ja lähenes Pluutole, tehes ühtlasi opositsiooni varjutuse kraadile. Ja Veenus pärast retrot sisenes uuesti Skorpionisse, tehes trigooni varjutuse kraadile. Aga meil tuleb veel midagi. Seda näitavad planeediseisud ja seosed riigi kaartidega. Uurige ja otsige seoseid. Mõned seisud, mis silma jäid, toon välja.

Varjutuse punkt (29 Kaksikud) jääb, nagu Peeter kirjutas, väga täpselt Eesti Wabariigi (24.02.1918) Lõunasõlme peale. Sõlmel asub ka asteroid Tartu ja ega Pluutogi kaugele jää. On siis mängus Tartu linn, mis muutused need võiks olla või kerkib üles midagi minevikust. Seda mitte ainult Tartuga seoses, vaid riigi enda ajaloost. Mõni vana asi vajab uuesti lahendamist. Varjutuse punkt teeb kvadratuuri Marsile. Marss valitseb kolmandat ja kaheksandat maja. Kas peaks nendest valdkondadest otsima mingit sündmuse seotust (suhted naabritega (eriti Venemaaga), side-transport, riigi finants, mis kindlasti euro tulekuga seotud). Euro pole sugugi nii kindel raha, et ta meid kohe praegusest majandusseisust päästaks ja edasi viiks. Tal endalgi kuhjaga probleeme. Algul Kreeka, siis Iirimaa, tulemas on Portugal. Kui asi jõuab Hispaania või mõne muu Euroopa suurriigini, siis läheb euroga asi palju karmimaks.

Varjutuse kvadratuuri Marsile võib viidata sõjaväega seotud intsidendile, on see siis missioon Afganistanis või kohapealne asi, mis võib toimuda enne kuuvarjutust, siis kui Marss teeb täpsema ühenduse Pluutoga. Marsi alla käib veel sport, metallitööstus, tulekahjud, spekulatsioonid, pettused jne. Marss on ka varjutuse hetke kaardis AC peal 10 Kaljukitses, kraadis kuhu Päike jõuab euro kehtima hakkamisel südaöölsel 2011. Marsi ja Pluuto ühendus (kaugenev) viitab võimalikele põhjapanevatele muutustele, mille üheks ilminguks on muidugi ka euro tulek.
järgneb...

Kommentaare ei ole: