esmaspäev, 5. juuli 2010

Aspektitu Veenus - 2

Teises osas jätkan näidete toomist, kus isikute Veenusel pole aspekte või on siis neid ainult üksikud. Aga mõni näide ka sellest, kui Veenus on üleaspekteeritud.

Humphrey Bogart, Veenusel ainult sekstiil Jupiteriga (hea maitse, kalduvus raha raiskamisele). Abiks on poolkvadratuur Merkuuriga ja poolsekstiil Saturniga.
Ainus mazoorne aspekt Veenusel on Itaalija näitlejal ja filmilavastajal Alberto Sordil, täpne konjunktsioon Neptuuniga Lõvis (hea kuid närviline natuur, kaastundlik kuid mittepraktiline abis, soovitav olla tasakaalukas oma finantsasjades). Veenusel suure orbiga trigoon Uraanile on kauboifilmidest tuntud näitlejal John Waynel. Toetust lisavad täpne poolsekstiil Päikesega ja poolkvadratuur Pluutoga.

Üks aspekt on ka USA filmilavastajal Abraham Polanskyl, konjunktsioon Päikesega Amburis (toonitab naisprintsiibi alget, elunautija, soosib tegelemist kaunite kunstidega). Lisa annavad seskvadratuur Saturniga ja bikvintiil Neptuuniga. Walt Disneyl on samuti Veenusel üks aspekt, sekstiil Merkuuriga. Abiks poolkvadratuur Päikesega ja poolkvadratuur Uraaniga. Loomingulise ande lisas kvinkunks Neptuuniga.

Seda, et Veenusel pole ühtegi mazoorset aspekti ja on mõni üksik lisaaspekt kohtab üldiselt ikka väga harva. Sageli on ikka nii, et vähemasti kaks põhiaspekti kaardis on. Näited annavad sellele tunnistust. Ja neil, kelledel see nii on, siis nad on omamoodi teistsugused ning eristuvad oma loomingus või muidu elus tugevasti. Enamasti toetavad Veenust abiaspektid, mis nagu korvavad põhiaspektide olematust.

Vastupidi näide. Tugev on Veenus Klaus Maria Brandaueril, kolm konjunktsiooni (Päike, Merkuur, Saturn) ja sekstiil Jupiteriga ning kvadratuur Neptuuniga.
Palju aspekte Veenusel nii põhi- kui ka abiaspekte on USA näitlejannal Raquel Welshil. Palju aspekte Veenusel, nii mazoorseid kui lisaaspekte, on näitlejannal Romy Scneideril. Pealegi on Veenus Saatuse sõrme üks alusplaneet. Palju erinevaid aspekte Veenusel on näitlejal Antony Hopkinsil, puudub ainult aspekt Marsiga.

Vaatame teistsugust valdkonda. Tänapäeva poplauljad. Lauluoskus, selle esitlus, veetlus ja anne kuulajad kaasa elama panna on neile vägagi oluline tingimus. Veenus vastutab kõripiirkonna eest ja hääl on lauljatele üsna tähtis komponent.

Väheaspekteeritud Veenus on Kelly Osbourne, konjunktsioon Uraaniga (ere isiksus, ootamatud armumised, rikkalik fantasia, elu täis võitlust, kergelt ärritumine. Parim lahendus oma rahutule hingele on tegelemine läbi kunsti) Amburis ja suure orbiga sama ühendus Kuuga. Toeks poolsekstiil Jupiteriga.

Christina Aguilera, Veenusel konjunktsioon Uraaniga Ambur/Skorpion piiril ja opositsioon Kuuga (nooruses tekib tunne, et teda ei armastata, emotsionaalselt raske end väljendada, kergeusklik, tundlik mugavuste ja liialduste vastu, sentimitaalsus). Abiaspekte ei ole.

Meie lõunanaabri laulja Renars Kaupers on oma Veenuse sekstiiliga Uraanile (romantiline isiksus, tundlik, kergelt loob tutvusi, huvi uudsete tegemiste vastu, rahuarmastavad mõtted, andekus muusikas) ja kolme abiaspektiga kuulub siis nende hulka, kelledel armastuse planeet nõrgalt aspekteeritud.

Kaks aspekti Veenusel on Eminemil, sekstiil Merkuuriga ja kvadratuur Saturniga (raskused karjääris, pessimism, seksuaalsed liialdused, raha- alatised probleemid, sarkastiline ütlemistes).
Aga Mariah Carey on laulja, kel Veenus sisuliselt aspektitu. Ainus abiaspekt on seskvadratuur Verteksiga. Tema siis esinadb neid, kel Veenus oma energiat kellegagi ei jaga. Majapositsioonilt X Jääras. See siis osalt seletab tema pealehakkamise ja eesmärgi ning tuntuse.

Vähe aspekte Veenusel on Vanilla Icel, trigoon Saturniga (töökus, pidev oma profesionaalsuse tõstmine, aspekt tugevdab emotsionaalset natuuri, teeb isiku rohkem tõsimeelseks. Suhete puudub rõõm) ja kvadratuur Kuuga ja sedagi keskpäeva järgi. Toetus on bikvintiil Uraaniga.

Lisa Stansfield, Veenusel trigoon Jupiteriga (elurõõmus, enesekindel, armastus kunsti vastu, pehme ja rahumeelne natuur, soosib loomingulist tegevust). Lisaks siis poolkvadratuur Päikesega ja sekstiil Kuuga aga seda jällegi keskpäeva järgi. Veenuse konjunktsioon Musta Kuuga Kalades annab erilisuse ja positsioonilt on Veenus tugev.

Janet Jackson, Veenusel konjunktsioon Kuuga (keskpäev, ellusuhtumine romantiline, tõmme mugavuste järel, edu äris, eelistab magusaid veine, kooke ja komme), abiks mitmed abiaspektid.
Samantha Fox on sündinud täpse Uraan-Pluuto Neitsis ühenduse ajal. Ühendus on opositsioonis Veenusega Kalades ja XII majas (ebakindlus elus, kontrollimatud emotsioonid, ekstravagantsus, tujukus, oht sattuda amoraalsetesse suhetesse, armukadedus. Soovitav on kõiges olla tasakaalukas).

Paula Abdul, Veenusel opositsioon Saturniga ( loetakse raskeks aspektiks, vahel näitab paaride suurt vanusevahet, aspekt nõuab suhetes mõistlikust, oma kohustused tuleb ellu viia, suurem tähelepanu tervisele ja reisides tuleb olla ettevaatlikum) ja kvadratuur Neptuuniga. Veenus on Tau kvadraadi aluse üheks elemendiks.

Bryan Adams, Veenusel kvadratuur Saturniga. Abiks poolkvadratuur Marsi ja kvintiil Jupiteriga. Madonnal on kavadratuur Jupiter-Neptuun ühendusega Kaalud/Skorpion piiril. Pluutoga poolsekstiil. Tema Veenus null kraadis Lõvis annab siis teatraalse käitumise ja lõviliku olemise. Stingil on Veenusel ainult konjunktsioon Marsiga Lõvi/Neitsi piiril (isiklik magnetism, suur energia ja kalduvus riskeerimistele, annab ettevõtlikuse, ärgitab loomingulisele eneseväljendusele, lisab populaarsust. Kirglikus tuleks realiseerida loomingus).

Kahe Veenuse aspektiga on veel lauljad Enya, Kate Bush, Gloria Estafan, Bob Geldof, John Mellencamp, Suzi Quatro,

Palju aspekte Veenusel on Britney Spearsil, viis põhi- ja kaks abiaspekti. Peenaspekte ma seejuures ei ole vaadanud.

Kirjanikest on Veenus väheaspekteeritud Kellermannil, Lassilal, Gallen-Kallelal, Ahol, Hamsunil, Wildel, Strindbergil, Stokeril, Mayl, Butleril, Nekrassovil, Austinil. Aga kuulsal kirjanikul ja lennunduse arendajal Antoine de Saint-Exuperyl oli Veenus täiesti aspektitu. Ainus aspekt üldse oli kvinkunks Chironiga. Tema kirg ja lendamise kutsumus nähtavasti siis just aspektitu Veenusest ja Chironist tuleb.

Veenuse aspekte otsides jäi silma selline asjaolu, et paljudel astroloogidel puuduvad Päikesel lähiplaneetidega põhiaspektid - Michael Gauquelin, Nicholas Champion, Stephen Arroyo, Liz Greene, Dane Rudhyard, Jeane Dixon, Nostradamus. Samuti mitmetel vaimsetel juhtidel nagu ema Theresa, Vanga, Jelena Roerich, Edgar Cayce, Emanuel Swedenborg, Immanuel Kant.

Kogu Veenuse teema puhul aga peab meeles pidama, et Veenus ei saagi peale abiaspektide (poolsekstiil ja poolkvadratuur) muid aspekte teha. Seepärast võib neid selle planeedi puhul lugeda põhitegijaks. Mina antud juhul seda ei teinud.

Kommentaare ei ole: