neljapäev, 16. detsember 2010

Pööripäeva kuuvarjutus - 2

Varjutuse kraad langeb Wabariigi 10 - 4 maja teljele, viitab siis kindlasti rahva ja võimu valdkondadele. Varjutuse teeb opositsiooni Ceresele, näitab tavainimeste vastasseisu eurole, kuigi küsitlused näitavad midagi muud. Aga statistika on alati küsitava väärtusega, oleneb kes küsitluse tellis ja mis vastust oodatakse, selline tulemus ka saadakse.
Ma ei välista ka ootamatuid muudatusi valitsuse koosseisus. Pean silmas kultuuriministri tagasiastumist. Kuid vaevalt seda juhtub, sisemine ringkaitse ei luba sellel läbi minna. Ja tänaseks on teema maha jahtunud.

Riigi progressiivses kaardis teeb Veenus täpse ühenduse nataali Vestale. Viitab siis kodumaa sisestele finantsasjadele. Progressiivne Kuu jääb varjutuse kaardis Pluuto ja Marsi keskpunkti peale. Merkuur teeb trigooni varjutuse Marsile.

Taasiseseisvus kaardis teeb varjutuse punkt täpse ühenduse Varunaga. Asteroid, millega sageli kaasnevad skandaalid ja tuntus. Ta annab pikemaajalise mälu rahva hulgas.Sageli on Varuna nendes sündmustes, millega kaaneb mõne uue ehitise (sild, torn, tunnel) ametlik avamine. Uus on meile ka euro tulek. Varuna esindab rohkem ekstremaalsemat varianti, osaleb ta ka terroriaktides (näiteks Londoni omas oli koos Päikesega Vähis). Esindab õiglust kosmilise seaduste mõistes. Ilmnevad uued põhiolemused, varem tundmatud ideed ja probleemid, mis ilmnedes osutuvad globaalseteks. Ei taha sellega öelda, et meil siin mingi raskem terroriakt toimuks. Kuid Varuna kannab endas teatud uraanlikke printsiipe ja mine seda uraanlikkust tea!

Kuuvarjutus puudutab selles kaardis 2 – 8 maju. Otsene seos rahale ja väärtushinnangutele. Varjutuse punkt teeb kvinkunksi Saturnile 10 majas, viitab valitsuse koosseisu võimalikele muutustele (keegi vahetatakse välja, lahkub ametist, on sunnitud seda tegema)??

Taasiseseisvuse kaardi progressiooni Kuu teeb täpse opositsiooni varjutuse Uraan-Estonia ühendusele. Kuidagi see aspekt viitab ootamatusele ja seostada seda euroga oleks vale, sest euro tulek ei ole ju ootamatu asi. Mis see siis võiks olla? Progressiivne Kuu teeb ka euro tuleku kaardis täpse vastasseisu Uraanile, seda juba Uraani-Jupiteri täpsele ühendusele. Progressiivne Päike teeb väga täpse poolsekstiili varjutuse Saturnile, on see nüüd riigipea piiratud võimalused või....Progressiivne Jupiter teeb samuti täpse sekstiili varjutusele. Saturn osaleb ka selles sündmuste virrvarris, tehes kvinkunkis varjutusele. Progressiivne Uraan varjutuse Marsi peal.

Varjutuse kaardis endas on asteroid Tallinn (koos Jupiter-Uraan ühendusega) poole kraadi kaugusel varjutusest, opositsioonis Päike-Merkuur-Põhjasõlm. Estonia teeb mõlemile kvadratuuri – kujundiks siis T kvadraat. Lahendada saab seda pinget ainult siin, kohapeal. Varjutus sisuliselt 6 – 12 maja teljel võib viidata ka kuuenda maja aladele – ametühingud, sõjavägi, meditsiin, opositsiooniparteid, tööõnnetused). Varjutusele teeb kvadratuuri Jupiter-Uraani ühendus, mis lisab juurde ebastabiilsust. Varjutuse kaardis jääb võimu sümboliseeriv Hidalgo MC lähedale X majja, ees ootab võitlus parlamendikoha ja võimulesaamine kevadel. Transiitne Hidalgo teeb ka Wabariigi kaardis täpse kvadratuuri Päikesele.

Euro kehtima hakkamise kaardis (1.01.2011) teeb varjutuse punkt täpse kvadratuuri Estoniale Kalades ja teisalt kvadratuuri Junole Neitsis. Võimalik, et kõik kokku tähendab ainult seda euro tulekut ja vähemasti Euroopas on see uue aasta üks peauudis. Vaja ju näidata maailmale, et eurotsoon laieneb ja euro on tugev. Muide, kui 2002.a. Euro kehtima hakkas, siis hetke AC oli 29.50 Neitsis (Brüsseli kohale tehtud kaart) ja MC oli 29.47 Kaksikud. Seega kuuvarjutus toimub täpselt selle kaardi MC peal! Ja Eesti euro kehtimise kaardis (Tallina kohale) on peateljed peaaegu samad, kuid natuke nihkes, 3-4 kraadi. AC on 3.05 Kaaludes ja MC 4.34 Vähis. Eurokaardis valitsejaks Merkuur, meil Veenus.

Natuke häirib president Ilvese seotus varjutusega. Varjutuse punkt teeb opositsiooni nataali Päikese ja Veenuse keskpunktile. Varjutuse Pluuto on tema Päikese peal. See Pluuto transiit ongi viimasel ajal mõjutanud presidendi tegemisi ja teda ennast. Riigipea peaks rohkem tähelepanu pöörama oma tervisele.

Spiiker Ene Ergmat varjutus otseselt ei puuduta. Tema kosmogrammis teeb varjutuse kraad lähima aspekti, ühendus Ceresega, (orb 3).Transiitne Pluuto läheneb võimu näitavale asteroid Hidalgole, see sümboliseerib lähiaegde muutust võimul püsimajäämises. 2011.aasta parlamendi valimiste tulemusena ta minu meelest enam spiikriks ei valita. Algselt järeldan seda Pluuto ühendus Hidalgoga ja Neptuuni opositsiooniga tema Mustale Kuule põhjal.

Peaministri Merkuurile teeb varjutus kvadratuuri, täpse trigooni Neptuunile ja täpse kvinkunksi Saturnile. Tema Põhjasõlm on ka seal lähdal. Kevadel 2011 teeb Uraan opositsiooni Merkuurile ja Neptuun opositsiooni Pluutole, mis minu meelest ei tõota edasist võimule jäämist. Varjutuse kaardis on eesnime sümboliseeriv Andree ühenduses Merkuuriga ja vastasseis Tallinnaga. Jätkub kaikavedu pealinna võimude ja valitsuse vahel. Kange tahtmine öelda, et ka ametikoht on ohus!? Või siis jällegi ei näe peaminister mingeid probleeme ja ohte ning kõik on parimas korras. Eks kevadel ole näha!

Tallinna linnapeal jääb varjutus Uraani lähedale (põlvkondlik seis) ja varjutuse kraad teeb kvadratuuri Marsile (orb 3) ja kvadratuur Hidalgole. Järgmise aasta transiitidest teeb Uraan kvadratuuri nataali Uraanile, samal ajal on Uraanil kvadratuur Pluutoga. Uraanil ka vastasseis nataali Hidalgoga, viide võimalikele ootamatustele käikudele võimuierarhias. Juba praegu toimib Pluuto opositsioon tema Uraaniga, siit siis ka edasine võimule jäämise teema, valitsuse kritiseerimine ja muud nähtused, mida meedia ikka hea meelega kajastab.

Varjutus puudutab meid kõiki, keda rohkem, keda vähem. Sel korral neid rohkem neid, kellede Päike – Kuu on Kaksikute/Vähi piiril ja ka vastasmärkides. Samuti neil, kel nataali Päike-Kuu on varjutusega kvadratuuris. Kui varjutus langeb mõne planeedi peale, siis tuleb sellest printsiipide kaudu mõju otsida.

Kas ka hiljutine lumetorm Monica on kuidagimoodi seotud varjutusega? Torm langes ajale, mil Merkuur oli hoo maha võtnud, et näiliselt tagurpidi liikuma hakata. Planeedi seismajäämine halvas liikluse, siia lisandusid siis veel teised tegurid ja kaos oligi käes. Horoskoop netis kirjutati, et pikemat aega tegi asteroid Monica ühenduse Jupiter-Uraaniga-Estonia Kalade viimstes kraadides. Varjutuse kraad jääb üsna lähedale AC-le, tehes sekstiili Stormile. Et Monica (ükskõik, kas isikuna või nähtusena) võib taasiseseisvunud riigile tuua ebameeldivuis. Seda näitab nataali Monica ühendus Jupiter-Päike -Merkuuriga IV majas.
Ja nüüd transiitne Jupiter jällegi Monicaga koos! Et talv Eestile vahel halba nalja teeb, see on kirjas Estonia ühendus Moroziga (külm) nataalis. Nende päevade transiitsed Moroz ja Wheathers (kliima) on koos Kaksikutes, tehes trigooni nataali Wheathersile. Kaksikud on liikumine, tuule liikumine. Transiitne Marss läheneb Põhjasõlmele tehes ühtlasi trigooni trans. Stormile. Varsti hakkab Päike tegema kvadratuuri Kalade lõpus asuvatele Jupiter-Uraani ja väikekaaslastele. Ilma mõne sündmusete see ei peaks mööduma.

Takkajärgi küsitakse, et miks astroloogid seda tormi ette ei näinud. Küsiks vastu, kas keegi konkreetselt lumetormi võimalikust ette tellis, et oleks saanud siis asja uurida. Kindlasti mitte. Võimalik, et keegi oma tarbeks seise uuris ja võis jõuda tulemuseni, mis viitas tormi Monicani. Selleks oleks tulnud uurida pööripäeva kaarti ja siis vaadata transiite ning muid seise. Aga noh tagantjärgi targutamine ei anna midagi.

Oleme jõudnud selleni, et unustame ära, mis kliimaalal me elame, mis tõeline talv on. Oleme läinud ise mugavaks ja vähe hoolikamaks. Näeme ainult teiste vigu ja ise ei taha mingeid eksimusi tunnistada. Eks see autostumine ole ka üks progressi negatiivsem väljendus. Kogu lugu peaks olema heaks õppetunniks kõikidele.

Nüüd võib mõni öelda, et jälla ainult negatevism ja pahandused, õnnetused ja katastroofid. Kas siis midagi ilusat ja positiivset ei olegi? Paraku on see nii, et igasugused negatiivsed ilmingud torkavad kohe silma ja seda positiivset on palju raskem märgata. Ta on kindlasti olemas, tuleb ainult ära tunda. On olnud mitmeid kultuuriüritusi, mis kenasti kulgenud ja pole olnud ektsesse. See ongi positiivne, vaatamata taevaseisudele.

Kusagil sügaval miski kripeldab ja tunne, et asi ei piirdu meil siis ainult uue rahaga. Kõik ei lähe libedalt euro tulekuga või tema sisselamisega riigi igapäevaellu, mingid ootamatud tõrked on täitsa võimalikud. Kui eksin, pole ka midagi lahti. Aga Eestis varjutust ei näe ja see mõnes mõttes on hea.

Kommentaare ei ole: